monitor audio r45 η r180 για center?

Reaction score
0
Καλησπερα σε όλα τα παιδιά του forum , είναι το πρωτο μου post στο forum παρόλο που παρακολουθώ τις πολυ ενδιαφέρουσες συζητήσεις καιρό . Προσφατα αποφάσισα να παρω ένα σετ ηχείων με τον παλιο μου ενισχυτή ενα pioneer vsx-516 κατέληξα στα monitor audio R45 και sub woofer R360 δηλαδή έχω 5 ηχεία R45 και το sub . Στην αρχή ζήτησα για center το R180 αλλά δυστιχως δεν υπήρχε στο χρώμα που ήθελα .Ο πωλητής μου είπε να βάλω προς το παρόν το R45 για center και μόλις έρθει το R180 στο χρώμα που θέλω μπορώ να το αλλάξω . Η ερωτησή μου είναι η εξής: Να κάνω την αλλαγή όταν έρθει το R180 ? η να αφήσω το R45 για center ? Τι διαφορά έχουν ? Σας παραθέτω link με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των 2 ηχείων (εγώ δυστηχώς δεν έχω τις απαραίτητες γνωσεις να κρίνω)
http://www.monitoraudio.co.uk/products/radius/r45/specification
http://www.monitoraudio.co.uk/products/radius/r180/specification

Ευχαριστώ προκαταβολικα για τις απαντήσεις σας.

Reaction score
50
Καλωσήρθες και χρόνια πολλά! Το ιδανικό για home cinema είναι να έχεις όλα τα ηχεία ίδια. Άρα εγώ θα πρότεινα να κρατήσεις το υπάρχον. Βλέπεις εσύ κάποιο πρόβλημα με την ως τώρα απόδοση; Και πρόβλημα βέβαια να βλέπεις δεν ξέρω κατά πόσο η αλλαγή του μεσαίου θα το λύσει.

Όσο για τις διαφορές των δύο ηχείων τις βλέπεις και μόνος σου... το R180 καλύπτει μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων και γενικά είναι πιο "μεγάλο" ηχείο απ' το R45. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το τοποθετήσεις ως κεντρικό. Συνήθως το αντίθετο συμβαίνει - το κεντρικό είναι μικρότερο απ' τα κυρίως ηχεία (χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι το ιδανικό). Εν πάσει περιπτώσει, εφόσον έχεις ήδη τα R45, γνώμη μου είναι να κρατήσεις και το ίδιο κεντρικό. Εκτός βέβαια αν μπορείς να πάρεις το R180 απ' το κατάστημα για δοκιμή και, αν νομίζεις ότι κάνει τη διαφορά, το κρατάς.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.273
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale