Music/Movie Speakers για PC

Reaction score
0
Για σας,

Συγχαρητήρια για το forum καταρχήν και ελπίζω να με βοηθήσετε στο δίλημμα μου. Κυριώς ακούω μουσική στο PC μου και βλέπω και καμια ταινία που και που καθώς και παίζω και παιχνίδια εξού και το requirement για 5.1, κάθως σε audio sources λίγο δύσκολο να βρίσκεις 5.1 χωρις up-mix.

Θα ήθελα τις γνώμες σας για ένα καλο σύστημα παθητικών ηχείων και ενισχυτή που θα μπορώ να το συνδέσω στην κάρτα ήχου μου (η οποια είναι καλή υποθέτω). Αυτές οι κάρτες είναι οι ακόλουθες (τις έχω και τις 2) X-Fi Titanium HD και Asus Xonar STX με 122 SNR η μια και η άλλη με 124.

Τα ηχεία που τις έχω δοκιμάσει είναι τα απεβιούντα (μέχρι να φτιάξω το power board τους) s750 και τα Logitech z-5500. Στα Logitech δε, έχω δοκιμάσει και το analog και το SP/DIF output και έχω να πω οτι και με τις δυο κάρτες το ψηφιακό σήμα ακουγετε καλύτερο απο το αντίστοιχο αναλογικό (αυτο ΜΟΝΟ στα Logitech) τα S-750 ακούγονταν κλάσεις καλύτερα...και απο τα 2 σήματα των Logitech.

Το 'budget' μου ειναι γυρω στα 900~1000 ευρά για 5.1 ηχεια και ενα καλό amp για αυτά. Λογώ κρίσης μπορει να ψαρέψω κανα καλό deal (οπως 4 ντουλάπες της Roister απο την σειρά Emphasis 25 + ενα center από την σειρά Emphasis C5 και ενα γούφερ άλα αυτά γυρω στα 1000 ευρώ χωρις amp φυσικά).

Αυτό που θέλω να τονίσω ειναι οτι δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα 'μπάσα' και η βαβουρα που αυτά προκαλούν, αλλα η λεπτομέρεια του ήχου, που την εχουν τα μεσαία και τα πριμα καθε κομματιού.

Περιμένω συμβούλες, προτάσεις και δοκιμασμένες λύσεις (εαν φυσικά αύτες υπάρχουν),

Tnx!

Σημ. ο χώρος που θα μπουν τα ηχεία ειναι το γραφείο μου και έχει διαστάσεις 4Χ5 τμ. περίπου

Timaras

Reaction score
2.178
Κατ'αρχήν καλώς ήρθες.
Δεν χρειάζονται 4 Emphasis 25 στο γραφείο σου μέσα.Πάρε 2 για μπροστινά
2 για περιφερειακά
1 κεντρικό και sub για μένα διάλεξε
αυτό ή
αυτό
Ενισχυτή αφού θέλεις ανάλυση και γλυκό ήχο προτείνω έναν Marantz

Reaction score
0
Απάντηση: Music/Movie Speakers για PC

Δεν χρειάζονται από άποψη χώρου η ακουστικής ποιότητας?

επίσης την μάρκα ενισχητή που λες πρώτη φορά την ακούω, ήμουνα σηνηθησμένος σε Denon, Onkyo, Yamaha etc...

Timaras

Reaction score
2.178
Re: Απάντηση: Music/Movie Speakers για PC

Δεν χρειάζονται από άποψη χώρου η ακουστικής ποιότητας?
Από άποψη χώρου
επίσης την μάρκα ενισχητή που λες πρώτη φορά την ακούω
Όχι ρε φίλε γιατί?Απλά συνηθίζονται Yamaha και Pioneer σαν πιο φθηνά μηχανάκια
που τα κάνουν όλα.Και οι Denon είναι πολύ καλοί σε χροιές αλλά εγώ προτιμώ Marantz

Reaction score
0

Ακομα να ρωτησω κατι σχετικα με τον ενισχυτη, επειδη πραγματικα για την χρηση που τον θελω θα αξιοποιω μονο τις ηχητικες του δυνατοτες υπαρχουν καπιοι ενισχυτες που ειναι μονο για ηχο? Χωρις να στερουνται ποιοτητας η δυνατοτητων (στην ενισχυση του ηχου) με τους αντιστοιχους που ειναι και για Video.

το λεω αυτο για να μην βαλω (εαν μπορω να το αποφηγω) ενα γομαρι στο γραφειο μου.... και να μην πληρωσω κατι το οποιο θα αξιοποιω στο μισο. Τα 90~100 watt per channel ειναι πολυ καλα εαν σκεφτεις οτι τα Logitech/Creative εχουν περιπου ~65 watt ανα δορυφορο και ποτε δεν το εχω πολυ δυνατα...

Τελος μηπως κανεις ξερει ποσο T.H.D. (Total Harmonic Distortion) εχουν τα Roister και να μου βρει ενα διαγραμμα του Frequency Response που εχουνε? Καθως στο site τους δεν εχουνε πολλες πληροφοριες σχετικα με αυτα... (εως καθόλου)

Σορρυ για τα ορθογραφικα, τα ελληνικα μου ειναι rusty και για τα μπαζα...

Reaction score
0

Καλως,

Τωρα στο θεμα του ενισχυτη και των χαρακτηριστικων των ηχείων?

;)

Timaras

Reaction score
2.178

Ακομα να ρωτησω κατι σχετικα με τον ενισχυτη, επειδη πραγματικα για την χρηση που τον θελω θα αξιοποιω μονο τις ηχητικες του δυνατοτες υπαρχουν καπιοι ενισχυτες που ειναι μονο για ηχο?
Υπάρχουν οι δικάναλοι αλλά μίλησες για πολυκάναλο setup
το λεω αυτο για να μην βαλω (εαν μπορω να το αποφηγω) ενα γομαρι στο γραφειο μου.... και να μην πληρωσω κατι το οποιο θα αξιοποιω στο μισο.
Μιλάς για τον ενισχυτή?
Τα 90~100 watt per channel ειναι πολυ καλα εαν σκεφτεις οτι τα Logitech/Creative εχουν περιπου ~65 watt ανα δορυφορο και ποτε δεν το εχω πολυ δυνατα...
Εάν έχουν 10-15 watt rms να είσαι ευχαριστημένος
Τελος μηπως κανεις ξερει ποσο T.H.D. (Total Harmonic Distortion) εχουν τα Roister και να μου βρει ενα διαγραμμα του Frequency Response που εχουνε? Καθως στο site τους δεν εχουνε πολλες πληροφοριες σχετικα με αυτα... (εως καθόλου)
Ποσοστό παραμόρφωσης για τα ηχεία δεν θα βρεις πουθενά.Τώρα για το διάγραμμα
της καμπύλης απόκρισής τους μόνο σε κανένα review αλλά λίγο έως πολύ δύσκολο!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Ακομα να ρωτησω κατι σχετικα με τον ενισχυτη, επειδη πραγματικα για την χρηση που τον θελω θα αξιοποιω μονο τις ηχητικες του δυνατοτες υπαρχουν καπιοι ενισχυτες που ειναι μονο για ηχο? Χωρις να στερουνται ποιοτητας η δυνατοτητων (στην ενισχυση του ηχου) με τους αντιστοιχους που ειναι και για Video.
Οι δικάναλοι ενισχυτές.Οι οποίοι όμως είναι ακατάλληλοι για home cinema καθότι έχουν μόνο 2 κανάλια ενίσχυσης οπότε δεν μπορείς τις ταινίες όπως πρέπει.
Τώρα αναφορικά με το θέμα ποιότητα vs δυνατοτήτων υπάρχει ένα φανερό ''μυστικό''.Το όνομα αυτού Harman Kardon.
Nαι μεν στερούνται ευκολιών σε σχέση με κάποιους Ιάπωνες αντίπαλους τους αλλά είναι ''σωστότεροι'' απο ηχητικής απόψεως.Ειδικά σε μουσικό πρόγραμμα.
Τα 90~100 watt per channel ειναι πολυ καλα εαν σκεφτεις οτι τα Logitech/Creative εχουν περιπου ~65 watt ανα δορυφορο και ποτε δεν το εχω πολυ δυνατα...
Μην ψαρώνεις με τις ισχύς που βλέπεις σε προσπέκτους.Αυτές είναι πλασματικές μιας και κατά 99,99% δηλώνουν ισχύ που δίνει ένα κανάλι μόνο οδηγούμενο σε μια σχετικά εύκολη συχνότητα και σε φορτίο 8 Ohm(δλδ καμία σχέση με το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο).
Τελος μηπως κανεις ξερει ποσο T.H.D. (Total Harmonic Distortion) εχουν τα Roister
Απο 0 εώς 100%!Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τα συγκεκριμένα ηχεία αλλά για όλα τα ηχεία του κόσμου.
Φυσικά το ΤHD των ηχείων δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο των ενισχυτών,αλλά είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο και πρέπει να μετρηθεί σε κάθε συχνότητα με πλοιάδα διαφορετικών εντάσεων.Κοινώς δεν υπάρχει τέτοια πληροφορία σχεδόν για κανένα ηχείο του κόσμου.
και να μου βρει ενα διαγραμμα του Frequency Response που εχουνε? Καθως στο site τους δεν εχουνε πολλες πληροφοριες σχετικα με αυτα... (εως καθόλου)
Μόνο αν βρείς κάποιο τέστ τους σε κανά ελληνικό περιοδικό.Στο διαδύκτιο δεν έχω δει κάποια δοκιμή τους..

Reaction score
0

Ty για το reply,

* Ναι παντα για πολυκαναλο μιλαω. Αρα τζιφος εκει.
* Ναι για τον ενισχυτη μιλαω
* Ηταν rated στα 65 watt/ch κ 75 αντιστοιχα.
* Περιεργο, η Logitech εχει στο site της την παραμορφωση των ηχειων της, τουλ. για τα Z-5500 παραθετω:

http://www.logitech.com/en-roeu/speakers-audio/home-pc-speakers/devices/224

Technical Specifications

Total FTC power: 505 watts RMS
εδω --> Sub-woofer: 188 watts RMS (into 8 ohms, @ 100Hz, @ 10% THD)
Satellites:
κ εδω --> Left/Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1khz, @ 10% THD)
Center: 69 watts RMS (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)
Rear Left & Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)
Total Peak power: 1010 watts
Maximum SPL: >115 dB
Frequency response: 33 Hz — 20 kHz
Amplifier: Ultra-linear, high-capacity analog
Signal to noise ratio: >93.5 dB, typical 100
Input impedance: 8,000 ohms
Compatibility:
PC/Mac
CD
MP3
DVD
PlayStation®
Xbox®

Εκτος εαν εννοει κατι αλλο που μου διαφεβγει....

Timaras

Reaction score
2.178

* Περιεργο, η Logitech εχει στο site της την παραμορφωση των ηχειων της, τουλ. για τα Z-5500
Αυτή είναι η παραμόρφωση του ενισχυτή που είναι ενσωματωμένος στο κουτί του sub.
Kαι για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης για τα 65watt που λες,είναι με 10%
παραμόρφωση.Οι ενισχυτές av μετρούν ισχύ με παραμόρφωση της τάξης του 0.0...%

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Music/Movie Speakers για PC

Α, δεν το ηξερα, ευτυχως που το ξεκαθαρισαμε...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Δεν είναι το THD των ηχείων αυτό αλλά η μέγιστη ισχύς που δέχονται από τον ενισχυτή τους..

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.470

Τίμο τι θα γίνει βρε συ;
Πάντα θα με προλαβαίνεις:114:;
(Συνέχισε έτσι:444:)

Timaras

Reaction score
2.178

Τίμο τι θα γίνει βρε συ;
Πάντα θα με προλαβαίνεις:114:;
(Συνέχισε έτσι:444:)
Ρε συ τι να πω :203:!Το timing.Δεν έχω τέτοια πρόθεση αλήθεια!
Και να φανταστείς ότι σηκώνομαι,παίζω λίγο με τα παιδιά και ρίχνω και καμμιά κλεφτή
ματιά στον H/Y!

Reaction score
0

Τωρα να ρωτησω κατι βασικο, λογο το οτι εχω ανοιχτο το PC μου πολλες ωρες, ποσο περιπου καταναλωνουν τα ηχεια (βασικα στα παθητικα ο ενισχυτης τους)? Σε αυτα που εχω/ειχα μεχρι τωρα ειναι πολυ λιγο η κατανάλωση (περιπου 80 watt) καθως δεν τα βαζω πολυ δυνατά. Απο τα δικα σας συστηματα ποσο περιπου ειναι η καταναλωση σας?

Ναι πριξημο το ξερω...αλλα ετσι οπως εχει παει το ρευμα 700 watt την ωρα επι 9~10 ωρες την μερα ειναι σεβαστο ποσο....^^

Timaras

Reaction score
2.178

Τωρα να ρωτησω κατι βασικο, λογο το οτι εχω ανοιχτο το PC μου πολλες ωρες, ποσο περιπου καταναλωνουν τα ηχεια (βασικα στα παθητικα ο ενισχυτης τους)? Σε αυτα που εχω/ειχα μεχρι τωρα ειναι πολυ λιγο η κατανάλωση (περιπου 80 watt) καθως δεν τα βαζω πολυ δυνατά. Απο τα δικα σας συστηματα ποσο περιπου ειναι η καταναλωση σας?

Ναι πριξημο το ξερω...αλλα ετσι οπως εχει παει το ρευμα 700 watt την ωρα επι 9~10 ωρες την μερα ειναι σεβαστο ποσο....^^
Η ισχύς του τροφοδοτικού των ενισχυτών αναφέρεται σε φουλ ένταση οπότε μην
ανησυχείς ιδιαίτερα

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Music/Movie Speakers για PC

ναι αυτο το φανταζομαι...απλα κατι πιο συγκεκριμενο για να εχω μια αισθηση του ποσο καταναλωνει...καλυτερα να ρωτησω εδω καθως ειμαι σιγουρος οτι εαν ρωτησω εναν πολιτη σε καταστημα θα μου πει χρυσες μ***ιες...

μιλαω για καταναλωση τυπικη με χρηση εντασης 15 % ~ 25 %. επισης οταν ανοιγω τον ενισχυτη και π.χ. χρησημοποιω μονο τα 6 απο τα 8 καναλια και χωρις Video ο ενισχυτης 'δουλευει' και το Video και τα καναλια που δεν χρησημοποιω?

Timaras

Reaction score
2.178
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Music/Movie Speakers για PC

Δεν ξέρω να σου πω συγκεκριμένο νούμερο και θα ήταν λάθος νομίζω γιατί ποτέ δεν θα είναι το ίδιο.
Παραπάνω από 80 που αναφέρεις πάντως.(Είναι τόσα κυκλώματα που τροφοδοτούνται + οθόνη...)

Reaction score
0

οταν λες οθονη εννοεις την LCD του amp η του PC? εαν λες του ενισχυτη μια τετοια LCD δεν νομιζω να καταναλωνει πανω απο 0.1 watt ><. Επισης την καταναλωση του PC με οτι αυτο εχει επανω (οθονες, περιφεριακα κτλ) την βγαζω εξω... μονο τα ηχεια λεω.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.400
Members
38.694
Νεότερο μέλος
manos.papadopoulos