Microsoft and Nokia Lumia Windows Phones

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.441
Last edited:

Reaction score
3.085
Να ρωτήσω μια χαζή ερώτηση (με την διευκρίνιση ότι δεν έχω διαβάσει όλο το manual του Lumia 640 XL):

Εκτός από την κλασσική σύνδεση με mini USB, υπάρχει άλλος τρόπος να συνδεθεί το τηλέφωνο σε Smart TV και να μπορείς να δεις τα media files (φωτογραφίες, βίντεο κλπ.), που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη της συσκευής στην οθόνη της TV?
με miraCast, αρκεί τα το υποστηρίζει η TV....
Καλημέρα, Γιώργο κι ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.

Το παραπάνω link παραπέμπει σε ένα απαραίτητο (??) αξεσουάρ της Microsoft, το Microsoft Wireless Display Adapter, υποθέτω φυσικά σε περίπτωση που η Smart TV δεν έχει ενσωματωμένο miracast....
Καλησπέρα σε όλους.
Επαναφέρω τη συζήτηση για τη συγκεκριμένη λειτουργική απαίτηση (ή ανάγκη, πείτε όπως θέλετε), γιατί πριν λίγο έλαβα ένα μήνυμα για το ASUS Miracast dongle 90XB01F0-BEX030, το οποίο διατίθεται σε καλή τιμή και είναι προϊόν της Asus φυσικά.

Εδώ, διαβάζω:
"...Συνεπώς όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις η σύνδεση δυο συσκευών μέσω Miracast απαιτεί την υποστήριξη της τεχνολογίας και από τις δυο συσκευές..."

Και η ερώτηση (επαν)έρχεται αβίαστη: Αφού, όπως λένε, η εν λόγω συσκευή υποστηρίζει Miracast και το Lumia 640 υποστηρίζει κι αυτό Miracast, θα συνεργαστούν τα δυο τους για να δουλέψει πάνω στην τηλεόραση;
-

Reaction score
3.085
με miraCast, αρκεί τα το υποστηρίζει η TV
https://www.thurrott.com/mobile/win...relessly-mirror-your-phones-screen-to-an-hdtv
Το παραπάνω link παραπέμπει σε ένα απαραίτητο (??) αξεσουάρ της Microsoft, το Microsoft Wireless Display Adapter
Τελικά, μετά από επίμονη προσπάθεια, τα κατάφερα!

Αρχικά, να πω ότι οι δικοί μας οι αglήτες πουλάνε το συγκεκριμένο προϊόν της Microsoft σε υπερδιπλάσια τιμή και μακρυά από την Αθήνα, πράγμα που σημαίνει ότι η αγορά του θα επιβαρυνθεί και με μεταφορικά.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησα μια προσπάθεια να μπορέσω να το αγοράσω από την ίδια τη Microsoft. Αποδείχτηκε κατ' αρχήν ότι από το αντίστοιχο site της στην Αμερική, αυτό θα ήταν αδύνατο. Στη συνέχεια τους πήρα τηλέφωνο, και έπεσα πάνω σε μια εξαιρετική υπάλληλο, η οποία είχε όλη τη διάθεση να βοηθήσει και η οποία μάλιστα, όταν της επεσήμανα τις πιθανές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσω λόγων capital control, μου είπε ότι μπορώ να την ξαναπάρω, αν βρω δυσκολίες. Μπήκαμε μαζί στο site (store) της Ιρλανδίας, όπου υπήρχε σε περιορισμένο αριθμό κομματιών και προσπάθησα να κάνω την αγορά από εκεί on-line με Paypal. Ενώ φάνηκε να προχωράει η συναλλαγή, ξαφνικά με πέταξε έξω και μετά, όσες προσπάθειες κι αν έκανα να επανέλθω, αποδείχτηκαν μάταιες.

Εγκατέλειψα την προσπάθεια και δοκίμασα πάλι απόψε. Ο αντάπτορας είχε εξαφανιστεί από το Ιρλανδικό store! Μετά μπήκα στο store της Αγγλίας, όπου υπήρχε και μάλιστα με έκπτωση, από £59.90 στις £26.50 (κάπου €36 και κάτι). Προσπάθησα πάλι να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία παραγγελίας, δοκιμάζοντας εναλλακτικά, πότε το Paypal πότε μια πιστωτική. Και πάλι με πέταγε έξω.

Για καλή μου τύχη, σκέφτηκα να "συνομιλήσω" ζωντανά στο chat room, που έχουν. Βγήκε κάποια Mirella (Ασιάτισσα 100%, τόσο στην εικόνα όσο και στην προφορά, που μίλησα αργότερα μαζί της). Αποδείχτηκε ότι κανένα ευρωπαϊκό store της Microsoft δεν φαίνεται να δέχεται συναλλαγή on-line με την Ελλάδα (πιστωτικές ή Paypal). Μου το επιβεβαίωσε η Mirella για το store της Αγγλίας, τουλάχιστον. Όμως κι αυτή είχε διάθεση να βοηθήσει και αφού ανταλλάξαμε κάποιες φράσεις, μου πρότεινε να κάνει αυτή την παραγγελία για μένα. Προχωρήσαμε, με κάλεσε στο κινητό μου και μου ζήτησε στοιχεία πιστωτικής, μου έστειλε ένα email με κωδικό επιβεβαίωσης, ώστε να διαπιστωθεί ότι όντως ήμουν εγώ ο ίδιος που ήθελα τη συναλλαγή και σε 3 λεπτά είχε ολοκληρωθεί η αγορά!

Με 36 ευρουδάκια και με έξοδα αποστολής μηδέν, το ανταπτοράκι θα ταξιδέψει σε λίγες μέρες για την Ελλάδα με UPS (ίσως φύγει αύριο κιόλας) και ευελπιστώ να το έχω στα χέρια μου ίσως και πριν το τέλος του χρόνου (3-5 εργάσιμες, λένε).

Η πλάκα είναι ότι αυτή τη διαδικασία λίγοι την ξέρουν και φυσικά κι εγώ τώρα μόλις την έμαθα. Και αποδείχτηκε χρήσιμη και πολύτιμη.

Ιδού και η επιβεβαίωση της παραγγελίας:

MS_Wireless_Display_Adapter_Order.jpg

Καλό βράδυ.
-

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Firmware update για τα Lumia 950 και 950 XL

Latest available firmware update for Lumia 950/950 XL is currently 01078.00027.15506.020xx. The availability of this update may depend on your network service provider. Few key highlights include:

• Stability and performance improvements.
  • Improvements for SD memory card support.
  • Improvements for automatic display brightness settings.
  • Fix for a camera problem that was causing noisy images in low-light conditions for some users.
  • Fix for a 4K video problem that was causing stripes to show up while playing back recorded videos for some users.

https://www.microsoft.com/en-us/mobile/support/faq/?action=singleTopic&topic=FA144646

Reaction score
3.085
...Με 36 ευρουδάκια και με έξοδα αποστολής μηδέν, το ανταπτοράκι θα ταξιδέψει σε λίγες μέρες για την Ελλάδα με UPS (ίσως φύγει αύριο κιόλας) και ευελπιστώ να το έχω στα χέρια μου ίσως και πριν το τέλος του χρόνου (3-5 εργάσιμες, λένε)...
Τελικά ήταν ταχύτεροι κι από τη σκιά τους!

Ήρθε σήμερα, αλλά πού να το ξέρω. Με πήρε τηλέφωνο ο κουριεράς της UPS, όταν ήμουνα στο δρόμο, και ήταν αδύνατο να συνεννοηθούμε, δεν έπιανε το κινητό του. Θα το φέρει πάλι αύριο, οπότε εντυπώσεις από αύριο ή μετά τα Χριστούγεννα.
-

Reaction score
3.085
Microsoft Wireless Display Adapter

Εντυπώσεις
  • Η συμπεριφορά του, ως συσκευή HDMI στην εικόνα, άψογη. Ό,τι έχει μέσα του το Lumia 640 XL LTE, το δείχνει επακριβώς στην οθόνη της Pioneer PDP-6090H Kuro μου, με την πολύ καλή ανάλυση, που η κάμερά του προσφέρει ή την ανάλυση της φωτογραφίας (ή του βίντεο), που έχω περάσει εγώ από άλλη πηγή, μέσα του.
  • Η ταχύτητα απόκρισης εξαιρετική, σαν να είναι πηγή με καλωδιακή σύνδεση πάνω στην TV.
  • Δεν παίρνω ήχο καθόλου από τα - όποια - βιντεάκια έχει μέσα του το Lumia. Δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει ή τί δεν κάνω σωστά, αλλά ήχο δεν παίρνω. Να σημειώσω εδώ ότι έκανα μόνο μια προσπάθεια χθες, απλά για να δω στα γρήγορα αν δουλεύει και πώς δουλεύει.
  • Το εν λόγω ανταπτοράκι συνοδεύεται από μια μικρή προέκταση-καλώδιο HDMI, μήκους περίπου 15 εκ., με δύο βύσματα στις άκρες, ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό, ώστε να μπορεί κάποιος να το συνδέσει στην οθόνη του (TV ή Monitor) με άνεση, σε περίπτωση που υπάρχει δυσκολία χώρου ή πρόσβασης στην υποδοχή HDMI της οθόνης. Στην πίσω πλευρά του (αυτήν που είναι απέναντι από το βύσμα HDMI) υπάρχει ενσωματωμένο ένα καλώδιο μήκους περίπου 20 εκ., που καταλήγει σε βύσμα USB τύπου "Α" (το γνωστό βύσμα, που έχουν όλες οι περιφερειακές συσκευές για σύνδεση με υπολογιστή). Χρησιμεύει μόνο για την τροφοδοσία του αντάπτορα και ο κατασκευαστής έχει θεωρήσει ότι τα 20 εκ. είναι αρκετά, ώστε αυτό να συνδεθεί σε κάποια υποδοχή USB της οθόνης, που (πρέπει να) υπάρχει κάπου δίπλα στην υποδοχή ή τις υποδοχές HDMI της οθόνης. Δείτε την τρίτη εικόνα από το Gallery, παρακάτω. Ουδέν αποπροσανατολιστικότερον. Ούτε όλες οι TV (ή οι οθόνες, γενικά) είναι απαραίτητο να έχουν υποδοχή USB ούτε - αν έχουν - αυτή θα είναι υποχρεωτικά δίπλα στην υποδοχή ή τις υποδοχές HDMI. Όπως επί παραδείγματι συμβαίνει με την Kuro, όπου οι υποδοχές HDMI βρίσκονται στο πίσω μέρος της οθόνης, κάπου στο κέντρο, ενώ η υποδοχή USB βρίσκεται στο δεξιό πλάι της, κάπου ένα μέτρο μακρυά. Το θέμα το αντιμετώπισα με μια πολύ πιο απλούστερη λύση: βρήκα ένα από τα κάμποσα τροφοδοτικά, που υπάρχουν για τα σύγχρονα smart phones και διαθέτουν υποδοχή USB τύπου "Α", για να συνδέεις το κινητό για φόρτιση, και τροφοδότησα τον αντάπτορα από αυτό.
Gallery

Και το τροφοδοτικό που χρησιμοποιώ:

Καλά Χριστούγεννα!
-

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Παναγιώτη χρόνια πολλά...
Τα 20εκ. του καλωδίου USB επαρκούν για το 99.99% των περιπτώσεων :)

Reaction score
3.085
Παναγιώτη χρόνια πολλά...
Τα 20εκ. του καλωδίου USB επαρκούν για το 99.99% των περιπτώσεων :)
Χρόνια Πολλά, καλέ μου φίλε Γιώργο. Φαίνεται μάλλον πως εγώ είμαι στο 0.01% :D

Στα σοβαρά τώρα, τί μπορεί να συμβαίνει και δεν παίρνω ήχο από το Lumia; Μήπως χρειάζεται κάποια ρύθμιση το ίδιο το τηλέφωνο;

(Μη βιαστείς να απαντήσεις, να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς σκοτούρες, πρώτα και μετά βλέπουμε).

Και πάλι Χρόνια Πολλά!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.441
Παναγιώτη, Χρόνια πολλά!

Διαπιστώνω ότι έχεις μια αξέχαστη εμπειρία από την επαφή σου με τα προϊόντα windows...:D

Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Κοντολέτας στο avsite. :thumbsup: Mε τα κολλήματά του βέβαια :whistling: αλλά χρυσό παιδί.

Reaction score
3.085
Παναγιώτη, Χρόνια πολλά!

Διαπιστώνω ότι έχεις μια αξέχαστη εμπειρία από την επαφή σου με τα προϊόντα windows...:D

Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Κοντολέτας στο avsite. :thumbsup: Mε τα κολλήματά του βέβαια :whistling: αλλά χρυσό παιδί.
Χρόνια Πολλά, Γιάννη. Η επαφή - και εμπειρία μου - με τη Microsoft δεν είναι τωρινή, πάει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 90. Από τότε διατηρώ μια σχέση αμφίδρομης αμφισβήτησης και ταυτόχρονης ερωτικής έλξης!!!

Μη μου στενοχωρείς το Γιώργο.

Reaction score
3.085
Microsoft Wireless Display Adapter

Εντυπώσεις....
  • Δεν παίρνω ήχο καθόλου από τα - όποια - βιντεάκια έχει μέσα του το Lumia. Δεν ξέρω τί μπορεί να φταίει ή τί δεν κάνω σωστά, αλλά ήχο δεν παίρνω. Να σημειώσω εδώ ότι έκανα μόνο μια προσπάθεια χθες, απλά για να δω στα γρήγορα αν δουλεύει και πώς δουλεύει....
Τελικά, κι αυτό το "πρόβλημα" λύθηκε. Στην επόμενη (σημερινή) μου σύνδεση με την TV, πήρα κανονικά και ήχο, μαζί με την εικόνα, αφού χρειάστηκε να τρέξω για 5 δευτερόλεπτα την "επιδιόρθωση" της σύνδεσης (ή κάπως έτσι).

Όλα δουλεύουν κανονικά. Το ωραιότερο σημείο αυτής της λειτουργίας είναι όταν τρέχεις την εφαρμογή Lumia Story, όπου οι φωτογραφίες που έχουν ληφθεί μόνο με την κάμερα του κινητού, πριν το ακίνητο μέρος της κάθε φωτογραφίας, τρέχουν και ένα βιντεάκι 1-2 δευτερολέπτων, που δείχνει σε κίνηση τα αντικείμενα ή τα πρόσωπα, πριν την τελική φωτογράφηση, μια ιδιαιτερότητα, που δεν οφείλεται φυσικά στη σύνδεση, αλλά είναι ενσωματωμένη εφαρμογή στο Lumia, και την οποία φυσικά μπορεί ο χρήστης να την δει και στην ίδια την οθόνη του Lumia, αλλά άλλη χάρη έχει να τη βλέπεις σε μεγάλη οθόνη.:)
-

Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα, στη βιτρίνα ενός καταστήματος με μεταχειρισμένα (και καινούργια) κινητά είδα ένα Nokia 1320XL σε άριστη κατάσταση με Windows 8.1, το έδινε 200 Ευρώ.

Όχι ότι με ενδιαφέρει προσωπικά, αλλά επειδή δεν ξέρω την τρέχουσα τιμή του καινούργιου, είπα να το δημοσιεύσω μπας και ενδιαφέρεται κάποιος.
-

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads