metric halo..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: metric halo..

μακαρι φιλε, αλλα νομιζω πως το weiss θα το τσακισει...
εδώ φιλαράκο μου ένα έχω να σου πω: το βάις θα χρησιμοποιήσει μόνο το 1/3 των δυνατοτήτων μιας κορυφαίας αντιλόπης, διότι έχει δικό του τρόπο που δουλεύει, ενώ το μέτρικ θα χρησιμοποιήσει το 100% των δυνατοτήτων μιας αντιλόπης, διότι είναι πιο "by the book", οπότε αυτό που έχω να πω με βεβαιότητα είναι ότι το μέτρικ με αντιλόπη παραμάσχαλα, δε παλεύεται με τίποτα.

αναλόγως συνθηκών όμως, δηλαδή αναλόγως τράνσπορτ και καλωδιώσεων, για να είμαι πιο σαφής, μπορεί να είναι παραπλήσιο το βάις, ή και σε εξτρίμ καταστάσεις αφήνω κι ένα ενδεχόμενο να είναι καλύτερο το βάις από το μέτρικ.

το πιο είναι καλύτερο με το πιο θα ακουστεί καλύτερα ή για να το πω αλλιώς, το αν το καλύτερο θα προτιμηθεί από το προς ακρόαση κοινό, είναι μια άχρηστη πληροφορία, είναι μη προσεγγίσημο, μη προβλέψιμο, πολυπαραγοντικό και χαοτικό.:137::138:

Να πω κι εγώ κάτι μιας και αφορά μηχάνημά μου.
Καμμία αντίρρηση οτι και τα 2 μηχανάκια είναι σπουδαία και μπορεί το metric halo να είναι και καλύτερο από το weiss.
Η απορία που έχω είναι πόσο σοβαρό μπορεί να είναι το να καταλήξει κάποιος σε συμπεράσματα ακούγωντας τα σε διαφορετικά και ανόμοια δωμάτια με άλλα ηχεία, άλλα συνοδά και άλλο πρόγραμμα?
πολύ σωστά. να μου επιτρέψεις να το συνεχίσω-συμπληρώσω κάπως έτσι:

<<Η απορία που έχω είναι πόσο σοβαρό μπορεί να είναι το να καταλήξει κάποιος σε συμπεράσματα ακούγοντάς τα ακόμα και στο ίδιο δωμάτιο με τα ίδια ηχεία, με τα ίδια συνοδά και με το ίδιο πρόγραμμα.>>

ύμε λήγω οισωπαιδοτυκώς?:137:

(Κώστας Φ)Εννοείται πως έτσι δε βγαίνει κανένα συμπέρασμα.(Κώστας Φ)

Αυτά τα συμπεράσματα συζητιώνται όμως Κώστα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Επίσης, πραγματικότητα είναι πως σήμερα μας αρέσει περισσότερο, κι αύριο λιγότερο. άει βγάλε άκρη.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
....<<Η απορία που έχω είναι πόσο σοβαρό μπορεί να είναι το να καταλήξει κάποιος σε συμπεράσματα ακούγοντάς τα ακόμα και στο ίδιο δωμάτιο με τα ίδια ηχεία, με τα ίδια συνοδά και με το ίδιο πρόγραμμα.>>

ύμε λήγω οισωπαιδοτυκώς?
:137:

Ουαί!! αίχυς ξαιφείγοι ταιλήος.
Δεν ακούμε ποτέ πιά γιατρέ, τι γίνεται, μόνο μετράμε? Για όνομα:139:!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.772
Απάντηση: metric halo..

χμ, ενώ δε μπορώ να μη σου δώσω "κάποιο δίκιο", προσωπικά πολύ αμφιβάλλω για το αντικειμενικό της ακουστικής κρίσης μου (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε ξέρω τι ακούω), καθώς είμαι πεπεισμένος πως η "συνήθεια" στον ήχο (που σε κάνει να βαριέσαι τα πολλά πρίμα ή τα πολλά μπάσα ή οτιδήποτε) είναι κακός σύμβουλος σε ακροάσεις ενός νέου και (έστω και στο μυαλό σου) "ωραίου", ενώ ταυτόχρονα είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πολλές "αλλαγές" στον ήχο που σε εμένα θα ακουστούν ως σαφείς-σαφέστατες βελτιώσεις, σε πολλούς άλλους θα ακουστούν εντελώς το αντίθετο, λόγω εντελώς διαφορετικών γούστων, προφανώς σεβαστών.

άρα... άσε καλύτερα.

εν πάσει περιπτώσει, αν κανείς κυνηγά τα "σπεκς" με γνώση και διάβασμα, και καταλήξει να ταλανίζεται μεταξύ μέτρικ και βάις, ε, δεν υπάρχει άγχος, ότι και να διαλέξει μια χαρά θα του κάτσει στο τέλος, ενώ είμαι σχεδόν βέβαιος πως με διαφορετικές μουσικές και ηχογραφήσεις μπορεί να έχει και διαφορετικές επιλογές ανάμεσα στα ίδια αυτά 2 μηχανάκια ο ίδιος άνθρωπος.... αν βάλεις και μια κουρτίνα μπροστά, εκεί να δεις γέλιο που θα πέσει...

εν συντομία, τρίχαι κατσαραί.

γι'αυτό θεωρώ λογική την επιλογή μου να μη χρειάζομαι "επιβεβαίωση ακρόασης". Ιδίως με τη σαβούρα ηχογραφήσεων που ακούω σε καθημερινή βάση...

για όνομα, δις!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: metric halo..

Αυτά τα συμπεράσματα συζητιώνται όμως Κώστα.
E, αυτό πάντα θα συμβαίνει Κε Θέμη, είτε στο forum είτε στην παρέα είτε στο τηλέφωνο..
Το χειρότερο είναι ότι ένας τρίτος δεν έχει πάντα τα απαραίτητα εφόδια-πληροφορίες ώστε να διακρίνει ότι ο Χ ξέρει τι γράφει και ότι ο Υ τα κατεβάζει από το κεφάλι του ή συσχετίζει άσχετα μεταξύ τους πράγματα.

Αλλά μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι, φαντάζομαι πριν δώσουμε τα λεφτουδάκια μας θα κάνουμε και τη δική μας έρευνα (με τα όποια κριτήρια θέτει ο καθένας). :126:

Reaction score
150
δε μου λετε μιλατε για το Weiss Medea? Πιστευετε πραγματικα οτι το Metric Halo θα παιξει καλύτερα? Οποτε θελετε φερτε το απο το σπιτι για μια ακροασουλα...

A, και να το ακουσουμε και διπλα στο DAC του Houston. Η ζωη μπορει να ειναι γεματη με εκπληξεις που σκανε απο κει που δε το περιμενεις.....
To σύστημα που μπορεί να αναδείξει πραγματικά τις διαφορές δύο dac αυτής της κλάσης πρέπει να είναι εξαιρετικό από όλες τις απόψεις, αλλιώς θα κοιταζόσαστε μεταξύ σας πάλι. Ισοδύναμα θα τα βγάλουμε και αυτά, καταλήγοντας ότι τα ψηφιακά δεν έχουν μεγάλες διαφορές...:142:

Ρε σεις ειλικρινά θα ήθελα ν'ακούσω τα συστήματα σας και να μου δείξετε κι εμένα μια φορά αυτές τις διαφορές.

Δεν θα σας βγάλω τρελούς μη φοβάστε! Αλλά προς το παρόν έτσι μου ακούγεστε!:137:

Α και να φέρω μαζί και την πηγή μου για να είμαι σίγουρος.

Τα λέω αυτά γιατί τότε που πήρα το weiss στο σπίτι δεν κατάφερα ν'ακούσω διαφορές οπότε προφανώς κατά τη γνώμη σας κάτι φταίει.

Και να έρθει μαζί και ο Μαρκου με το A1 και τον AVP.:137:

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

χμ, ενώ δε μπορώ να μη σου δώσω "κάποιο δίκιο", προσωπικά πολύ αμφιβάλλω για το αντικειμενικό της ακουστικής κρίσης μου (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε ξέρω τι ακούω), καθώς είμαι πεπεισμένος πως η "συνήθεια" στον ήχο (που σε κάνει να βαριέσαι τα πολλά πρίμα ή τα πολλά μπάσα ή οτιδήποτε) είναι κακός σύμβουλος σε ακροάσεις ενός νέου και (έστω και στο μυαλό σου) "ωραίου", ενώ ταυτόχρονα είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως πολλές "αλλαγές" στον ήχο που σε εμένα θα ακουστούν ως σαφείς-σαφέστατες βελτιώσεις, σε πολλούς άλλους θα ακουστούν εντελώς το αντίθετο, λόγω εντελώς διαφορετικών γούστων, προφανώς σεβαστών.

άρα... άσε καλύτερα.

εν πάσει περιπτώσει, αν κανείς κυνηγά τα "σπεκς" με γνώση και διάβασμα, και καταλήξει να ταλανίζεται μεταξύ μέτρικ και βάις, ε, δεν υπάρχει άγχος, ότι και να διαλέξει μια χαρά θα του κάτσει στο τέλος, ενώ είμαι σχεδόν βέβαιος πως με διαφορετικές μουσικές και ηχογραφήσεις μπορεί να έχει και διαφορετικές επιλογές ανάμεσα στα ίδια αυτά 2 μηχανάκια ο ίδιος άνθρωπος.... αν βάλεις και μια κουρτίνα μπροστά, εκεί να δεις γέλιο που θα πέσει...

εν συντομία, τρίχαι κατσαραί.

γι'αυτό θεωρώ λογική την επιλογή μου να μη χρειάζομαι "επιβεβαίωση ακρόασης". Ιδίως με τη σαβούρα ηχογραφήσεων που ακούω σε καθημερινή βάση...

για όνομα, δις!
Υπάρχουν συνήθως μηχανήματα που έχουν ενα "καλύτερο" η "χειρότερο" ήχο σε κάποιο σύστημα και δίνουν μια διαφορετική τονική ισσοροπία. Από εκεί ξεκινάνε όλες οι διαφορές που ακούμε.
Αν η "νέα" τονική ισσοροπία ταιριάζει στο γούστο η το σύστημα που έχουμε λέμε πως μας αρέσει περισσότερο.

Υπάρχουν σπανιώτερα μηχανήματα που ξαναανακαλύπτεις το δάσος και σε βάζουν πιο κοντά στην ζωντανή μουσική και σε κάθε ηχογράφηση με την "απουσία" τους απο την αλυσίδα.

Αυτό προυποθέτει ανάλογα συνοδά και εμπειρία κρίσης, αλλοιώς όλα είναι σχετικά, κάτι που βολεύει όλους και τις εταιρίες που παράγουν μέτρια μηχανήματα.

Μήπως τα... Magnepan σε έχουν οδηγήσει σε αυτή την αντιμετώπιση ... :126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.772

Μήπως τα... Magnepan σε έχουν οδηγήσει σε αυτή την αντιμετώπιση ...
είσαι γάτα (με πέταλα)

τα μαγκ, αν και δεν είναι "κορυφαία", έχουν μια μανία να γιγαντώνουν οποιαδήποτε διαφοροποίηση σε οτιδήποτε. ιδανικά για να μπεις βαθιά σ'αυτό το χόμπι, όπως έχω ξαναπεί.

Reaction score
685
Απάντηση: Re: metric halo..

Ρε σεις ειλικρινά θα ήθελα ν'ακούσω τα συστήματα σας και να μου δείξετε κι εμένα μια φορά αυτές τις διαφορές.

Δεν θα σας βγάλω τρελούς μη φοβάστε! Αλλά προς το παρόν έτσι μου ακούγεστε!:137:

Α και να φέρω μαζί και την πηγή μου για να είμαι σίγουρος.

Τα λέω αυτά γιατί τότε που πήρα το weiss στο σπίτι δεν κατάφερα ν'ακούσω διαφορές οπότε προφανώς κατά τη γνώμη σας κάτι φταίει.

Και να έρθει μαζί και ο Μαρκου με το A1 και τον AVP.:137:
οποτε θελεις εισαι ευπροσδεκτος. Μενουμε και κοντα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.573
Members
38.575
Νεότερο μέλος
dimoslecce