MASTER AUDIO B8

Reaction score
0
Καλησπερα!
ειμαι νεο μελος και δεν ξερω αν γραφω στο σωστο topic.

τωρα αγορασα σπιτι και θελω να φτιαξω το σαλονι ετσι ωστε να καθομαι με τις ωρες να ακουω με ησυχεια την μουσικη μου.

σε κοστος δεν μπορω να παω πανω απο 1000 ευρω.

μου προτειναν ενα ζευγαρι της MASTER AUDIO τα Β8

http://www.master-audio.com/products.php?lang=en&id=419

η μουσικη ειναι κατα κυριο λογω rock και κατι τις πιο σκληρο.
ταινιες ΔΕΝ βλεπω.

εχει κανεις αποψη για τα συγκεκριμενα?
θελω ενταση οπου την χρειαζομαι χωρις παραμορφωσεις κ.τ.λ.

θα τα συνδυασω με sub.

ευχαριστω προκαταβολικα!

Κωστας.

Reaction score
43
Κατ' αρχήν καλορίζικο το σπίτι σου!
Κατα δεύτερον:
-Πηγή?
-Ενισχυτικά?
-Διαστάσεις χώρου?
-WAF?

Reaction score
0
Σ'ευχαριστω!

Πηγη θα εχω το laptop.

Ενισχυτη θα παρω της master audio επισης,δεν ξερω πιο μοντελο,μου ειπαν οτι ειναι ο καταλληλος για αυτα τα ηχεια.

το σαλονι ειναι 35 τετραγωνικα.

το waf τι ειναι?

α,το sub θα εχει δικο του ενισχυτη.

Reaction score
43
WAF= Wife Acceptance Factor (εάν υπάρχει έτερον ήμισυ με "άποψη" στην αισθητική του χώρου)
Τα 1.000 ευρώ είναι μόνο για ηχεία ή όλο το σύστημα?

Reaction score
1
Γιατί επαγγελματικά ηχεία σε οικιακό περιβάλον?

Και μάλιστα γιατί τα συγκεκριμένα που προφανώς (από τις λίγες γνώσεις που έχω πάνω στο αντικείμενο) προορίζονται για cafe και barάκια?

Reaction score
43
Εγώ προσωπικά προτιμώ τα PA συστήματα στο σπίτι μου γιατι:

α) Δεν είμαι του High End

β) Το απαραμόρφωτο SPL που επιτυγχάνεται με τα PA, είναι πολύ δύσκολο και στοιχίζει πανάκριβα με "οικιακό" σύστημα.

γ) Θεωρητικά είναι πιο αξιόπιστα καθ' οτι έχουν σχεδιαστεί για να δουλεύουν 24/7.

δ) Θεωρητικά δεν επηρεάζονται τόσο εύκολα απο τις διακυμάνσεις και τις διακοπές της ΔΕΗ.

ε) Προσωπικά θεωρώ οτι έχουν πολύ πιο υψηλό Value for Money απο τα οικιακά.

Reaction score
0
Η γυναικα δεν εχει προβλημα ΟΤΙ και να βαλω.......και ολο το σαλονι να κλεισει απο ηχεια,
εχει το ιδιο κολλημα να ακουει μουσικη!

με τα 1.000 ευρω θελω να παρω ''ηχεια-ενισχυτη και sub''

τωρα οσον αφορα την επιλογη μου για επαγγελματικα ηχεια,ειναι μονο και μονο για να ''δινω γκαζια'' οποτε θελω χωρις παραμορφωσεις και τριξιματα με την μουσικη που ακουω.....τουλαχιστον ετσι μου ειπαν,οτι μονο με επαγγελματικα σ'αυτα τα λεφτα θα εχω την αποδοση που θελω για rock και metal μουσικη.

επαναλαμβανω οτι ΔΕΝ θελω να βλεπω DVD,ειναι για μουσικη και μονο.

το DAC τι ειναι?

που θα χρειαστει?

Reaction score
43
DAC= Digital to Analog
Ουσιαστικά είναι μια κάρτα ήχου.
Μπορεί να αποκτηθεί και σε δεύτερο χρόνο.
Θα δείς δραματική βελτίωση σε σχέση με αυτή που έχει το Laptop σου.
Με αυτά που προτείνω θα είσαι υπερ-ευχαριστημένος.
Τριξίματα αμα έχεις θα είναι απο το σπίτι...
Το πρόβλημα όμως θα το έχουν οι γείτονες!
Προσοχή με το volume του winamp.
Μία αδέξια κίνηση μπορεί να σου κοστίσει κανένα τζάμι ή κανένα τοίχο...Κρίμα, καινούριο σπίτι :)
Ηχεία παίρνεις και πιο φθηνά.
Ψάξε λίγο στο site που είναι και τα υπόλοιπα...
Συμφωνώ με τα "γκάζια".

Reaction score
0
elton σ'ευχαριστω για τις απαντησεις!

τα ηχεια που μου δειχνεις ειναι αρκετα μεγαλα σε μεγεθος...οχι πως τα απορριπτω ειδικα αφου τα παω καλα με WAF!!!

απλα το σαλονι θα το κανω μπιμπελο με γυψοσανιδες-κρυφο φωτισμο(ειναι η δουλεια μου),θα ηθελα και τα ηχεια να ειναι οσο πιο μαζεμενα χωρις να υστερουν σε αποδοση.

απο εκει προεκυψαν και αυτα τα ηχεια που λεω.
ο ανθρωπος που τα δινει μου λεει οτι για επαγγελματικα και παρα το μεγεθος τους ειναι πολυ ποιοτικα,και σε συνδυασμο με ενα sub θα εχω το αποτελεσμα που θελω...

για τα συγκεκριμενα τι λετε?
τα ξερει κανεις?

Υ.Γ το DAC που θα το βρω?
ετσι το ζηταω?

Reaction score
43
Χμμ...
Τα ηχεία που λές δεν τα ξέρω, δεν τα έχω ακούσει αλλά με 8ιντσο γουφεράκι μην περιμένεις και πολλά πράγματα για απαραμόρφωτο ήχο σε υψηλές εντάσεις. Απο 12 ίντσες και πάνω να βλέπεις.
Απο ενισχυτές έχω αυτόν: http://www.thomann.de/gr/t-amp_ta2400.htm και αυτόν: http://www.thomann.de/gr/tamp_ta1050ii_endstufe.htm και είμαι υπερ ικανοποιημένος! Και απο ήχο και απο γκάζια.
DAC χρησιμοποιώ αυτό: http://www.trendsaudio.com/EN/Product/USB_Audio_desc.htm
το οποίο κατα γενική ομολογία είναι αρκετά καλό.
Προαιρετικά μετά απο το DAC μπορείς να βάλεις αυτό: http://www.thomann.de/gr/behringer_ultramatch_pro_src_2496.htm
Θα βελτιώσει περεταίρω τον ήχο και θα προσθέσει πρακτικότητα και ευελιξία.
Εγώ έχω και δυό τέτοια http://www.thomann.de/gr/art_tube_mp.htm (ένα για κάθε κανάλι) για να πάρει και λίγο άρωμα λάμπας ο ήχος και να φύγει και η πολλή ψηφιακίλα.
Τελικό αποτέλεσμα πολύ καλό για τα δικά μου κριτήρια και με πολύ χαμηλό κόστος.
Και εγώ απο υπολογιστή ακούω μουσική...

Reaction score
0
Λοιπόν φίλε μου Κώστα,

κατ' αρχάς, καλοσώρισες στην παρέα μας, και καλώς σε βρήκαμε!!

Έχω κι εγώ την ίδια τρέλλα με τα Public-Adress (PA) συστήματα. Προσωπικά, έχω δίπλα μου δυο απο αυτά.:
http://www.thomann.de/gr/jbl_jrx_115.htm

Και ένα τέτοιο.:
http://www.thomann.de/gr/behringer_ep2500_europower_endstufe.htm

Για σπίτι, είναι θηριώδης δύναμη!!
Για πάρτυ, είναι πολύ!!
Για δεξίωση. είναι πολύ καλά!!

Προφανώς απ' ότι έχω καταλάβει εσύ θέλεις ήχο που να μην κολώνει πουθενά!!
Με το παραπάνω σύστημα, να ξέρεις ότι όσο και καλός μάστορας να είσαι, με αυτά τα ηχεία, ότι γυψοσανίδες και μπιμπελό να βάλεις, θα πέσουν!! (χωρίς παρεξήγηση)

Με τα παραπάνω ηχεία, είμαι επίσης σίγουρος απο πρώτο χέρι, ότι δεν θα χρειαστείς subwoofer, διότι απο μόνα του τα 15ιντζα, έχουν πολυ βαθύ και δυνατό μπάσο, καθαρό, το οποίο σε χτυπάει στο στομάχι. Oσο για τα tweeter τους, δύσκολα θα ακούσεις τόσο καθαρά σε PA. Το παραπάνω σύστημα στο προτείνω ανεπιφύλακτα, άν και το κρίνω υπερβολικό για σπίτι..!! Γιατί 1000βάττ σε σπίτι δεν χωράνε!!

Θα ψάξω να σου βρώ κάτι πιο "ήπιο" σε βάττ, που ίσως χωρέσει σε σπίτι, και θα το ποστάρω εδώ....

Όσο για τα "ηχειάκια" (δεν το λέω μειωνεκτικά) που αναφέρεις, είναι άριστα, αλλά δεν νομίζω να σε ενθουσιάσουν μόνο δυο απ' αυτά στην ισχύ που θέλεις. Με subwoofer, κάτι καλό μπορεί να γίνει....

Ζήσης!

[edit] τα jbl μπορείς άνετα να τα χρησιμοποιήσεις για τραπεζάκια!!

Reaction score
43
Γιατί 1000βάττ σε σπίτι δεν χωράνε!!
Στο δικό μου σπίτι έχω "στριμώξει" 3.950 watts και νομίζω πως έχει ακόμα λίγο χώρο...
Συμπέρασμα? Τα watt ποτέ δεν θα είναι αρκετά!

Reaction score
0
χμμμμ,αυτα τα jbl μου κανουν πιο πολυ στο ματι....τα θελω οσο πιο μαζεμενα και ''ομορφα'' εξωτερικα τα ηχεια για να ταιριαζουν με το υπολοιπο σαλονι και να μην υστερουν σε δυναμη...:121:

για το οτι θα πεσουν ολες οι γυψοσανιδες δεν παρεξηγιεμαι....ισα-ισα αυτο θελω απο τον ηχο..:107:

πειτε μου καποιο μαγαζι να παω να μιλησω με καποιον ανθρωπο και να ακουσω αν γινεται,γιατι ημουν και ειμαι πολυ μπερδεμενος,βλεπω οτι υπαρχει πολυυυυυυυυ πραγμα για να ψαξω τελικα και απειροι συνδιασμοι....:108:

τα master audio που λεω,θα μου βγουν στα 160-180 ευρω το ενα τα ηχεια

300-350 ευρω ο ενισχυτης

και 250 το ενεργο sub.

με 800-850 υποτιθεται οτι θα ειμαι υπερευχαριστιμενος οπως μου λενε...ποιοτιτα,δυναμη και μπασα.....:121:

Reaction score
0
πειτε μου καποιο μαγαζι να παω να μιλησω με καποιον ανθρωπο και να ακουσω αν γινεται,γιατι ημουν και ειμαι πολυ μπερδεμενος,βλεπω οτι υπαρχει πολυυυυυυυυ πραγμα για να ψαξω τελικα και απειροι συνδιασμοι....
Μαγαζί....????
Στην Ελλάδα ε??
Δεν ξέρω να σου πώ.... λυπάμαι
Πιθανόν κάποιος απο εδώ μέσα ξέρει να σου πεί....

Τα δικά μου τα ηχεία και ενισχυτή τα πήρα απο το site που είναι τα λίνκ που ανεβάσαμε, κι εγώ, και ο έλτον.... www.thomann.de
Τα αγόρασα στα τυφλά στην κυριολεξία, και δεν το μετάνιωσα....

Το μαγαζί αυτό είναι πολύ εξυπηρετικό, παρόλο που είναι γερμανία, και θα μιλήσεις με έλληνα για την παραγγελία. Εξοδα αποστολής δεν θα υπάρχουν καθώς η παραγγελία σου θα είναι πάνω απο 300ευρώ. Σε 1 με μιαμιση βδομάδα στην πόρτα σου....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7