METAL Gear.a: Νέος ιός για Series 60 κινητα

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Ένας νέος ιός μορφής Trojan παρουσιάστηκε για smartphones της πλατφόρμας Series 60, ο οποίος εμφανίζεται με την μορφή του γνωστού παιχνιδιού Metal Gear Solid και μολύνει το τηλέφωνο στο οποίο εγκαθίσταται καθώς και όλα τα γειτονικά Series 60 τηλέφωνα που έχουν ανοιχτό το Bluetooth, είτε έχουν κάποια εφαρμογή anti-virus εγκατεστημένη είτε όχι. Ο νέος αυτός ιός ανακαλύφθηκε από ειδικούς ασφαλείας της anti-virus εταιρείας Symworks, πήρε την επίσημη ονομασία "METAL Gear.a", ενώ χρησιμοποιεί αμφίδρομη μέθοδο για την επίθεσή του έτσι ώστε να μολύνει τόσο το τηλέφωνο στο οποίο εγκαθίσταται, όσο και τα κοντινά τηλέφωνα μέσω Bluetooth.

O METAL Gear.a εμφανίζεται όπως είπαμε ως "port", συμβατή δηλαδή έκδοση για Series 60 τηλέφωνα του γνωστού παιχνιδιού "Metal Gear Solid" για υπολογιστές και κονσόλες παιχνιδιών. Το όνομα με το οποίο εμφανίζεται ο φάκελος εγκατάστασης είναι METAL Gear.sis, ωστόσο αμέσως μετά την εγκατάστασή του ο ιός απενεργοποιεί αυτόματα την εκάστοτε εφαρμογή anti-virus που χρησιμοποιεί ο χρήστης, καθώς επίσης και όλες ανεξαιρέτως τις εφαρμογές file browser καθώς και διάφορες άλλες. Ακολούθως, εγκαθιστά ένα παράγωγο του Cabir.c, δηλαδή το μέχρι πρότινος γνωστό trojan Skulls για το οποίο είχαμε ενημερώσει σχετικά πριν λίγες μέρες. Στην συνέχεια, ο Cabir.c θα αρχίσει να ψάχνει μέσω Bluetooth για τηλέφωνα που βρίσκονται εντός εμβέλειας και αν βρει κάποιο θα του στείλει ένα φάκελο εγκατάστασης με το όνομα SEXXXY.sis. Αν ο παραλήπτης δεχτεί το αρχείο, αυτό το κομμάτι του ιού θα απενεργοποιήσει εντελώς το πλήκτρο "Eπιλογή" (Select) καθιστώντας το συγκεκριμένο τηλέφωνο ουσιαστικά άχρηστο.

Η Symworks έχει ήδη διαθέσει την αναβάθμιση για το "αντιβιοτικό" της πρόγραμμα για Series 60 κινητά το οποίο έιναι ενημερωμένο για τον νέο αυτό ιό, έτσι ώστε να μπορεί να τον ανιχνεύσει και να τον εξουδετερώσει. Παρόμοιες αναβαθμίσεις αναμένονται και από τις υπόλοιπες εταιρείες κατασκευής προγραμμάτων anti-virus, παρόλαυτά όμως πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εργαλείο καθαρίσματος του ιού για τηλέφωνα που έχουν ήδη προσβληθεί από τον ιό, ούτε από την Symworks, ούτε από κάποια άλλη εταιρεία. Προσοχή λοιπόν...

πηγή: myphone.gr
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Πολύ χτυπούν την ΝΟΚΙΑ τελευταία.
Και ιδιαίτερα την σειρά 60.
(λογικό λόγω πωλήσεων)
Με βλέπω να αλλάζω εταιρία στο επόμενο κινητό μου............
(εμμμμ τι! Για antivirus & για το κινητό θα ψάχνουμε?)
 


Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Οπότε Σπύρο, θα αγοράσουμε ένα απλό κινητό με τις βασικές λειτουργίες (μνήμη για 1000 ονόματα με 4-5 καταχωρήσεις ανά όνομα, απλή όχι έγχρωμη οθόνη, χωρίς κάμερα, χωρίς GPRS/3G/MMS/radio/MP3p/JAVA.......) ίσα-ίσα για να τηλεφωνούμε...........

Λογικά το κόστος του θα είναι κάτω από τα 150-160 ευρώ οπότε.........
Μας φθάνουν τα χρήματα για μια οικονομική ψηφιακή μηχανή (μικρών διαστάσεων) (που θα είναι πολύ καλύτερη από οποιουδήποτε κινητού....)
αλλά και για palm........(επίσης καλύτερο και γρηγορότερο από τα κινητά........)

Και οι ιοί να πάνε.....για κούρεμα!!! :roll: :wink:
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
μα ο σκοπός των εταιριών είναι όλα αυτά μια μέρα να υπάρχουν σε μία μόνο συσκευή...

σε 3-4 χρονάκια θα αρχίσουν να κυκλοφορουν οι όλα-σε-ένα συσκευές και τότε θα γίνει ο χαμός!!!
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.668
Μηνύματα
2.869.579
Members
37.944
Νεότερο μέλος
argyrisM
Top