Monitor.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Αποφασισα να παρω μονιτορ για να κανω τις μιξεις μου. Ακουσα απο φιλους οτι τα yamaha HS80M ειναι πολυ καλα. Υπαρχουν καποιες προτασεις για καλα και φτηνα (σχετικα) μονιτορ??

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.569
Απάντηση: Monitor.

Βλέπω Λευτέρη ότι "τρώγοντας έρχεται η όρεξη"! :142:

Μια χαρά είναι τα Yamaha HS80M.
Στο site του Νάκα ψάξε λίγο για να δεις τις τιμές περισσότερο.
Ρίξε μια ματιά και στα Tannoy και στα KRK.
Σημαντικό: οι τιμές στα ηχεία monitor είναι σχεδόν πάντα ανά τεμάχιο, όχι ανά ζεύγος.
Επίσης τα M-Audio είναι αρκετά καλά στις πιο οικονομικές λύσεις.

Δε θέλω να σε μπερδέψω με προσωπικές προτιμήσεις γιατί είσαι σε entry level κατάσταση και πιστεύω ότι ούτε dedicated χώρο θα έχεις, ούτε θες να δώσεις ένα κάρο χρήματα (ακόμα...).:107:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195

Ευχαριστω ! Σε λιγο καιρο θα εχω ΚΑΙ χωρο! Ηδη εχω κανει τις πρωτες ηχογραφησεις και τα αποτελεσματα ειναι ανελπιστα ικανοποιητικα!! Απλα, με τα ακουστικα μονο, ειναι δυσκολο να πετυχω την ισορροπια που χρειαζομαι.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Μου ηρθαν προχτες! Πριν ερθουν ειχα ξεκινησει να κανω την μιξη σε ενα τραγουδι που εγραψα, με τα ηχεια του υπολογιστη και ενα ζευγαρι στουντιο ακουστικων. Μια βδομαδα προσπαθουσα να κανω την μιξη και παντα ακουγονταν χαλια! Μεσα σε 15 λεπτα με τα Yamaha εκανα την μιξη τελεια! Απιστευτα μονιτορ!!

Reaction score
4

Άντε ωραία !!

...κοίτα μην εξαρτηθείς όμως και δεν μπορείς να ακούσεις μετά, από τίποτα άλλο.
Καλή επιτυχία.

Reaction score
8
Μου ηρθαν προχτες! Πριν ερθουν ειχα ξεκινησει να κανω την μιξη σε ενα τραγουδι που εγραψα, με τα ηχεια του υπολογιστη και ενα ζευγαρι στουντιο ακουστικων. Μια βδομαδα προσπαθουσα να κανω την μιξη και παντα ακουγονταν χαλια! Μεσα σε 15 λεπτα με τα Yamaha εκανα την μιξη τελεια! Απιστευτα μονιτορ!!

Λευτερη...
Την μειξη σου την ακουσες σε καποιο αλλο συστημα εκτος απο το δικο σου ???

Εχω μεινει στα ΝS10, τα οποια ηταν επιοικως απαραδεχτα σαν monitor, γιαυτο σε ρωταω.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.569
Απάντηση: Re: Monitor.

Εχω μεινει στα ΝS10, τα οποια ηταν επιοικως απαραδεχτα σαν monitor, γιαυτο σε ρωταω.
Συμφωνώ κι επαυξάνω!
Τα NS10 με κουράζουν στο τέταρτο...
Αν δεν ήταν κάποιοι τύποι σαν τον Bob Clearmountain που τα έκαναν διάσημα, θα είχαμε γλιτώσει από αυτά τα "θρυλικά" ηχεία.
Έτσι κι αλλιώς για φτηνά hi-fi ηχεία είχαν σχεδιαστεί από τον Akira Nakamura, ο οποίος μάλλον ακόμα "ξύνεται" με την κατάληξή τους. :137:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Την ακουσα σε 4 διαφορετικα συστηματα στο σπιτι μου (ΗΤ, σαλονι, γυμναστηριο, υπολογιστης) στο αμαξι και στο mp3 και σε ολα ειναι κλασεις ανωτερη απο την προηγουμενη. Δεν εχω ακουσει αλλα μονιτορ για να τα συγκρινω, αλλα με την πρωτη ακροαση βγηκαν ολες οι αδυναμιες της μιξης ολοκαθαρα. Η διαφορα ηταν τεραστια...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.569
Απάντηση: Re: Monitor.

αλλα με την πρωτη ακροαση βγηκαν ολες οι αδυναμιες της μιξης ολοκαθαρα. Η διαφορα ηταν τεραστια...

Αυτό είναι που μετράει τελικά, οπότε η επιλογή σου ήταν σωστή. :107:

Reaction score
8
Συμφωνω κι εγω με τον xfader.

Καλη διασκεδαση, καλες μειξεις και ακροασεις συνοδευομενες απο τα Χρονια πολλα και τις καλυτερες ευχες μου.

Φιλικα
Β.Β

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7