Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Απάντηση: Martin Logan Motion Series-Dynamo 700.Test στο AVSite!

''gstriftos'' για την παρουσίαση!!ενθουσιασμένο σε βλέπω με το 'πακέτο'!
Πιστεύω ότι σε ένα χώρο 20-25m2 θα 'μεγαλουργήσουν'.Η τιμή τους
είναι πολύ καλή(1580ευρώ)-μπράβο στην Martin Logan που μπήκε στο κλίμα της εποχής!
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1154101&postcount=27

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Χιλιες συγνωμες!Εχω την κακη συνηθεια να μην κοιτω ποτε εαν ενα
θεμα ειναι κλειδωμενο η οχι:120:

Αυτο που μας εδωσες-για αρχη-δεν ηταν τυρακι αλλα...κεφαλι ολοκληρο:142:

Αυτα που θελω να ρωτησω εγω ειναι:
1)Με δεδομενη την τιμη που μας εχεις δωσει που το κατατασσεις
σε σχεση με τα υπολοιπα συστηματα ηχειων της ιδιας κατηγοριας
τιμης?
Σάμπως και τα έχω ακούσει όλα;Πάντως η τιμή του είναι μαι σχετική πρόκληση για κάποιον που θέλει άνα σετ που δεν θα κυριαρχεί στον χώρο οπτικά,αλλά ηχητικά.:126:
2)Εχουν "μεγαλο" ηχο(τον ηχο δηλαδη που θα παρει καποιος
απο ενα μεγαλο ηχειο)?
Όχι αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει σετ δορυφόρων που να το καταφέρνει αυτό.Έχουν όμως κάποια στοιχεία που δεν παραπέμπουν σε δορυφόρους..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Για αρχή με τον Marantz 6300 σε πολυκάναλη αναλογική μέσω του dune(για να κρίνω με τα νέα φορμά ήχου) και με οπτική(για να δώ και με dd και dts).

Aπο εδώ και πέρα θα παίξει και σε άλλα συστήματα.

Για κάθε σύστημα θα υπάρχει αναλυτική περιγραφή καθώς και τι υλικό χρησιμοποιήθηκε.

Μέχρι στιγμής έχω δεί τα 2 πρώτα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών,Το Μονομάχο,Το 9,Τransformer 2 και Valkyrie.
(Όχι ολόκληρα αλλά κάποια αποσπάσματα που τα ξέρω καλά.)
Στην περιγραφή θα προσπαθήσω να αναλύσω και το τί αίσθηση δίνουν και πως συμπεριφέρονται σε συγκεκριμένες σκηνές.
Πχ στη Συντροφιά του Δαχτυλιδίου:
Στην εισαγωγή,συγκεκριμένα στο σημείο που εκρύγνεται ο Σάουρον,απλώνεται ένα βαθύ στρώμα χαμηλού το οποίο σταματάει απότομα όταν αλλάζει το πλάνο και δείχνει το κράνος του που κατεβαίνει.Εκεί κοιτάω πόσο γεμίζει το χώρο το σαμπ και πόσο ακαριαία μπορεί να σταματήσει.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823

Μπραβο Γιωργαρα....αυτα για μενα χρειαζοντε στα φορουμ....θα ελεγα...αυτα θελουμε ολοι μας..ομορφες παρουσιασεις απο αξιολογα προιοντα!!!!

Δωσε-δωσε κιαλλα μαστορι!!!!!:142::142:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.410

...ομορφες παρουσιασεις απο αξιολογα προιοντα!!!!

..και από αξιόλογα άτομα θα συμπλήρωνα!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Για αρχή με τον Marantz 6300 σε πολυκάναλη αναλογική μέσω του dune(για να κρίνω με τα νέα φορμά ήχου) και με οπτική(για να δώ και με dd και dts).

Aπο εδώ και πέρα θα παίξει και σε άλλα συστήματα.

Για κάθε σύστημα θα υπάρχει αναλυτική περιγραφή καθώς και τι υλικό χρησιμοποιήθηκε.

Μέχρι στιγμής έχω δεί τα 2 πρώτα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών,Το Μονομάχο,Το 9,Τransformer 2 και Valkyrie.
(Όχι ολόκληρα αλλά κάποια αποσπάσματα που τα ξέρω καλά.)
Στην περιγραφή θα προσπαθήσω να αναλύσω και το τί αίσθηση δίνουν και πως συμπεριφέρονται σε συγκεκριμένες σκηνές.
Πχ στη Συντροφιά του Δαχτυλιδίου:
Στην εισαγωγή,συγκεκριμένα στο σημείο που εκρύγνεται ο Σάουρον,απλώνεται ένα βαθύ στρώμα χαμηλού το οποίο σταματάει απότομα όταν αλλάζει το πλάνο και δείχνει το κράνος του που κατεβαίνει.Εκεί κοιτάω πόσο γεμίζει το χώρο το σαμπ και πόσο ακαριαία μπορεί να σταματήσει.

μου θυμισες hitech 10ετιας , τοτε που και best demos ειχα και εκαναν περιγραφη για αυτα που ακουγαν , παντα τεθια μεν

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Eντυπώσεις μέρον 2º:

Μόλις επέστρεψα απ το σπίτι του rose.athens(Γιάννη).
Να τον ευχαριστήσω θερμά για την φιλοξενία και για την ευκαιρία που μου έδωσε να τα ακούσω και σε έναν άλλο χώρο!

Η πηγή ήταν,στην πλειοψηφία των ακροάσεων,η ίδια με την δικιά μου,εκτός απο 2-3 δισκάκια που είδαμε το br-player του(Πανασονικ αλλά δεν θυμάμαι ποιό μοντέλο).'Οχι βέβαια ότι έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και παίζαμε με hdmi,τουτέστιν ο ενισχυτής έπαιξε τον κύριο ρόλο.
Ενισχυτής είναι ο Onkyo 875.Το δωμάτιο είναι διαστάσεων 3,5x6x3(αν θυμάμαι καλά,ας με διορθώσει ο ίδιος).

Ακούσαμε αποσπάσματα απ τα εξής:

Ταινίες:
Lord of the Rings 1,2,3.
Valkyrie
Harry Potter and Half Blood Prince
Τerminator Salvation
Gladiator

Μουσική:
Ηell freazes over(Eagles).
Celine Doin,σε br δισκάκι(Γιάννη ποιός είναι ο τίτλος;:120:).
Κάποια φλάκια(δεν θυμάμαι τίτλους και δεν τους σημείωσα ο βλάκας:120:).

Υ.Γ.Γιάννη είδαμε και τίποτα άλλο,γιατί με τις τόσες αλλαγές σκάλωσα μια στιγμή.

Τα οπίσθια ηχεία τοποθετήθηκαν σε 2 διαφορετικές θέσεις,στην 1η περίπτωση στα πλάγια μας και στην δεύτερη πίσω,για να δούμε:
α)Πώς αποδίδουν σε κάθε θέση
β)Τις διαφορές που έχουμε στην εικόνα σε κάθε θέση.
Τα αποτελέσματα ενδιαφέροντα και σε κάποιες στιγμές αντικρουόμενα:137:
Πρός το τέλος αλλάξαμε το σαμπ του σετ με αυτο του Γιάννη(b&w 1000) και ξαναείδαμε κάποιες σκηνές.

Σε αυτό το σημείο δεν ξέρω αν θέλει ο Γιάννης να μας πεί πρώτος τις απόψεις του,ή αν θέλετε εσείς να μας τις πεί πρώτος.
Εγ'ω του τα ειπα και απο κοντά οπότε αν δεί ότι γράφω άλλα απ αυτά μπορεί να με κράξει ελεύθερα:137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Εστιάσαμε σε συγκεκριμένες σκηνές απο κάθε ταινία:

LOTR 1:
Όλη την εισαγωγή μέχρι το σημείο που εκρύγνηται ο Σαουρον.
Κοιτάμε για:
1)Καθαρότητα διαλόγων(διαταγές μέσα στον ορυμαγδό της μάχης)
2)Ποιότητα φωνής(ομιλία της Κέιτ Μπλάνσετ στην εισαγωγή)
3)Χαμηλές:Βάθος και έλεγχος(έκρηξη του Σάουρον όπως έχω πεί και εδώ.
4)Δυναμικά και διαχωρισμός λεπτομεριών(κατά τις εναλλαγές απο κοντινά σε μακρινά πλάνα)
5)Περιφεριακά εφέ(αίσθηση ανάπτυξης περιββάλοντος χώρου και κατευθυντικότητας)

Την συνάντηση του Γκάνταλφ με τον Φρόντο:
1)Αίσθηση περιφεριακών ηχείων και πόσο πειστική κάλυψη δημιουργούν(υπάρχουν πάμπολοι ήχοι πουλιών απ το δάσος)
2)Ποιότητα-πιστότητα φωνών

Πάρτυ του Μπίμπλο:
Και πάλι εστιάσαμε στα περιφεριακά αλλά εδώ υπάρχει μια σκηνή που μας δείχνει πόσο καλή κατευθηντικότητα έχουν.Είναι το 2° πυροτέχνημα το οποίο σκάει και έρχονται κατα πάνω μας φωτεινά βέλη.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.815
Σήμερα το απόγευμα ήρθε στο σπίτι ο συντονιστής με το σετ της Martin Logan. Τόση ήταν η αδημονία μου να ακούσω το περιβόητο σετάκι, που μόνο που δεν τον έσπρωξα να κατέβει γρηγορότερα τις σκάλες... ( ά, ρε μάνα, ευτυχώς που μου έδωσες καλή ανατροφή!).

Αφού οι κούτες κουβαλήθηκαν και έγινε το γνωστό ξεπακετάρισμα, τα ηχεία στήθηκαν στις ... πώς να τις πω... τέλος πάντων, ιδιότυπες βάσεις στο χώρο του home cinema.

Νομίζω όμως πως πριν, θα πρέπει να γίνει μια μικρή περιγραφή του, επίσης ιδιόμορφου, χώρου. Το μπροστινό μέρος, όπου βρίκεται και η οθόνη, έχει πλάτος 2,5 μέτρα, ενώ το πίσω, όπου είναι και η θέση ακρόασης, 3,5. Το μήκος του δωματίου είναι περί τα 6 μέτρα, ενώ η απόσταση της θέσης ακρόασης από τα ηχεία είναι 4 μέτρα.
Ηχητικά το μέχρι τώρα δικό μου setup περιλαμβάνει 6 Kef Q10 που καθένα τους συνοδεύεται από ένα μικρό 8ιντσο sub της Mirage, ενώ το LFE είναι το B&W 1000.

Ελλείψει βάσεων, τα μπροστινά ηχεία της Martin Logan, κάθισαν επάνω στις... βάσεις που αποτελούνταν από το sub της Mirage, πάνω στο οποίο είχε ... ξαπλώσει το Kef!!!!:142:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.815
Γιώργο, άσε τα περί φιλοξενείας, είναι μπούρδες
Επιφυλάσσομαι όμως για την επόμενη φορά, μια και λόγω υποχρεώσεων χθές και σήμερα δεν μπορούσα να κάνω αυτό που ήθελα, άσε που βιαζόμουνα κιόλας....

Τώρα που δεν βιάζομαι πιά αποφάσισα να τα παρουσιάσω πιό αργά, βασανιστικά, χαλλλαρά...

Τα 2 εμπρός ηχεία του σετ έχουν διαστάσεις περίπου 40Χ10Χ10, το κεντρικό 10Χ50Χ10 και τα πίσω 30Χ10Χ10 σε πλαστκές καμπίνες, ενώ το sub είναι ένα κυβάκι 30Χ30Χ30. Γενικά το σετ δεν σου γεμίζει το μάτι από πλευράς μεγέθους. Όσο για το sub, αυτό που σκέφτηκα ήταν: βγάζει μπάσο αυτηή η π@ρδή? Δεν το είπα όμως, ένεκα η καλή ανατροφή που προανέφερα.....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.815
Παρ' εμπιπτόντος, δεν αποφασίσαμε να γράψουμε μαζί, και μην ακούσω: "τυχαίο, δεν νομίζω?"

Όταν ξεκίνησα να γράφω εγώ, δεν υπήρχε post του συντονιστή, αλλά με τον ρυθμό που γράφω, κόντεψε να γράψει παρουσίαση από το επόμενο μέλος του site!!!

Για να περάσουμε όμως στο "δια ταύτα", θα χωρίσω τις εντυπώσεις μου στο μπροστινό και το πίσω ηχητικό πεδίο.

Τα 3 εμπρός ηχεία του σετ παρουσιάζουν ένα ομοιογενές σύνολο, χωρίς κενό ανάμεσα στα κανάλια, σωστή κατευθυντικότητα και εστιασμό. Αυτός ήταν και ο λόγος που, από τη στιγμή που πήραν τη θέση τους δεν ξανασχοληθήκαμε με αυτά.
Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η περιοχή από το μέσο του φάσματος και πάνω. Στις ταινίες η καθαρότητα των διαλόγων εντυπωσιάζει. Ειδικά εκεί που το δικό μου σετ σε χαμηλές εντάσεις δεν ακούγεται, το κεντρικό της Martin Logan απέδιδε τους διαλόγους με τέτοιο τρόπο που ακόμα και αν μιλούσες με τον άλλο, δεν σου ξέφευγε τίποτα!
Στη μουσική τα 2 μπροστινά ηχεία, με δεδομένο το μέγεθός τους, δίνουν ρέστα. Αέρινες υψηλές και σωστότατες μεσαίες. Φαίνεται πως το ATM tweeter κάνει θαύματα!!

Αυτό που μου έλλειψε ήταν η χαμηλομεσαία περιοχή. Και εξηγούμαι: στα αρχεία flac, όπου δούλευαν μόνο τα 2 εμπρός χωρίς το μεσαίο και το sub, η εντύπωση που δίνουν είναι σαφώς μεγαλύτερου ηχείου. Μόνο αφού διαπιστώσαμε πως το sub δεν συμμετείχε, μου φάνηκε πως του έλλειπε λίγο βάθος και η ατάκα.
Στις ταινιες, όμως, τα πράγματα ήταν για μένα τουλάχιστον λίγο πιο εμφανή: έλλειπε ο όγκος που μεγαλύτερα ηχεία μπορούν να δώσουν. Το κυβάκι παίζει καλά "εκεί χαμηλά", αλλά φαίνεται να αφήνει κάποιο κενό. Ίσως με προσεκτικότερες ρυθμίσεις να μπορούσε να καλύψει το κενό, αλλά δεν προλαβαίναμε να ασχοληθούμε περισσότερο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.815
Με τα πίσω ηχεία ασχοληθήκαμε κάπως περισσότερο.

Πρώτα-πρώτα χρειάστηκε να ανεβάσουμε την στάθμη τους, γιατί με την ισοστάθμιση που είχε κάνει το Audisey του Onkyo στο δικό μου σετ "χάνονταν".
Δοκιμάσαμε 2 τοποθετήσεις:
1. Δίπλα στη θέση ακρόασης, τα ηχεία παρουσίασαν ένα ομοιογενές ηχητικό σύνολο, που όμως υστερούσε στον περιβάλλοντα ήχο πίσω από αυτήν, όπου υπήρχε κάποιο κενό.
2. Πίσω από τη θέση ακρόασης, όπου αυτό το κενό γέμισε, δημιουργήθηκε όμως ένα νέο ανάμεσα στα εμπρός και τα πίσω ηχεία.

Ο χώρος μου παρουσιάζει ιδιομορφία σε ότι αφορά την διασπορά των περιφερειακών. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που έχω δρομολογήσει την αντικατάσταση των surround ηχείων από δίπολα. Την έλλειψη διασποράς, τα ηχεία της Martin Logan δεν κατάφεραν να την καλύψουν, χωρίς όμως να χάσουν την ομοιογένειά τους με τα υπόλοιπα ηχεία του σετ.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.815
Και πάμε στο sub.

Για μένα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη του σετ!!! Το κυβάκι έτριξε τα δόντια του σε όλα τα σημεία. Ατάκα, αμεσότητα, άμεση απόσβεση,έλεγχος, γέμισε κυριολεκτικά τον χώρο.
Πρέπει να το δεις για να πιστέψεις ότι αυτή η ....π@ρδή δίνει τέτοιο ήχο!!

Σε αντιπαράθεση με το δικό μου B&W, η γροθιά στο στομάχι ήταν λιγότερο έντονη (σαν ο ίδιος πυγμάχος να είχε ... κουραστεί λιγάκι - πώωω-πώωω, τί παρομοίωση βρήκα ο μπιπ):142::142:, αλλά ο έλεγχος του Martin Logan δεν είχε ταίρι, σε αντίθεση με το B&W που σε κάποια σημεία τον έχανε.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.815
Και τώρα δηλαδή πρέπει να γράψω συμπέρασμα?? Καλάαααα...

1. Σε ότι αφορά το ηχητικό κομμάτι:
Ακούγεται καλύτερα από το δικό μου? ΣΙΓΟΥΡΑ!!! (Καλά αυτό ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολο, γι' αυτό άλλωστε και προγραμματίζω την αλλαγή των ηχείων μου).
Γεμίζει τον χώρο? Από πλευράς εντάσεων είναι βέβαιο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται ουσιαστικά για δορυφόρους. Από πλευράς κάλυψης των περιφερειακών όμως όχι όσο θα ήθελα.
Μου έλλειψε κάτι? Οι χαμηλομεσαίες και το ολοκληρωμένο πίσω πεδίο.
Αν μου έλεγαν: ΄"πάρε 1500 ευρώ για σετ με δορυφόρους" θα το αγόραζα? Ναι. Ακούγεται ξεκούραστα, και... είναι και Martin Logan για να μπεις στο μάτι του γείτονα:138:
Αν μου έλεγαν: "θα το αγόραζες" σκέτο? Οχι. Δεν μου καλύπτει τα 2 γνωστά προβλήματα που έχει το δικό μου σύστημα: την διασπορά πίσω και τον γεμάτο ήχο που θα ήθελα από ενα ζευγάρι μεγάλα κυρίως ηχεία. Κάλυψε όμως ένα πρόβλημα που δεν είχα αντιληφθεί μέχρι τώρα: την καθαρότητα από τη μέση του φάσματος και πάνω.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
104.815
2. Σε ότι αφορά το ανθρώπινο κομμάτι του τεστ:

Παιδιά, ο συντονιστής δεν παίζεται!!!
Μέχρι τώρα, αυτό που έκανα, ήταν απλά να βλέπω -και να ακούω- ταινίες και τέλος. Από αυτό αποκόμιζα μια γενική αίσθηση για το αν μου αρέσει ή μου λείπει κάτι.

Ο gstriftos ξέρει ακριβώς:
Σε ποιό σημείο της ταινίας βρίσκεται μια σκηνή
Τί περιέχει
Τί θα ακούσουμε
Πώς θα πρέπει να ακουστεί
Τί ακούστηκε καλά
Τι δεν ακούστηκε καλά

Κύριε συντονιστά, όταν βλέπετε μια δίωρη ταινία, πόσες ώρες κρατάει η προβολή?:138::138::138: Δύο πάντως αποκλείεται!!!!

Θέλω με τη σειρά μου, σαν τελευταίο σχόλιο, να ευχαριστήσω τον gstriftos, τόσο για τη χαρά της γνωριμίας και την παρουσία του εδώ, όσο και για τις γνώσεις που με βοήθησε να αποκομίσω!!

Γιώργο, σε ευχαριστώ θερμά, και επιφυλάσσομαι για καλύτερη φιλοξενία την επόμενη φορά!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

λοιπον πριν λιγο τελειωσαμε με το σετ στον χωρο μου.
1 ο στριφτος δεν εφερε μηχανη (ξυρισματος εννοηται για φωτο)
2 αν και τα ηχεια (ειδικα τα πλαινα μπηκαν οπου βρηκαν )
και το σαμπ πεταχτηκε σε μια τυχαια θεση
3 το ντιουν τσακωθηκε με τον πιονερο και δεν μιλιοντουσαν
4 ειδαμε bd και dvd
Και μετα την ευεργετικη ισοσταθμιση του πιονερου, ειδατε λαιβ γιατι φωναζω πιονιρ και ξερω ψωμι, ακομα και σε ενα χωρο σαν το δικο μου.
Οταν ολα μαζευτηκαν και ακουσαμε οσο το δυνατο καλυτερα,
ακουσα αλλα ηχεια και αλλο σαμπ.
Ο πιονερος ειναι μια χαρα για αυτα τα ηχειακια, αν και για ενα μεσο χωρο και χωρις αναγκη τελικου τα ηχεια και ειδικα το σαμπακι ειναι μια ευχαριστη εκπληξη.Αν και σχετικα ακριβα για δορυφορακια .In the other hand εχεις ηχεια απο ενα μεγαλο ονομα, ποιοτητα εξαιρετικη,
στις υψηλες αερατο , και ενα σαμπακι εκπληξη , ικανο να γεμισει τον ψιλονεκρο χωρο μου.
Τα πλαινα ηχεια αν και στημενα αλλου για αλλου,
αν και λαθος θεση κελαιδαγανε , ωραια πληροφορια χωρις να κουραζει.
Πιστευω οτι σε ενα χωρο με μηκος γυρω στα 3 μετρα δεν θα αφηνουν τρυπες μπρος΄και πισω.
Ωραια εμφανιση και piano look .Aν και το σετ δεν ηταν η σπεσιαλιτε της μαρτιν , (λογο πανελ) ηταν μια ευχαριστη εκπληξη.
Φαγαμε και κατι κοψιδια καποιοι ηπιαν δυο καφασα μπυρες , και στανιαραμε.Παντα τετοια παιδια:138:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Τράβηξα μερικές με την δική σου.Αν φαίνεται τίποτα βάλε τις.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

Ο Argi τα είπε λίγο εν τάχυ.Οπότε σε εμένα πέφτει πάλι ο κλήρος να το αναπτύξω λιγάκι
(τρέμε κε αρχισυντάκτα:116:)
Λοιπόόόόν,τον χώρο του τον έχετε δεί εδώ.Οι διαφορές πλεόν στο σετ-απ είναι τα ηχεία(klipsch) και ενισχυτής,που είναι και το κομμάτι που μας ενδιέφερε κυρίως.Είναι ο Pioneer 72 και ενώ στο δικό του σύστημα λειτουργεί ως πρό στην παρούσα φάση τον λειτουργήσαμε ως ολοκληρωμένο,γιατί δεν θα σας κρύβω ότι φοβήθηκα μήπως παρασυρθούμε με το τερατάκι τελικό που έχει και πάρουμε κανα ηχειάκι στο χέρι.
Ξέρω ότι θα ήταν μια ευκαιρία να δώ τι κάνουν και με πολλά(και καλά) βατ,αλλά μιας και δεν είναι δικά μου τα ηχεία,αν πάθαιναν κάτι θα αισθανόμουν ιδιαίτερα άσχημα.
Και απ ότι φάνηκε η ισχύς του Pioneer ήταν αρκετή για να βγάλουμε συμπεράσματα.

Ξεκινήσαμε κάνοντας τις απαραίτητες συνδέσεις και .... ψυχρολουσία.
Το dune τσακώθηκε με τον ενισχυτή και παραλίγονα μείνουμε παγωτό.
Βούρ λοιπόν στην ταινιοθήκη και ολαλα,νάσου ο Άρχοντας (Νο1).Σε dvd μεν αλλά δεν επαιξε τελικά και πολύ ρόλο:126:
Ξαναάκουσα τα γνωστά.Και τ άκουσα καλά!Σε δεύτερεη όμως φάση γιατί σε πρώτη είπαμε να παίξουμε χωρίς ισοστάθμιση όπου και ναι μεν το σετ έδειξε κάποια απ τα καλά του στοιχεία αλλά κάτι δεν μου καθόταν καλά στην όλη υπόθεση..

Οπότε ισοσταθμίσαμε και πάμε!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458

LOTR 1:
Όλη την εισαγωγή μέχρι το σημείο που εκρύγνηται ο Σαουρον.
Κοιτάμε για:
1)Καθαρότητα διαλόγων(διαταγές μέσα στον ορυμαγδό της μάχης)
2)Ποιότητα φωνής(ομιλία της Κέιτ Μπλάνσετ στην εισαγωγή)
3)Χαμηλές:Βάθος και έλεγχος(έκρηξη του Σάουρον όπως έχω πεί και εδώ.
4)Δυναμικά και διαχωρισμός λεπτομεριών(κατά τις εναλλαγές απο κοντινά σε μακρινά πλάνα)
5)Περιφεριακά εφέ(αίσθηση ανάπτυξης περιββάλοντος χώρου και κατευθυντικότητας)
Πρό ισοστάθμισης:
1)Πολύ καλή
2)Απλά καλή
3)Εδώ υπήρχε πρόβλημα καθώς το σαμπ επιβαλόταν υπερ του δεόντος σε σχέση με τα άλλα κανάλια
4)Πολύ καλά
5)Πάρα πολύ καλά

Μετά ισοστάθμισης:
1)Πάρα πολύ καλη
2)Εδώ υπήρχε τρομερή βελτίωση καθώς η φωνή ζωντάνεψε και απέκτησε όγκο
3)Ήρθε στα ίσα του και ταίριαξε εξαιρετικά με το υπόλοιπο φάσμα χωρίς να χάσει σε ένταση(πιθανόν ελάχιστα μιας και μάλλον η ισοστάθμιση μάζεψε ανώτερη περιοχή) ή έκταση
4)Βελτίωση αρκετή
5)Δεν είχαμε αλλαγές αισθητές

Την συνάντηση του Γκάνταλφ με τον Φρόντο:
1)Αίσθηση περιφεριακών ηχείων και πόσο πειστική κάλυψη δημιουργούν(υπάρχουν πάμπολοι ήχοι πουλιών απ το δάσος)
2)Ποιότητα-πιστότητα φωνών
Πρό ισοστάθμισης:
1)Πάρα πολύ καλή(εξαιρετική για δορυφόρους)
2)Μέτρια

Μετά ισοστάθμισης
2)Τρομερή βελτίωση,όπως και στην απο άνω περίπτωση
Πάρτυ του Μπίμπλο:
Και πάλι εστιάσαμε στα περιφεριακά αλλά εδώ υπάρχει μια σκηνή που μας δείχνει πόσο καλή κατευθηντικότητα έχουν.Είναι το 2° πυροτέχνημα το οποίο σκάει και έρχονται κατα πάνω μας φωτεινά βέλη.
Εδώ δεν υπήρξαν ιδιαίτερες διαφορές αλλά και πάλι υπήρξε μια μικρή βελτίωση μετά την ισοστάθμιση.

Γενικά πάντως παρά την σχεδόν τυχαία θέση των περιφεριακών(περίπου 60-70 πόντους πιο μπροστά μας και περίπου στο ύψος του αυτιού) γέμισαν την σκηνή απ την οθόνη μέχρι και εμάς,χωρίς όμως να μπορέσουν να στείλουν τους ήχους και πίσω μας.
Κάτι βέβαια που δεν έχω δει να κάνει κάποιο μονόπολο ηχείο.

Είδαμε και λιγο απ το DareDevil μιας όμως κει δεν μου είναι ιδιαιτερα γνωστή δεν ήξερα που ακριβώς να εστιάσω,οπότε για αυτή ας μιλήσει ο Αργύρης,αν θέλει.

Δυστηχώς ο περιορισμένος χρόνος δεν μας επέτρεψε να κάνουμε κάποια παραπάνω τέστ.
Παρόλο αυτό όμως δεν περίμενα να τα πανε τόσο καλά σε έναν χώρο ακουστικά ψιλονεκρό,ενώ πήρα και μια γεύση απ το τι εστί ισοστάθμιση αλά Pioneer(απλά τρομερή!!).

Υ.Γ.Ήταν και άλλοι 2.Ο ένας είναι γείτονας του Αρτζι και δεν ξέρω αν είναι μέλος στο AVSite.
Ο άλλος είναι κοντογείτονας:137: και μέλος.Για να δώ αν θα γράψει τίποτις:116:.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.315
Members
38.681
Νεότερο μέλος
Andrewk