Mitsubishi HC 5000 vs Sony Pearl vs Optoma HD81

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Η αντιπαραθεση εγινε σε γνωστο χωρο πριν απο δυο εβδομαδες για χαρη γνωστου περιοδικου.
Τεσσερεις απο εμας ειχαμε την ευκαιρια να απολαυσουμε και να σας μεταφερουμε εμπειριες.

Παρακαλω πολυ οποιον θελει να ξεκινησει πρωτος διοτι ο γραφων "τρωει ξυλο" απο τους πελατες του... :wink:

Reaction score
1
- Η Mitsubishi παράγει κορυφαία κλιματιστικά
- Η Mitsubishi παράγει άριστα οικογενειακά αυτοκίνητα
- Όσο για προβολείς... μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας!

Reaction score
25
zoglair said:
Πάλι καλά γιατί εγώ έχω αυτοκίνητο Mitsubishi.... :D :mrgreen:

Reaction score
0
zoglair said:
Aρα...

- Η θερμοκρασια λευκου του ηταν καπως ......ψυχρη
- Ειναι για πολλες ιντσες.
- Τα αυτοκινητα της μιτσου , μαλλον πρεπει να βαλουν xenon λαμπα...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Επειδή ήμουν ο ένας από τους τέσσερις θα σας πω τι είδα εγώ.
Πριν όμως πω τι είδα θα κάνω μερικές διευκρινήσεις προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.
Η διάρκεια θέασης ήταν σχετικά πολύ μικρή, περίπου 1.30 ώρα, δεν ασχολήθηκα με ρυθμίσεις και, κυριολεκτικά, δεν ακούμπησα τηλεκοντρόλ.
Πάμε τώρα στο τι είδα.
Αρχικά είδα Pearl vs Optoma. Και οι δύο είχαν πολύ καλά χρώματα και πολύ καλή κίνηση. Η υπεροχή του Optoma στην ευκρίνεια κάτι παραπάνω από εμφανής, σε σημείο που να νομίζεις οτι βλέπεις άλλο υλικό.
Αυτό του έδινε σημαντικό προβάδισμα στις φωτεινές σκηνές προβάδισμα όμως που ήταν αδύνατον να διατηρήσει στις σκοτεινές σκηνές, εκεί όπου ο Pearl κέρδιζε καθαρά.
Σε γενικές γραμμές, και σε overall αίσθηση έκλινα υπέρ του Pearl αλλά αυτή η θολούρα με ξενέρωνε άσχημα. Μάλλον θα προτιμούσα τον Optoma και θα έκανα κάποιες μαϊμουδιές ώστε να βελτιώσω το μαύρο του, ακόμα κι αν χρειαζόταν να κρασάρω κάποιο πληροφορία στα χαμηλά.
Μετά, έκλεισε ο Optoma και ήρθε η σειρά του Mitsubishi να κοντραριστεί με τον Pearl..
Εδώ τα πράγματα μπλέξανε λίγο. Ο Mitsubishi είχε εμφανέστατο πρόβλημα στο deinterlacing, τόσο έντονο που δεν έχω ξανασυναντήσει σε άλλο παρόμοιο προβολέα.
Κυριολεκτικά αντί για ακμές έβλεπα βελόνες. Οι μονές από τις ζυγές γραμμές είχαν από 1 έως 2 πόντους διαφορά.
Δεν ξέρω τι έφταιγε, δεν ξέρω αν πετύχαμε σε προβληματικό μηχανάκι ή αν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση μέσα από το menu του που άλλαζε τον τρόπο που έκανε την απόπλεξη, αυτό όμως που είδαμε ήταν απαράδεκτο.
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες όπως καταλαβαίνετε ο Pearl είχε το προβάδισμα.
Αρχικά μου έκανε εντύπωση το πολύ καλό μαύρο που Mitsubishi, σχεδόν πολύ κοντά στον Pearl, αλλά αποδείχτηκε οτι ήταν πολύ χαμηλωμένος σε brightness. Όταν ο Βαγγέλης το ρύθμισε κανονικά με την καρτέλα του DVE τότε το μαύρο του εξακολουθούσε να είναι αρκετά καλό αλλά κι αυτός μακριά από τον Pearl.
Κάποια στιγμή, κι αφού αναρωτιόμασταν όλοι τι είναι αυτό το πρόβλημα που παρουσιάζει στην απόπλεξη, αποφασίστηκε να συνδεθεί με τον Scaler του Optoma.
Θέλετε να μάθετε το αποτέλεσμα; Το μηχανάκι απογειώθηκε.
Ευκρίνεια; Καταπληκτική. Κίνηση; Πάρα πολύ καλή, στα ίδια επίπεδα με τον Pearl.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι οτι βελτιώθηκαν πάρα πολύ και τα χρώματά του.
Για να μην σας κουράζω άλλο με λεπτομέρειες και πράγματα που ίσως να μην σας ενδιαφέρουν, αυτό που είδα εγώ και η σειρά που θα κατατάξω τα μηχανήματα είναι η εξής:
1. Optoma
2. Pearl
3. Mitsubishi.
Η σειρά 2 και 3 αλλάζει αν ο Mitsubishi συνδεθεί με τον Scaler του Optoma .
Όπως είπα και πριν, δεν γνωρίζω αν το πρόβλημα που παρουσίασε ο Mitsubishi ήταν κάτι που θα μπορούσαμε να το έχουμε ρυθμίσει εμείς, δεν ξέρω αν ήταν το συγκεκριμένο κομμάτι προβληματικό ή αν όλοι είναι έτσι (αν και αδυνατώ να το πιστέψω).
Εγώ όμως μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από τα συγκεκριμένα μηχανάκια κι από αυτό που είδα. Το πρόβλημα του Pearl είναι γνωστό, είχε άθλια σύγκλιση και μοιραία είδαμε ό,τι είδαμε στο θέμα της ευκρίνειας, αν ήταν προβληματικός και ο Mitsubishi αυτό δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι αυτό που είδα, κι αυτό που είδα είναι αυτό που γράφω.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μπάμπη πάρα πολύ καλή παρουσίαση... ήταν σαν να είμασταν εκεί!!!!

Από ότι κατάλαβα ο mitsubishi είναι καλό μηχάνημα με χάλια scaler (ή χάλια κάτι στο μενού του...). Επίσης κατάλαβα ότι σε αυτές τις κορυφαίες αναλύσεις για να έχεις και κορυφαία εικόνα χρειάζεσαι και κορυφαίο scaler. Μάλλον σωστά σκέφτηκαν στον optoma που τον εφοδίασαν με εξωτερικό scaler...

Απορία μου μεγάλη είναι το πρόβλημα που παρουσιάζει ο pearl. Είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου μηχανήματος ή γενικότερο; Και αν είναι του συγκεκριμένου τότε γιατί δεν ενημερώνει κάποιος την Sony? Εκτιμώ ότι ο pearl μπορεί να γίνει το κορυφαίο μηχάνημα...

Reaction score
446
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μην δεχτούμε ότι ο pearl παίζει έτσι, πάει και τελείωσε.
Γιατί κάθε μηχάνημα που βλέπουμε και το περιμένουμε αλλιώς, στο τέλος να παίζει πάντα το ενδεχόμενο προβληματικού μηχανήματος, για να καλυφθούν οι όποιες αδυναμίες του.
Στην τελική, είναι δυνατόν να έχει την ίδια εικόνα με τον ruby με σχεδόν μισά λεφτά;

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.029
Πραγματικα περιεκτικη η παρουσιαση του Μπαμπη.........
Τωρα μενει να δουμε και τον HC 5000 απο κοντα.........

Reaction score
13
Άλλος ένας της 4αδας που ήταν εκείνο το μεσημέρι εκεί ήμουν και εγώ.Αφού είχα έρθει πρόσφατα από την Μαύρη Ηπειρο (βλέπε Κογκό) είχα μια μεγάλη όρεξη να ξαναδώ το μαγαζάκι που έχει γίνει στέκι για τόσα άτομα που έχουμε αυτή την "τρέλα".Για καλή μου τύχη βρέθηκα να συμμετέχω σε ένα μίνι τεστ μεταξύ best for value προβολέων.Όπως ανέφερε και ο πιο πριν με πλήρη ανάλυση στο review του ο Μπάμπης αυτοί οι τρεις προβολείς σε διχάζανε!
Από την μια είχαμε ένα λαμπρό προβολέα της Sony αλλά πέρα από το καλό του μαύρο δεν μου άρεσε η αρκετά μεγάη έλλειψη ευκρίνειας η οποία αφαιρούσε πολλούς πόντους από το μηχανάκι (που είσαι Quallia!).Διότι από όλες τις άλλες πλευρές το μηχανάκι είναι άριστο.
Το επόμενο που περιμέναμε να δούμε με αγωνία από το στρατόπεδο των LCD (βλέπετε ότι όσοι έχουν και προβλήματα rainbow δεν έχουν και πολλές επιλογές :( ) ήταν από την Mitsubishi και αυτός στην high ανάλυση των 1920 Χ 1080 ο οποίος δυστυχώς παρουσίαζε τρομερά προβλήματα που δεν δικαιολογούσαν με τίποτα την τιμή του αλλά προσέβαλαν και το όνομα της εταιρίας (κρίμα!).Η εικόνα ήταν σαν να έβλεπε κανείς interlaced εικόνα!!!! (ναι καλά διαβάζετε!). Τα γράμματα ύστερα από λίγο σου έφερναν τόση ζαλάδα που δεν σου έφερνε ούτε DLP προβολέας! Η ευκρίνεια που είχε στα χαρτιά ο προβολέας πήγαινε περίπατο και έφθανε να παίζει σε κατηγορία 800 Χ 600! Το δυνατό ατού του ήταν το μαύρο που ήταν καλύτερο και από του Optoma!!!! (ναι ξέρω τι γράφω - πλέον οι LCD δεν υστερούν όπως παλιά στο μαύρο σε σχέση με τους DLP και ίσως στα δικά μου μάτια να έχουν μια ελάχιστη προπορεία).Από εκεί και πέρα μακρία από τον συγκεκριμένο προβολέα εώς την έλευση των 1920 Χ 1080 LCD από τους άλλους κατασκευαστές.Δεν κρύβω βέβαια και την υποψία μου να πέσαμε σε "κουτσό" κομμάτι και το εύχομαι διότι το συγκεριμένο δεν αξίζει ούτε να στο χαρίσουν!
Από την πλευρά τώρα των DLP ο Άρχοντας καλά κρατεί και ισσοροπεί την ζυγαριά (βέβαια ισως αυτό να οφείλεται στο άριστο εξωτερικό scaler που "κουβαλάει" μαζί του) δίνοντας το κλασσικό καλό προς άριστο μαύρο (που είναι πολύ σημαντικό στην σωστή θέαση) με άριστη ευκρίνεια που σου κατεβάζει το σαγόνι στο πάτωμα :shock:.Άριστα χρώματα και μια ζωντάνια στην εικόνα που την κάνει να ξεπηδά από το πανί και να "ζωντανεύει" μπροστά σου. Κατ' εμέ ότι καλύτερο σε αυτή την τιμή πώλησης.
Και τώρα φθάνουμε στην έκπληξη του μινι τεστ.Ύστερα από σκέψεις και απόψεις που ανταλλάσαμε μεταξύ μας εισακούσθηκε η άποψή μου και δοκιμάσαμε τον Mitsubishi με τον εξωτερικό scaler του Optoma.Και το αποτέλεσμα;
Η εικόνα βελτιώθηκε τουλάχιστον 80% από πριν!
Το "interlace" εξαφανίστηκε στο 95% (ένα μικρό ποσοστό είχε παραμείνει), το βάθος και η ευκρίνεια εκτινάχθηκαν στα ύψη και εικόνα πλέον έγινε πιο ζωντανη και "γευστική" σε σχέση με την άνευ scaler.
Έτσι καταλήξαμε στο σημπέρασμα ότι αν όλοι οι Mitsubishi είναι έτσι και δεν δοκιμάζαμε ελλατωματικό κομμάτι τότε θα πρέπει κατά την αγορά θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στο menu και ένας καλός scaler αλλιώς η προβολή δεν θα αποδόσει τα μέγιστα.
Αυτά και από τις δικές μου εντυπώσεις μεταξύ των 3 ανταγωνιστών.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Τωρα μολις βρισκω λιγο ελευθερο χρονο να σας μεταφερω καποιες απο τις εντυπωσεις μου.
Να ξεκαθαρισω πως δεν εχω διαβασει το σχετικο τεστ του "Ηχου, γνωριζω ομως τα της τελικης ιεραρχισης τα οποια, απο οτι καταλαβαινω, δεν απεχουν και πολυ απο τις δικες μας αξιολογησεις.

Ως τριτος της παρεας δεν εχω να προσθεσω και πολλα στα οσα εγραψαν οι προλαλησαντες, τους οποιους και ευχαριστω για την προσφορα τους.
Θα σταθω μονο στην αρχικη μου εκτιμηση βλεποντας τον Pearl διπλα στον HC5000
Η πρωτη σκεψη που σου ερχεται στο μυαλο ειναι καλυτερη οξυτητα σε σχεση με τον Pearl αλλα...εως εκει.
Σε οποιαδηποτε αλλη συγκριση ο προβολεας της Sony αναδεικνυεται...πολυ πιο προβολεας.Δεν νομιζω πως ουτε για μια στιγμη θα προτιμουσα τον Mitsubishi απεναντι στον SXRD συναδελφο του.
Το/τα γιατι σας το/τα εξηγησαν περιγραφικοτατα οι ως ανω γραφοντες.

Αυτο που επιασα πολλες φορες τον εαυτο μου να ρωταει μετα το τεστ ηταν:"Μηπως προκαταληφθηκαμε λογω της αισχιστης αποπλεξης και ειμασταν αυστηροτεροι απο οτι θα επρεπε με τον HC5000?"

Και ο αλλος στο projectorcentral τι ειδους τεστ εκανε και εβγαλε τα ακολουθα αποτελεσματα στο deinterlacing:

1. Mitsubishi
2. Panasonic, Optoma
3. Sony

Τεσσερεις πιθανοτητες λοιπον:
1.Nα αφησαμε καποια ρυθμιση που δεν δοκιμασαμε εμεις
2.Να ηταν ελαττωματικο το κομματι
3.Να υπαρχει διαφορα μεταξυ Pal και NTSC
4.Να μην εκανε σωστη αξιολογηση εκεινος

Σε καποιο site διαβασα πως θα υπαρξει συντομα αναβαθμιση στον HC5000 αλλα μην με ρωτησετε που,τι, πως, διοτι δεν θυμαμαι τιποτα.

Για να επανερθω στα της τελικης αξιολογησης λοιπον και στις υπαρξιακες μου απαντησεις το οτι ο Mitsubishi εγινε "αλλος" προβολεας οταν προσθεσαμε τον scaler της Optoma σημαινει πολλα.
Aκριβως κατα τον ιδιο τροπο ειχε βελτιωθει και ο Pearl την προηγουμενη οταν εκανα το ιδιο πειραμα και με αυτον.
Με την διαφορα πως η βελτιωση στον HC5000 ηταν σαφεστατα μεγαλυτερη(σε σημειο που να "αγγιζει" πραγματικα τον HD81) απο αυτη του Pearl.

Eαν μου επιτρεψετε ενα μικρο speculation θα ελεγα δηλαδη πως οι τρεις προβολεις παιζοντας με το ιδιο scaler και οι τρεις θα ειχαν σχεδον την ιδια εικονα με απειροελαχιστες διαφορες. :shock:

Ομως, επιστρεφοντας στην πεζη πραγματικοτητα, μονο μια απο τις τρεις συμπεριλαμβανει τον scaler στην τιμη και στην συσκευασια.

Και οι υποθεσεις τυπου "εαν ειχε καλυτερη συγκλιση", "εαν ειχε καλυτερη αποπλεξη" κλπ θα μεινουν φωνες βοωντων εν τη ερημω.

Η μηπως φταιω εγω, ο απλος και ταλαιπωρος καταναλωτης, που δεν ειχαν καλυτερη συγκλιση η καλυτερη αποπλεξη?
Εγω τους πληρωνω τις οικονομιες μου και απαιτω να ειχαν.
Ας ειχαν λοιπον!

Reaction score
313
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Ομως, επιστρεφοντας στην πεζη πραγματικοτητα, μονο μια απο τις τρεις συμπεριλαμβανει τον scaler στην τιμη και στην συσκευασια.

Και οι υποθεσεις τυπου "εαν ειχε καλυτερη συγκλιση", "εαν ειχε καλυτερη αποπλεξη" κλπ θα μεινουν φωνες βοωντων εν τη ερημω.

Η μηπως φταιω εγω, ο απλος και ταλαιπωρος καταναλωτης, που δεν ειχαν καλυτερη συγκλιση η καλυτερη αποπλεξη?
Εγω τους πληρωνω τις οικονομιες μου και απαιτω να ειχαν.
Ας ειχαν λοιπον!
Είχες-δεν είχες, μας DεLαPάρισες... :lol:

Reaction score
2
H γνωμη μου ειναι οτι αν δει τον Σονυ καποιος με HTPC μαλλον δεν χρειαζεται να ξαναδει αλλον προβολεα!

Reaction score
0
toxotis70 said:
H γνωμη μου ειναι οτι αν δει τον Σονυ καποιος με HTPC μαλλον δεν χρειαζεται να ξαναδει αλλον προβολεα!
Σε αυτο που λες δεν εχεις αδικο αλλα οποιοδηποτε προβολικο σε αυτη την κατηγορια με HTPC δεν εχει αντιπαλο.... :wink:

Reaction score
0
Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι. Εδώ εκφράζουμε τις προσωπικές απόψεις και προτιμήσεις μας.
Για μένα η εικόνα πάνω απ' όλα είναι αίσθηση. Μου αρέσει ή δεν μου αρέσει.
Δεν είναι ανάγκη να το εξηγήσεις με μαθηματικά και με μετρήσεις.
Τα πατερνάκια είναι εργαλεία, σίγουρα βοηθάνε, αλλά δεν λένε πάντα την αλήθεια.
Ο καθένας από εμάς, στο θέμα της εικόνας, έχει την δική του, την προσωπική του αλήθεια.
Όταν δώ 12 κουκλάρες στα καλλιστεία δεν χρειάζεται να μου δώσουν τις μετρήσεις της μεζούρας για να δώ ποιά μου αρέσει... Απλά βλέπω και διαλέγω.

Reaction score
14
Μπάμπης Κολέζας said:
Όταν δώ 12 κουκλάρες στα καλλιστεία δεν χρειάζεται να μου δώσουν τις μετρήσεις της μεζούρας για να δώ ποιά μου αρέσει... Απλά βλέπω και διαλέγω.
Μπάμπη, πέραν της πλάκας, όπως το θέτεις αυτή τελικά αυτή είναι και η σοβαρότερη εκτίμηση που εχουμε.

Βλέπουμε κάτι και ή μας αρέσει ή όχι, δεν αρχίζουμε με το μέτρο την "μεζουρίαση"... πολύ σωστά το έθεσες. Βλέπω και διαλέγω.

Μπράβο

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
toxotis70 said:
Η γνωμη μου Γιαννη ειναι πως δεν μπορεις να πεις με σιγουρια παρα μονο εαν συγκρινεις.

Και ξερεις τι πραγματικα θα ηθελα?
Να μην ξαναγραψω κατι ασχημο για εναν βιντεοπροβολεα, ανεξαρτητα απο τεχνολογιες και τιμες και αναλυσεις.

Πρεπει να μας βοηθησουν ομως και αυτες οι "ρημαδες" οι εταιρειες.
Ας προσεχουν λιγο περισσοτερο τα προιοντα τους για να τις προσεχουμε και εμεις.

Εως τοτε ειμαστε υποχρεωμενοι να παιζουμε τον αχαρο ρολο του κριτη...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπάμπης Κολέζας said:
Ο καθένας από εμάς, στο θέμα της εικόνας, έχει την δική του, την προσωπική του αλήθεια.
Δεν μπορώ να δεχτώ το παραπάνω, μιας και συζητάμε για προϊόντα τεχνολογίας.
Θα μπορούσα να το επαναπροσδιορίσω όμως ως εξής: Η αλήθεια, έχει πολλές πλευρές. Διαλέξτε.

Η αντικειμενική κρίση πάντα θα υπάρχει και είναι αυτή που θέτει τα κριτήρια, έτσι ώστε να υπάρχουν σημεία αναφοράς. Τα αισθητήρια όργανα είναι χρήσιμα μόνον ως παραλήπτες και ανάλογα των εμπειριών, δημιουργούν αίσθημα πληρότητας - ευχαρίστησης ή όχι. ΑΥτό όμως ουδεμία σχέση έχει με τα χαρακτηριστικά μιας συσκευής.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI