Microsoft & NOKIA event September 5th...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα πολυαναμενόμενα Lumia με Windows Phone 8 ανακοινώνονται στο event της ΝΟΚΙΑ με την Microsoft, αρχές Σεπτέμβρη. Οι διαρροές μιλάνε για τρεις νέες συσκευές με κωδικές ονομασίες Arow, Atlas και Phi, που βέβαια θα ονομασθούν επισήμως Lumia (910, 920 κλπ). Η εμφάνιση παραμένει ίδια, πολύ κοντά στα γνωστά σχεδιαστικά πλαίσια των Lumia, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα υλικών και κατασκευής.

Η Microsoft κάνει δυνατό come back με ένα λειτουργικό μοναδικό στα χρονικά που καλύπτει PC, tablet και smartphone, ενοποιώντας έτσι για πρώτη φορά το περιβάλλον στις εν λόγω πλατφόρμες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σε consumer και commercial επίπεδο. Ταυτόχρονα ακολουθεί μια εντελώς νέα - φρέσκια λογική UI, το γνωστό πλέον Metro ή Modern interface.

Για να δούμε τι θα δούμε.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
PureView image sensor 8.7 megapixel, Snapdragon S4 επεξεργαστη, ασύρματη φόρτιση, 2000 mAh battery, 4.5-inch curved glass display, Nokia PureMotion HD+, offline χάρτες, Daily Commute, 32GB storage, IE10, Win 8, White, Black, Yellow, Red, Gray.

:404::404::404::404:

...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Microsoft & NOKIA event September 5th...

όποιος δεν βλέπει την παρουσίαση χάνει :144:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όλα τα λεφτά η σύγκριση φωτογραφιών σε σχέση με το Galaxy S3 και οι δυνατότητες video... Απίστευτα πράγματα.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.075
Απάντηση: Re: Microsoft & NOKIA event September 5th...

WTF! Πως διάολο το κάνουν αυτό με την κάμερα;

...
Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο νου είναι φιλμάρισμα με πολλά fps και μετά αναδειγματοληψία του αρχείου. Non linear editing σε κινητό. Σούπερ ουάου - και δεν κάνω πλάκα...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το Lumia 920 είναι πολύ δυνατός αντίπαλος ακόμα και για το iPhone 6 :137:
Έχει πολλά service-applications δωρεάν που ανεβάζουν πολύ τον πήχη στο λόγο κόστος προς απόδοση.
Το 920 είναι μεγάλο για τα γούστα μου (ακόμα βλέπω μια χαρά)

Προσωπικά μου αρέσει πολύ το 820, αλλά βρε Nokia βάλε μια οθόνη της προκοπής....

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Όχι ακόμα, αλλά λογικά το 920 θα είναι κοντά στα iPhone και Galaxy S3.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Microsoft & NOKIA event September 5th...

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο νου είναι φιλμάρισμα με πολλά fps και μετά αναδειγματοληψία του αρχείου. Non linear editing σε κινητό. Σούπερ ουάου - και δεν κάνω πλάκα...
Το κινητό τραβάει 1080 σε 30 fps. Αυτό που είπαν στην παρουσίαση είναι ότι έχουν βρει τρόπους αφ' ενός να παίρνει περισσότερο φως ο φακός κι αφ' ετέρου να ενσωματώσουν τεχνολογίες image stabilization. Στην παρουσίαση ανέφεραν ότι οι μηχανικοί έχουν προσαρμόσει μικροσκοπικά ελατήρια σε όλα τα συναρμολογούμενα μέρη της κάμερας. Το Lumia έχει καλύτερο image stabilization από πολλές high end κάμερες!

Παρεμπιπτόντως, το video πιο πάνω είναι fake, δηλαδή είναι τραβηγμένο αλλιώς και το έχει παραδεχθεί η ΝΟΚΙΑ. Όμως δείχνει ακριβώς τι μπορεί να κάνει η κάμερα. Επίσης τρομερά εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες τη νύχτα. Η σύγκριση με οτιδήποτε άλλο είναι απίστευτη.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νικόλα, λες να το πάρουμε ?
Εννοείται 100%!
Φρέσκο λειτουργικό όμοιο με το PC/ΝΒ μου με ότι συνεπάγεται αυτό..., πολλές καινοτομίες που δεν έχει καμία άλλη συσκευή, εφαρμογές NOKIA που δεν έχει κανένας άλλος, κορυφαία ποιότητα κατασκευής και σχεδίαση Lumia. Απλά δεν υπάρχει αντίπαλος.

Βέβαια επειδή έμαθα ότι δεν θα τα έχουμε πριν από τα Χριστούγεννα (μπορεί και λίγο πιο αργά), εδώ και δέκα μέρες έχω το Lumia 800. Ήξερα τι να περιμένω αλλά ακόμη και μετά από τόσες μέρες ομολογώ ότι το λειτουργικό με εκπλήσσει ευχάριστα στην καθημερινή χρήση. Άσε που ξέχασα τι θα πει lag. Έχω περάσει και από τα άλλα δύο λειτουργικά. Πρόκειται για μια φρέσκια πρόταση που όχι μόνο ξεφεύγει σχεδιαστικά από τα γνωστά κοινά εικονίδια εφαρμογών, αλλά αλλάζει όλη τη φιλοσοφία στα applications ενώ σε πολλές περιπτώσεις σου κάνει πιο εύκολη τη καθημερινή χρήση. Αν είσαι δε και microsoft χρήστης στο γραφείο ή στο σπίτι, κολλάς με τη μία.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δείτε από το 1:25 και μετά, πως λειτουργεί το image stabilization. Εκπληκτικό!

...

Last edited by a moderator:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Microsoft & NOKIA event September 5th...

Παρεμπιπτόντως, το video πιο πάνω είναι fake, δηλαδή είναι τραβηγμένο αλλιώς και το έχει παραδεχθεί η ΝΟΚΙΑ. Όμως δείχνει ακριβώς τι μπορεί να κάνει η κάμερα. Επίσης τρομερά εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες τη νύχτα. Η σύγκριση με οτιδήποτε άλλο είναι απίστευτη.

...
Όντως το βίντεο με το ποδήλατο είναι ουσιαστικά προσομοίωση όπως παραδέχτηκαν.
Το παρακάτω όμως είναι αληθινό

[YOUTUBE]6HSbhyaH0vw[/YOUTUBE]

http://conversations.nokia.com/2012/09/06/an-apology-is-due/

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.030

Μου αρέσει πολύ, έχει λειτουργικό Microsoft που επίσης μου αρέσει πολύ, αλλά... η εταιρεία Nokia ήταν ανέκαθεν για μένα κάτι απαγορευτικό. Κάτι σαν τα SAAB στα αυτοκίνητα, όσο καλά και να είναι ποτέ δεν θα αγόραζα ένα. Ειδικά στις τιμές που κυμαίνονται.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σαν την αλλεργία που έχω εγώ με τα Κορεάτικα.
Βέβαια δεν ξέρω τι θα έκανα αν ένα Κορεάτικο είχε την ποιότητα κατασκευής ενός Lumia...

...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.030

Αποκαλύφτηκε η γκάφα με ένα διαφημιστικό video του Pureview της Nokia. Σε μία αντανάκλαση σε ένα παράθυρο ενός τρέιλερ, διακρίνεται ένα van με ανοιχτή την πλαϊνή πόρτα και έναν κάμεραμαν να κάνει τη λήψη με χρήση τεχνητού φωτισμού.
Η Nokia απολογήθηκε και έδωσε στη δημοσιότητα το νέο video με τα ποδήλατα που υπάρχει στο προηγούμενο post του gkontoletas.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.955
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa