Minidsp+dac/streamer+Dirac σε μια συσκευή.



Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
To 2x4 το έφερα απλά σαν παράδειγμα. Κυρίως αναφερόμουν στο shd studio και γενικά σε ψηφιακά minidsp όπως για παράδειγμα το nanodigi που μπορεί να βγάλει 8 subs (4 spdif out).
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.865
Reaction score
20.353
Κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το Dirac 3.0.0 με bass control support.

Είναι συμβατό με το miniDSP SHD, αλλά, εξ όσων διαβάζω, προς το παρόν, δεν "βλέπει" το/τα subwoofer/s ως ξεχωριστά ηχεία. Αναμένουμε εξελίξεις από πλευρας της miniDSP ως προς το εάν θα προχωρήσουν στην ενσωμάτωση αυτής της δυνατότητας. Χρήστες στο δίκτυο, ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλες αλλαγές σε software και firmware επίπεδο και μπορεί να μην πραγματοποιηθεί. Οψόμεθα.
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
Το βρίσκω χλωμό να παίξει με το BM. όλο το κύκλωμα του Dirac έχει υλοποιηθεί πριν το split των καναλιών. Μακάρι αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο.
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.134
Reaction score
26.693
Έχω μπερδευτεί με όλα αυτά. Ίσως να φταίει και που... ου γαρ έρχεται μόνον.
Τελικά, έχουμε ή όχι ΒΜ με miniDSP?
Κι αν όχι, τι άλλο υπάρχει? Μόνο Τρινόβ?
 




wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.865
Reaction score
20.353
Επειδή αρκετοί κάτοχοι του miniDSP SHD ερωτώνται από πιθανούς μελλοντικούς κατόχους σχετικά με το εάν αντιμετώπισαν προβλήματα με το SHD ή όχι, ενημερώνω ότι αντιμετώπισα ένα πρόβλημα που είχε να κάνει με το indexing αρχείων mp3 σε USB stick από το Volumio.

Το πρόβλημα κι η λύση του περιγράφεται σε αυτό το thread, στο forum της miniDSP. Για όσους δεν γνωρίζουν ή/και δυσκολεύονται με τα Αγγλικά, ακολουθεί περιγραφή:

Στο manual της συσκευής λέει ότι μόλις εισαχθεί ένα USB stick στη συσκευή, το Volumio ξεκινάει την καταλογογράφηση (indexing) των αρχείων και μόλις ολοκληρωθεί, είναι έτοιμα προς αναπαραγωγή. Έβαλα σε ένα USB stick κάποια μουσικά αρχεία, το έβαλα στο SHD και...τίποτα. Μηδέν, το stick δεν φαινόταν καν ότι συνδέθηκε στο SHD. Άνοιξα το thread στο forum της miniDSP, δοκίμασα τη μία λύση που προτάθηκε εκεί κι όταν δεν δούλεψε, έστειλα email στην ομάδα υποστήριξης της miniDSP.

Η απάντησή τους ήταν ότι πιθανόν τα mp3s μου να έχουν corrupted headers ή κάποιο άλλο πρόβλημα και πρότειναν μια σειρά ενεργειών* για να αναγνωρίσω τα προβληματικά mp3s κι αφού τα σβήσω, να αναπαράξω τα υπόλοιπα. Μου έκανε εντύπωση η απάντησή τους, διότι στα 20+ χρόνια που παίζω μουσική από PC/laptop κτλ, κανένα mp3 δεν παρουσίασε πρόβλημα - κοινώς, όλα "έπαιζαν" κανονικά. Τέλος πάντων, έψαξα λίγο στο διαδίκτυο για "mp3 corrupted headers fix" (ή κάτι παρόμοιο) κι ανακάλυψα το MP3val, ένα freeware, το οποίο κάνει ακριβώς αυτό: επιδιορθώνει corrupted headers κτλ σε αρχεία mp3.

Με τη διαδικασία που περιέγραψε η ομάδα υποστήριξης της miniDSP, βρήκα ποια αρχεία είχαν το πρόβλημα, τα έκανα cut/paste στο laptop και τα υπόλοιπα τα άφησα στο stick. Το έβαλα ξανά στο SHD και - ω! τι έκπληξη! - το "είδε" κανονικά, έκανε index τα αρχεία και - φυσικά - αναπαράχθηκαν κανονικά. Έβαλα το MP3val να σαρώσει και να επιδιορθώσει τα υπόλοιπα (σε όλα βρήκε προβλήματα - τα προβλήματα τα αναφέρω πιο κάτω) κι αφού τα έκανα cut/paste στο stick, "έπαιξαν" κι αυτά κανονικά στο SHD.

Οπότε, έκατσα και πέρασα όλη τη συλλογή με τα mp3s από το MP3val και όσα αρχεία έβαλα στο stick, αναπαράχθηκαν κανονικά. Επομένως, θα πρότεινα σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να αναπαράξει μουσική μέσω USB stick/εξωτερικού σκληρού δίσκου/NAS drive, να "περάσουν" όλη τη συλλογή τους από το MP3val (υπάρχουν κι άλλοι τρόποι/λογισμικά επιδιόρθωσης σφαλμάτων, απλώς εμένα με βόλεψε το MP3val) και να αναπαράξουν τα mp3s μετά την επιδιόρθωση.

Τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετώπισε το MP3val ήταν τα εξής:

1) Wrong number of MPEG data bytes specified in Xing header
2) It seems that file is truncated or there is garbage at the end of the file
3) MPEG stream error, resynchronized successfully
4) Garbage at the beginning of the file
5) Garbage at the end of the file
6) Non-layer-III frame encountered.
7) Different MPEG versions or layers in one file.

Για όλα τα πιο πάνω προβλήματα, το αποτέλεσμα ήταν "File was rebuilt" και τα αρχεία "έπαιξαν" κανονικά. Για το πιο κάτω πρόβλημα:

8) VBR detected, but no VBR header is present. Seeking may not work properly.

δεν υπήρξε κάποια λύση. Δεν βρήκα χρόνο να δοκιμάσω εάν τα συγκεκριμένα mp3 "παίζουν" ή όχι - και δεν με απασχολεί κιόλας, καθώς σε VBR έχω ελάχιστα (5-6) mp3s.

Μια σημαντική επισήμανση: Εάν στa mp3s σας υπάρχουν ειδικοί χαρακτήρες π.χ. ä, ö, ë, è, é etc στη ονομασία τους ή/και στα ID3 tags τους, δεν θα σαρωθούν από το MP3val - η σάρωση θα "παγώσει". Θα χρειαστεί να την τερματίσετε, να αντικαταστήσετε τους ειδικούς χαρακτήρες (π.χ. το "è" with "e") και να "τρέξετε" ξανά τη σάρωση. Αφού σαρωθούν κι επιδιορθωθούν (εάν χρειαστεί), μπορείτε να επαναφέρετε τους χαρακτήρες που αντικαταστήσατε (εάν θέλετε και δεν βαριέστε).

Αυτά.


*"It may be caused by some files have corrupted headers or are just damaged and the file scanning stopped. Please try to check in: http://<IP address of your volumio>/dev

Type your problem in the textbox under "Send Log or bug report" section and click "Send" button, wait a bit and an url will be generated in the textbox. Copy and paste this url in the web browser to access the web page. Try to identify the file at which it stops, it can be done by looking /var/log/mpd.log and see where the scan ends, delete the file and restart."
 



Μηνύματα
2.599
Reaction score
4.585
To roon μέσα από το volumio δεν τρέχει? Έχει κι άλλο λογισμικό μέσα το shd πλην του volumio?
 

Μηνύματα
813
Reaction score
1.788
To roon μέσα από το volumio δεν τρέχει? Έχει κι άλλο λογισμικό μέσα το shd πλην του volumio?
Ναι. Απλώς δεν ασχολείσαι καθόλου με το Volumio. Εγώ του περναώ updates γιατί φτιάχνει κάποια πράγματα με την συνεργασία SHD - volumio. Το πρόβλημα που είχε ο wizzy είχε να κάνει με την διαχείριση βιβλιοθήκης. Στην προκειμένη περίπτωση αν έχεις roon την κάνει το roon.
 

Μηνύματα
347
Reaction score
105
Ήθελα να ρωτήσω, ποιον χειρισμό ,από αυτούς που έχετε δοκιμάσει και όχι φανταστεί, θεωρείται καλύτερο για το shd;

1. Σκληρός δίσκος, τάμπλετ;
Αμεσότητα σε ψάξιμο κτλ.

2. Υπολογιστής, οθόνη, ασύρματο πληκτρολόγιο;
Μεγαλύτερη οθόνη, δυνατότητα αναπαραγωγής και εικόνας από dlue ray ενός live πχ ,όχι ότι έχω κανένα αλλά φαντάζομαι θα αξίζει.
 

Μηνύματα
347
Reaction score
105
Ξέχασα ένα ακόμα
3. CD player, στο shd + συνδρομητικό.
Πάλι χειρισμός tablet.
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.865
Reaction score
20.353
Δοκίμασα τον τρόπο (1) και με βόλεψε.
Στον τρόπο (3) το CD player θα το χειρίζεσαι από το τηλεχειριστήριό του. Συνδρομές σε υπηρεσίες streaming κτλ, στο SHD από tablet.
 

Μηνύματα
347
Reaction score
105
Η περίπτωση (3) για κάποιον που δεν έχει και πολλά CD Ίσως είναι Καλή για αρχή. Η σύνδεση μπορεί να γίνει με coaxial Ή οπτική.
Για τα συνδρομητικά τώρα οι επιλογές για την συσκευή είναι spotify και roon;
Αραγε plex μπορεί να πάρει για να βλέπει αρχεία από αλλού; Ή δεν χρειάζεται;
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.865
Reaction score
20.353
Για τα συνδρομητικά τώρα οι επιλογές για την συσκευή είναι spotify και roon;
"Παίζει" Tidal (σίγουρα) και Qobuz (δεν είμαι 100% σίγουρος)
Αραγε plex μπορεί να πάρει για να βλέπει αρχεία από αλλού; Ή δεν χρειάζεται;
Δεν ξέρω.
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.091
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top