MC ή ΜΜ

Reaction score
47
Έχω αποκτήσει ένα παλιό linn sondek με βραχίονα τον ittoc.
Μπορώ να επιλέξω το mc phono stage του προ της naim πού διαθέτω ή το mm creek obh 8se.
Budget περίπου 300 €
Κοιτάζω προς την AT OC9XEN από mc ή AT VM 540MLαπο mm.
Το προηγούμενο πικάπ ήταν rega planar 3 με goldrig eroica lx
Ευχαριστώ !!
IMG_20220410_151113.jpg

ika

News
Reaction score
16.753
Ο Ittoc έχει ενεργό μάζα 13.5 γρ.
Οι δύο κεφαλές έχουν δυναμ. ενδοτικότητα 6 & 10 και βάρος 7.6 & 6.4 αντίστοιχα και βάσει του VE είσαι οριακά ψηλά.

Ίσως θες κεφαλή με λίγο μεγαλύτερη ενδοτικότητα

Reaction score
47
Οι δύο κεφαλές έχουν δυναμ. ενδοτικότητα 6 & 10 και βάρος 7.6 & 6.4 αντίστοιχα και βάσει του VE είσαι οριακά ψηλά.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.525
Γενικά οι mm ηχούν διαφορετικά από τίς mc ... οι ΑΤ γεφυρώνει κάπως αυτού τους δύο κόσμους , έχω πχ την ΑΤ150mlx πού ενώ mm ηχεί σάν mc είναι όμως ακριβότερη του πλαφόν σου και μόνο σε στοκ , εναλλακτικά κάποια nagaoka

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σε 2πλάσιο μπατζετ τι προτείνεις?
Για το Sondek / ΙΤΤΟΚ ?
Nagaoka MP-300 , audio technica AT-33SA.
Θα σκεφτομουν σοβαρα και μια μεταχειρισμενη γεννητρια SHURE V15 Type IV με βελονα JICO SAS boron.

Last edited:

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804

Reaction score
3.967
Για το Sondek / ΙΤΤΟΚ ?
Nagaoka MP-300 , audio technica AT-33SA.
Θα σκεφτομουν σοβαρα και μια μεταχειρισμενη γεννητρια SHURE V15 Type IV με βελονα JICO SAS boron.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Υπάρχει μια shure V15 IV jico sas σε άλλο βραχίωνα-πλατώ.
Στον ittok φοράω μια mc benz Glider SL.

Reaction score
12.543
Βγαίνει λίγο ακριβός αυτός ο συνδυασμός ειδικά για κάποιον που δεν έχει ήδη τη κεφαλή, κοντά στα χρήματα μιας νέας κεφαλής. Αξίζει τόσο πολύ; Ρωτάω γιατί έχω κι εγώ μια V15 Type IV, έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την αγορά μιας νέας βελόνας και δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω μια απο τις "απλές" σειρές της Jico ή να τα χώσω πιο χοντρά για SAS.

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Reaction score
28.804
Βγαίνει λίγο ακριβός αυτός ο συνδυασμός ειδικά για κάποιον που δεν έχει ήδη τη κεφαλή, κοντά στα χρήματα μιας νέας κεφαλής. Αξίζει τόσο πολύ; Ρωτάω γιατί έχω κι εγώ μια V15 Type IV, έχω αρχίσει να σκέφτομαι σοβαρά την αγορά μιας νέας βελόνας και δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω μια απο τις "απλές" σειρές της Jico ή να τα χώσω πιο χοντρά για SAS.
-
Αν θέλεις να ακούσεις περισσότερη λεπτομέρεια .....που να μην έχεις ξανακούσει ( ακόμα και με κασέτες MC ) θα πάς στην SAS/R .
Θα τα " έχεις δώσει χοντρά " όπως λές και θα το ξεχάσεις μόλις περάσουν καμιά 30αρια ώρες σε σχέση με το τι άκουγες πρίν .
Έχω την V15 Type IV, με Neo Sas και αξίζει τα e που δεν τα θυμάμαι πιά .
Κοιτάω να κάνω κάποια στιγμή το ίδιο και με μια vxmr , - αν δεν δοθεί στην αγγελία που έχω και έχω βρει τα απαιτούμενα e - αν και πιστεύω οτι δεν θα ακούσω τίποτα πιο πολύ απο αυτό που ακούω με την iv ....αλλά η τρέλα είναι τρέλα στο άθλημα μας .
Αν το αντέχει κάποιος θα του έλεγα ναι ....ακόμα και στην απλή Jico .
Θα ακούει καλά .
-

Reaction score
12.543
-
Αν θέλεις να ακούσεις περισσότερη λεπτομέρεια .....που να μην έχεις ξανακούσει ( ακόμα και με κασέτες MC ) θα πάς στην SAS/R .
Θα τα " έχεις δώσει χοντρά " όπως λές και θα το ξεχάσεις μόλις περάσουν καμιά 30αρια ώρες σε σχέση με το τι άκουγες πρίν .
Έχω την V15 Type IV, με Neo Sas και αξίζει τα e που δεν τα θυμάμαι πιά .
Κοιτάω να κάνω κάποια στιγμή το ίδιο και με μια vxmr , - αν δεν δοθεί στην αγγελία που έχω και έχω βρει τα απαιτούμενα e - αν και πιστεύω οτι δεν θα ακούσω τίποτα πιο πολύ απο αυτό που ακούω με την iv ....αλλά η τρέλα είναι τρέλα στο άθλημα μας .
Αν το αντέχει κάποιος θα του έλεγα ναι ....ακόμα και στην απλή Jico .
Θα ακούει καλά .
-
Δηλαδή, μόνο οφέλη έχει μια SAS ( με εξαίρεση το μεγάλο κόστος )? Είναι κουκλί πάντως αυτή η V15 type IV και απ'όσο θυμάμαι, στο 1 γραμμάριο κελάηδαγε ( και χωρίς κάποια βελόνα αξιώσεων ).

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δηλαδή, μόνο οφέλη έχει μια SAS ( με εξαίρεση το μεγάλο κόστος )? Είναι κουκλί πάντως αυτή η V15 type IV και απ'όσο θυμάμαι, στο 1 γραμμάριο κελάηδαγε ( και χωρίς κάποια βελόνα αξιώσεων ).
H hyperelliptical βελονα της V15 IV , παρ'ολο που ονομαζοταν ετσι, στην ουσια ηταν τυπου nude Line contact , καλυτερη απο τις nude 0.2 x 0.7 που χρησιμοποιουσαν επισης σε αλλες κεφαλες.
Στη φωτο, η Hyperelliptical οπου φαινεται καθαρα η Line contact σχεδιαση της.
Την ιδια ακιδα και παρομοιο στελεχος , ειχαν και στην Μ97ΗΕ Era IV , μια επισης εξαιρετικη SHURE.
Υπηρχε επισης και V15 Type III HE.

HE TIP.jpg

971.jpg

Last edited:

mouseslept

Buckalis Επαγγελματίας
Reaction score
343
Προσωπικα, δεν εχω αντιρρηση για καμμια απο τις δυο ΑΤ κεφαλες που σκεφτεσαι... Θα με προβληματιζαν ομως και τα δυο phono που εχεις...

Θεμα ενδοτικοτητητας οταν ο βραχιονας ειναι μεσης μαζας δεν τιθεται εφοσον η κεφαλη ειναι χαμηλης ενδοτικοτητας.... Απλα δοκιμαζεις και εαν χρειαστει προσθετεις λιγη μαζα στι κελυφος του βραχιονα (μια μικρη πλακα σαν φλατζα στις βιδες απο επανω). Το ελαφρυτερο γινεται βαρυτερο, μονο το αντιστροφο ειναι ανεφικτο...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.890
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης