musicserver

D

deleted user 10898

Guest
παιζει κανεις απο mousicserver?
απλο pc με dac, κατι πιο συνθετο?
ετοιμη λυση?
διαφορες με cd?

Nikos

Reaction score
23
Νικο. Μπορεις, αν εχεις ηδη έναν υπολογιστη, να προσθεσεις μια εσωτ. Καρτα ηχου.
Αν δεν τα καταφερνεις με τους υπολογιστες, η αν χρησιμοποιεις Laptop, να προσθεσεις μια εξωτ. Καρτα ηχου, usb η fire Wire.
Οσο για σκληρους δισκους, η χρησιμοποιεις εσωτερικους η εξωτερικους, κατά προτιμηση Ethernet.
Ουσιαστικα, το βασικοτερο κομματι είναι το Dac, ειτε μιλαμε για εσωτερικες η εξωτερικες καρτες ηχου. Αυτό, ουσιαστικα, θα καθορισει και το αποτελεσμα της ηχητικης αποδοσης.
Θα σου προτεινα, αν θελεις να ασχοληθεις σοβαρα να πας προς τις επαγγελματικες καρτες ηχου, που εχουν πεσει σε χαμηλα επιπεδα.
Παντως, για να φτιαξεις εναν Server, επιπεδου Ηι-End, χρειαζεσαι αρκετα χρηματα.
Αν δεν το κατεχεις και εχεις υπομονη, σε λιγο οι τιμες των ετοιμων θα είναι προσιτες, γιατι προς τα εκει οδευουμε.
Οσο για την συγκριση ποιο "βρονταει" καλυτερα, για μενα είναι το ιδιο και το αυτο.
Πλεονεκτημα του Server είναι η χωριτικοτητα και τα μη προβληματα των cd και των τρανσπορτ...
Πλεονεκτημα του cd η "μαγεια" της διαδικασιας, εξωφυλλο, βιβλιαρακι, κλπ.
Περι αυτου, οτι κανει κεφι ο καθενας.
Αν θελεις την προσωπικη μου αποψη, δεν με αγγιζει η διαδικασια αλλα το ηχητικο αποτελεσμα.
Οσον αφορα τα ανεκδοτο, εχω ένα τρανσπορτ "θωρηκτο", ένα είναι το τραγουδι που θα αφιερωσω σε αυτά. «παρτο Λιζα και καντο κορνιζα…»
Αν δεν εχεις σοβαρο Dac με ωρολογιο ακριβειας, όλα τα αλλα είναι καλλιγραφιες στης Μυλωνους τον κ@λο.
Ο μοναδικος λογος, που θα χρησιμοποιουσα cd player, είναι το Super audio cd. Αλλα από την άλλη, δεν το βλεπω και καλα…ολιγα κατά τη γνωμη μου τα ψωμια του.

D

deleted user 10898

Guest
θενκσ ντολ φον..
με τα πσισι τα παω αρκετα καλα και με τα μακ επισης.
βλεπω μια ταση για στροφη σε μουσικσερβερσ (στο οντιογκον και αλλου...)
επειδη ψαχνω για πηγη λεω να παω σε μουσικσερβερ ντακ λυση.
καταρχην θα παιζει lossless απο itunes. επειδη θελω και δυνατοτητα 24/96 (αρχισαν τα 24/96 νταουνλοαντσ) αποριπτω τα της apple για τρανσπορτ (airport extremme apple tv κλπ). κοιταγα τα slimdevices αλλα μαλλον θα κοτσαρω τον ιμακ στο σαλονι (παντοφλα μυριζομαι).
για την ωρα με αρεσει apogee duet. firewire καλωδιακι και αμα γουσταρω κοτσαρω και την ηλεκτρικη επανω. το ντακ του ειναι πολυ καλο μαλιστα ιδιαιτερα αναλυτικο οπως το θελω (ακολουθει λαμπα στην προενισχυση). ετσι αποφευγω το jitter των ασυρματων και δεν χρειαζομαι benchmark η reclocer.

ολοι απο σιντια παιζετε? αντε πειτε...
Νικος

GF

Reaction score
27
Εγω παιζω απο λαπτοπ και δισκους δικτυου με ασυρματη συνδεση.
Τωρα παιρνει σαρκα και οστα το συστημα, οποτε ακομα παιζω απο την αναλογικη εξοδο της καρτας ηχου. Το αποτελεσμα ειναι να εχω απιστευτο θορυβο/παρασιτο οταν ειναι συνδεμενο στο τροφοδοτικο. Με την μπαταρια ειναι ησυχο!
Προεχως ψηφιακη συνδεση η/και κατασκευη τροφοδοτικου της προκοπης.

D

deleted user 10898

Guest
Εγω παιζω απο λαπτοπ και δισκους δικτυου με ασυρματη συνδεση.
Τωρα παιρνει σαρκα και οστα το συστημα, οποτε ακομα παιζω απο την αναλογικη εξοδο της καρτας ηχου. Το αποτελεσμα ειναι να εχω απιστευτο θορυβο/παρασιτο οταν ειναι συνδεμενο στο τροφοδοτικο. Με την μπαταρια ειναι ησυχο!
Προεχως ψηφιακη συνδεση η/και κατασκευη τροφοδοτικου της προκοπης.
δεν ειναι μονο τα παρασιτα. τα ενσωματωμενα dac των laptop ειναι απαραδεκτα. εαν θες να παιζεις απο λαπτοπ κοιτα εξωτερικα ντακ.η συσκευες σαν το squeezebox που μεταφερουν ασυρματα τον ηχο και εχουν ντακ καλυτερα απο τα πισι αλλα δεν πλησιαζουν τον ηχο των σιντι πλαυερ.
Νικος

GF

Reaction score
27
Μα γι'αυτο και προτιθεμαι να παρακαμψω τα DAC με την ψηφιακη συνδεση. :113:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
To Squeezebox είναι άριστο ως transport. Το αρκετά ακριβότερο Transporter έχει και πολύ καλό DAC.
Για jitter λόγω ασύρματης σύνδεσης δεν γνωρίζω κάτι. Αντίθετα οι μετρήσεις στο Stereophile δείχνουν άριστη συμπεριφορά:

"Fed 24-bit data via the WiFi network, the Transporter developed just 235 picoseconds peak–peak of jitter with no data-related components"

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και wired ethernet.

Reaction score
383
Escient στα 800 λιρια Αγγλιας.
Samsung Q1 για το control.

Στο DSP και μετα στο DAC. Καθαρισες

Reaction score
8
Να ρωτησω και εγω κατι ως ολιγον ασχετος. Ηια να παρω καλι δικαναλο ηχο απο το πι σι θα κανει καλη δουλεια ενα ΒΕΝCHMARK USB η να βαλω καμμια καρτα ηχου εσωτερικα η τι αλλο;

D

deleted user 10898

Guest
σας ευχαριστω ολους.
ομως...
το squeezebox παει μεχρι 24/48. κριμα να μην παιζει τα 24/96..
το τρανσπορτερ ειναι αριστο αλλα πανακριβο.(εχει και ρεκλοκερ για μειωση του τζιτερ και καλο ντακ).
το Escient δεν μου χρειαζεται αφου εχω ιμακ.
συνεχιζω το ψαξιμο.
Νικος

D

deleted user 10898

Guest
Να ρωτησω και εγω κατι ως ολιγον ασχετος. Ηια να παρω καλι δικαναλο ηχο απο το πι σι θα κανει καλη δουλεια ενα ΒΕΝCHMARK USB η να βαλω καμμια καρτα ηχου εσωτερικα η τι αλλο;
το benchmark ειναι πολυ καλη λυση αλλα ειναι στο χιλιαρικο.
ειναι ομως αριστο για αυτη τη δουλεια. εαν τα κοματια σου ειναι συμπιεσμενα (mp3 klp) παρε κατι πιο φθηνο.
Νικος

Reaction score
8
σκεφτομαι να περασω ολα τα κομματια των σι ντις που μου αρεσουν στο σκληρο και να συνδεσω πανω του και την ψηφιακη απο το cd μου και να το δουλεψω σαν προενισχυτη κατευθειαν στους τελικους μου. Αιναι αυτη καλη λυση η εχει καποιος να προτεινει κατι αλλο;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
το τρανσπορτερ ειναι αριστο αλλα πανακριβο.(εχει και ρεκλοκερ για μειωση του τζιτερ και καλο ντακ).
Γι'αυτά που προσφέρει δεν θα το έλεγα "πανάκριβο".
Τι budget υπολογίζεις;

Ειδικά για να πάρεις 24/96 με οικονομικό τρόπο και αποδεκτή ποιότητα θα πρέπει να κοιτάξεις σε εξωτερικές κάρτες ήχου.

Mία οικονομική λύση για να στείλεις 24/96 από το PC σε κάποιο DAC φαίνεται να είναι αυτό.

Το έχουμε συζητήσει το θέμα σε 2-3 thread. Ρίξε μία ματιά.

D

deleted user 10898

Guest
σκεφτομαι να περασω ολα τα κομματια των σι ντις που μου αρεσουν στο σκληρο και να συνδεσω πανω του και την ψηφιακη απο το cd μου και να το δουλεψω σαν προενισχυτη κατευθειαν στους τελικους μου. Αιναι αυτη καλη λυση η εχει καποιος να προτεινει κατι αλλο;
η λυση αυτη ειναι τζαμπα αφου το σιντι σου εχει ψηφιακη εισοδο. αναλογα με το ντακ του σιντι συνηθως ειναι και το αποτελεσμα!
τι σιντι εχεισ? τι ψηφιακη εισοδο εχει?
καντο και γραψε αποτελεσματα...
περνα τα κοματια σε καποιο μη απολεστικο φορμα (lossless apple, flac).
Νικος

Reaction score
11
Vet

Το Duet στα 500 ευρώ, -δεν το έχω ακούσει- δείχνει να είναι ιδανική επιλογή, ειδικά για Mac. Οι άλλες επιλογές για 24/96 κοστίζουν τα διπλά και δεν νομίζω να ακούγονται 2Χ καλύτερα. :114: Μη διστάζεις για το iMac + iTunes σαν πηγή... μάλλον δεν θα ξαναγυρίσεις ποτέ σε CD player.

D

deleted user 10898

Guest
Vet

Το Duet στα 500 ευρώ, -δεν το έχω ακούσει- δείχνει να είναι ιδανική επιλογή, ειδικά για Mac. Οι άλλες επιλογές για 24/96 κοστίζουν τα διπλά και δεν νομίζω να ακούγονται 2Χ καλύτερα. :114: Μη διστάζεις για το iMac + iTunes σαν πηγή... μάλλον δεν θα ξαναγυρίσεις ποτέ σε CD player.
συμφωνω σε ολα...

Reaction score
0
Vet

Τώρα τελευταία έχουν ακουστεί διάφορα για το iTunesκαι resampling.
http://hydrogenaudio.org/forums/lofiversion/index.php/t59501.html
Με λίγο διάβασμα όλα διορθώνονται.

Το DAC-1 συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Το άλλο που πρέπeι να προσέξει κανείς είναι το UserInterface. Θέλει TVJ

Με ένα καλό DAC(Το DAC-1 συστήνεται ανεπιφύλακτα.) είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν πολύ απλά ‘computers’, ένα linux-boxμε ελάχιστη επεξεργαστική ισχύ κάνει εξίσου καλή δουλεία (στα 44/16). Ακόμακαιset-topboxeslinux(eg. Dreambox) αποδίδουνπολύκαλάσανLAN transports.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.258
Members
38.436
Νεότερο μέλος
damian111