MartinLogan Balanced Force 210 and 212...subs με USB

Reaction score
5.728
Με κλειστά μάτια θα έπαιρνα δυο τεμάχια 210.

Κρίνοντας από το σφιχτοδεμένο και ισχυρό μπάσο που είχα με τα Purity με τα διπλά 6,5ιντσα, το μπάσο των 210 με τα διπλά 10ιντσα θα είναι όντως γρανιτένιο!

Και προσφέρουν την πολυπόθητη ταυτόχρονη σύνδεση δικάναλου και πολυκάναλου, με ξεχωριστές ρυθμίσεις κρος και έντασης.

Reaction score
767
παντως το 12αρι ειναι ακριβό...2 απο δαυτα και πας στα $6000+...και ξερεις Γιαννη οτι μπορουμε να παρουμε πολλα και διάφορα με 6Κ...:wink:

εχουν βεβαια πολλες ευκολιες...και "μπιζουδακια" στο ματι...

Last edited:

Reaction score
5.728
Με δύο διπλά 6,5άρια των Purity (200rms ανά ηχείο) το σαλόνι μου των 50τμ σφυροκοπούνταν ανελέητα. Δεν τερμάτισαν ποτέ και δεν έκαναν κιχ ανεξαρτήτως έντασης ή περιεχομένου.

Με δύο σαμπ 210, που το καθένα έχει διπλά 10ιντσα και 750rms, το σφυροκόπημα θα είναι απίστευτο. Ούτε καν θα κοίταζα τα 12ιντσα, εκτός και αν ο χώρος είναι πάνω από 50τμ.

Δεν είναι απλή ευκολία η ταυτόχρονη σύνδεση δικάναλου/πολυκάναλου, αλλά δώρο εξ ουρανού. Στην περίπτωσή σου, δεν θα είχες κανέναν λόγο να πάρεις δαπέδου main. Θα έπαιζαν τα main βάσης με συνοδεία ένα 210 σε κάθε πλευρά, με πολύ καλύτερη συνολική απόδοση.

Φυσικά, μιλάμε για μπάσο >20Ηz. Με τα ίδια χρήματα που κοστίζουν δύο 210 μπορεί κανείς να κάνει πολλά τρελά και να πιάσει επαρκή ένταση σε μονοψήφια Hz, αλλά στην πράξη ο κάτοχος δύο τεμαχίων 210 δεν θα έχει τίποτε ουσιαστικό να ζηλέψει. Το αντίστροφο θα έλεγα. Ειδικά αν μιλάμε και για μουσική.

Reaction score
767
.....Στην περίπτωσή σου, δεν θα είχες κανέναν λόγο να πάρεις δαπέδου main. Θα έπαιζαν τα main βάσης με συνοδεία ένα 210 σε κάθε πλευρά, με πολύ καλύτερη συνολική απόδοση......
άσε...η περιπτωση η δικη μου ειναι πιο πολύ "κόλλημα"...με τη συγκεκριμενη "μπασομηχανη" του funk...

πως να κοντραρονται άραγε 2 10ρια ML vs 2 13αρια SVS sealed?...

Reaction score
767
παρολο δλδ που στα "νουμερα" το svs εχει πλεονεκτημα...ισχυροτερος ενισχυτης, μεγαλυτερος κωνος κλπ κλπ.

βεβαια θα μου πεις οτι ισως τα διπλα γουφερ των ML, αντισταθμιζουν τη μικροτερη διαμετρο του κωνου τους...
αλλα το οτι τοποθετουν διπλα γουφερ, δεν εχει να κανει περισσοτερο με τις ακυρωσεις των δυναμεων, ωστε να μην καταπονειται η καμπινα?...

αυτο με τους 2πλους κωνους το εβλεπα στα 2 PV1 ειχα...όσο και να το ζοριζα, η καμπινα ήταν dead silence...δεν "ενιωθε" τιποτα απο τις μετακινησεις των κωνων..,τωρα, κατα ποσο επαιζαν πιο δυνατα απ ενα γουφερ με μεγαλυτερο κωνο, αυτο δε το ξερω...

παντως στη μουσικη τα PV1 ήταν παρα πολυ καλα...στις ταινιες 1 μόνο του, απλα δεν...

Reaction score
5.728
Πριν τα PV1 τι είχες;

Πάντως σίγουρα δεν έχεις ακούσει ML, αλλιώς θα καταλάβαινες το γρανιτένιο μπάσο που βγάζουν τα γούφερ τους. Αφού σου λέω και με τα ταπεινά Purity και δεν υπήρχε ανάγκη για σαμπ. Και μπάσο με αστραπιαία ταχύτητα, παρόλο που ήταν bass-reflex. Κι όμως, περισσότερο λυπήθηκα που έχασα το κάτω μέρος των ηχείων παρά το πάνελ, όταν έδωσα τα Purity!

Τα συγκεκριμένα νέα σαμπ της ML δεν συγκρίνονται με τα SVS SB. Θα έλεγα πιο σωστή σύγκριση θα ήταν με τα Ken Kreisel DXD-12012.
http://www.lsound.eu/ken-kreisel-dxd-12012.html

Reaction score
767
πριν τα PV1 επαιζα με ενα Mordaunt-Short 909w...το 12αρι...

δεν εχω ακουσει σαμπ ML...καμια σειρά...απο ML ακουσα μια φορα στην ηχοεκφραση τα summit...αλλα ήταν για λιγο...τα εστηναν για μια ακροαση πελατη και ετυχε να ειμαι και γω εκει...

Reaction score
5.728
Για ηχεία ML εννοώ αν άκουσες, όχι απαραίτητα σαμπ. Στα Summit θα ήταν ευκαιρία όταν παραβρέθηκες να τα άκουγες σε χορταστικές στάθμες, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα χάιδευαν στην ακρόαση. Αλλιώς θα αντιλαμβανόσουν την ποιότητα του χαμηλού που αποδίδουν οι υλοποιήσεις της ML.

Νομίζω πάντως ότι τα PV1 σε αποπροσανατόλισαν με τη χαμηλή τους στάθμη. Με την έννοια ότι σ' έκαναν να νομίζεις ότι πολλές καλές υλοποιήσεις σαμπ (όπως τα 210 π.χ.) θα είναι απλά λίγο καλύτερες από αυτό που έχεις συνηθίσει και ότι πρέπει να φτάσεις στην απόλυτη κορυφή με δύο 18ιντσα Funk Audio 18.0 για να έχεις το μπάσο που θέλεις. Δεν είναι κακό βέβαια αυτό, να πας κατ' ευθείαν στην κορυφή. ;)

Reaction score
767
Γιαννη, τα Summit οντως τοτε τα επαιζαν σε χαμηλη ενταση, καθως τα παιδια εκει, εφτιαχναν το ολο σκηνικό..
και μονο που τα εβλεπα βεβαια τα συγκεκριμενα ηχεια, χωρις να τα ακουσω, με ειχαν εντυπωσιασει...

αυτο που λες με τα PV1, μπορει και να "παιζει"...θυμαμαι τοτε που πηρα το πρωτο PV1 απο την ηχοεκφραση, με προσκυναγε ο κ. Τακης, αν θυμαμαι καλα, οτι θα το μετανιωσω...δεν ειναι σαμπ αυτο για σινεμα, μου ελεγε...σε μουσική καλα παιζει...αλλα δε θα σε καλυψει...τελικά εφυγαν και τα δυο...

με τα funκ, αυτο θελω να πετυχω,,,να μην παω σε ενδιαμεσες λυσεις...και μετα να ψαχνω παλι...οπως εχω πει, θελω το σαμπ να μπορει να σε δινει αυτο τον "υποηχο" ρε παιδι μου....μεχρι εκει ομως...για πιο πανω (βλεπε τα δικα σου RE ΧΧΧ18) δε προκειται...αυτα ειναι αλλου επιπεδου και εχουν απαιτησεις που ενα διαμερισμα καθημερινης χρησης δεν το επιτρεπει...

τωρα αν θα "δεσει" το γλυκο δε ξερω...

υπαρχει βεβαια και η λυση που προσθεσε στο συστημα του, ο termatogazi...παιρνεις 2 σχετικα καλα σαμπ (πχ τα 210, μιας και κανουμε λογο γι αυτα) και κολλας και ενα Clark Synthesis...και σε ταρακουναει χωρις να σου κανει μηνυση και ο "απο κατω" :D

Reaction score
767
επ ευκαιρια των ML και του τροπου που εχουν σχεδιαστεί, να ρωτησω εγω κατι που με μπερδευει ολιγον τι....

αλλαζει κατι ως προς την αποδοση ενος σαμπ, αν οι κωνοι κοιτάνε ή δεν κοιτανε τον ακροατή?

δλδ σε ενα χαμηλο περασμα σε μια ταινια (μια εκρηξη), θα νιωσεις πιο εντονα το ωστικο κυμα, αν οι κωνοι σε κοιτανε ή δεν εχει να κανει?...λογικα, δε θα ναι πιο άμεσο το "χτύπημα", στη περιπτωση που σε κοιτανε?...

και πες οτι τα σαμπ εχουν στο πλαι τους κωνους...αν εχεις και τα ηχεια δαπεδου σχετικά κοντα στα σαμπ (περιπου στα 80cm σε ευθεια γραμμη), υπάρχει περιπτωση να δημιουργήσουν οποιοδηποτε προβλημα?...

θα μου πεις, μπορεις να τα γυρισεις να σε κοιτανε...ναι, αλλα πες οτι θελω να τ αφησω οπως οριζει η "μαμα" εταιρια...τοτες τι γινεται?

υπαρχει διαφορά?...και στη πραξη τελικα τι ειναι καλύτερο, εστω και θεωρητικα?...ντακσι, παιζουν κι αλλα σημασια για την τελικη αποδοση...αλλα για να το πω απλά...το μπασο το "τρως στη μαπα" καλυτερα αμα σε κοιτανε οι κωνοι?

εχετε εμπειριες σχετικα μ αυτο?

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.591
Δεν έχει διαφορά στις χαμηλές συχνότητες. Είναι "παντοκατευθυντικές".

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
υπαρχουν σαμπακια που κατασκευαστικα υπαρχει συσταση για τοποθετηση σε γωνια (οι κωνοι να κοιτουν τους 2 τοιχους) οι συχνοτητες ειναι παντοκαντευθυντικες , ο αερας ομως ειναι αυτος που σε αναδευει σωψυχα.....και εκει μιλαμε για ισχυη......
..με αλλα λογια η χαρα ερχεται οταν ανακατωνεσαι σαν να εισαι στο ευτυχια με μποτζι γραμμη περαια σπετσες.
Αυτο μπορει να συμβει με πολλους ικανους κωνους...ΜοΝο

Reaction score
5.728
Δεν συμφωνώ με την πιπίλα ότι οι χαμηλές είναι παντοκατευθυντικές, εκτός και αν μιλάμε για κάτω από 20Hz.

Αν κάθεσαι σε λιγότερο από τρία μέτρα απόσταση, μια χαρά καταλαβαίνεις πού βρίσκεται το σαμπ σου, και αν αυτό λειτουργεί με το γούφερ μπροστά, προς τα πλάγια, ή προς το πάτωμα. Ακόμη και το μέγεθος του γούφερ καταλαβαίνεις. Άλλον παλμό βγάζει το 10ιντσο, άλλο το 18ιντσο. Όπως καταλαβαίνεις και τον τύπο του σαμπ (sealed, bass-reflex κτλ), ακόμη και την ανάρτησή του.

To χαμηλό δεν είναι ένα, όπως ένα δεν είναι και τα σαμπ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
...........αν παιζεις (λεμε τωρα) (οχι εσυ γιαννη - γενικα μιλαω)
σε σοβαρες σταθμες στα 4 μετρα , και δεν εχεις φροντισμενο χωρο , με οχι <εξωσχολικα>
πραματα σε αυτον
Θα ακους οτι πιανει στα χερια του ο εγκελαδος του κωνου......συντονιζει απο τασακια γυαλακια, τραπεζακια,κλιματιστικα , γενικα βλεπεις τι μπορει να κουδουνιζει στον χωρο σου.

Reaction score
5.728
Και πού να δεις τι γίνεται στα 4Hz. Εκεί είναι πραγματικά που εξαφανίζεται το σαμπ, αφού ακούς μόνο τα στερεά σώματα. Όπου στερεά σώματα δεν εννοώ (συντονισμούς με) μικροαντικείμενα, αλλά τη δομική σύνθεση του χώρου (τοίχους/πάτωμα/οροφή).

Πάνω από τα 15-20Ηz πάντως μόνο παντοκατευθυντικό δεν είναι το μπάσο, ειδκά στα 40-80Hz. Αλλιώς είναι να τρως στη μούρη το σκάσιμο του μπάσου, αλλιώς αν στέκεσαι στο πλάι. Αυτό βέβαια σε χορταστικές στάθμες, όπως λέει και ο argi. Αν έχει κανείς το σαμπ απλά για να γλυκαίνει λίγο με χαμηλό τις ταινίες, με ένα ελαφρύ μπουμ στις εκρήξεις, τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι αισθητό.

Τα σαμπ με τα διπλά γούφερ όπως τα ML BalancedForce έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν ακούς την καμπίνα. Γιατί και η καμπίνα ακούγεται στα τυπικά σαμπ, και όσο λιγότερο αυτή ακούγεται, τόσο το καλύτερο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
η καμπινιλα ειναι κακο πραμα
ο χωρος κατω απο τους 15 κυκλους (σε σταθμες) οχι ζουζουνισματα
αρχιζει και βγαζει τα σωψυχα του.......
ωραιο το φαινομενο, απλα θελει δουλεια (και χρημα) για να μπουκωνεις το παχυ σου εντερο με συχνοτητες φουσκωτικες
και εννοηται υλικο ταινιακης προελευσης...........

Reaction score
98
Για ηχεία ML εννοώ αν άκουσες, όχι απαραίτητα σαμπ. Στα Summit θα ήταν ευκαιρία όταν παραβρέθηκες να τα άκουγες σε χορταστικές στάθμες, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα χάιδευαν στην ακρόαση. Αλλιώς θα αντιλαμβανόσουν την ποιότητα του χαμηλού που αποδίδουν οι υλοποιήσεις της ML.

Νομίζω πάντως ότι τα PV1 σε αποπροσανατόλισαν με τη χαμηλή τους στάθμη. Με την έννοια ότι σ' έκαναν να νομίζεις ότι πολλές καλές υλοποιήσεις σαμπ (όπως τα 210 π.χ.) θα είναι απλά λίγο καλύτερες από αυτό που έχεις συνηθίσει και ότι πρέπει να φτάσεις στην απόλυτη κορυφή με δύο 18ιντσα Funk Audio 18.0 για να έχεις το μπάσο που θέλεις. Δεν είναι κακό βέβαια αυτό, να πας κατ' ευθείαν στην κορυφή. ;)
Τυγχάνει να εχω τα summit, και πριν απο αυτά αρκετά ηχεία της κατηγορίας τους ,δεν εχω παρά να συμφωνήσω .Εξαιρετικο μπάσο απο οποιαδήποτε υλοποίηση της ML.Ειδικα το descent με είχε εντυπωσιάσει ,αλλα με τα summit στο χώρο μου ήταν υπερβολή.

Reaction score
767
μαλιστα...

κατα την αποψη σας, τι ειναι καλυτερο?...να εχεις το σαμπ να σε κοιταει, αλλα τελικα να καταλαβαινεις απο που ερχεται το μπασο ή να πειραματιστης και να βρεις μια θεση στο σαμπ ωστε να υπαρχει ενας συμβιβασμος?...αισθητη παρουσια χαμηλου, με ικανοτητα να ψιλοεξαφανιζεται το σαμπ...αν υπαρχει κατι τετοιο...γιατι στις περισσοτερες των περιπτωσεων, τα σαμπ δεν μπορουν να μπουν σε ιδανικες θεσεις,,,

εγω πχ τα PV1 τα ειχα το ενα μπροστα αριστερα ,αναμεσα στα ηχεια, με τους κωνους να με κοιτανε και το αλλο αντιδιαμετρικα και στο πλαϊνο δεξιο τοιχο του δωματιου...και φυσικα καταλαβαινα ενιοτε, οτι το σαμπ που ηταν κοντα στον καναπε "δουλευε"...αυτο δεν μπορουσα να το πω για το μπροστα...το μπροστα σχεδον δε το καταλαβαινα οτι δουλευε...παντα σε σταθμες ικανες μιλαμε...οχι ψιθυρους, αλλα ουτε σε κανιβαλισμους...ντακσι, οσο μπορουσαν να δωσουν...γιατι δεν ηταν και γομαρια...

οταν υπηρχε στο setup μονο ενα, το οποιο το ειχα μπροστα και με τους κωνους να με κοιτανε, τοτε καταλαβαινα πχ "την εκρηξη" οτι εβγαινε απο μπροστα...σχεδον παντα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.374
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ