media player ή pci card

Reaction score
6.611
Ποια ειναι η καλυτερη επιλογη? σκοπος να εχω και 3δ αναπαραγωγες ταινων, ο υπολογιστης εχει onboard καρτες γραφικων-ηχου.(tower διπυρινο,windows7)
1){υπολογιστης}αν θελω να εχω πολυκαναλο ηχο και μεγιστη αξιοποιοηση εικονας απο αυτον τι πρεπει να αγορασω σε καρτα και τι προυποθεσεις πρεπει να πληρει?και με ποιον media player θα μπορουν να αναπαραχθουν ολα αυτα τα αρχεια χωρις κολληματα?
2)media player,ποιο θα μπορει να κανει ολα τα παραπανω εξισου καλα ?

με λιγα λογια τα συν και πλυν της καθε επιλογης βαζω και ενα ποσο των 200 ευρω για να εχετε μια εικονα

Reaction score
6.611
καρτα γραφικων που να εχει εξοδο hdmi και να υποστηριζει και ηχο πολυκαναλο ,εκτος και ενα υπαρχει και αλλος τροπος ,
δηλ και ξεχωριστη καρτα ηχου?

Last edited:

Reaction score
1.458
Αν επιλέξεις υπολογιστή με την κατάλληλη κάρτα γραφικών θα του βάλεις xbmc ή plex για την αναπαραγωγή.
Για media player και αναπαραγωγή 3D,το πιο αξιόπιστο σήμερα είναι το Mede8er MedX3D.

Reaction score
6.611
οπως καταλαβα γενικα δεν μπλεκετε με τετοιες μετατροπες λογω αμφισβιτουμενου αποτελεσματος και πατε στα δοκιμασμενα, η κατάλληλη ειναι το θεμα και ειδικα στη 3d εκδοση,(ο πολυκαναλος ηχος και αυτος απο αυτην?ποια η συνδεσμολογια με av receiver -τηλεοραση,προτζεκτορα?) το ειπα μιας και υπαρχει ο υπολογιστης ηδη και ισως ερθει φθηνοτερα και ποιο αξιοπιστα, τουλαχιστον σε τοιχον κολληματα ειδικα σε αμεση διαδυκτιακη προβολη και αποφυγη καθε λιγο και λιγακι firmeware και firmeware:D

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.824
Με μια απλή κάρτα γραφικών μπορείς να έχεις άριστο αποτέλεσμα σε 2D και πολυκάναλο HD ήχο.

Για θριντιά και frame interpolation δεν ξέρω, πάντα βλέπω σε 24p.

Reaction score
766
παρε μια καλη καρτα γραφικων σχετικα νεα δλδ απο gtx 660 / ati R9 270 και πανω και θα εισαι παραπανω απο ενταξει και σε ηχο και σε εικονα...απλα δες και το τροφοδοτικο σου αν ειναι επαρκες...

τωρα γνωμη μου για το 3d ειναι οτι στο pc δεν εχει νοημα για ταινιες τουλαχιστον...το 3d θελει και εχει για μενα αξια, μονο σε αναπαραγωγη απο προβολεα...θελει διαστασεις εικονας και εκει καταλαβαινεις τελικα οτι πολλες φορες η ταινια σε "ρουφαει" που λεμε...γνωμη μου

Reaction score
6.611
το ξερω για την τροφοδοσια την εχω πατησει παλιαοτερα...γιατι ποιος μιλησε για 3d σε οθονη pc? δεν τα θελω για 3d games(τα εχω τα χρονακια μου:D) ενα παζλ προσπαθω να εννωσω πριν κανω αγορες ...

βαλτε λινκ με καρτες παρακαλω.

η εξοδος αυτης(της καρτας γραφικων) δηλ η hdmi εχει πληροφοριες και ηχου?

Reaction score
766
οπως το λεει ο zizik...

απο την εξοδο hdmi της καρτας παιρνεις και ηχο και εικονα...απλα μετα αν θελεις να πας αλλου τα του ηχου (πχ πολυκαναλος ενισχυτης) και αλλου τα της εικονας (tv -προτζεκτορα) πρεπει καπως να διαχωρησεις το σημα...

αν παει σε πολυκαναλο av τοτε no problem...συνδεεις το micro hdmi της καρτας γραφικων πανω, και απο την εξοδο του av, στελνεις σε tv - προτζεκτορα κλπ...

μετα, οπως ειπε και ο lesarros πιο πανω, μπορεις να παιξεις με το xbmc ή plex...

ενδεικτικα για τις καρτες....

GEFORCE GTX660
R9 270
R9 270X

δε βαζω skroutz γιατι απλα πολλες φορες οι τιμες αυτες δεν υπαρχουν ή αποτελουν κραχτες...αλλα δεν κανω διαφημιση των εν λογο καταστηματων...απλα επειδη απο κει "πσωνιζομαι" εγω συνηθως:D

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.824
Κανονικό HDMI έχουν οι κάρτες.

Αυτά που γράφω πιό πάνω τα κάνουν και οι κάρτες των 70 ευρώ.

Last edited:

Reaction score
6.611
παντως το θεμα καρτας γραφικων σε υψηλες τιμες πρεπει να εχει να κανει σε απαιτησεις υψηλες απο 3δ games των παιχνιδιων , επαρκη ψυξη,και οδηγηση 2 παραλληλων οθονων.
κατι τελευταιο, η υπαρξη της καρτας ακυρωνει την on board της οθονης του υπολογιστη (οποτε πρεπει να συνδεσω την οθονη στη νεα καρτα)ή παιζουν παραλληλα?

Reaction score
766
Τι micro HDMI καλέ; Κανονικό HDMI έχουν οι κάρτες.

Αυτά που γράφω πιό πάνω τα κάνουν και οι κάρτες των 70 ευρώ.
micro εγραψα ε?...κεκτημενη ταχυτης...:neo::biggrin:

αν ειναι για htpc οντως και μια πιο απλη καρτα κανει...απλα υπεθεσα οτι ισως ειναι και pc-ακιας και να παρει μια καλη καρτα να ξεγνοιασει

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.824
παντως το θεμα καρτας γραφικων σε υψηλες τιμες πρεπει να εχει να κανει σε απαιτησεις υψηλες απο 3δ games των παιχνιδιων , επαρκη ψυξη,και οδηγηση 2 παραλληλων οθονων.
κατι τελευταιο, η υπαρξη της καρτας ακυρωνει την on board της οθονης του υπολογιστη (οποτε πρεπει να συνδεσω την οθονη στη νεα καρτα)ή παιζουν παραλληλα?
Οι δύο οθόνες δεν έχουν απαιτήσεις, τα παιχνίδια έχουν φυσικά.

Το αν μπορούν να παίξουν παράλληλα εξαρτάται απο το motherboard.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.824
Φυσικά παίζουν δύο οθόνες απο την κάρτα γραφικών, οπότε και να μην επιτρέπει το motherboard δε μας απασχολεί.
Εκτός αν ήδη έχεις δύο και θέλεις τρίτη για την TV.

Reaction score
6.611
οχι τι κομπιουτερακιας, με onboard καρτα παιζω, αν μου κανει και μια τετοια

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513583 ή http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513604

απλα αυριο πρεπει να δω αν κανει και το τροφοδοτικο στις μεγαλη(σιγα τα media players μην εχουν μεγαλυτερες καρτες -τροφοδοτικα)

η δε ερωτηση ηταν αν εξακολουθω να εχω την οθονη στην on board καρτα, θα πρεπει να επιλεγω καθε φορα καρτα η θα παιζουν παραλληλα και οι δυο οθονες-καρτες

Reaction score
766
απ οτι ειδα στα σχολια η μια απ αυτες κανει εντονο θορυβο...το pc θα παιξει σε δωματιο που ειναι και καποια tv ή προβολεας?...

αν το χρησιμοποιεις σαν κυριο αναπαραγωγεα audio-video τοτε θα ελεγα να πας σε καποια λυση παθητικης ψυξης της καρτας ή αν θες με ανεμιστηρα, σε καποιο μοντελο σχετικα αθορυβο....

επισης θα πηγαινα σε καρτα που εχει μνημες ddr5/128bit και οχι τις παλιοτερες ddr3...πιο γρηγορες, με καλυτερους χρονισμους κλπ
αν το pc σου φοραει σχετικα συγχρονο setup (επεξεργαστης- μητρικη κλπ), τοτε αξιζει να πας σε μια καρτα των 80 ή 90 ευρω με ddr5, με την οποια θα δεις διαφορα προς το καλυτερο σε σχεση με την ενσωματωμενη της μητρικης ή τις πολυ φτηνες με ddr3/64bit...

την οθονη, οταν παρεις τη καρτα θα τη συνδεσεις στην hdmi εξοδο της καρτας και θα τη βγαλεις απο το hdmi της μητρικης...
στις πιο πολλες περιπτωσεις η νεα καρτα αναγνωριζεται απο τα windows και φορτωνοντας και τους οδηγους της απο το cd που τη συνοδευει (στη συνεχεια μπες στο net και κατεβασε τους πιο προσφατους), θα αποτελει πλεον την πρωταρχικη καρτα του συστηματος και θα παιζεις αυτοματα με αυτην...αλλωστε για να εχεις και εικονα και ηχο απ το hdmi αναγκαστικα θα συνδεσεις στη νεα καρτα

οποτε με κλειστο pc, βαζεις μεσα νεα καρτα, βγαζεις το καλωδιο της οθονης απο το hdmi της μητρικης, συνδεεις το καλωδιο στο hdmi της καρτας και ανοιγεις το pc...αν ολα πανε καλα, φορτωνουν τα windows και σε ενημερωνουν οτι βρηκαν νεο υλικο....βαζεις το cd που ηρθε μαζι με τη καρτα και σεταρεις...επανεκκινηση και παπαλα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead