Mitsubishi HD1000/HC1500

Reaction score
0
Γεια χαρα σε ολους,

σκοπευω συντομα να παρω ενα προβολεα χαμηλου κοστους, για προβολή ταινιων. Θα ήθελα τη γνωμη σας για το Mitsubishi, οσοι ειστε κατοχοι η εστω τον εχετε δει να δουλευει.
Απ'οτι εχω δει στο site, πασχει καπως στο θεμα του deintelace και του μαυρου. Για εμενα ομως δεν ειναι μεγαλο προβλημα, γιατι θα τον οδηγαω με HTPC σε native 720p και σκεφτομαι τον συνδυασω με μια High Contrast Grey οθόνη.
Ποια ειναι η γνωμη σας για αυτο το μηχάνημα, εχει καιποια αλλα μειον;
Πως στεκεται απεναντι στους αλλους προβολεις εως 3000€;

Ευχαριστω για οποια απαντηση.

Reaction score
1
Με τις προϋποθέσεις που αναφέρεις, ο HD1000 είναι πολύ καλή επιλογή και συστήνεται ανεπιφύλακτα. Έχει καλό φακό, ευκρίνεια και επαρκή φωτεινότητα. Η εικόνα του (αν οδηγηθεί σωστά), στέκεται επάξια απέναντι σε προβολείς νέας γενιάς της τάξης των 3000 ευρώ, τηρουμένων των αναλογιών.

Τον HC1500 δεν τον έχω δει, συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Σύμφωνα με το Projector Central, θεωρείται παραπλήσιος του HD1000, με μόνη διαφορά 100 lumens περισσότερα.

Reaction score
0
Ευχαριστω για την απαντηση.
Να ρωτησω κατι ακομα: πως τα παει με τη λεπτομερεια στα σκοτεινα πλανα (σε σχεση με τον ανταγωνισμο εννοειται, οχι σε σχεση με το DILA);
Η, για να διατυπωσω αλλιως, ποιοι ειναι οι τρεις καλυτεροι προβολεις σε αυτον τον τομεα, μεχρι τα 3000€;

Reaction score
1
Δεν καταλαβαίνω γιατί ανεβάζεις τον ανταγωνισμό στα 3000 ευρώ. Στην τιμή αυτή παίρνεις προβολέα 1080p. Ο HD1000 κοστίζει λιγότερο από τα μισά.

Για να το θέσω διαφορετικά, αν σκοπεύεις να δώσεις έως 3000 ευρώ για προβολέα, τότε οι επιλογές σου είναι πολύ καλύτερες από τον Mitsubishi. Εάν όμως το ταβάνι σου είναι τα 1500 ευρώ, και προτιμάς DLP τότε είναι άριστη επιλογή.

Όσον αφορά τα σκοτεινά πλάνα, το είπες και μόνος σου ο HD1000 δεν έχει καλό μαύρο.

Reaction score
0
Δεν καταλαβαίνω γιατί ανεβάζεις τον ανταγωνισμό στα 3000 ευρώ. Στην τιμή αυτή παίρνεις προβολέα 1080p. Ο HD1000 κοστίζει λιγότερο από τα μισά.

Για να το θέσω διαφορετικά, αν σκοπεύεις να δώσεις έως 3000 ευρώ για προβολέα, τότε οι επιλογές σου είναι πολύ καλύτερες από τον Mitsubishi. Εάν όμως το ταβάνι σου είναι τα 1500 ευρώ, και προτιμάς DLP τότε είναι άριστη επιλογή.

Όσον αφορά τα σκοτεινά πλάνα, το είπες και μόνος σου ο HD1000 δεν έχει καλό μαύρο.
Καλα με μυριστηκες, γλυκοκοιταω και τους 1080p.:cool_4:
Αυτο, οχι τοσο για τη μεγαλυτερη αναλυση, οσο για τη θεωρητικα γενικοτερη καλυτερη αποδοση. Το ερωτημα ειναι, ποσο καλυτερη ειναι η αποδοση τους απο το Mitsubishi και αξιζει ο διπλασιασμος του κοστους;
Και για να γινω πιο σαφης, τα 1080 που παιζουν, ειναι τα Benq W9000 και Optoma HD80. Αυτα, πως αποδιδουν τα σκοτεινα πλανα, συγκριτικα με το Mitsubishi;

Reaction score
1
Το αν αξίζει ο διπλασιασμός του κόστους είναι κλασικό ερώτημα με εξίσου κλασική απάντηση: Μόνο εσύ το ξέρεις. Τα 1500 ευρώ για άλλους ισοδυναμεί με 1,5 μήνα εργασίας και για άλλους μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο του Dubai. Επιπροσθέτως, δεν αντιλαμβάνονται όλοι εξίσου τις όποιες διαφορές μεταξύ δύο βιντεοπροβολέων.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η ψαλίδα μεταξύ των 1500 και 3000 ευρώ είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των 3000-6000. Οι προβολείς που αναφέρεις είναι καλύτερα μηχανήματα overall του Mitsubishi. Όποιο και να επιλέξεις θα σε ικανοποιήσει σχετικά με τα χρήματα που θα δώσεις.

Εάν έχεις "αρρώστια" με το μαύρο τότε μην πάρεις τον HD1000. Προτίμησε, σε αυτήν την κατηγορία τιμής, τον Panasonic ΑΧ100. Βέβαια, ως LCD, θα χάσεις από αλλού, αλλά έτσι είναι η ριμάδα η ζωή...

Reaction score
1
φιλε μου εχω τον hd1000 κανα 5μηνο, τι να σου πω, καταευχαριστημενος, σε συνδιασμο με την 120" e-screen, πεταει το μηχανημα, φυσικα μιλαμε για HD υλικο, του συνδεσα ενα pc, και ενα ps3, και τα δυο στελνουν 1080p σημα και το δεχεται χωρις προβληματα, σε sd οντος υστερει, πχ εχω και το nova συνδεδεμενο και κανει καθε λιγο κατι σαν επιβραδυνση με γραμμες, οχι ενοχλητικο αλλα υπαρχει, οσο για τα μαυρα αν και δεν ειμαι ο καταληλος, εμενα μια χαρα μου φαινονται μετα απο κατι ψυλορυθμησεις που εκανα. Το μονο μειον του ειναι η τοποθετηση, αν πχ ο PJ ειναι στο ταβανι η εικονα πεφτει πολυ χαμηλα στο πατωμα, το ελυσα αυτο ομως σηκωνοντας το μπροστινο τμημα του προβολεα λιγο προς τα πανω, με την αναλογη βαση φυσικα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.504
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus