Med8er 1000X3D ή HTPC

Reaction score
2.001
Ξέρω ότι δεν μπορώ να τα έχω όλα .....και προσπαθώ να καταλήξω κάπου....αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω.....

1.Med8er 1000x3d:
+πολύ καλό μηχάνημα με υποστήριξη
+κόστος
+φορητό
+εύκολες εναλλαγές δίσκου.
+πιάνει μικρό χώρο

-Δεν αναπαράγει 3D αυθεντικά δισκάκια, οπότε εκεί χρειάζεται και 2ο μηχάνημα (που δεν υπάρχει αρά ανεβαίνει το κόστος)
-Δεν αναβαθμίζεται και μελλοντικά μπορεί να χρειάζεται αγορά νέου.
-....4Κ format...δεν υποστηρίζει...σωστά;

2.HTPC:
+Μπορείς να κάνεις τα πάντα όλα στο κομμάτι του A/V και παράλληλα να έχεις παιχνιδομηχανή ή ένα πλήρες pc.
+Ανανεώνεται-αναβαθμίζεται πολύ πιο εύκολα σε βάθος χρόνου
+Αντικαθιστά ήδη υπάρχoντα μηχανήματα (media player, dvd player BR player) ελευθερώνοντας και μειώνοντας τον εφιάλτη των καλωδίων.

-Αυξημένο κόστος
-Πίο πολύπλοκο και άρα επίφοβο για ζημιές.
-Πιο δύσχρηστο από άλλα μέλη της οικογένειας (εκτός και αν σεταριστεί να ξεκινάει σε περιβάλλον φιλικό για τον χρήστη περιβάλλον πχ xbmc με remote control . )

Βοηθάτε χριστιανοί (συμφορουμίτες.....)
Πείτε την άποψή σας και αν υπάρχουν άλλα θετικά ή αρνητικά για τα 2 αυτά μέσα.....!!!

Reaction score
1.460
Το Mede8er είναι από τις καλύτερες επιλογές για media players αυτή τη στιγμή και έχει πολυ καλή υποστήριξη και βέβαια ευκολία χρήσης.
Από την άλλη όμως,αν πας σε htpc και του βάλεις xbmc,δύσκολα ξαναγυρνάς σε media player.Υπάρχουν οικονομικές και αξιόπιστες λύσεις για htpc και θα το κρατήσεις σίγουρα περισσότερα χρόνια.

Reaction score
38
Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις.

- Ποιο χρηματικό ποσό διαθέτεις
- Πόσο εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου στο στήσιμο του pc/video-audio sw players
- Πόσο ανεκτικός είσαι στο θόρυβο (Αναλόγως budget)
- Πόσο απαιτητικός είσαι στο αποτέλεσμα (σε τι μέσα θα ακούς και θα βλέπεις...)

Reaction score
2.001
Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις.

- Ποιο χρηματικό ποσό διαθέτεις
- Πόσο εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου στο στήσιμο του pc/video-audio sw players
- Πόσο ανεκτικός είσαι στο θόρυβο (Αναλόγως budget)
- Πόσο απαιτητικός είσαι στο αποτέλεσμα (σε τι μέσα θα ακούς και θα βλέπεις...)
Από την ημέρα που άνοιξα το νήμα μέχρι σήμερα έχω ήδη αποφασισει να κοινηθώ προς htcp μερια.
Ο λόγος είναι ότι θέλω να το κρατήσω πιο πολλά χρόνια. Σίγουρα θα παίζει με xbmc που το θεωρώ πολύ φιλικό προς τον μέσο χρήστη. Οπότε απαντάω στα ερωτήματα και λέω.....:

-Επειδή υπάρχουν ήδη κάποια εξαρτήματα θα δώσω 500+ euro για μητρική, τροφοδοτικό, επεξεργαστή,κουτί και br player/recorder. Αν δεν θπήρχαν θα έπρεπε να ξεπεράσω τα 800....οπότε δεν θα είχα μπεί καν στην διαδικασία.
-Άπειρος δεν είμαι στο στήσιμο ενός συστήματος....ποιό πολύ φοβάμαι ότι ο χρόνος μου είναι που με περιορίζει. Αλλά έτσι κ αλλιώς και βοήθεια θα έχω από φίλο (και σαφώς απο εσάς εδώ....:D) αλλά και ήδη υπάρχουν μηχανήματα για θέαση....οπότε δεν με ''καίει'' να το στήσω με βιασύνες.
-Αυτό θα το δούμε....πάντως είναι κάτι που μελλοντικά μπορώ να το βελτιώσω αν δώ ότι έχω θέματα...
-Το HTPC θα συνδεθεί με hdmi στον harman kardon avr-171 για να παίζει σε tv 42'' αλλά κυρίως στον Optoma hd25e.

Reaction score
38
Bάση του υπόλοιπου εξοπλισμού σου και του ΧΒΜC που προσανατολίζεσαι να στήσεις για player, θα έλεγα να πας σε λύση med + οικονομικό δισκοπαικτικό (πχ panasonic DMP-BD77) http://www.skroutz.gr/s/1754074/Panasonic-DMP-BD77.html και να κρατήσεις κάποια κατοστάρικα στη τσέπη σου, τις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Aν βέβαια έχεις την όρεξη και το μεράκι για htpc, βουρ!
Είναι προσωπική δημιουργία και δίνει άλλη χαρά στο χρήστη, όπως επίσης είναι αναμφισβήτητο ότι θα έχει περισσότερες δυνατότητες (πάντα με τον σχετικό κόπο των ρυθμίσεων, αν δεν είσαι pc + htpc guru).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458
Συγγνώμη αλλά και να υποστήριζε 4Κ, απ´ την στιγμή που ο βιντεοπροβολέας δεν υποστηρίζει γιατί το βάζεις στα μείον;

Reaction score
2.001
Συγγνώμη αλλά και να υποστήριζε 4Κ, απ´ την στιγμή που ο βιντεοπροβολέας δεν υποστηρίζει γιατί το βάζεις στα μείον;
E....να μείνω με τον ίδιο βιντεοπροβολέα......για όλη μου την ζωη.....ε;
:dance2::D

Reaction score
2.001
Bάση του υπόλοιπου εξοπλισμού σου και του ΧΒΜC που προσανατολίζεσαι να στήσεις για player, θα έλεγα να πας σε λύση med + οικονομικό δισκοπαικτικό (πχ panasonic DMP-BD77) http://www.skroutz.gr/s/1754074/Panasonic-DMP-BD77.html και να κρατήσεις κάποια κατοστάρικα στη τσέπη σου, τις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Aν βέβαια έχεις την όρεξη και το μεράκι για htpc, βουρ!
Είναι προσωπική δημιουργία και δίνει άλλη χαρά στο χρήστη, όπως επίσης είναι αναμφισβήτητο ότι θα έχει περισσότερες δυνατότητες (πάντα με τον σχετικό κόπο των ρυθμίσεων, αν δεν είσαι pc + htpc guru).
Οικονομικός δισκοπαίχτης υπάρχει, όπως επίσης και media player. Κανένα απο τα 2 όμως δεν είναι 3Δ ενώ ο προβολέας είναι....και κάπου εκεί ξεκίνησε το ψάξιμο και καταλήξαμε στο βήμα παραπέρα....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458
E....να μείνω με τον ίδιο βιντεοπροβολέα......για όλη μου την ζωη.....ε;
:dance2::D
Όχι αλλά το κόστος θα για ένα media player που θα υποστηρίζει 4κ θα είναι κλάσμα σε σχέση με ενός νέου προβολέα.Οπότε είναι το τελευταίο που πρέπει να κοιτάς.
Υπάρχουν σημαντικότεροι παράγοντες όπως π.χ. οι δικτυακές του δυνατότητες ειδικά όσον αφορά την αναγνώριση αρχείων μέσω NAS στο οποίο ίσως να είναι πιό σόφρων να ρίξεις τα υπολοιπόμενα σε σχέση με το pc.
Εάν δεν έχεις βλέψεις για NAS ως αυτόνομη συσκεύη αλλά θες να διαχειρίζεσαι πληθώρα σκληρών δίσκων τότε HTPC με κάποιο καλό κουτί και hard disk tray,έστω και 2 θέσεων,που να έχει hot swap.

Reaction score
38
Με τη λογική ότι θα αναβαθμίσεις τον προβολέα και θα ασχοληθείς πολύ με το pc, ίσως να είναι πιο ασφαλής επιλογή το htpc.

Δεν θέλω να σε φοβίσω, απλά περνώντας προσωπικά το λούκι (τώρα) η δουλειά που πρέπει να κάνεις και τα πράγματα που πρέπει να μάθεις, ξεκινώντας απο μία βάση αρχάριου / ημιμαθή (σαν και μένα), είναι κάτι δύσκολο.
Θα χρειαστείς στήριξη στο σπίτι σου (δεν φτάνει μέσω του δικτύου) και εν τέλει κανείς δεν μπορεί να σου υποσχεθεί ότι θα καταφέρεις ακριβώς αυτό που είχες στο μυαλό σου.

Επειδή παίζεις με προβόλι και η ποιότητα της εικόνας έχει περισσότερη αξία, μόλις μπεις στο κόλπο θα καταλάβεις ότι σου χρειάζονται αξιόλογοι s/w players, renderers, φίλτρα κτλ τα οποία θα απαιτούν καλό hardware... και όλα αυτά με άπειρες ρυθμίσεις που θα ξεκινούν απο τον manager της κάρτας γραφικών και θα τελειώνουν την ώρα που θα πατάς play!!!

απο την άλλη αν δεν σε συγκινεί το κομμάτι videophile και αρκείσαι στο ΧΒMC (απόλυτα σεβαστό!) η ίδια δουλειά θα γίνει σχεδόν το ίδιο καλά με ένα med ή αντίστοιχων δυνατοτήτων media player.

Yπό αυτό το πρίσμα θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Στριφτό. Το μέσο αναπαραγωγής είναι το πρώτο σου μέλημα και μετά μπορείς να ασχοληθείς και με τον player.

Reaction score
2.001
Για να καταλάβω δλδ....κάθε φορά που θα θέλω να προβάλω μια ταινία....θα πρέπει να ασχολούμαι με ρυθμίσεις;
Έχω την αίσθηση ότι ναι μεν θέλει πιο πολύ δουλειά από το απλό plug n play media player αλλά είναι κάτι που το κάνεις μια φορά....σετάρεις και μετά είσαι οκ. Και μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που νομίζεις καλύτερο δυνατό....έχεις την σιγουριά του xbmc που βρέξει χιονίσει θα την κάνει την δουλειά του στο κομάτι του AV. Και μαζί με όλα αυτά θα μπορώ να κουμπώνω και κανα Assasins Creed ή κανα CoD να παίζουμε να μας γίνεται το κέφι....(στο κομμάτι του gaming δεν έχω απαιτήσεις ποιότητας κλπ τέτοια....το θέλω καθαρά και μόνο για ξεχαρμάνιασμα...μια στο τόσο....)

Στα των υπολογιστών δεν είμαι αρχάριος....απλά δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ όπως θέλω στην παρούσα φάση....Και γιαυτό βασίζομαι στην απλότητα του xbmc...

Reaction score
38
Καταρχήν το πιθανότερο είναι να έχεις δύο players... άλλον για 2D και άλλον για 3D... το οποίο απ'όσο θυμάμαι δεν είναι κλικ - play (πρέπει να το κάνεις mount)
Αν βέβαια ψάχνεις και την καλύτερη εικόνα για το μέσο σου (που θα την ψάξεις είμαι σίγουρος, αφού θα είναι και free) τότε η ευκολία του XMBC δεν είναι αρκετή από μόνη της.
Θα χρειαστείς mpc-hc ή pot κτλ με φίλτρα - plugins madvr + lav ή (ίσως) JRiver Media Center (η έκδοση 19 με ενσωματωμένο lav και επιλογή χρήσης madvr... αυτό παλεύω τώρα). Θα μπορείς βέβαια να έχεις front end το XBMC.

Όλα αυτά έχουν απαιτήσεις και σε hardware βέβαια, αλλά αφού θα παίζεις και παιγνίδια σίγουρα η gpu θα σηκώνει και madvr.

Reaction score
2.001
Θα κάνω την αρχή μου με htpc+xbmc και θα ψαχτώ κ μελλοντικά....
mount για ποιό λόγο να κάνω; Εννοείς για 3D αρχεία προφανώς...όχι για 3D δισκάκια....

Reaction score
38
Ναι 3D frame packing

Να προετοιμαστείς καλά πριν επιλέξεις hardware και καλή επιτυχία εύχομαι!
Είμαι σίγουρος ότι θα το διασκεδάσεις!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.318
Members
38.682
Νεότερο μέλος
Andrewk