Musical Fidelity V-DAC

Reaction score
0
Απάντηση: Musical Fidelity V-DAC

define στρογγυλεμενος:111:
στρογγυλο οπως λάμπα.Η λαμπα ως γνωστον στρογγυλέυει,δεν εχει την αναλυση του τρανζιστορ.Αυτο εννοω στρογγυλο,χωρις ακμες, οξυτητες
Φιλε famouton 8 χρονων εισαι??

Reaction score
1

Δηλαδη ,περιορισμενη αναλυση σημαινει περιορισμενο ευρος συχνοτητας.Δηλαδη τι αποκριση και slew rate εχει ενα τυπικο λαμπατο σταδιο και τι ενας τελεστικος για να λεμε οτι στρογγυλευει η λαμπα?

9 κλεινω το Σεπτεμβρη

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Γενικά η ανάλυση στις συσκευές ήχου έχει να κάνει με τη λεπτομέρεια που αυτές μπορούν να εκμαιεύσουν από το μουσικό υλικό που τις τροφοδοτείται.

Δεν έχει σχέση με τα δυναμικά και την απόκριση συχνότητας.

Reaction score
7.194

Το εχω 2,5 μηνες,για τα χρηματα του ειναι πολυ καλο,βελτιωνει πολυ τον ηχο των media players,dvd players κλπ αλλα και ενος υπολογιστη (ακομα και με καλη καρτα ηχου εννοειται). Απο την αλλη δεν ειδα να βελτιωνει τον ηχο του cd player μου (ΝΑD C541i,οχι κατι το ιδιαιτερο δηλαδη). Σιγουρα μια αριστη αγορα ειδικα αν λαβουμε υποψη και το κοστος της αλλα και το που κινειται ο ανταγωνισμος (επωνυμος και αγγλικος....)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Musical Fidelity V-DAC

Απο πότε;
πσιτευω οτι εδω χαλαμε το θεμα το petermeni.αν θελετε να δαιφωνισουμε περι λαμπας η τρανσιστορ καλο θα ειναι να ανοιξουμε αλλο threat.
μην προσπαθησουμε παλι να εξηγησουμε τα γνωστα.ο κυκλος δεν τετραγωνιζεται και η λαμπα δεν εχει αναλυση,εχει χροιες, ειναι υγρη,ειναι χαλαρο το χαμηλο της.σιγουρα πολλες φορες την προτιμω γιατι ειναι πιο ξεκουραστη δεν εχει την αναλυση και το ξεγυμνωμα του ηχου του τρανσιστορ.ακουω με τρανσιστορ πολλα χρονια και οποτε πηγαινω σε καποιο αλλο λαμπατο συστημα παθαινω,τρελαινομαι ,ενθουσιαζομαι τοσο πολυ που λεω παω να,παρω εστω εναν λαμπατο προ γιατι τα ηχεια μου δεν οδηγουνται με καμμια λαμπα (2 Χ 12" το καθενα) μαλιστα καποιος φιλος μπορει να μου δανεισει εναν λαμπατο προ για χαρω και εγω λιγο φωνες και χροιες.
αλλα μην ξεχναμε τα βασικα μειονεκτηματα της λαμπας.
Αν τωρα πυροδοτησα εχθρες σορρυ την αληθεια λεω.

Και το ξαναλεω μου αρεσουν τα λαμπατα συστηματα αλλα τα ηχεια μου τα παντρευτηκα δεν δεν μπορω να αλλαξω τα ενισχυτικα μου παρα μονο να τα γλυκανω λιγο

Reaction score
8

η λαμπα δεν εχει αναλυση,
μαλλον κανεις λαθος

αλλα ας αφησουμε τον Πετρο να μας γραψει τις ακουστικες εντυπωσεις του απο το ντακ.

Reaction score
4

....
Δηλαδη τι αποκριση και slew rate εχει ενα τυπικο λαμπατο σταδιο και τι ενας τελεστικος για να λεμε οτι στρογγυλευει η λαμπα?
....
~3.41 :102:

Reaction score
143
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Musical Fidelity V-DAC

Και το ξαναλεω μου αρεσουν τα λαμπατα συστηματα αλλα τα ηχεια μου τα παντρευτηκα δεν δεν μπορω να αλλαξω τα ενισχυτικα μου παρα μονο να τα γλυκανω λιγο
αρα τα ηχεια σου φταινε οχι οι λαμπες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Πριν τις ακουστικές εκτιμήσεις να πω πως το V-DAC συνδέθηκε με όλους του πιθανούς τρόπους που προσφέρει και συγκεκριμένα...

Από την είσοδο Coaxial τροφοδοτήθηκε από το Vincent CD-S1.1 καθώς και από κάρτα ήχου υπολογιστή.

Από την είσοδο USB συνδέθηκε με ένα Laptop της Acer.

Και από την οπτική του είσοδο συνδέθηκε με το γνωστό Media Player της WD.

Το μεγαλύτερο μέρος των ακροάσεων έγινε στο δεύτερο σύστημα που διαθέτω και αποτελείται από έναν λαμπάτο ολοκληρωμένο καθώς και τον, μικρό μόνο στο μάτι, Dared MP-5. Τα ηχεία που χρησιμοποιήθηκαν ήταν όλα ιδιοκατασκευές μου από μικρό ραφιού μέχρι δαπέδου.

Για ποιο πλήρη εικόνα συνδέθηκε και στο σύστημα φίλου αλλά για περιορισμένο χρόνο.

Για την ακουστική εκτίμηση από την οπτική είσοδο συνδέθηκε στο κυρίως μου σύστημα που <<ξεβρακώνει>> ότι συνδεθεί επάνω του.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Λοιπόν το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει την προσοχή του ακροατή του μετατροπέα είναι ο μαλακός και ξεκούραστος χαρακτήρας του.

Είναι σπάνιο, στη κατηγορία τιμής που κινήται το V_DAC αλλά και αρκετά παραπάνω, να βρεθεί ψηφιακή συσκευή που να μη κουράζει σε μακροχρόνια ακρόαση και να μην έχει επιθετικό ήχο.
Με το Musical Fidelity μπορείς μια χαρά να ακούς μουσική για ώρες και να μη καταλάβεις πως πέρασε η ώρα.

Στις επιμέρους περιοχές του φάσματος τώρα...

Το χαμηλό του δεν είναι αυτό που ονομάζουμε εμφατικό και δεν τραβάει την προσοχή.
Όντως πολύ διακριτικό αλλά με σαφέστατο παλμό και ρυθμό δίνει (αν μπορεί αυτό να λεχθεί) μια live αίσθηση.
Με βρίσκει σαφώς σύμφωνο αυτή η άποψη του σχεδιαστή του σε σχέση με την πλειoψηφία των φτηνών player.
Θα ταιριάξει πολύ με συστήματα που το πλαδαρό και <<ατσούμπαλο>> χαμηλό (πολύ συνηθισμένο στις χαμηλές κατηγορίες τιμής) καλύπτει και επιβάλλεται του υπόλοιπου φάσματος.

Η μεσαία του περιοχή είναι πολύ ευχάριστη, αρκετά αναλυτική, χωρίς <<φουσκώματα>> και με καλή συνοχή.

Οι υψηλές συχνότητες είναι γρήγορες με καλό αέρα και αίσθηση του χώρου.

Ο μετατροπέας κάνει εύκολα αντιληπτές τις όποιες διαφορές στο σήμα που τον τροφοδοτεί.
Γενικά τον καλύτερο ήχο έδωσε οδηγούμενο από το laptop στη θύρα USB. Εκεί έβγαλε λίγο περισσότερη ενέργεια στη χαμηλή και μεσοχαμηλή περιοχή καθώς και αυξημένο όγκο στη μεσαία.

Από την οπτική είσοδο και οδηγούμενο από το media player της WD έκανε άμεσα αντιληπτή τη ποιότητα του μουσικού προγράμματος που το τροφοδοτούσε.
Σαφέστατα βελτίωσε τον ήχο του συγκεκριμένου media player κάνοντας έτσι αποδεκτό το αποτέλεσμα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.361

...

9 κλεινω το Σεπτεμβρη
Αααααααχχ, από μικρός στα βάσανα! Λάμπες, τελεστικοί, άκρα, στρογγυλέματα, χροιές... :114: :114:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Μετά το τι άκουσα θεωρώ απαραίτητο να πω και τι παραπάνω θα ήθελα από το V-DAC.

Λοιπόν στον ηχητικό τομέα αυτό που μου έλειψε είναι λίγο παραπάνω όγκος, σωστά όμως ζυγισμένος σε όλο το ακουστικό φάσμα.
Δεν θα έβλαπτε επίσης και λίγη περισσότερη λεπτομέρεια.
Βέβαια τα παραπάνω ισχύουν ανεξαρτήτως τιμής.
Για τα 180 ευρώ που κοστίζει μια χαρά τα καταφέρνει.

Στον κατασκευαστικό τώρα τομέα θα ήθελα ένα διακόπτη που να θέτει το μετατροπέα σε θέση off. Το εξωτερικό τροφοδοτικό του είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο δίκτυο και βέβαια και η συσκευή.
Αυτό και για την παραπάνω ηλεκτρική κατανάλωση και την επίπτωση στο περιβάλλον αλλά και τη μακροζωία των υλικών του.
Μην ακούσω τίποτα <<κουφό>> πως έτσι η συσκευή είναι ζεστή!
Αυτό μπορεί να λυθεί με τη χρήση ενός πολύπριζου με διακόπτη.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307

Πέτρο ευχαριστούμε για την πλήρη ενημέρωση. Φαίνεται όντως αξιόλογο εργαλείο και σε πολύ καλή τιμή.

Το δοκίμασες μήπως συνδεδεμένο σε PC με την coaxial ή την οπτική και με υλικό 24/96;

Reaction score
3

Και για να κάνω μία σημαντική ερώτηση,,,σε σχέση με το DacMagic της Cambridge τι διαφορές έχει?

Θεωρητικά πρέπει να είναι χειρότερο, έχει και την μισή τιμή (αν συγκρίνουμε ελληνικές τιμές...αν όμως από Αγγλία 100 ευρώ διαφορά).

Το ρωτάω γιατί είναι 2 από τα πιο γνωστά DAC στην χαμηλή αυτή κατηγορία.
Πέτρο το DacMagic το έχεις ακούσει?

Κάποιος άλλος τα έχει συγκρίνει αυτα τα δύο?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Re: Απάντηση: Musical Fidelity V-DAC

Πέτρο ευχαριστούμε για την πλήρη ενημέρωση. Φαίνεται όντως αξιόλογο εργαλείο και σε πολύ καλή τιμή.

Το δοκίμασες μήπως συνδεδεμένο σε PC με την coaxial ή την οπτική και με υλικό 24/96;
Σπύρο σε PC το δοκίμασα αλλά όχι με υλικό 24/96.
Τις όποιες διαφορές, από τις καλές και τις κακές ηχογραφήσεις, τις φανέρωσε σχετικά εύκολα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Και μια ερώτηση από εμένα. Από τη USB δέχεται σήμα 24/96;
Όπως μπορείς να δεις στα χαρακτηριστικά του δέκτη USB που χρησιμοποιεί (PCM2706) δέχεται μέχρι 16/48 σήμα.

Μη φανταστείς όμως πως αυτό κάνει τη διαφορά καθώς υπάρχουν πολύ σημαντικότερη παράγοντες για καλό ήχο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.441
Re: Απάντηση: Musical Fidelity V-DAC

Και για να κάνω μία σημαντική ερώτηση,,,σε σχέση με το DacMagic της Cambridge τι διαφορές έχει?

Θεωρητικά πρέπει να είναι χειρότερο, έχει και την μισή τιμή (αν συγκρίνουμε ελληνικές τιμές...αν όμως από Αγγλία 100 ευρώ διαφορά).

Το ρωτάω γιατί είναι 2 από τα πιο γνωστά DAC στην χαμηλή αυτή κατηγορία.
Πέτρο το DacMagic το έχεις ακούσει?

Κάποιος άλλος τα έχει συγκρίνει αυτα τα δύο?
Cookies το Dacmagic δεν το έχω ακούσει σε γνωστές μου συνθήκες οπότε δεν έχω άποψη.

Μετά από σχετικό ψάξιμο που έριξα, θεωρητικά, υπερτερεί του V-DAC στο ψηφιακό τμήμα. Στη πράξη βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει.

Από την άλλη το Dacmagic έχει εξαρτήματα επιφανειακής στήριξης στο αναλογικό τμήμα, οπότε δύσκολα του βάζεις χέρι, ενώ το V-DAC είναι η χαρά της βελτίωσης.

Νομίζω πως περιττεύει να σου σε ποιο θα κατέληγα.

Είδη έχω βγάλει πακέτο αναβάθμισης του V-DAC.

Reaction score
6
Και φυσικά θα μας πεις για το πακέτο αναβάθμισης, γιατί έχω αρχίσει να ψήνομαι και συνήθως εγώ δε θέλω και πολύ να το πάρω απόφαση... :144:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.621
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75