Mede8er 500X help!

Reaction score
0
Παιδιά καλημέρα! Έχω κάποια θεματάκια που με απασχολούν και θα ήθελα τα φώτα σας!
1) Έχω το Underworld Awakening αλλά μόλις το βάλω να παίξει δεν έχω ήχο DTS αλλά PCM. Γιατί; Το home cinema μου είναι το LG HX906TA και παίζει DTS ήχο και πολλά άλλα πρότυπα! Αν πατήσω info από τον mede8er μου λέει ότι ο ήχος είναι DTS HD αλλά δεν το home cinema λέει PCM. Τι γίνεται; Εδώ να πω πως άλλες ταινείες βγάζουν κανονικά DTS, αλλά κάποιες άλλες σπάνια βέβαια παίζουν PCM.
2) Έβαλα ένα δίσκο WD20EARX 2ΤΒ αλλά ο mede8er μερικές φορές δεν τον βλέπει! Κλείνω τον mede8er, τον ξανανοίγω και όλα μια χαρά! Αργεί λίγο στον να τον δει! Δηλαδή δεν τον βλέπει αμέσως όπως έβλεπε τον 1TB. Να πω επίσης ότι έκανα τον δίσκο συμβατό με winxp για να τον παίζει σωστά σε winxp με jumber!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Reaction score
0
Απάντηση: Mede8er 500X help!

Έχω το 1ης γενιάς τον 500Χ. :) Τον έχω ένα χρόνο περίπου και δεν έχω παράπονο! Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι παίζει με τα θεματάκια μου παραπάνω!

Reaction score
0

Κάποιος help; Κάποιος που να έχει βάλει στον 500X 2TB δίσκο κάποιο hint-tip; Ευχαριστώ!

Reaction score
32
2) Έβαλα ένα δίσκο WD20EARX 2ΤΒ αλλά ο mede8er μερικές φορές δεν τον βλέπει! Κλείνω τον mede8er, τον ξανανοίγω και όλα μια χαρά! Αργεί λίγο στον να τον δει! Δηλαδή δεν τον βλέπει αμέσως όπως έβλεπε τον 1TB. Να πω επίσης ότι έκανα τον δίσκο συμβατό με winxp για να τον παίζει σωστά σε winxp με jumber!
Ο δίσκος ειναι εσωτερικός η εξωτερικός ;;;;;

Reaction score
1.460

Ο εσωτερικός δίσκος για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να φορμαριστεί από το μενού του Mede8er.Αν δεν γίνει αυτό σίγουρα θα έχεις προβλήματα.Επίσης σε όλα τα media players γενικά,καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε εσωτερικούς δίσκους τεχνολογίας green.
Για δώσε μας περισσότερες πληροφορίες.Ο δίσκος τι χαρακτηριστικά έχει?Επίσης πες μου πιο firmware έχει το Mede8er και γράψε μου και τις ρυθμίσεις που έχεις στο Audio setup στο μενού του Mede8er.

Reaction score
0

Λοιπόν ο δίσκος είναι Caviar Green, 6GB/s 2TB. Δεν ξέρω τι άλλα στοίχεια θέλετε να σας πω για τον δίσκο....εδώ είναι τα χαρακτηριστικά του http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=120
Είναι ο WD20EARX. O mede8er έχει το firmware v4.0.5 το τελευταίο δηλαδή! Στο audio setup έχω και τις 2 ρυθμίσεις passthrough multi CH, καθώς είναι συνδεδεμένος στο HDMI In του Home Cinema! Επίσης να σας πω ότι βρήκα την παραπάνω ταινία από άλλη πηγή και παίζει κανονικά το DTS ήχο! Η έκδοση που είχα ήταν Remux που έλεγε καλύτερο ήχο και εικόνα, αλλά ήχο δεν έιχα. Δεν ξέρω αν σας λέει κάτι αυτό! Ο δίσκος είναι εσωτερικός και θα σας πω που έχω ενδοιασμούς! Τον δίσκο τον φόρματα μέσα από τον mede8er αλλά τον έβγαλα και τον έβαλα στο PC για να του περάσω γρήγορα το υλικό μου λόγω ότι ήταν 1ΤΒ. Δεν τα πέρασα από το USB. Μετά κάπου είδα ότι κάτι γίνεται με τον controller του mede8er και θέλει jumper όπως για τα WinXP, κάτι που δεν πολυκατάλαβα. Τέλος πάντων του έβαλα και το jumper στο 7-8, αλλά τα ίδια! Όποτε θέλει τον βλέπει κανονικά τον δίσκο χωρίς πρόβλημα και όποτε θέλει δεν τον βλέπει καθόλου......http://wdc.custhelp.com/app/answers/detail/search/1/a_id/1679#jumper
Στο παραπάνω λινκ είναι τα jumper settings του δίσκου! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! :)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Φόρμαρες τον δίσκο χωρίς το jumper στα pins 7-8 και μετά το έβαλες;
στο PC τον βλέπεις κανονικά χωρίς καθυστέρηση;
τον δίσκο τον έχεις ελέγξει για λάθη;

Reaction score
0

Χμμμ εδώ με πιάνεις αδιάβαστο! Αν θυμάμαι καλά κατέβασα το Acronis που δίνει η WD για να τον κάνει συμβατό με τα WinXP αλλά επείδη το convert θα έπαιρνε ώρες, νομίζω σταμάτησα το convert έβαλα το jumper αλλά δεν θυμάμαι αν τον έκανα format! Νομίζω είδα το util ότι τον είδε σαν συμβατο με τα WinXP και απλά έκανα την μεταφορά! Ωχ μάλλον έκανα βλακεία ε; Στο pc μια χαρά τον βλέπω, για προβλήματα δεν τον κοίταξα επείδη ο δίσκος είναι καινούργιος και στο pc δεν είχα κανένα πρόβλημα με την μεταφορά αρχείων και partitioning! Αλλά με έβαλες σε σκέψεις τώρα! Άρα να τον κάνω format όπως είναι με το jumper μέσα από mede8er και να τον βάλω μετά στο pc για το transfer ή να τον αφήσω μέσω usb και όση ώρα κάνει! Επίσης με τα jumpers τι να κάνω, να αφήσω μόνο αυτό ή να θα πρέπει να βάλω και κάποιο για PHY και SSC; Ευχαριστώ πολύ!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Καλύτερα βάλτον μέσα στο PC με το jamper στο 7-8 σβήσε το partition, δημιούργησε καινούργιο και μετά κάνε format σε NTFS.

Reaction score
0

Το πρόβλημα λύθηκε! Είχα στείλει και email στο support του mede8er και μου απαντήσανε χτες! Μου είπανε ότι ο δίσκος είναι sata 6gb/s και θα έπρεπε να βάλω jumper στο 5-6 για να τον κάνω 3gb/s και έτσι θα ήταν πιο συμβατός! Το απόγευμα του έβαλα το jumper και τον ανοιγόκλεισα 7-8 φορές χωρίς ούτε μια φορά να μην δει τον δίσκο αμέσως! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! :)

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.965
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou