media player η smart tv box η HTPC?

Reaction score
3
Καλησπερα σας, νεος στο AVsite.gr,

Εχω αυτην http://www.samsung.com/gr/support/model/UE46EH6030WXXH και η χρηση ειναι 90% μονο ταινιες HD stream απτο PC με Allshare (? φανταζομαι απωλειες στην ποιοτητα?).
Θα κερδισω σε ποιοτητα αν παρω καποιον media player η smart tv box η να στησω καποιο HTPC?
Θα ειναι καλυτερη η ποιοτητα εικονας (στις γρηγορες σκηνες φανταζομαι) απτον ενσωματομενο media player της TV?
Αν ναι για ποιο απο τα 3 να ψαχτω? Καθως δε θα με χαλαγε καθολου να βλεπω και youtube στην tv μιας και η συγκεκριμενη δεν ειναι Smart..
Τεινω προς HTPC παντως κι αν το προχωρησω με καλυπτει αυτη η καρτα? http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...artes-grafikwn/VGA-PCI-X-7790-1GB-1GD5-OC.htm

Ευχαριστω (αν και δεν ειμαι σιγουρος αν ποσταρα σε σωστο thread)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Καλώς ήλθες στο AVSite, στο σωστό thread έβαλες για ακόμα μια φορά το μεγάλο δίλημμα.
Κατά την γνώμη μου αν έχεις εμπειρία από Η/Υ στήνεις ένα HTPC και ξεμπερδεύεις με ταινίες, youtube, games και ότι άλλο θα χρειαστείς.

Η κάρτα γραφικών που έχεις επιλέξει δεν είναι και η καλύτερη για HTPC, δες κάποια nVidia GTX 750 Ti

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.225
Μια χαρά θα είναι η 7790, μπορείς να πάρεις και μικρότερες όμως.

Reaction score
3
Ειπα μηπως καποια στιγμη βαλω κανενα παιχνιδακι....γιαυτο δεν πηγα σε μικροτερη.
(η μνημη της καρτας μηπως πρεπει να ειναι παραπανω απο 1gb επειδη θα παιζει με 46'' samsung 1920x1080?)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ποσο κοστιζει, και τι "ευκολια" χρησης εχει ενα htpc ομως;....
Παρε ενα μηντιαπλέυερ (με περι τα 200€ απο τα καλυτερα), παρε κι ενα android tv box (κανα 50€ - ειχα και το εδωσα ο...stupid!) και θα εισαι ο πρωτος!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δεν ηθελα να ξεφυγω στα λεφτα, γιαυτο επελεξα την καλυτερη (νομιζω) εως 100ευρω.
Εδω δειχνει οτι ειναι καλυτερη απτην 750 ομως..http://www.hwcompare.com/17295/geforce-gtx-750-ti-vs-radeon-hd-7790/
Μια χαρά θα είναι η 7790, μπορείς να πάρεις και μικρότερες όμως.
Ειπα μηπως καποια στιγμη βαλω κανενα παιχνιδακι....γιαυτο δεν πηγα σε μικροτερη.
(η μνημη της καρτας μηπως πρεπει να ειναι παραπανω απο 1gb επειδη θα παιζει με 46'' samsung 1920x1080?)
Εγώ αμαρτία ουκ έχω, ότι ήταν να γράψω το έγραψα,

αγαπητέ pre7dator λάθος συγκριτικά διαβάζεις
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GTX_750_Ti_OC/1.html

Η Radeon HD 7790 είναι παλιό μοντέλο και έχει αντικατασταθεί από την R7 260X, στην πραγματικότητα η R7 260X είναι μια λίγο πιο εξελιγμένη HD 7790.
Η κάρτα που έχεις βρει στο Πλαίσιο τους έχει ξεμείνει

To 1GB μνήμης στις κάρτες γραφικών δεν αρκεί για τα νέα παιχνίδια ακόμα και σε χαμηλές αναλύσεις λόγω των περίπλοκων textures που χρησιμοποιούν, γι αυτό τον λόγο οι νέες κάρτες που μπορούν να παίξουν παιχνίδια έστω και σε χαμηλές αναλύσεις έχουν 2GB μνήμης.

Reaction score
3
ευχαριστω για τις βοηθειες, αλλα τελικα αλλαξα γνωμη τελευταια στιγμη και πηρα την http://www.plaisio.gr/ypologistes-a...GA-PCI-X-R7-250X-1GB-Vapor-X-11229-01-20G.htm
Επισης να πω οτι τα παιχνιδια ειναι σε δευτερη μοιρα.

Υπαρχει καποιο τοπικ/οδηγος στην ιστοσελιδα εδω,για σωστες ρυθμισεις στο catalyst σε συνδεση με την TV?(http://www.samsung.com/gr/support/model/UE46EH6030WXXH) Την συνδεσα με hdmi αλλα κατι δεν μου καθεται καλα στην ποιοτητα εικονας, τοσο σε γενικη χρηση, youtube,surfing κτλ οσο και αναπαραγωγη HD 1080p (hd rip εννοω γυρω στα 12gb) αφου μου φαινεται οτι ηταν καλυτερη οταν εκανα stream απτο pc με dlna..
Σιγουρα κανω κατι λαθος...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δεν είναι θέμα μόνο του Catalyst αλλά και των ρυθμίσεων της τηλεόρασης και του προγράμματος αναπαραγωγής.

Reaction score
3
Δεν είναι θέμα μόνο του Catalyst αλλά και των ρυθμίσεων της τηλεόρασης και του προγράμματος αναπαραγωγής.
τηλεοραση εχω ρυθμισει εδω και πολυ καιρο που εβλεπα μεσω σκληρου δισκου η με dlna, με διαφορα calibration προγραμματα. Και για το προγραμμα αναπαραγωγης (kmplayer η mpchc) δεν εχω πειραξει τιποτα. Αν και στο mpchc δεν μπορεσα να ανοιξω τον renderer mdvr μου λεει **unavailable**

στο catalyst εχω βσλει την επιλογη 1920*1080 60hz ειναι κατι αλλο εκει που πρεπει να πειραξω;

Reaction score
3
τηλεοραση εχω ρυθμισει εδω και πολυ καιρο που εβλεπα μεσω σκληρου δισκου η με dlna, με διαφορα calibration προγραμματα. Και για το προγραμμα αναπαραγωγης (kmplayer η mpchc) δεν εχω πειραξει τιποτα. Αν και στο mpchc δεν μπορεσα να ανοιξω τον renderer mdvr μου λεει **unavailable**

στο catalyst εχω βσλει την επιλογη 1920*1080 60hz ειναι κατι αλλο εκει που πρεπει να πειραξω;
edit: ειχα κατεβασει την 64bit version toy mpc hc οποτε γιαυτο δεν επαιζε ο mad vr..

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.225
Τι εννοούσα Γιώργο:
Δε θέλουν όλοι όσοι έχουν HTPC, και σίγουρα όχι εγώ, να παίζουν με χιλιάδες ρυθμίσεις και frame interpolation.
Μπορεί απλά να θέλουν ένα ευέλικτο μηχάνημα και τότε δεν έχουν ανάγκη για κάρτα των διακοσίων ευρώ. Αρκεί μια των 50-70€, άσε που σήμερα ακόμα και οι onboard παίζουν με renderer.
Επίσης, κάρτα με 2GB σε εϊτστιπισί με 32bit λειτουργικό που ακόμη έχουν οι περισσότεροι;

Last edited:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Έχουμε δίκιο και οι δυο, όποιος δεν ψάχνει το θέμα της ποιότητας εικόνας μπορεί ν' αρκεστεί στις κάρτες των επεξεργαστών :)

Reaction score
2.001
Εγώ που έστησα πρόσφατα ενα htpc έκανα χρήση της κάρτας γραφικών της μητρικής και δεν είχα κανένα πρόβλημα σε ταινείς κλπ τέτοια. Έβαλα όμως μια πολύ καλή κάρτα μετά για να καλύψω και το gaming, το οποίο δεν ήταν άμεση προτεραιότητα....αλλά το έχω ευχαριστηθεί εξίσου....

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.225
Έχουμε δίκιο και οι δυο, όποιος δεν ψάχνει το θέμα της ποιότητας εικόνας μπορεί ν' αρκεστεί στις κάρτες των επεξεργαστών :)

Reaction score
3
Τελικα επειδη γενικως δεν εχω καθολου υπομονη , αφου παλεψα αποδω αποκει με ρυθμισεις κτλ. Μουχει κολλησει να παω σε ενα αρκετα καλο mediaplayer να ησυχασω. Ξερω ξεχναω τα παιχνιδια αλλα ετσι κι αλλιως δεν ηταν ο σκοπος μου. Τωρα την καρτα που αγορασα η θα την βαλω στο desktop η αγγελια.

Θα αρχησω να ψαχνω στο αντιστοιχο νημα με τα media players.

lakiss51 εισαι μαγος;; ( στο ποστ σου,γιατι ειπες παρε ενα media player + ενα android tv box?)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δεν έγραψες καμία πληροφορία για τον τρόπο αναπαραγωγής, μόνο η κάρτα γραφικών δεν φτάνει.
Λειτουργικό
πρόγραμμα αναπαραγωγής
ρυθμίσεις TV, ειδικά τα διάφορα "βελτιωτικά" της εικόνας την κάνουν χειρότερη...

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ο (πολυ) παλιος είναι...αλλιώς (κι αν είναι και καμμένος, τότε είναι και...λογικος;))

Reaction score
3
Δεν έγραψες καμία πληροφορία για τον τρόπο αναπαραγωγής, μόνο η κάρτα γραφικών δεν φτάνει.
Λειτουργικό
πρόγραμμα αναπαραγωγής
ρυθμίσεις TV, ειδικά τα διάφορα "βελτιωτικά" της εικόνας την κάνουν χειρότερη...
ΜΟΒΟ:GAZ68X-UD3P-B3 CPU:i2500k (4.0ghz)(Heatkiller v3.0)GPU:R7 250Χ RAM: Corsair vengeance (2x4GB) [email protected] SSD:Corsair P64 PSU:CoolerMaster GX550W O/S: W7

"βελτιωτικά" TV-> ολα τα κλειστα.
ρυθμίσεις TV -> με το ματι και σε συνδιασμο με πολλους στα ξενα φορουμ που εχουν την ιδια (κανα 6μηνο πειραγματα,δοκιμες κτλ μεχρι να τα αφησω καπου σταθερα)
πρόγραμμα αναπαραγωγής-> δοκιμες με kmplayer, mpc hc, (mad vr, haali και μαμα οπως ηταν)

Κυριως ο λογος που θα παρατησω το htpc ειναι, επειδη με ξερω, οτι καθε μερα θα πειραζω και λεγοντας καθε μερα ''μηπως πετυχω καλυτερες ρυθμισεις και παει λεγοντας''

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.670
Members
38.589
Νεότερο μέλος
dark2030@