Mkv convert Bluray - Επιτέλους…

Reaction score
6
Το εχω ξαναγράψει στο παρελθόν και ηταν κατι που το περιμενα πολύ καιρο.
Ισως είναι ο πρώτος σοβαρός λόγος για να αγοράσει κάποιος bluray player…

Στο insomnia ένα καλο παλικάρι εφτιαξε ένα προγραματακι που μπορεί να μετατρέψει σε ελάχιστο χρονο τα mkv σε bluray..
Το αρχειο που δημιουργείται στο τελος εχει την δομη ενός bluray , μπορει να εγγραφεί σε dvd5 ή dvd9 ( αφου τα bluray προς το παρον είναι πανακριβα ) και παιζει σε ps3 και bluray player.

Μεχρι το βραδυ θα το δοκιμάσω και θα εχω περισσότερες λεπτομέρειες…

Εντωμεταξύ μπορείτε να ριξετε μια ματια στο άρθρο εδω

Reaction score
14
πάω στο μάκρο για μπλούρει πλέιερ....

μπάς και βρώ και κανα καρακινέζικο του κερατά!!!

Αντρέα τα καλύτερα νέα μας εφερες!!!

Reaction score
0
πολυ καλο ακουγεται αν δεν κανει re-encoding (που λογιακ δε κανει για να λες οτι γινεται πολυ γρηγορα η μετατροπη) και αμα εχει καλγη συμβατοτητα, δηλαδη να μην δουλευει με τα μισα mkv εκει εξω...

Οι υποτιτλοι γινονται hard-coded ή ειναι επιλεξιμοι on-off στο τελικο Blu-ray?

Reaction score
1.847
Απάντηση: Mkv convert Bluray - Επιτέλους…

.... Στο insomnia ένα καλο παλικάρι εφτιαξε ένα προγραματακι που μπορεί να μετατρέψει σε ελάχιστο χρονο τα mkv σε bluray ....
Αυτό ισχυρίζεται εκεί ο δημιουργός, αλλά στις πρώτες 4-5 σελίδες άλλα λένε οι απαντήσεις. Οπότε, αντί να διαβάσεις κανείς όλες τις σελίδες του θέματος, κάνει δοκιμή μόνος του. :109:

Reaction score
6

Το πρόγραμμα δουλεύει κατα το ήμισυ..
Καταρχήν υπαρχει οντως προβλημα με το aspect ratio και δεν ξερω αν θα καταφέρει το παλικάρι που εκανε το πρόγραμμα να το διορθώσει..
Το προβλημα εμφανίζεται μονο όταν εχουμε ταινίες με μπαρες πανω κατω ( δηλαδή 2:35 ) και αυτό γιατι στην πλειοψηφία τους τα mkv που κυκλοφορούν έχουν κομμένη αυτή την πληροφρια..
Ωπως ξερουμε για οικονομία στο rate τα περισσότερα mkv (για να μην πουμε όλα) έρχονται με κομμένες τις μπαρες και ετσι αντι πχ 1280X720 να έχουμε αναλυση 1208X 540..
Λογο αυτού του φαινομένου το προγραμα μπερδεύεται και τραβα την εικόνα πανω κατω για να γεμίσει τα αδεια πιξελ .
Σε ταινία που το κάδρο είναι φουλ 16:9 δεν υπάρχει πρόβλημα…
Η διαδικασία οντως κρατα 10 λεπτα και δεν επηρεάζει καθολου την ποιότητα του αρχικού video.
Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδεσμο που χρησιμοποιεί γνωστα προγράμματα με αυτοποιημένο τροπο ώστε να επιτυχή τον σκοπο του.

Ευτυχές εργο θα ηταν αν μπορούσε να δεχθεί επιπλέον title..
Δεχετε μονο ένα που σημαίνει πως δεν μπορούμε πχ να βαλουμε επεισόδια μιας σειράς η μια συλλογή από HD trailer.
Δεν προσθέτει καποιο ειδος μενου ( λεμε τωρα)
Οι υπότιτλοι δεν μετακινούνται στο επιθυμητό σημειο ουτε αλλάζουν χρωματισμό αλλα είναι κατι που όπως εχει ανακοινώσει ο δημιουργός του θα προστεθεί στις επόμενες version .

Το iso που δημιουργεί δεν μπορεί να αναπαραχθεί από το power dvd παρα μονο ο ηχος του..
Ισως να μην συνεργάζεται με τον AVC decoder pdvd

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Δεν το κατάφερα μου δημιουργεί ένα iso 1,2 mb!!!

Reaction score
0
Νομιζω χρειαζομαστε καποιες συγκεντρωμενες οδηγιες για αυτες τις δουλειες. Δηλαδη ποια προγραμματα υπαρχουν μεχρις στιγμης, ποιες οι διαφορες τους, ποιος ο καλυτερος τροπος να επιτευχθουν καποια πραγματα. Βρισκουμε σκορπιους οδηγους απο δω κι απο εκει, αλλοι ειναι ξεπερασμενοι, αλλοι δεν ειναι ακριβως για το τι χρειαζομαστε και βασανιζομαστε αδικα.
Εγω το πρωτο πραγμα που καταλαβα ειναι οτι το προγραμματακι tsmuxer παιζει κεντρικο ρολο σε ολες αυτες τις μετατροπες. Μπορει να μας πει καποιος ποιοι ειναι οι περιορισμοι του και σε ποιες περιπτωσεις δεν μπορει να χρησιμοποιηθει αυτονομο? Επειδη δεχεται mkv file, δεχεται και srt, εχει και επιλογη για να βγαλει bluray structure. 3 λεπτα υποθεση ... Να σας πω την αληθεια, μονο του το δοκιμασα σημερα, πρωτη φορα. Ως τωρα χρησιμοποιουσα το MKV2VOB που ήθελε και 4 ωρες να βαλει τους υποτιτλους.

Reaction score
6

Δεν το κατάφερα μου δημιουργεί ένα iso 1,2 mb!!!
Ηλια ακολούθησες τις οδηγιες που εχει σε text μεσα το πρόγραμμα;
Ειχα διαβάσει και στο insomnia για παρόμοιο προβλημα αλλα στις δυο δοκιμές που έκανα δεν μου έτυχε

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Τις ακολούθησα με ευλάβεια, τώρα εάν κάτι δεν κατάλαβα, χαλάλι του, μιά μέρα έφαγα αλλά δεν τα κατάφερα! και ούτε βλέπω τα 4 κάτω κουτάκια τι γράφουν! τα πατάω στην τύχη!!!

Reaction score
6

Γιατι βρε τα πατας στην τυχη;:137:
Πρωτα πατας το αριστερό κουμπί και μετα το δεύτερο ( από αριστερά προς δεξιά)

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Mkv convert Bluray - Επιτέλους…

Εγω το πρωτο πραγμα που καταλαβα ειναι οτι το προγραμματακι tsmuxer παιζει κεντρικο ρολο σε ολες αυτες τις μετατροπες. Μπορει να μας πει καποιος ποιοι ειναι οι περιορισμοι του και σε ποιες περιπτωσεις δεν μπορει να χρησιμοποιηθει αυτονομο? Επειδη δεχεται mkv file, δεχεται και srt, εχει και επιλογη για να βγαλει bluray structure. 3 λεπτα υποθεση ... Να σας πω την αληθεια, μονο του το δοκιμασα σημερα, πρωτη φορα. Ως τωρα χρησιμοποιουσα το MKV2VOB που ήθελε και 4 ωρες να βαλει τους υποτιτλους.

Βάιε, έχω κατεβάσει κι εγώ το tsmuxer κι έχω βάλει να κατεβαίνει το Jumper σε original Blu-Ray για να το δοκιμάσω, αλλά με την 6Mbps σύνδεσή μου τα 45GB θέλουν 18 ώρες για να κατέβουν! :141:

Προχτές είχα πάει στο Στρατηγό Κολέζα για να δω τον Planar και στο τέλος μου είπε για το tsmuxer, μάλιστα το δοκιμάσαμε στο HTPC του, αλλά κατά περίεργο τρόπο δεν δούλευε, μας έβγαζε κάτι περίεργα errors στο αρχικό στάδιο που έπρεπε να κάνουμε add τα αρχεία.

Επειδή έχουν φτιαχτεί ήδη οδηγοί για το tsmuxer, θα μας λύσει στη κυριολεξία τα χέρια, μια και θα είμαστε σε θέση να βλέπουμε όλα τα Blu-Ray με ελληνικούς υπότιτλους. Ένα θέμα που με ανησυχεί όμως, είναι ο χρόνος που χρειάζεται το tsmuxer για να δημιουργήσει το νέο Blu-Ray αρχείο. Τα 20-40 λεπτά που απαιτεί, δεν σημαίνουν ότι κάνει νέο encoding που μπορεί να έχει επιπτώσεις στη ποιότητα της εικόνας;

Βέβαια, και πάλι θα υπάρχουν παράπονα από πολλούς. Από έξι ώρες στη καλύτερη περίπτωση με τη ταχύτερη σύνδεση, έως μια ολόκληρη μέρα με μια 4Mbps σύνδεση μόνο για να κατέβει η ταινία, βάλε και μια ώρα ξεζιπάρισμα και επεξεργασία με το tsmuxer, ε, δεν μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για γρήγορη διαδικασία για να δεις μια ταινία... :137:

NIX

Reaction score
0

Τα 20-40 λεπτα δεν φτανουν για encoding HD ταινιας.Κανει μονο authoring.

Reaction score
6

Μα για πιο λoγο να κανεις αυτή την διαδικασια;
Αν θελεις να δεις bluray με υπότιτλους βαλε διπλα στο stream της ταινίας ένα srt και παιξτο με τον km η με το Theater Tek..

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Mkv convert Bluray - Επιτέλους…

....Από έξι ώρες στη καλύτερη περίπτωση με τη ταχύτερη σύνδεση, έως μια ολόκληρη μέρα με μια 4Mbps σύνδεση μόνο για να κατέβει η ταινία, βάλε και μια ώρα ξεζιπάρισμα και επεξεργασία με το tsmuxer, ε, δεν μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για γρήγορη διαδικασία για να δεις μια ταινία... :137:
Ε, όχι και 6 ώρες για 4,5 - 8 Gbytes.... μία-μιάμιση (2 -2.5 για τα 8Gb) ώρα το πολύ από τους καλούς private trackers.... (με το...κοντέρ κολλημένο στα 10-12Mbps !) :109:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mkv convert Bluray - Επιτέλους…

Ε, όχι και 6 ώρες για 4,5 - 8 Gbytes.... μία-μιάμιση (2 -2.5 για τα 8Gb) ώρα το πολύ από τους καλούς private trackers.... (με το...κοντέρ κολλημένο στα 10-12Mbps !) :109:

Εννοούσα φυσικά αρχείο original Blu-Ray μεγέθους 40-48GB και όχι φυσικά τις ματρόσκες που παίζουν ανάμεσα στα 8 έως 12GB! :137:

Εγώ είμαι σταθερός στα 6Mbps (περίπου 2,5GB download ανά ώρα) και οι ματρόσκες χρειάζονται από τρεις έως πέντε ώρες για να κατέβουν, ανάλογα το μέγεθος.

Στα original Blu-Ray όμως πέφτει κλάμα! Το Jumper με τα 47GB του, χρειάζεται 18 ώρες για να κατέβει! :141:

Reaction score
1

Μα για πιο λoγο να κανεις αυτή την διαδικασια;
Αν θελεις να δεις bluray με υπότιτλους βαλε διπλα στο stream της ταινίας ένα srt και παιξτο με τον km η με το Theater Tek..

Αντρέα, αν έχω τη δυνατότητα να παίζω με το Powerdvd original Blu-Ray δισκάκια με ελληνικούς υπότιλους, σαφώς και θα το προτιμήσω έναντι τουλάχιστον του TheaterTek όταν παίζει ματρόσκες!

Όπως έχω αναλύσει και στο θέμα "Χρειάζομαι μια βοήθεια", τουλάχιστον στο δικό μου setup του HTPC με τον Sharp 21000, το Powerdvd όταν παίζει original HD-DVD ή Blu-Ray υλικό υπερτερεί σαφέστατα σε κάποια σημεία του TheaterTek σαν player με υλικό τις ματρόσκες, με κυριότερο τον τομέα της κίνησης, ενώ δεν υστερεί σε απολύτως κανένα!

Επίσης τα ίδια ισχύουν και όταν το TheaterTek παίζει original Blu-Ray υλικό, και πάλι το Powerdvd υπερισχύει σαφέστατα σε κάποια σημεία, όπως φαίνεται από τα πατερνάκια του AVSforum.

Όλα αυτά με το HTPC στα 1080p/60Hz, όπως έχω ήδη πει ο Sharp 21000 δεν συμπαθεί καθόλου τα 1080p/24fps, τουλάχιστον από το HTPC μου... :116:

Reaction score
0
Ετσι για να επιστρεψουμε στο θεμα αυτου του thread, που ειναι το προγραμματακι που εφτιαξε αυτος ο φοιτητης, σε τι βοηθα που δεν μπορουμε να κανουμε με το tsmuxer απο μονο του ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.555
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος