MASTER AUDIO B8

Reaction score
43
Ο ΤΑ-1050 έχει βγεί πάρα πολύ καλός, πραγματικά, και λίγο πιό μουσικός απο τον ΤΑ-2400. Χωρίς φυσήματα, βηξίματα και φτερνίσματα. Πεντακάθαρος. Συνιστάται ανεπιφύλακτα!
Να πώ την αλήθεια τα ηχεία που πρωτοκοίταξα ήταν αυτά που προτείνει ο φίλος djzissis (JBL) αλλά σαν παιδί κι' εγώ παρασύρθηκα απο τα δύο 15' που έχουν αυτά που τελικά πρότεινα...
Για μαγαζί με κάλυψε απόλυτα και πάλι ο djzissis. Όπως ακριβώς τα είπε!
Τα υπόλοιπα τα ξέρει ο φίλτατος Μπαρτζόκας που σιγεί υπόπτως !!!

Reaction score
0
Σ' ευχαριστώ πολύ elton....
Θα το έχω σοβαρά υπ' όψιν μου..!!

Μπορείς να με λές και Ζήση!!!!

Να σαι καλά!!

Reaction score
1
Λοιπόν ... ξεκινάω και ας με διορ8ώσουν άλλοι πιο σχετικοί με το θέμα.

Τα ηχεία στα οποία αναφέρεσαι στο thread προορίζονται για cafe & bars. Αυτό φαίνεται από την αντίσταση τους (16Ω άρα μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει εύκολα πολλά ηχεία στο κάθε κανάλι, 8 αν δε κάνω λάθος, μιας και οι PA ενισχυτές μπορούν να οδηγήσουν 2Ω φορτία) και από το σχήμα και τη βάση για στήριξη σε τοίχο που έχουν ως standard. Βλέπω επισης στο site της master audio πως διαθέτει ενισχυτή 3κάναλο, προφανώς για να οδηγει εκτός από τους δορυφόρους και το sub με ό,τι αυτό συνεπάγεται (cros/phase etc.) Αυτό είναι ίσως η μόνη λύση για σένα αν θες να αποκτήσεις ένα σύστημα αυτής της εταιρίας, δηλ. 2 ή και περισσότεροι δορυφόροι στους τοίχους και παθητικό sub οδηγούμενα από το ίδιο μηχάνημα. Έχοντας ζήσει για 2-3 χρόνια με 2,1 σύστημα έχω να πω πως είναι μια "βαρβάτη" κίνηση μαζοχισμού, είναι πολύ δύσκολο στο στήσιμο και κάθε φορά θα αμβιβάλεις για το crossαρισμα η τη φάση ή την τοποθέτηση. Κάποιος που δεν έχει εμπειρία, γνώσεις , χρόνο και εξοπλισμό καλό είναι να αποφεύγει τη λύση του 2,1.

Τώρα όσον αφορά τη χρήση σε σαλόνι PA συστήματος, για 2 πράγματα από αυτά που ανεφερε και ο ellton είμαι σχεδόν σίγουρος. Έχουν πολύ υψηλό λόγο τιμη/απόδοση και αποδίδουν καλύτερα (αναλόγως κόστους) είδη μουσική με μεγάλο συχνοτικό φάσμα και "σκληρές" χροιές π.χ. rock, metal, electro etc.

Δική μου άποψη είναι πως ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν εντελώς ακατάλληλο διότι δε μπορεί να αποδώσει πληροφορίες χώρου (στερεοφωνική εικόνα, τοποθέτηση οργάνων) αλλά και "χροιές". Αλλά η αποψή μου δεν έχει καμια βαρύτητα.

Πάρε το laptop μαζι και πήγαινε να ακούσεις τη μουσική σου σε καταστήματα επαγγελματικού ήχου. Θα έχουν και εξωτερικές κάρτες ήχου να δεις και πάρα πολλους συνδιασμούς ενισχυτών και ηχείων (το ποσό που διαθέτεις δεν είναι μικρό). Και φυσικά άκου και τα master audio ...

Ελπίζω να βοήθησα ....

Reaction score
0
μπερδευτηκα κι αλλο!:114:

μπορειτε να μου πειτε καποιο μαγαζι στην Αττικη με την δυνατοτητα να ακουσω?

2-3 μαγαζια μου ειχαν πει οτι μπορουν να μου συνδεσουν μεχρι ενα ζευγαρι ηχεια να ακουσω,κι αυτο χαριστικα....:108:

Reaction score
43
Τώρα όσον αφορά τη χρήση σε σαλόνι PA συστήματος, για 2 πράγματα από αυτά που ανεφερε και ο ellton είμαι σχεδόν σίγουρος. Έχουν πολύ υψηλό λόγο τιμη/απόδοση και αποδίδουν καλύτερα (αναλόγως κόστους) είδη μουσική με μεγάλο συχνοτικό φάσμα και "σκληρές" χροιές π.χ. rock, metal, electro etc.

Δική μου άποψη είναι πως ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν εντελώς ακατάλληλο διότι δε μπορεί να αποδώσει πληροφορίες χώρου (στερεοφωνική εικόνα, τοποθέτηση οργάνων) αλλά και "χροιές".
Πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
Θέλει πολλή δουλειά και αρκετά εξειδικευμένα μηχανήματα στην "αλυσίδα" για να πετύχεις staging και χροιές. Όμως αυτά είναι που αναγκαστικά θα πρέπει να θυσιάσει κανείς προκειμένου να έχει ισχύ.
Και μετά αρχίζει το ψάξιμο.
Ηλεκτρονικά crossover, επιπλέον ενισχυτές, επεξεργαστές κλπ, κλπ.
Εκεί, κατα τη γνώμη μου, (που ΔΕΝ έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απο του φίλου NICHOLAS), είναι η μαγεία και η πρόκληση των PA μηχανημάτων. Να πλησιάσεις όσο το δυνατό περισσότερο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά τα HiFi μηχανήματα σε υψηλότερο SPL.
Τα χαμηλής ισχύος - υψηλής πιστότητας σύνολα τα βαριέμαι γρήγορα, και επειδή δεν θα έδινα ποτέ το αντίτιμο για να αγοράσω ναυτίλους το βρίσκω πιο διασκεδαστικό να ασχολούμαι με PA και "σπιτικά" ηχεία.
Περι ορέξεως όμως...

Reaction score
0
Απάντηση: MASTER AUDIO B8

Παιδια μιλαμε για επαγγελματικο συστημα οποτε δεν αρκουν μονο 2 ηχεια ενα λαπτοπ κ ενα ενισχυτικο. Χρειάζεται και κατι να τα οδηγεί αυτα χωρις προβλήματα γτ η καρτα ηχου του Η/Υ (αν ειναι φτηνη ή on-board) δινει στιγμιαια και ακαθοριστα καποιες παραμορφώσεις οι οποίες ειναι ικανές να τινάξουν κάποιο διάφραγμα η και κάποιο crossover... Επίσης εαν μπει ΡΑ συστημα σε σπίτι πρεπει λογικά να αναζητουμε και λίιιιγη ποιότητα εκτος απο spl και μπασιες!! Και ειμαι βεβαιος πως αυτο δεν επιτιγχάνεται με το crossover του Winamp. Γι'άυτο η αγορα ενός crossover ειναι απαραιτητη και ΠΡΕΠΕΙ να ρυθμιστει απο καποιον ειδικό.

Εάν παλι δεν θελεις ν ανεβάσεις το κοστος τοτε υπάρχουν 2 λύσεις:
α)Δινεις ανοχη στο συστημα (ισχυής ενισχυτή < ισχυ ηχείου) αν και ακόμη διατρεχεις κινδυνο
β)Αγοραζεις μια επαγγελματική εξωτερικη καρτα ήχου (πχ την lambda της lexicon) για να μπορείς να κοψεις τα peakαρισματα και μελλοντικα να κανεις και κανα karaoke...

Reaction score
4

Συνήθως πόση ώρα ακούς μουσική καθημερινά ?
Ή κάθε πότε και για πόσο ?

Φαντάζομαι ότι σε μεγάλη ένταση δεν μπορείς να ακούσεις πάνω από μια ώρα, εκτός αν κάνεις πάρτυ συχνά :137:.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι να αγοράσεις κάτι που θα είναι κατάλληλο για την χρήση που το θες, οπότε επενδύεις σε ποιότητα και όχι μόνο σε "γκάζια".
Πάρε επαγγελματικά αλλά δες τις επιλογές που έχεις και κρίνε ακούγοντας, στις στάθμες που θα έχεις στο σπίτι σου.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: MASTER AUDIO B8

Συνήθως πόση ώρα ακούς μουσική καθημερινά ?
Ή κάθε πότε και για πόσο ?

Φαντάζομαι ότι σε μεγάλη ένταση δεν μπορείς να ακούσεις πάνω από μια ώρα, εκτός αν κάνεις πάρτυ συχνά :137:.
Αυτό που θέλω να σου πω είναι να αγοράσεις κάτι που θα είναι κατάλληλο για την χρήση που το θες, οπότε επενδύεις σε ποιότητα και όχι μόνο σε "γκάζια".
Πάρε επαγγελματικά αλλά δες τις επιλογές που έχεις και κρίνε ακούγοντας, στις στάθμες που θα έχεις στο σπίτι σου.
καθημερινα σιγουρα 2 ωρες + σε νορμαλ για σπιτι εντση.
δεν ξεκινησα την ερευνα αγορας με σκοπο να παρω επαγγελματικα ηχεια-ενισχυτη,
εψαχνα για τα κλασσικα ηχεια-κολωνες,σε ενα ωραιο σχεδιο που να ταιριαζουν σε σπιτι,
αλλα οταν μιλησα με καποιον ηλεκτρονικο σε μαγαζι,μου ειπε οτι θα ειναι ολα καλα και δυνατα ηχεια,αλλα αν βαλω κανα metal κομματι με λιγο παραπανω ενταση,θα παρω τα τουιτερ στο χερι,και οτι αυτο θα γινεται συνεχεια....:121:
ετσι,με παρεπεμψε σε επαγγελματικο σετ ηχειων-ενισχυτη....:108:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: MASTER AUDIO B8

... αλλα αν βαλω κανα metal κομματι με λιγο παραπανω ενταση,θα παρω τα τουιτερ στο χερι,και οτι αυτο θα γινεται συνεχεια....:121:
Δε νομίζω πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Εκτός κι αν μιλάμε για ηχεία με "μουσική άποψη" και προτιμούν το θάνατο απο την "καφρίλα" :105:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: MASTER AUDIO B8

αλλα οταν μιλησα με καποιον ηλεκτρονικο σε μαγαζι,μου ειπε οτι θα ειναι ολα καλα και δυνατα ηχεια,αλλα αν βαλω κανα metal κομματι με λιγο παραπανω ενταση,θα παρω τα τουιτερ στο χερι,και οτι αυτο θα γινεται συνεχεια....:121:
Aυτο θα συμβει με πολυ μικρο ενισχυτη.

Τα master audio δεν θα τα εβαζα στο σπιτι μου.

Αν επιμενεις για pro ηχεια να πας μια βολτα στα Εξαρχεια και στην Κανιγγος .Θα βρεις και μαγαζια και αντ/πειες ηχειων .

Reaction score
313

Αν επιμείνουμε "επαγγελματικά", υπάρχουν πολλές λύσεις, δύο από τις οποίες έιναι οι ακόλουθες:
http://www.thomann.de/gr/jbl_jrx_125.htm

http://www.thomann.de/gr/behringer_eurolive_p2520.htm

Ενισχυτής, θα μπορούσε να είναι και αυτός:
http://www.thomann.de/gr/behringer_ep1500_europower_endstufe.htm

Ωστόσο, θα προτιμούσα μία διαφορετικη λύση:
http://www.tele.gr/html/89.HTM
Τα Koda SL800F...

...με αυτό:
http://www.tele.gr/html/90.HTM
GW-212

Ενσιχυτής, θα μπορούσε να είναι ένας αρκετά καλός Hi-Fi, αλλά και ο παραπάνω Behringer...

Reaction score
0
παιδες,δεν επιμενω επαγγελματικο......
απλα θελω ενταση χωρις παραμορφωσεις με την μουσικη που ακουω...:121:

για τα koda μου ειπαν τα χειροτερα....οτι ειναι τελειωμενα Κινεζικα.:108:

οποτε παμε παλι απο την αρχη......το ειδος μουσικης δεν παιζει ρολο στο να καουν τα τουιτερ η' καποιο μεγαφωνο?

οι κιθαρες απο metal μουσικη δεν θελουν καποια στανταρ απο ηχεια?

σας εχω ζαλισει λιγο,αλλα τα εχω κανει αχταρμα στο κεφαλι μου....θελω να παρω τα ηχεια για το σπιτι και δεν ξερω τι.

Reaction score
313
Απάντηση: Re: MASTER AUDIO B8

παιδες,δεν επιμενω επαγγελματικο......
απλα θελω ενταση χωρις παραμορφωσεις με την μουσικη που ακουω...:121:
Σύμφωνοι.
Ο..."επαγγελματικός προσανατολισμός" είναι κατάλληλος για αυτό.
Όχι, όμως, μόνον αυτός.

για τα koda μου ειπαν τα χειροτερα....οτι ειναι τελειωμενα Κινεζικα.:108:
Υπερβολικές και βιαστικές "καταδίκες" χωρίς (πολλές φορές) ιδίαν άποψη...
Σαφώς και κάποια Koda είναι..."άστα να πάνε"...
Σαφώς και κάποια Koda είναι..."τιμιότατα".
Τα Koda που παρέθεσα παραπάνω ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία (κατά τη γνώμη μου, πάντα...)
Γιατί δεν κάνεις έναν κόπο να τα ακούσεις;
Έτσι, θα αποκτήσεις δική σου άποψη...

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: MASTER AUDIO B8

Τα Koda που παρέθεσα παραπάνω ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία (κατά τη γνώμη μου, πάντα...)
Γιατί δεν κάνεις έναν κόπο να τα ακούσεις;
Έτσι, θα αποκτήσεις δική σου άποψη...
θα φτιαξω ενα cd με 3-4 αντιπροσωπευτικα τραγουδια,και θα παρω σβαρνα μαγαζια!

θα επιστρεψω με εντυπωσεις και μοντελα που μου εκαναν ''κλικ''

.

Υ.Γ εχει καποιο μελος του forum μαγαζι καπου εδω στην Αττικη?
πιστευω θα με βοηθουσε αρκετα στο να παω στο μαγαζι του,να ακουσω και να μιλησω μαζι του.

Reaction score
0

Σαφώς και ολα τα Koda είναι..."άστα να πάνε"...
Σαφώς και ολα τα Koda είναι..."ατιμα".

Κοιτα για κανενα control 30...

Reaction score
313

Σαφώς και ολα τα Koda είναι..."άστα να πάνε"...
Σαφώς και ολα τα Koda είναι..."ατιμα".

Κοιτα για κανενα control 30...
:118::118::118:

Reaction score
0
και συνεχιζω την αναζητηση.......

μου ειπαν και για αυτα οτι ενα ζευγαρι με ενα sub,
θα ειναι οτι πρεπει για τις μουσικες μου ανησυχιες....:121:

www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=12104

επαναλαμβανω,οτι τα ηχεια τα θελω μονο για μουσικη, ΟΧΙ dvd!

τι λετε οι γνωστες?

Reaction score
313

Συνήθως, συναντούμε τέτοιου τύπου ηχεία σε διάφορες εγκαταστάσεις (π.χ. εκκλησίες).

Δεν είμαι σίγουρος για το πως μπορούν να αποδώσουν μουσικό πρόγραμμα με κάποιες "αξιώσεις"...

Η γνώμη μου είναι πως, γενικά, τα "επαγγελματικά" ηχεία τοποθετημένα μέσα στο σπίτι εξυπηρετούν την "ανάγκη" για μεγάλες εντάσεις και όχι για "Hi-Fi" απόδοση.

Αν επιθυμείς να ακούς δυνατά μεν, με ποιότητα "Hi-Fi" δε, καλύτερα να προτιμήσεις ηχεία δαπέδου "Hi-Fi", με ένα αξιοπρεπές υπογούφερ...

Υπάρχει πληθώρα αξιοπρεπέστατων ηχείων, από πολλές εταιρείες, σε λογικό κόστος. Θα βρεις, σίγουρα, κάτι που να σου αρέσει...

Υ.Γ. Ομολογώ πως...θα ήθελα σε κάποιον (μεγάλο) χώρο μέσα στο σπίτι μου να έχω, παρέα με το "Hi-Fi", και ένα "επαγγελματικό" σετάκι, αλλά όχι μόνο αυτό...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7