MKV = DIVX(720P)=BLU RAY?Αν είναι δυνατόν

Reaction score
5
Απάντηση: MKV = DIVX(720P)=BLU RAY?Αν είναι δυνατόν

Το ίδιο συμβαίνει και με τα divx.Προέρχονται απο τα dvd.Ανάλογα το encode ου γίνεται βγαίνει και το αποτέλεσμα.
Σωστος :615:

Reaction score
0

Και όσο για το post στην αρχή δεν νομίζω κανείς να είπε για αρχείο των 400mb να είναι blue-ray ποιότητα.Κανείς όμως.Μάλλον έκανες λάθος.Και τα BD δισκάκια στην Ελλάδα έχουν άθλια ποιότητα(τα περισσότερα).Ας είναι καλα τα groups που ανεβάζουν τα hd και τα κατεβάζουμε.Γιατι αν περιμένεις απο την Ελλάδα να φέρει bd δισκάκια κανονικά blue-ray και όχι μούφες όπως τα πιο πολλά σώθηκες.

Reaction score
0
Καλά αν σου λέγα ΄το απλα είμαι σε δοθλειά του χώρου και 1/3 υποστηρίζει κάτι τέτοιο τι θα λέγες???ότι πάλι λέω ψέματα??

Reaction score
0
Απάντηση: Re: MKV = DIVX(720P)=BLU RAY?Αν είναι δυνατόν

Καλά αν σου λέγα ΄το απλα είμαι σε δοθλειά του χώρου και 1/3 υποστηρίζει κάτι τέτοιο τι θα λέγες???ότι πάλι λέω ψέματα??

Οχι δεν το αμφισβητώ καθόλου.Μάλλον είναι άσχετοι τελείως με το όλο θέμα.

Reaction score
0

Ήθελα να πω κι εγώ τον καημό μου κάπου να ξεσπάσω.Γι αυτό το έθεσα
Και πολύ καλα έκανες.Πιστεύω να τα ξεκαθάρισες όλα.Α και αυτους που σε λένε αυτά πές τους να δούν κάνα video 10gb και να αφήσουν τα 400mb.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: MKV = DIVX(720P)=BLU RAY?Αν είναι δυνατόν

Ημουν ο πρωτος που εκανα delete 3 terra 720p ματροσκες και τις αντικατεστησα ολες με 1080p
όχι ρε Σωτήρη και delete :121:

να σου φέρω 5,6 500αρηδες να μου δώσεις καμια ταινιούλα που είμαι και τσίπης και τσαμπας:116:
Έχω ματρόσκες 4 έως 8 gb στα 720 οι περισσότερες γιατί η τηλεόραση είναι 42άρα και 720άρα.Αλλωστε τι νόημα θα είχε σε αυτές τις ίντσες να λέω ότι βλέπω fullHD αφού θα ήταν ψέμα.

Γείτονας με 37'' fullHD και PS3 ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ.
Συμφωνω με τους προλαλησαντες για τη φιλοσοφία του mkv αρχείου.

Φυσικά όταν αντικαταστήσω τον προτζέκτορά μου με κάποιον 1080p μπορεί.....να αρχίσω να κατεβάζω 1080p ματρόσκες:142:

Reaction score
1

Καλησπέρα, παρακολουθώ το Forum καιρό,
και με αφορμή το παραπάνω πόστ μιας και έχω ρίξει μερικά ξενύχτια ασχολούμενος με encoders/decoders , ripping και με λίγα επίσης καντάρια προγραμματισμού αλγορίθμων γραφικών στο παρελθόν ήθελα να προσθέτω το κάτι τις...

Στην πράξη οι decoders είναι μια σειρά μαθηματικών αλγορίθμων, που μαντεύουν κάθε κάποια pixel το επόμενο η το προηγούμενο η το ενδιάμεσο κτλ. Την ίδια λογική χρησιμοποιούν και φίλτρα τύπου jpeg, gif κτλ.

Αναλόγως του φίλτρου λοιπόν και η … “μαντεψιά”.

Δεν είναι απόλυτα παράλογο η ποιότητα να είναι ανάλογη του μεγέθους του αρχείου γιατί όσο μεγαλύτερο το δείγμα τόσο καλύτερα αναλύει και ο αλγόριθμος το αποτέλεσμα.

Αλλά πιο σημαντικό είναι η ποιότητα και «εξυπνάδα» του αλγόριθμου. Πχ ο Η264 σε αντίστοιχα μεγέθη παράγει απόλυτα αποδεδειγμένα ανώτερη ποιότητα εικόνας από αυτή ενός mpeg 2, όμως ο Η264 απαιτεί πολλαπλάσια δυνατότερη cpυ μιας και για να καταφέρει ισάξια ποιότητα σε μικρότερο δείγμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκος. Για αυτό και ακόμα δεν έχει μπει στο παιχνίδι των blue –ray δίσκων ως αλγόριθμος.

Σημειώνουμε εδώ ότι οι συνήθεις αλγόριθμοι στα blueray είναι mpeg-2 και mpeg-4.

Αν θελήσουμε να κάνουμε συγκριτικό με το mpeg-4 λοιπόν και το Η264 θα βρούμε τοίχο. Γιατί στην πραγματικότητα το Η264 είναι μία από τις εκδόσεις του mpeg-4.

Η mpeg-4 (part 2) είναι η εύχρηστη έκδοση του αλγόριθμου και έχει ευρεία χρήση (και blue-ray) λόγο χαμηλών απαιτήσεων και ευκολίας encoding-decoding ενώ η άλλη h264 η αλλιώς mpeg-4 (part 10) ακόμα υπό development αλλά πολύ ισχυρή και απαιτητική. Ίδιο αποτέλεσμα λοιπόν μπορούν να πετύχουν και τα δύο με τα υπέρ και τα κατά τους.

Για να μην κουράζω άλλο το Η264 σε 1080 και μέγεθος 6g+ είναι ιδανικό για internet και καλύτερο ενός… DVD , λόγω των παραπάνω, όμως…

Tip 1: H μήτρα πάντα θα είναι HD δισκάκι άρα μπορεί τελικά να είναι καλύτερος αλγόριθμος αλλά κανένα rip-download δεν θα είναι ποτέ καλύτερο από το original, εκτός και αν…..

Tip 2: … το φίλτρο της ταινίας HD που πάτε να αγοράσετε είναι mpeg-2 και όχι mpeg-4. Τότε καλύτερα μην χαραμίσετε τα λεφτά, μια αμερικάνικη η ευρωπαϊκή κόπια στα 1080 Η264 6g+ από internet θα παίζει εξίσου καλά.

Τα είπα μαζεμένα για πρώτη φορά…

Ευχαριστώ για την υπομονή

Κώστας

ΥΓ. Επειδή το διάβασα κάπου παραπάνω.. Δεν υπάρχει uncompressed copy καμίας ταινίας… και οι ταινίες HD είναι compressed με mpeg-4.
Uncompressed μια ταινία μπορεί να ξεκινήσει από μισό τέρα και να φτάσει… όσο….

Reaction score
4

Μήπως ν αναφέρω το πρώτο μου pc η μερικοί απο σας τότε δεν υπαρχαν καν.Σέβομαι τους παλιούς .Η μήπως τον πρώτο ενισχυτή μου που πολλοί θα πουν τι είναΙ αυτο???
μαλλον ξεχνας οτι απευθυνεσαι σε ενα φορουμ που ασχολειται με την τεχνολογια και δυσκολα θα εντυπωσιαστει κανεις με τετοιες δηλωσεις... ασε που τα εχεις πει ηδη πριν

και στο κατω κατω δεν εγραψε κανεις οτι 400mb mkv = blu ray

αυτο που λενε ολοι ομως ειναι οτι κυκλοφορουν ματροσκες που στις τηλεορασεις μας παιζουν εφαμιλλα με ενα blu ray και ας ειναι σχετικα μικροτερες σε μεγεθος. Εσυ σαν θιασωτης της τεχνολογιας θα πρεπει να αναγνωρισεις οτι το καλο τελικο αποτελεσμα το παιρνεις απο σωστη χρηση μιας τεχνολογιας και οχι απαραιτητα απο μια ανωτερη τεχνολογια. Οποτε αν εδω μας σερβιρουν μαπες δισκακια, τοτε ακομα και οι ταπεινοτερες ματροσκες θα τα ξεπερναν σε αποτελεσμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.195

ο Moonsoda τα είπε όλα νομίζω....

εύγε!

ελπίζω να μη σταματήσει στο 1 post γιατί προ-βλέπω πως έχουμε να μάθουμε αρκετά από αυτόν...

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: MKV = DIVX(720P)=BLU RAY?Αν είναι δυνατόν

όχι ρε Σωτήρη και delete :121:

Φυσικά όταν αντικαταστήσω τον προτζέκτορά μου με κάποιον 1080p μπορεί.....να αρχίσω να κατεβάζω 1080p ματρόσκες:142:

Η καρδια μου ματωσε οταν πατησα το Delete :108:

Αλλα ηξερα οτι καλυτερα ειναι να εισαι future proof παρα να ερθει καποια στιγμη που ουτε να βρεις αυτο που θες να αντικαταστησεις δεν θα μπορεις :109:

Reaction score
5

ο Moonsoda τα είπε όλα νομίζω....

εύγε!

ελπίζω να μη σταματήσει στο 1 post γιατί προ-βλέπω πως έχουμε να μάθουμε αρκετά από αυτόν...
+1000 :622:

Reaction score
0
@Moonsoda &Σωτηρης Οικονομου
χαίρεσαι να διαβάζεις τέτοια post
Χωρίς υφάκι, με πολλές πληροφορίες και γραμμένα με τρόπο που όλοι τα καταλαβαίνουν.

thanks

Reaction score
0

Η mpeg-4 (part 2) είναι η εύχρηστη έκδοση του αλγόριθμου και έχει ευρεία χρήση (και blue-ray) λόγο χαμηλών απαιτήσεων και ευκολίας encoding-decoding ενώ η άλλη h264 η αλλιώς mpeg-4 (part 10) ακόμα υπό development αλλά πολύ ισχυρή και απαιτητική. Ίδιο αποτέλεσμα λοιπόν μπορούν να πετύχουν και τα δύο με τα υπέρ και τα κατά τους.
Έχω την εντύπωση ότι το MPEG-4 (part 2) είναι αυτό που συνήθως αναφέρουμε ως DivX και δεν έχει καμία σχέση με τα υποστηριζόμενα από το Blu-ray MPEG-2, H.264 (AVC) και VC1.

MPEG-4 Part 2 is a video compression technology developed by MPEG. It belongs to the MPEG-4 ISO/IEC standard (ISO/IEC 14496-2). It is a discrete cosine transform compression standard, similar to previous standards such as MPEG-1 and MPEG-2. Several popular codecs including DivX, Xvid and Nero Digital are implementations of this standard. Note that MPEG-4 Part 10 defines a different format than MPEG-4 Part 2 and should not be confused with it. MPEG-4 Part 10 is commonly referred to as H.264 or AVC, and was jointly developed by ITU-T and MPEG.
http://en.wikipedia.org/wiki/MPEG-4_Part_2

Reaction score
1

@marvin

Είσαι σωστός, το divx kai xvid είναι παράγωγα του mpeg4-p2

η παραπάνω φράση μου σχολίασες είναι όντος όλη λάθος και τεράστια πατάτα, ελπίζω να δικαιολογούμε λόγω της ώρας που έκανα το post ? :119:

Άλλο ήθελα να σχολιάσω ξεκινώντας την παράγραφο και άλλο κατέληξα να στο τέλος...

Γενικότερος σκοπός του πόστ ήταν η απόδοση του mpg-2 που πλασάρετε πολύ συχνά σε blue ray σε σχέση με το h.264 και οι λόγοι που "συμφέρει" ακόμα η χρήση του, καθώς και το πιθανό ατυχές συγκριτικό ενός δίσκου με ένα download με βάση μόνο το μέγεθος..χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τους αλγόριθμους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.931
Members
38.520
Νεότερο μέλος
Atoll