argi
"Επαγγελματίας"
- Reaction score
- 6.879
Απάντηση: masking...
το ιδιο ειναι...εσυ που ειπαμε οτι κυμαινεσαι ? που ?
το ιδιο ειναι...εσυ που ειπαμε οτι κυμαινεσαι ? που ?

οχι βεβαια που εγραψα οτι τα κλιπς ειναι ηχεια κορνας ? πανελακι αλα ακουστατ το καταχωρησα.....και πολυ του ειναι.......Και με τον ήχο που υποτίθεται έχει καλή σχέση , μας γράφει κάτι για 5 και 8 hz στο sub και μας στέλνει.
Ασε που θεωρεί horn speakers τα Κλίπς με το χοανάκι στο τουίτερ.
μπορεις να κανεις το εξης για να δεις τις οποιες διαφορες και να καταλαβεις τι λεω.Αξίζει να σημειώσουμε ότι, πέρα από τις δευτερογενείς ανακλάσεις από το χώρο*, το "μαύρο" στις μπάρες (είτε αυτές είναι πάνω/κάτω είτε δεξιά/αριστερά) επηρεάζεται επίσης αρνητικά -και σε βαθμό ανάλογο- από την αδυναμία του προβολικού συστήματος να προβάλλει απόλυτο μαύρο.
Φυσικά, το μάσκινγκ δε βελτιώνει πραγματικά το επίπεδο του μαύρου: η επίδρασή του βασίζεται στο ψυχοφυσικό φαινόμενο και στο γεγονός ότι -στην πραγματικότητα- δε βλέπουμε τόσο με τα μάτια (που είναι απλοί αισθητήρες), όσο με το μυαλό. Όταν λοιπόν αφαιρέσουμε από τον εγκέφαλο (που έχει την τάση να επεξεργάζεται συγκριτικά τα οπτικά σήματα) τη δυνατότητα να συγκρίνει δίπλα-δίπλα το πραγματικό μαύρο του βελούδινου πλαισίου της οθόνης με το... ποντικί "μαύρο" στις μπάρες, τότε η συγκεκριμένη αδυναμία συγκαλύπτεται πολύ αποτελεσματικά.
οσο μεγαλυτερη ειναι μια επιφανεια δειχνει περισσοτερο φωτεινη(ανοιχτοχρωμη) μια αποχρωση.....
....οποτε υπαρχει οπτικη βελτιωση(εστω και μικρη)ακομα και στο μαυρο με την προσθηκη του making.
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι μια εντελώς σκοτεινή σκηνή, θα συνεχίσει να μην αποδίδεται ικανοποιητικά σ'ένα προβολέα με ανεπαρκές μαύρο.
θα αποδιδει ομως καλυτερα....
.....μιας και η αντιθεση της εικονας σε μικροτερη ενεργη επιφανεια ειναι μεγαλυτερη.
Ομοίως, μια μικτή σκηνή -όπου συνυπάρχουν απόλυτα σκοτεινά τμήματα, με εκτενείς φωτεινές περιοχές- θα συνεχίσει να υποφέρει σ'ένα χώρο με έντονες ανακλάσεις, ανεξάρτητα της ικανότητας του προβολέα να προβάλει βαθύ μαύρο.
Όμως αυτές είναι μάλλον σπάνιες, ενώ σε σκηνές χωρίς περιοχές απόλυτου μαύρου (που είναι και ο κανόνας), η αντίληψη εικόνας σ'ένα προβολέα με σωστά ρυθμισμένη καμπύλη γάμμα, θα βελτιωθεί πολύ από τη χρήση του μάσκινγκ.
* ίσως βρείτε ενδιαφέρον ένα πείραμα που είχα κάνει πριν μερικά χρόνια και καταδείκνυε πόσο έντονο είναι το πρόβλημα των ανακλάσεων, ακόμα και σ'ένα εξειδικευμένο χώρο προβολών, όπου έχει καταβληθεί σημαντική προσπάθεια ώστε αυτές να περιοριστούν. Το άρθρο είχε ξεκινήσει σαν κουίζ προς το... κοινό, πριν καταλήξει στην τελική μορφή του (όπως είναι στο μήνυμα #1), γι'αυτό και οι απαντήσεις των μελών που ακολουθούν.
ο αρτζις στο νουμερο τριο (3) ειχε γραψει για το συστημα του ....δεν ειχε αναφερει πουθενα κανενος το συστημα...ειχε γραψει οτι δεν θα βαλει στον χωρο του...αν καποιοι ακουν τον αρτζι να μιλα για το συστημα του και αυτοι <αγγιζονται> δεν πταιει αυτος........Και οπως εχω ξαναπει το 99% των συστηματων ζει σε <κοινωνικο> χωρο με γειτονες....Εκει αμα λαχει βαζεις και μασκιν για να μην βλεπει ο γειτονας τι σαχνς ( σαχνεις - κανεις)σε dedicated χώρο είστε εσείς ειδικοί να μιλήσετε για τους όποιους συντονισμούς...
εμείς που είμεθα σε χώρο με καθημερινή χρήση, αν υπερβούμε ένα όριο έντασης, "συντονίζεται" ο γείτονας και το σκυλάκι του...
άρα δεν έχουμε να παλέψουμε μόνο με το πώς θα μειώσουμε το τζάμι ή το πιάτο απ το να τρίζει, αλλά πως δε θα αμολήσει το σκύλο ο γείτονας, να ρθει να μας τα "μασήσει" όλα...
βέβαια δέχομαι και την αποψη του άρτζι οτι σε τέτοιες στάθμες, χρειάζονται να είναι όλα στη θέση τους και να μην "απογειώνονται"...και θα λάβω υποψη αυτο που λες στη κατασκευή της πατεντας που φτιάχνω για να μειωσω τις ανακλασεις στο χωρο...επειδή θα είναι απο ξυλο...ισως με μικρο λάστιχο στις ενώσεις...
για το masking με βλέπω σε μια οικονομική λύση προς το παρόν...
πρέπει να αλλάξω τίτλο στο topic...masking σε καθιστικό...
...99% των συστηματων ζει σε <κοινωνικο> χωρο με γειτονες....Εκει αμα λαχει βαζεις και μασκιν για να μην βλεπει ο γειτονας τι σαχνς ( σαχνεις - κανεις)
Ασε μας ρε ατζι.επετρεψε μου να εχω το δικαιωμα να θεωρω οτι δεν ανηκω στους οποιους πολλους
να σε αφησω ? γιατι σε επιασα ?(ακομα δεν )( τωρα θα σε πιασω)Λοιπον αν απαντησεις που δεν το βλεπω το γιατι, σου χαριζω το συστημα μου.....αν δεν πες τι χανεις.........αε να δουμε θα μεινω ορφανη η παραγκα...ή θα βγαλουμε παλι το κατι τι μας......Τι δεν θες να βαλεις στοιχημα.Οκ ακου λοιπον .οταν αγορασα την οθονη ειχε 2 γωνιες -βασεις αναρτησεις για τον τοιχο.Ετσι και εγινε....4 ουπα 8mm και η οθονη κρεμαμενη.....σαμπ τοτε υπηρχε ενα στον χωρο....Οκ μια χαρα.....ελα ομως που οπως ειπα δεν ειμαι τσικι τσικις.....Στο δευτερο σαμπ η οθονη αρχισε να συντονιζει.....σιγα τα αβγα και μια και δυο της χωνω εκει που συντονιζε αλλο ενα λαμακι και ακλονητη ο οθονη.Με λιγα λογια τα σαμπ γιναν 5 .....και τα σημεια στηριξης εγιναν και αυτα 5.Και ρωταω ζητω εγγυηση κυριε αρβανιτακη μιας και πλεον δεν σε αφηνω...εγγυασε οτι αν βαλω καποιο μασκινγκ , δεν θα μου κοπαναει οταν βλεπω ταινια...Το γραφω και πιο κατω very loud speakers.....Οτι συντονιζει παει στην απεξω........Αν παλι πιστευεις οτι μπορεις να σταθεροποιησεις καπως το οποιοδηποτε μασκιν εδω ειμεθα.Και αν οσοι εχουν αν ακουνε τσικι τσικι ...προσωπικα δεν με αφορα...εγω μιλησα για τον ατζι σωστα ? Και μιας και το δικο μου δυνατο ειναι σε αλλη λιγκα επετρεψε μου να εχω την γνωμη μου......Και οταν λεω δυνατα .....δεν εννοω αλα μαρκου δυνατα........126 db χαλαρα στα 4,5 + μετρα.............Τι λεγαμε...............?