Nad c335bee shutting down

Reaction score
0
Εχω τον παραπανω ενισχυτη με ενα σετ klipsch rf-62 και σημερα το δοκιμασα να δω μεχρι ποια ενταση ακουγεται καθαρα.....

Κατεληξα να το εχω κανα δυο ωρες στα 3/4 περιπου της εντασης...και καποια στιγμη μου κλεινει μονο του (δηλαδη γυρναει το λαμπακι power απο μπλε σε κοκκινο και κλεινει ο ηχος) λεω θα ζεσταθηκε και το αγηνω να κρυωσει,ομως μετα απο καμια ωρα και αφου κρυωσε μετα απο καποια ενταση κλεινει μονο του καθε φορα ενω πιο σιγα παιζει αψογα....

Τι μπορει να φταει;;;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.681
Απάντηση: Nad c335bee shutting down

Έχεις υπερβολικές απαιτήσεις! - και απορώ πώς δεν κατέστρεψες ακόμα κάποιο μεγάφωνο, (αν δεν το έχεις κάνει ήδη, χωρίς να το έχεις πάρει είδηση). Η συμπεριφορά του ενισχυτή είναι φυσιολογική, καθώς επεμβαίνει κάποιος θερμικός αισθητήρας που πιθανώς διαθέτει, ή ανιχνεύει υψηλό ρεύμα. Καλώς κλείνει, δεν έχει κανένα πρόβλημα - μακάρι τα κυκλώματα προστασίας όλων των ενισχυτών να λειτουργούσαν σωστά. Μη παίζεις τόσο δυνατά για τόσο πολλή ώρα. Η μέγιστη ισχύς του ενισχυτή βγαίνει κάπου λίγο μετά τη μέση του volume, στη θέση "και πέντε".

Reaction score
0

Νομιζω δεν καταλαβες τι εννοω,πλεον ο ενισχυτης κλεινει στο παρα τεταρτο (βασικα αναλογα με το τι ενταση παιζει,αν ο ηχος ειναι σιγανος παει και μεχρι ακριβως)...
Δηλαδη δεν λειτουργει οπως θαπρεπει....

Τα μπασα απο το αριστερο ηχειο δεν δουλευουν... :΄(
Καηκαν;;; Μπορω να κανω κατι αλλο εκτος του να τα στειλω για να αλλαξουν το(τα;;) μεγαφωνο;;;;

Παιζει αυτο να δημιουργει και το κλεισιμο του ενισχυτη;;;;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.681

Αλλάζεις μεγάφωνα (το πιθανότερο). Πιθανότατα γι' αυτό κλείνει νωρίς ο ενισχυτής. Εκτός αν το ηχείο δέχεται διπλοκαλωδίωση, και έχουν αφαιρεθεί οι βραχυκυκλωτήρες, και το καλώδιο είναι συνδεδεμένο στις υποδοχές του τουήτερ.

Reaction score
0

Αλλάζεις μεγάφωνα (το πιθανότερο). Πιθανότατα γι' αυτό κλείνει νωρίς ο ενισχυτής. Εκτός αν το ηχείο δέχεται διπλοκαλωδίωση, και έχουν αφαιρεθεί οι βραχυκυκλωτήρες, και το καλώδιο είναι συνδεδεμένο στις υποδοχές του τουήτερ.
Δοκιμασα με ενα ηχειο και δουλευε μια χαρα ο ενισχυτης....

Το ηχειο πρεπει να το στειλω εκει απο οπου το πηρα,ή υπαρχουν service της klipsch και αλλου;;;;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.681

Κατ' ευθείαν στον αντιπρόσωπο, για να αποφύγεις καθυστερήσεις και γραφειοκρατία.

ΛΑΪΟΣ ΙΩΑΝ Ν ΑΕΒΕ

Γ' Σεπτεμβρίου 166
Αθήνα
11251
τηλ. 2108629513

Reaction score
0

Από τί άλλο καίγεται ένα μεγάφωνο;
Τυχαιο βραχυκυκλωμα, ελατωματικο κομματι;;;;

Δεν ξερω,λεω....

Απλως μου φενετε λιγο περιεργο που ενισχυτης 80W με soft clipping ενεργοποιημενο,εκαψε ηχεια που αντεχουν 125W με 250W peak....

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Τυχαιο βραχυκυκλωμα, ελατωματικο κομματι;;;;

Δεν ξερω,λεω....

Απλως μου φενετε λιγο περιεργο που ενισχυτης 80W με soft clipping ενεργοποιημενο,εκαψε ηχεια που αντεχουν 125W με 250W peak....
Και ο μικρός ενισχυτής μπορεί να κάψει μεγάφωνα.
Τα 125 rms του ηχείου σημαίνει οτι μπορεί να δουλεύουν για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και πάντα μέσα στο εύρος συχνοτήτων που δηλώνει ο κατασκευαστής. Π.χ. τα 35 Hz είναι του ηχείου σου κι όχι του επιμέρους μεγαφώνου. Όταν του δώσεις χαμηλότερη συχνότητα κατα την αναπαραγωγή το μεγάφωνο πάλλεται πολύ χωρίς να αναπαράγει αυτές τις συχνότητες, του είναι άγνωστες. Άρα η θα παρουσιάσει μηχανική βλάβη (σπάσιμο κώνου-ανάρησης κλπ) η θα καεί το πηνίο του.

Reaction score
2

Δύο ώρες σε τέρμα ένταση (με παραμόρφωση πιθανότατα) δεν είναι διόλου παράξενο να κάηκε πηνίο...

Reaction score
0

Δύο ώρες σε τέρμα ένταση (με παραμόρφωση πιθανότατα) δεν είναι διόλου παράξενο να κάηκε πηνίο...
Ειπα το εφτασα μεχρι λιγο πριν αρχισει να παραμορφωνει.......
αυτη η ενταση ηταν καπου στα 3/4..... τελως παντων.ευχαρστω για τις απαντησεις,αυριο θα παρω τηλ για να συννενοηθω για τον τροπο αποστολης-πληρωμης,επειδη ειμαι απο Ξανθη.....

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.120

περα απο ολα τα παραπανω σχολια τα οποια ειναι πολυ σωστα σημειωστε οτι """εξ απ ανεκαθεν"" η NAD βαζει μικρους μετασχηματιστες στα μηχανηματα της με αποτελεσμα σε ματρησεις σε απλο ωμικο φορτιο να μπορει οριακα να καλυπτει τις προδιαγραφες που εχει σε ισχυ αλλα σε ενα απιτητικο φορτιο οπως ειναι ενα πραγματικο ηχειο τοτε το ρευμα ειναι πολυ οριακο εως ανεπαρκες .

Αυτο φυσικα σημαινει παραμορφωση στις κορυφες η οποια και προφανως ειναι υπευθυνη για το καμμενο σου μεγαφωνο και οχι τοσο η ισχυς ...

Το κριμα ειναι οτι και το αλλο που παιζει μπορει να ειναι μια ψιλη αρπαγμενο παρολο οτι κοστιζουν εγω θα τα αλλαζα και τα δυο ...

Reaction score
0

Πηγα ξανθη πηρα τηλεφωνω στον αντιπρόσωπο και μου ειπε οτι δυσκολα να καηκαν και οτι ειτε ακουμπαν τα καλωδια των μεγαφωνων ειτε καηκε καποιος πυκνωτης στο crossover,τελικα ακουμπουσαν τα καλωδια και αφου τα απομακρυνα δουλευει μια χαρα....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.591
Members
38.473
Νεότερο μέλος
nickger