mpeg4, h264, mkv, x.264 encoding

Reaction score
14
Κύριοι, είμαι σε ενα ερώτημα που με βασανίζει μέρες τώρα.

Εχω HD κάμερα, και οτι βιντεοσκοπώ, το κάνω capture σε m2t στον υπολογιστή.

Μετά με οποιο πρόγραμμα μοντάζ (πιθανά Vegas) το μοντάρω και παράγω ενα ακόμα m2t αρχείο.

Το ερώτημα.

Πώς, με ποιά προγράμματα προτιμότερα θα μπορώ να κάνω την δουλειά μου (freeware, shareware, trial, full versions)

Ποιά προτείνετε για να φτιαξω Mkv σε 1080p ή 720p

Ποιό είναι πρτοτιμότερο να φτιάχνουμε h264 να κάνουμε wmv?

Το ερώτημα εχει σχέση με... καλύτερη ποιότητα απο το m2t ή και ίδια, και φυσικά μικρότερο μέγεθος αρχείου?

Βασικά ρωτάω ποιό encoding method, προτείνουν οι experts για να φτιάξουμε Mpeg4 αρχεία???

Ευχαριστώ και θα ήταν καλό αν δωθούν ολοκληρωμένες λύσεις το θέμα να γίνει sticky καθώς πολλούς θα ενδειαφέρει...

:606::606::606::606:

HV

Reaction score
0
mkv σε h264 πιστευω εχει το μικροτερο μεγεθος στην ιδια παντα ποιοτητα με ενα wmv η ενα avi. Τωρα για το ποιο προγραμμα ειναι καλυτερο θα το ψαξω και θα σου πω.

Τσεκαρε αυτο

Reaction score
14
mkv σε h264 πιστευω εχει το μικροτερο μεγεθος στην ιδια παντα ποιοτητα με ενα wmv η ενα avi. Τωρα για το ποιο προγραμμα ειναι καλυτερο θα το ψαξω και θα σου πω.
bravo αυτό πιστέυω και εγώ Νίκο.

Περιμένω κάποιον οδηγό... και προτάσεις προγραμμάτων.

exile είσαι εδώ???

HV

Reaction score
0
Βασικα εχω βαλει avi, wmv και mkv διπλα διπλα να παιζουν με το mkv να ειναι 223mb το avi 254mb και το wmv καπου στα 270mb. Ολα ειχαν την ιδια ποιοτητα ( 1280χ720 - 48000 Audio ) και το κλιπ ηταν καπου στα 25 λεπτα....Φανταζεσαι πως σε 2 ωρες και σε 1080p ποιοτητα η διαφορα σε μεγεθος θα ειναι αρκετα μεγαλη.

Reaction score
3
Απάντηση: mpeg4, h264, mkv, x.264 encoding

Το ερώτημα όμως είναι, σε ποιό φορμά θα πρέπει να τα σώζεις έτσι ώστε να μπορούν μετά να "καούν" σε δισκάκι Blu ray;
Για τα DVD ξέραμε ότι πρέπει να έχουμε mpeg-2.
Αν λοιπόν είναι γνωστό το φορμά που θα απαιτεί το πρόγραμμα εγγραφής για να γίνει ένα blu ray, τότε μήπως θα πρέπει να σώζετε σε αυτό για να αποφύγετε μετά τις μετατροπές;

Σημ. Στο ερώτημα του dream, δεν μπορώ να απαντήσω γιατί ακόμα δεν έχω hd κάμερα ώστε να κάνω κι εγώ τις δοκιμές μου.

Reaction score
14
σωστός. Τελικά όταν καποτε ερθουν σε λογικό επίπεδο οι τιμές των αγραφων BRdisks και BR recorders τότε όλα σιγά σιγά θα πάνε εκεί και οι δίσκοι θα αδειάσουν. Ετσι ναι σωστά ρωτάς ποιό είναι το κοντινότερο φορματ στο BR disk format? Εδώ δεν γνωρίζω τίποτε καθώς δεν εχω δεί δισκάκι BR ούτε εχω αναλύσει κάποιο rip αυτού?

Οποιος ξέρει καλό είναι να μας δώσει τα φώτα του.
Ακόμα περιμένω και ευελπισθώ απο τους γκουρού, exile, Σωτηρη Οικονόμου, jimdamian danielo και λοιπούς...!!!

Για ελάτε καλά μας παιδάκια...!!!

Reaction score
0

Γιατι να μας ενδιαφερει το bluray format αποτην στιγμη που οποτε εχουμε ολοι μας ενα bluray recorder τοτε απλα θα καψουμε το αρχειο σε ενα blu ray και θα το παιξουμε θα το ανοιξουμε σαν αρχειο και θα το δουμε μεσα απο ενα HTPC .

Αρα πιστευω πως οτι καλυτερο ειναι h264 se mkv. An den μας ενδιαφερει το μεγεθος καιμε κατευθειαν το montarismeno m2t sto bluray

Reaction score
5
Χμμμμ να και κατι που ναι μεν ειχα στο μυαλο μου απο την αλλη δεν χρειαστηκε ποτε να κανω για καθαρα πρακτικους λογους.

Αυτα που θελω τα βρισκω σε mkv και το mpeg αφου το μετανομασω σε m2ts το παιζει μια χαρα το PS3 αρα τα κραταω ως εχουν.

Για μετατροπη σε mkv Γιαννη μου θα πας εκει που ξερεις "μπαγασα" στο φορουμ [x264] Guide και ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις ωραια πραγματα :119::119::119:

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=156112

http://www.digital-digest.com/articles/MeGUI_H.264_Conversion_Guide_page1.html

Reaction score
6

Γιατι να μας ενδιαφερει το bluray format αποτην στιγμη που οποτε εχουμε ολοι μας ενα bluray recorder τοτε απλα θα καψουμε το αρχειο σε ενα blu ray και θα το παιξουμε θα το ανοιξουμε σαν αρχειο και θα το δουμε μεσα απο ενα HTPC .

Αρα πιστευω πως οτι καλυτερο ειναι h264 se mkv. An den μας ενδιαφερει το μεγεθος καιμε κατευθειαν το montarismeno m2t sto bluray
Κοιτα , αργα η γρηγορα θα χρειαστούμε ένα player ( ετσι για το γαμώτο) που να παιζει bluray.
Επειδή όμως από τιτλους με ελληνικά θα επικρατεί φτωχια καταραμένη θα προτιμάμε mkv καθως εκει μπορούμε να βαλουμε .
Τωρα αν δεν θέλουμε να τα παιζουμε στο pc μοιραία ψαχνουμε την λύση της μετατροπής.
Προσωπικά θα περιμενα με ενδιαφέρον το VSO που θα κανει τα mkv , Bluray

Reaction score
14
τελικά ενας φάννερ εφερε την ανοιξη....

μου πρότεινε τα: dgindex and MeGUI Modern Media Encoder
και το x264 (2 pass) Level 4.1 σαν προφίλ.

Εκανα δοκιμές και είναι το απαιχτο φορματ. Αν θέλετε να το πιστέψετε παίζουν τα encoded καλύτερα απο τα mpeg2....

ζωντανότερα χρώματα και καλύτερη εικόνα γενικά.... πως εγινε αυτό δεν ξέρω....!!!

Reaction score
3

Το θέμα είναι να μπορεί όποιος διαθέτει HD βιντεοκάμερα να διατηρεί την ανάλυση των 1080 σε μια μορφή συμβατή με αυτή που θα απαιτούν τα προγράμματα για Blu Ray Authoring.
Αυτή τη μορφή την ξέρουμε από τώρα;
Αν ναι, τότε θα πρέπει να κρατάμε σε αυτή τα βίντεο ώστε να είναι έτοιμα για authοring.
Αν όχι, τότε θα πρέπει να τα κρατάμε σε μια τέτοια μορφή που θα μας επιτρέψει την εκ των υστέρων μετατροπή, αλλά χωρίς απώλειες και με υψηλές ταχύτητες.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale