Multizone / Multiroom

Reaction score
238
Στο νέο σπίτι που θα μετακομίσω, θέλω να φτιάξω ένα σύστημα Multizone/multiroom

Δεν υπάρχουν τρελές απαιτήσεις ποιότητας, η δουλειά να γίνεται.

Τί υπάρχει: NAS Server που τρέχει ήδη UPNP/DLNA services καθώς και iTunes media server. Eκεί είναι αποθηκευμένη όλη η μουσική.
Τί θέλω: Να μπορώ να παίζω μουσική σε όλους τους χώρους του σπιτιού, το πιθανότερο μονοφωνικά, μέσω WiFI, αν και κάθε χώρος θα έχει και πρίζα ethernet.

Τί θα αποκτήσω στο ενδιάμεσο: Κάποιον AV από Marantz, Denon, Yamaha, ακόμα δεν ξέρω μοντέλο, να τοποθετηθεί στο σαλόνι μαζί με ένα ζευγάρι ηχεία όταν παίζει καμιά ταινία. Και εδώ η δουλειά μας να γίνεται (από ηχεία δλδ). υπάρχει ήδη google home mini και ίσως αγοραστεί και apple TV, γιατί το έταιρον δεν την παλεύει σε περιβάλλον εκτός apple.

Τί εχουμε: Γυναικείο form factor, που σημαίνει lifestyle ηχειάκι, ευπαρουσίαστο. Επαγγελματικά απαγορεύονται δια ροπάλου. Δωμάτια σπιτιού που θα πρέπει να καλύψουμε, 5 με 6.

Budget: Δεν έχω ιδέα. Αλλά οι αγορές θα γίνουν τμηματικά.

Τί σκέφτομαι: Αγορά σε κάτι του στυλ apple homepod/Denon HEOS/Yamaha multicast/ Soonos κλπ.

Εχει στήσει κανείς κάτι παρόμοιο με απάρτια από τα παραπάνω σπίτι του; Πού να καταλήξω και γιατί? Υπέρ και κατά?

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.232
Υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις πάντως αν το θέμα δεν είναι (αν καταλαβαίνω σωστά από αυτά που λες) κάποιο σούπερ ντούπερ hi-end αποτέλεσμα.

Αγοράζεις ένα chromecast και το βάζεις στον ενισχυτή. Παίζει τα πάντα (και από όλες τις εφαρμογές) και δεν χρειάζεται καν να έχεις ανοιχτή την TV, ο ενισχυτής παίζει απλά τον ήχο.

Στα δωμάτια παίρνεις κάποιο ηχείο της Google (όποιο σου αρέσει περισσότερο και ταιριάζει στον κάθε χώρο).

Μέσα από το κινητό (από το Home app) μπορείς να στήσεις το Multi-room όπως το θες.

Το μόνο που δεν ξέρω είναι το compatibility με το Apple eco-system, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει θέμα.

Και έχεις και άλλα πλεονεκτήματα, όπως ότι έχεις και Chromecast για ταινίες, βίντεο κλπ. (π.χ. μπορείς να στριμάρεις ταινίες από το NAS χωρίς την ύπαρξη HTPC, εγώ το κατήργησα πλέον), εννοείται Netflix κλπ. αλλά μπορείς να ακούς και Youtube χωρίς να βλέπεις καν τα βίντεο. Άσε που όταν κάνεις cast έχει και σχεδόν μηδέν διαφημίσεις (φαίνεται πως υπάρχει μια τρύπα ακόμα εκεί) και πολύ καλύτερη διαχείριση της playlist.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.111
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON