MUSIC FIRST AUDIO PASSIVE MAGNETIC PREAMPLIFIER


Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Δυστυχώς μετά από πολύωρη ακρόαση τείνω να συμφωνήσω με τον κο. clevermant!
Χίλια καλά έχει αυτός ο προ, αλλά τονικότητα σωστή όχι!
Σε σχέση τουλάχιστον με βουβάλι σκέτο κατευθείαν στον τελικό, είναι από άποψη τονικότητας κάπως ψεύτικος. Όντως μια καλή ηχογράφηση πιάνου είναι αρκετή για να το καταλάβεις. Aυτό με ενόχλησε πολύ περισσότερο από το πλαδαρό κάπως χαμηλό του, που εν πάση περιπτώση παλεύεται! Από την άλλη είναι αρκετά ζωντανός και δυναμικός για παθητικός, με εξαιρετικό εστιασμό οργάνων, απόλυτα ήσυχο background, μεγάλη εικόνα και ιδιαίτερα βάθος και αναδυκνείει όλες τις μικρολεπτομέρειες της ηχογράφησης.
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Για να μη δημιουργώ λάθος εντυπώσεις, μετά από αρκετές μέρες, δηλώνω προβληματισμένος, ακούω και ξανακούω και δεν μπορώ να βγάλω σιγουρο συμπέρασμα για τη τονικότητά του, ίσως δεν έχει θέμα, αλλά δεν είμαι σίγουρος...:203:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.646
Απάντηση: MUSIC FIRST AUDIO PASSIVE MAGNETIC PREAMPLIFIER

ΙΜΗΟ δεν έχει λάθος "τονικότητα" ή "πλαδαρό χαμηλό". Η τονικότητά του είναι άριστη, αυτή των ηχογραφήσεων δεν είναι. Επίσης, μάλλον κατάφερε να σου βγάλει λίγο παραπάνω χαμηλό στο χώρο σου, πράμα που δε το "άντεξε" ο χώρος σου και το προσλαμβάνεις-ερμηνεύεις ως "πλαδαρό".

Νομίζω, πως δε μπορείς να βρεις κάτι ουσιαστικά καλύτερο για προ από ένα παθητικό line level μετασχηματιστή, αρκεί να σου φτάνει η στάθμη και να μη χρειάζεσαι κι άλλο gain για να οδηγηθούν οι τελικοί σου.
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Re: Απάντηση: MUSIC FIRST AUDIO PASSIVE MAGNETIC PREAMPLIFIER

Μπορεί να είναι έτσι Κώστα, απλά μου έκανε εντύπωση γιατί σε κάποιες ηχογραφήσεις που τις ήξερα καλά και το πιάνο ακουγόταν πολύ "αληθινό" και σωστό με το βουβάλι κατευθείαν, ε με αυτόν στη μέση κάτι με ξένισε...αλλά σε άλλες δεν το παρατήρησα...τι να πω...
Για το χαμηλό το σκέφτηκα ότι μπορεί να φταίει αυτό.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.646
Απάντηση: MUSIC FIRST AUDIO PASSIVE MAGNETIC PREAMPLIFIER

καταλαβαίνω τι λες.

πάντως, όσον αφορά το προηγούμενο ποστ μου, αντιπροσωπεύει την ειλικρινή μου αίσθηση για το θέμα "μετασχηματιστάτου παθητικού προ" και είναι αν θες "απόσταγμα" από πολλά χρόνια παιδέματος με το συγκεκριμένο "θέμα". Το μόνο που ελπίζω, είναι κάποιοι να μη ταλαιπωρηθούν όσο ταλαιπωρήθηκα εγώ για να φτάσω σε αυτά τα "συμπεράσματα", και γι'αυτό και τα λέω έτσι "ξεκάθαρα", χύμα στο κύμα, αδιαφορώντας για το τι λέγεται κι ακούγεται στον πλανήτη σε κάθε χρονική στιγμή, δηλαδή μπας και βοηθηθεί κανας χριστιανός ομοιοπαθής τρελός και παλαβός με τα στέρεα...


Το άλλο που μπορώ να σου πω, είναι πως τα καλώδια από την πηγή σου μέχρι τον "μετασχηματιστάτο προ" είναι αδιάφορο του τι θα είναι και τι μήκος θα έχουν. Αντίθετα, από τον "μετασχηματιστάτο προ" τα καλώδια θα πρέπει να είναι πολύ πολύ μικρού μήκους. Ιδανικά, θα έπρεπε να είναι ενσωματωμένος στον τελικό σου.
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.228
Reaction score
8.106
Re: Απάντηση: MUSIC FIRST AUDIO PASSIVE MAGNETIC PREAMPLIFIER

κ και γι'αυτό και τα λέω έτσι "ξεκάθαρα", χύμα στο κύμα, αδιαφορώντας για το τι λέγεται κι ακούγεται στον πλανήτη σε κάθε χρονική στιγμή, δηλαδή μπας και βοηθηθεί κανας χριστιανός ομοιοπαθής τρελός και παλαβός με τα στέρεα...
σε κανα δυο μηνες θα λεγονται και θα ακουγονται τα ιδια και σε ολο τον πλανητη...
Ο Κωσταςεαρ τωρα δικαιωνεται...
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.228
Reaction score
8.106
επισης, σε αυτους τους παθητικους ο πυρηνας κανει την διαφορα.
ειναι ισως απο τις λιγες περιπτωσεις που οι ομορφοι αμορφοι κλπ εχουν θεση...
ep4nder δεν κοιτας και τα tvc?
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.034
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top