Musical Paradise MP-301 MK3 Mini Tube Amplifier with Headphone Output

Reaction score
9
Πρόσφατα αγόρασα από Καναδά (αν και η κατασκευή και αποστολή γίνεται από Κίνα) ένα μικρό Set ενσιχυτή που είναι και ενισχυτής ακουστικών.

Δέχεται δύο λάμπες ενίσχυσης (από 6L6 μέχρι KT88) χωρίς ανάγκη χειροκίνητου bias και δύο προενισχύτριες 6j8p (και τις αντίστοιχες 6SJ7, 5693, 6SK7, 6SD7, 6*8) οι οποίες είναι τύπου octal αν το λέω σωστά, συγγενικές με τις 6sl7 & 6sn7 και πολύ οικονομικές.

Η απόδοση του είναι πραγματική έκπληξη σε συνάρτηση με την λογική τιμή του και είναι άψογο και ως ενισχυτής ακουστικών. Κυριολεκτικά μου άλλαξε την (πλανημένη) αντίληψη για το πόσα βατ χρειάζεται κανείς για να ακούσει μουσική, ακόμα και metal.

Σε blind test δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανείς ότι ακούει μόλις 6 βατάκια set.

Για όποιον θέλει και set και ευκολία χρήσης και ποιοτικό ενισχυτή ακουστικών σε τιμή κατά την προσωπική μου άποψη χώμα για αυτά που προσφέρει.

Εδώ το λινκ με περισσότερες πληροφορίες http://www.musicalparadise.ca/store/index.php?route=product/product&path=59&product_id=54

Reaction score
9
Απάντηση: Musical Paradise MP-301 MK3 Mini Tube Amplifier with Headphone Output

Να συμπληρώσω ότι αν και ο ενσιχυτής είναι άψογος και με τις στοκ λάμπες έχω κάνει τις κάτωθι αναβαθμίσεις γιατί πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.
1) Αλλαγή των 6L6 με αντίστοιχες NOS Ρώσικες.
2) Αλλαγή της ασφάλειας στο iec με Silver HiFiTuning.
3) Αλλαγή των πυκνωτών της τροφοδοσίας με μεγαλύτερους
4) Προσθήκη δύο πυκνωτών Mundorf Supreme (αυτή η αλλαγή είναι στο πρόγραμμα δεν την έκανα ακόμα).

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145

...
2) Αλλαγή της ασφάλειας στο iec με Silver HiFiTuning.
...
Απάνω που μ' έφτιαξες, μ' έκανες κομμάτια... :105:

Reaction score
9

Αξιώιθηκα να ανεβάσω μία φωτο του εσωτερικού που δείχνει τις αλλαγές που έχουν γίνει σε σχέση με το original.

Πριν

Μετά

Reaction score
9

Οι δύο μεγάλοι λευκοί πυκνωτές είναι Κινέζικοι PIO 20uf σε πολύ μικρό μέγεθος για 20uf ενώ οι Mundorf Supreme δίπλα έχουν το ίδιο μέγεθος για μόλις 2.2uf.

Πάντως δεν μου άρεσαν οι Mundorf και τους αντικατέστησα με Ρώσσικους PIO. Πολύ έμφαση στη λεπτομέρεια αλλά και πολύς ντόρος για όχι και τόσο ισσοροπημένο ήχο κατά τη γνώμη μου.

Η τελική επιλογή θα γίνει ανάμεσα στους Ρώσσικους και δύο Jupiter Beeswax HT που περιμένω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead