Minidsp 2x4hd ερωτήσεις αρχάριου

Μηνύματα
15
Reaction score
2
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ!

Νέος γενικά στο χόμπι του ήχου και ακόμα ποιο νέος όσον αφορά τις ψηφιακές ισοσταθμίσεις και room correction, αλλά με θέληση για μάθηση.

Αρχικά το σύστημα μου αποτελείται από ένα raspberry pi4, μαζί με το dac+pro, ένας μικρός χειροποίητος ολοκληρωμένος λαμπατος 2χ3,5 watt φτιαγμένος από φίλο μου τεχνικό και ηχεια frugel horn mk3 με τα μεγάφωνα Fostex 126en.

Το σύστημα μέχρι και πριν από 1 χρόνο έπαιζε σε υπνωδοματιο γι’ αυτό και μικρή ισχύς του. Τον τελευταίο χρόνο παίζει σε σαλόνι αρκετά μεγάλο (ενιαίο με κουζίνα). Το γνωρίζω για να σας προλάβω ότι ο χορός είναι τεράστιος για 4,5 ίντσες ηχείο καθώς και για τον ενισχυτή. Σίγουρα δεν θα μείνει στο σαλόνι, εξάλλου δεν είναι ένα σύστημα για να παίζει σε τέτοιους χορούς. Σίγουρα στο μέλλον να μπει κάτι άλλο στο σαλόνι. Εξάλλου είμαι ανοιχτός όταν έρθει εκείνη η στιγμή σε όλα τα είδη συστημάτων (ενεργά, παθητικά κτλ).

Οι ερωτήσεις όμως αφορούν το τώρα με τους χιλιάδες περιορισμούς στο υπάρχον σύστημα.

Σκέφτομαι λοιπόν την αγορά ενός minidsp 2x4 hd (δεδομένου ότι είναι ένα εργαλείο που προσφέρει πλεονεκτήματα στα περισσότερα συστήματα) για να κάνω κάποιες βελτιώσεις (όσες μου επιτρέπει ο χώρος δηλαδή) καθώς επίσης και το σωστό κροσσαρισμα ενός sub. Να σας τονίσω ότι ο λαμπατος δεν έχει volume, η ρύθμιση του volume γίνεται από έναν παθητικο εξασθενιτη, άρα η σειρά συνδεσμολογίας είναι raspberry -> παθητικο volume control -> ενισχυτης -> ηχεια.

Ο κύριος στόχος λοιπόν είναι η αγορά minidsp hd για να προσθέσω ένα sub, ο ενίσχυτης δεν έχει pre out, ούτε έξοδο για sub.
Μπορεί λοιπόν το minidsp να συνδεθεί στο raspberry μέσω usb να εκτελεί χρέη dac και να ρυθμίζω το volume από το minidsp, καταργώντας το παθητικό εξασθενητή ή είναι λάθος; Για να γίνω ποιο κατανοητός η σειρά που σκέφτομαι είναι η εξής rasp->minidsp ->ενισχυτης. Θα μπορώ από το minidsp να ρυθμίζω ένταση παίρνοντας ψηφιακό σήμα από το raspberry ή το volume του minidsp λειτουργεί μόνο συνδέοντας τις αναλογικές εισόδους του?

Επίσης κάπου διαβάσα ότι το minidsp θυσιάζει κάποια dB για να γίνει η ισοσταθμιση. Ισχύει αυτό; Και αν ναι θα υπάρχει πρόβλημα;
 

zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
Ναι γίνεται αυτό που λες.
Υπόψην ότι το minidsp hd, έχει μεν volume, αλλά δεν έχει οπτική ένδειξη της στάθμης, οπότε καλύτερα να ρυθμίζεις την στάθμη από το pi4.

Θα χρειαστείς παραπάνω από 3,5 watt για τα main όσο ψιλά και αν τα κροσάρης.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.613
Μηνύματα
2.868.090
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top