miniDSP DDRC-88A reviews

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
προσωπικά δεν με (πολυ)ενδιαφέρει ο άτμος, αλλα τα 600-700€ τα βρισκω πολλά για τετοια μηχανάκια.
προτιμω να παρω εναν νέο avr ενισχυτη με τα διπλάσια
ή τουλαχιστον ενα dirac που να υποστηρίζε και atmos στα ιδια λεφτα (600-700€)
μηπως έχουμε καποια πληροφορία ή αναμένουμε συντομα την κυκλοφορία του;

ακόμα καλύτερη λύση, να περιμένω κανα χρόνο, μπας και βγει κανενας avr με dirac κάτω απο 2500€
να μην γεμίζουμε και μηχανάκια/κουτάκια
οταν 650 ευρω εχει μονο η 8 channel αδεια της dirac , στο nano avr dl περνεις σχεδον τζαμπα την συσκευη.

συσκευη dirac που να υποστηριζει atmos με 700 , το αποκλειω.

οι ποιο φθηνοι avr με dirac ειναι οι arcam . ο avr 390 στα 2400,

παρακατω μια αποτυχημενη προσπαθεια απο την acoustic frontiers για htpc αντι για pro .
http://www.acousticfrontiers.com/201366how-to-replace-your-home-theater-pre-pro-with-a-htpc/

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
για οποιους σκεφτοταν να παρουν arcam (ενας εκ των οποιων και εγω) dimifoottttttt
http://www.avsforum.com/forum/90-re...2194337-arcam-avr-850-arcam-avr-550-a-37.html
πολλα προβληματα με το dirac της arcam ιδιως στο lfe και επισης νομιζω ακομα δεν δουλευει στα height ηχεια.
αν δειτε τα προβληματα, υπαρχουν εδω και πανω απο χρονο η arcam ειχε πει θα το φτιαξουν με software update και ακομα τιποτα.

Reaction score
403
για οποιους σκεφτοταν να παρουν arcam (ενας εκ των οποιων και εγω) dimifoottttttt
http://www.avsforum.com/forum/90-re...2194337-arcam-avr-850-arcam-avr-550-a-37.html
πολλα προβληματα με το dirac της arcam ιδιως στο lfe και επισης νομιζω ακομα δεν δουλευει στα height ηχεια.
αν δειτε τα προβληματα, υπαρχουν εδω και πανω απο χρονο η arcam ειχε πει θα το φτιαξουν με software update και ακομα τιποτα.
αρα αναμενουμε τους νεους avr με dirac.
λογικα θα μπουν στο παιχνιδι και αλλες εταιρειες, νομιζω pioneer και ισως και αλλες.
με τον ανταγωνισμο θα βγουν και καλυτερα προιοντα. οποτε αναμονη.
και φυσικα το dirac θα πρεπει να υποστηριζει και atmos για να ειναι ολοκληρομενο.
τι νοημα εχει να παρεις atmos avr αλλα να μην κανει ισοσταθμιση στα atmos/height speakers;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.517
Επιπλέον το Dirac τους επεξεργάζεται σε 24/96 μόνο, ενω το καινούργιο Emotiva θα ειναι 24/192.
[DOUBLEPOST=1487850540][/DOUBLEPOST]Και ειναι και το θέμα με τα multiple subs

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.517
σε αυτον αναφερεσε;
Emotiva RMC-1 AV Pre/Pro
Ναι, αλλά το λινκ σου δεν λειτουργεί.

Επίσης θα ήθελα να πω πως όσοι κατά καιρούς έχουν αναφέρει παρόμοια προβλήματα με το Dirac, συνήθως το σεταρουν αγνοώντας τις οδηγίες χρήσης. Δεν γνωρίζω αν ισχύει για τα Arcam, αλλά δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο...το έχω δει το έργο επανειλλημένως στα software/pc versions

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.904
παρακατω μια αποτυχημενη προσπαθεια απο την acoustic frontiers για htpc αντι για pro .
http://www.acousticfrontiers.com/201366how-to-replace-your-home-theater-pre-pro-with-a-htpc/
Εντάξει, δε τη λες εύκολα αποτυχημένη..
Ήταν μία προσπάθεια που την υλοποίησαν το 2013.

Πριν σχεδόν 1 χρόνο, στα μέσα Απρίλιου του 2016, αποφάσισαν να σταματήσουν αυτή την κατεύθυνση για τους εξής λόγους:

Update 04/17/16:

The HTPC as pre-pro replacement was an interesting project, but we found a number of issues with it:

• Limited to sources originating on the computer (can’t switch external HDMI sources)
  • High complexity (many JRiver settings to fiddle with)
  • Average reliability (updates to JRiver or Windows stop the system from working, requiring manual interventions)
  • Poor usability (don’t expect other family members to be able to use it)
  • No Atmos or DTS.X decoding
As a pure media server, a PC is a possibility, but with the fall in the cost of dedicated hardware (Kaleidescape) we are no longer recommending this as a solution to our clients.

Το πρώτο πρόβλημα που αναφέρουν, την είσοδο HDMI στο PC πλέον λύνεται με πολλές επιλογές, εσωτερικές ή εξωτερικές κάρτες, που υποστηρίζουν HDMI input & capture.

Το δεύτερο και τρίτο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να ξέρεις από PC, για να κάνεις ρυθμίσεις χειροκίνητα, ε προφανώς αν δεν ξέρεις από PC δε μπλέκεις εξαρχής.

Το τέταρτο πρόβλημα είναι η ευκολία χρήσης από άλλα μέρη της οικογένειας, και νομίζω ότι δεν ισχύει, διότι το να ανοίξουν το PC και να μπουν στο πρόγραμμα αναπαραγωγής ταινιών, δεν είναι τόσο δα δύσκολο.

Το τελευταίο πρόβλημα, περί Atmos & Dolby x, είναι συνυφασμένο με τις δυνατότητες του προγράμματος αναπαραγωγής. Όταν ενσωματωθεί σα δυνατότητα, θα πάψει να υφίσταται.

Τέλος, το κόστος συγκρινόμενο με έτοιμες λύσεις, είναι μία άποψη, αλλά οι αντίστοιχων δυνατοτήτων έτοιμες λύσεις είναι επιπέδου trinnov που δεν είναι δα φτηνότερες.. ;)

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Ναι, αλλά το λινκ σου δεν λειτουργεί.

Επίσης θα ήθελα να πω πως όσοι κατά καιρούς έχουν αναφέρει παρόμοια προβλήματα με το Dirac, συνήθως το σεταρουν αγνοώντας τις οδηγίες χρήσης. Δεν γνωρίζω αν ισχύει για τα Arcam, αλλά δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο...το έχω δει το έργο επανειλλημένως στα software/pc versions
το χοντρο λαθος των arcam ειναι οτι μετραει το dirac χωρις bass management ολα fullrange ακομα και το sub . και μετα οταν βαλεις τα crossover αλλαζει η φαση στο σημειο cross και πολυ πιθανο να εχεις dip στο σημειο του cross.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.517
το χοντρο λαθος των arcam ειναι οτι μετραει το dirac χωρις bass management ολα fullrange ακομα και το sub . και μετα οταν βαλεις τα crossover αλλαζει η φαση στο σημειο cross και πολυ πιθανο να εχεις dip στο σημειο του cross.
Δεν ξέρω τι γίνεται με την Arcam. Δεν εχω εικόνα, δεν διάβασα τα manuals, και κυρίως δεν εμπιστευομαι αυτα που γραφει ο κάθε "βλαμμένος" (σαν κι εμας :gotcha:) σε κάποιο φόρουμ. Κυρίως δεν εχω εμπιστοσύνη στο οτι σετάρισε το μηχάνημά του σύμφωνα με τις οδηγίες.

Αν ισχύει αυτο που λες ειναι εντυπωσιακή πατάτα, θα ειναι προφανές το οτι πρέπει να διορθωθεί.

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Προτείνω σε όποιον σκέφτεται να αγοράσει Arcam να επικοινωνήσει πρώτα με τα customer support της Arcam και (κυρίως) της Dirac για διευκρινήσεις.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Δεν ξέρω τι γίνεται με την Arcam. Δεν εχω εικόνα, δεν διάβασα τα manuals, και κυρίως δεν εμπιστευομαι αυτα που γραφει ο κάθε "βλαμμένος" (σαν κι εμας :gotcha:) σε κάποιο φόρουμ. Κυρίως δεν εχω εμπιστοσύνη στο οτι σετάρισε το μηχάνημά του σύμφωνα με τις οδηγίες.

Αν ισχύει αυτο που λες ειναι εντυπωσιακή πατάτα, θα ειναι προφανές το οτι πρέπει να διορθωθεί.

Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Προτείνω σε όποιον σκέφτεται να αγοράσει Arcam να επικοινωνήσει πρώτα με τα customer support της Arcam και (κυρίως) της Dirac για διευκρινήσεις.
επιτελους σχεδον μετα απο 1,5 χρονο οπου εχει εμφανιστει ο arcam avr 550 δοθηκε software update οπου διορθωνει το προβλημα με το bass management.
[DOUBLEPOST=1488357681][/DOUBLEPOST]Full release notes:

Fix list:
19573: Dolby Surround RS232 message is incorrect (0x00 instead of 0x06 as documented).
19576: Dolby Atmos & DTS:X RS232 message 0x43 changed to data1 0x16/017, data2 0x20 – as object based, so source channel count is not known.
19582: When setting radio preset for Z2, Z1 input changes
19584: When carrying out Dirac measurements,changed the way the bass manager is configured.
19587: Sub trim could not be engaged if Dirac was on.
19588: Last item on input config > extended mode not shown on non-English languages.
19589: If VFD set to go off after x seconds, radio tuning functions do not turn on the VFD.
19592: Tone control operation incorrect.
19599: DTS HD-MA 7.1+Dolby Surround level incorrect on some downmix configs.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef