media player με multichannel pcm over HDMI

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Απο οτι γνωρίζω το Tidal διαθέτει MQA μόνο στα versions υπολογιστή. Φοβάμαι πως στα media players δεν υποστηρίζεται.
..το προβλημα μου Dimifoot, εαν απαντας σε μενα, δεν ειναι το MQA, ειναι οτι δεν παιζει τα τραγουδια μεχρι το τελος. Περιπου 30" πριν τελειωσουν κοβονται, σταματουν χωρις λογο, χωρις να μου βγαζουν καποια ειδοποιηση, η κωδικο σφαλματος. Ετσι δεν μπορω να ακουσω συνεχομενα τις λιστες που εχω φτιαξει.
Πραγμα που δεν συμαβαινει στο laptop, και στα Windows. Το spoti στο zidoo παιζει κανονικοτατα, στο Τidal ειναι το προβλημα.
Το ΜQA νομιζω οτι δεν το υποστηριζει, εχεις δικιο.....

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.186
..το προβλημα μου Dimifoot, εαν απαντας σε μενα, δεν ειναι το MQA, ειναι οτι δεν παιζει τα τραγουδια μεχρι το τελος. Περιπου 30" πριν τελειωσουν κοβονται, σταματουν χωρις λογο, χωρις να μου βγαζουν καποια ειδοποιηση, η κωδικο σφαλματος. Ετσι δεν μπορω να ακουσω συνεχομενα τις λιστες που εχω φτιαξει.
Πραγμα που δεν συμαβαινει στο laptop, και στα Windows. Το spoti στο zidoo παιζει κανονικοτατα, στο Τidal ειναι το προβλημα.
Το ΜQA νομιζω οτι δεν το υποστηριζει, εχεις δικιο.....
Ξέρω, είδα τι έγραψες.

Το θέμα ειναι πως χωρίς MQA το Tidal χάνει το βασικό του πλεονέκτημα...Παιζε σποτιφάι απο το player και Tidal απο τον υπολογιστή. Αυτο θα εκανα εγω ακόμα και αν το zidoo δεν είχε το προβλημα που λες.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..πως να παιξω..δε..χωραει ο χωρος εκει να βαλω οτιδηποτε αλλο! Ασε που ενα laptop υπαρχει στο σπιτι. Επειτα ηθελα με αυτο το μηχ/τακι να τα κανω ολα.
Εστω και χωρις το mqa ομως dimifoot, οσο προλαβαινω να ακουσω, σου λεω οτι παιζει πολυ καλα, εμφανως καλυτερα απο το spoti.
Θα το λυσω ομως, δε νομιζω οτι ειναι κατι που δε διορθωνεται.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.648
Το θέμα ειναι πως χωρίς MQA το Tidal χάνει το βασικό του πλεονέκτημα...
Όχι, το βασικό του πλεονέκτημα το έχει χάσει ήδη, διότι δεν έχει την ατέλειωτη ποικιλία του σποτιφαϊ.

Streaming πας για να τα βρίσκεις όλα. Άμα δε τα βρίσκεις, και ψάχνεις σκληρούς, χέσε μέσα..

Οι δε επιλογές σε mqa, είναι τόσο λίγες, που δε νομίζω ότι μπορούν να αποτελέσουν "επαρκή" δισκοθήκη για κανέναν.

Σε μερικά χρόνια το ξανασυζητάμε..

Πολύ σύντομα, το Spotify Hi Fi θα παίζει ακριβώς το ίδιο με το τινταλ, και μένει ως πλεονέκτημα "ποιότητας" η όποια ποικιλία σε mqa.

Για μένα, πιο σημαντικό είναι πόσα πολυκάναλα audio θα μαζέψουν..

Για ποιότητα που λες, κάνε ένα συγκριτικό σε Μόμπι και πες ποιο σου ακούγεται καλύτερο. Mqa σε Moby βρήκες; 8-)

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.186
Πολύ σύντομα, το Spotify Hi Fi θα παίζει ακριβώς το ίδιο με το τινταλ,
Ζήσε σποτιφάι μου να φας τριφύλλι.

Αυτα τα ακούμε απο πέρσι. Μεχρι το σποτιχάλι να γίνει HiFi, το Tidal θα παίζει
πολυκάναλα
:D

Εντάξει, ποικιλία εχει μεγαλύτερη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.648
Με spmc το shield TV κάνει κανονικά decoding και βγάζει 7.1 PCM!
Μένει να ανακαλύψω τι ισχύει σε Netflix!
Αλλά η δουλειά, γίνεται!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.648
Σήμερα δοκίμασα το raspberry, το οποίο όντως βγάζει 7.1 PCM, κάνοντας σωστά το decoding σε όσες ταινίες έπαιξα.

Πολύ βολικό μου φάνηκε, αναγνώρισε άμεσα ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι, κι ήταν αρκετά εύκολος ο χειρισμός του.

Το μέγεθός του είναι αστείο... Μισό πακέτο τσιγάρα! :p:D

Η εικόνα μου φαίνεται σωστή, αλλά προς το παρόν μόνο σε 720ρ μπορώ να το δοκιμάσω, οπότε θέλει λίγο υπομονή.

Το Netflix δε κατάφερα να το κάνω να παίξει, πιθανώς κάποιες ρυθμίσεις που δε ξέρω.

Spotify και tidal έχει εγκατεστημένες εφαρμογές, αλλά δε τις δοκίμασα ακόμα, κουράστηκα με το Netflix και το παράτησα..:D

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Το Netflix δε κατάφερα να το κάνω να παίξει, πιθανώς κάποιες ρυθμίσεις που δε ξέρω.
...εαν κρινεις οτι μπορω να σε βοηθησω σε κατι...

Το σποτι και το τινταλ τα ειχε προεγκατεστημενα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.648
Καμία, κάποιος τις εγκατέστησε, όχι εγώ, το πήρα έτοιμο, στημένο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag