naim supernait γνωμες

Reaction score
0
καλησπερα, θα ηθελα την αποψη σας για αυτον τον ενισχυτη .θα οδηγησει ηχεια triangle quartet σε χωρο 40 τετραγωνικα περιπου. το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο naim cd 5χ+flatcap 2x , clear audio concept turnable, project tube box se phono.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.844
Απάντηση: naim supernait γνωμες

είναι μάλλον ανεπαρκής η ισχύς του ενισχυτή για αυτά τα ηχεία, και ο χώρος δεν είναι μικρός, θα χρειαστεί ικανή οδήγηση.

θα έλεγα να βρεις κάποιο ενισχυτικό με ισχύ > 150 βατ

Reaction score
0

στο μαγαζι παντως που τo ακουσα οδηγησε μια χαρα audio physic tempo και naim ovator

Reaction score
373

Ο ορφέας που φέρνει τα naim σου δίνει την δυνατότητα να πάρεις στο σπίτι για ακρόαση ένα μηχάνημα. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας να τον πάρεις σπίτι και να διαπιστώσεις επί του πρακτέου τις δυνατότητές του. Τα naim είναι πολύ ικανά οδηγηκά κι ας έχουν μικρή ονομαστική έξοδο.Κάτι το οποίο θα επιβεβαιώσουν όσοι έχουν naim. Τώρα για τα 40 τετραγωνικά που είπες μάλλον θα χρειαστείς πιο πολύ ισχύ όπως είπε πριν κι ο costas EAR.

Πάντως κάνε και μια ακροασούλα σπίτι σου.

Reaction score
5.615
Τα watt των Naim φαίνονται λίγα διαβάζοντας τα specs, μέχρι τη στιγμή που θα τα ακούσεις. Θα έλεγα ότι θα άξιζε να κανονίσεις μία ακρόαση του Supernait με τα Triangle.

Reaction score
7.114

ας δουμε και τα εσωψυχα του ενισχυτη,μια χαρα θα τα οδηγησει,αλλωστε ενας διπλασιας ισχυος απλα θα σου δωσει 3db ακομα,αλλα αμφιβαλλω αν θα εχει το drive του nait.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.844

κοιτάξτε, οι naim γενικά είναι καλοσχεδιασμένα ενισχυτικά και με "ευγενικό" ήχο, αλλά οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Δε ξέρω και τι ανάγκες σε στάθμες έχει ο φίλος που ενδιαφέρεται, όπως και αν ακούει μουσικές με πολλές απαιτήσεις σε χαμηλές συχνότητες, ή αν υπάρχει σκέψη για χρήση σαμπ.

δηλαδή, αν πχ θέλει να ακούει χαλαρή τζαζ σε χαμηλές στάθμες (όπως συνήθως κάνουν στις εκθέσεις χάλι έντ), τι συζητάμε; Αν όμως θέλει και τα κόντο του και πάρτι με μόμπι και μάσιβ ατάκ και γκάζια να γουστάρουμε, αλλάζει το πράγμα. Επίσης αλλάζει το πράγμα αν θέλει ασυμπίεστα δυναμικά σε αναπαραγωγή σε ρεαλιστική στάθμη ακόμα και ενός σετ ντραμς σόλο, κι αρχίζουμε να συζητάμε για dynamic headroom.

το εν λόγω ηχείο σίγουρα δεν είναι κανένα βατοφάγο τέρας, ίσα ίσα. φυσικά μια χαρά θα "παίξει μουσική" με τον εν λόγω ενισχυτή. το ερώτημα που τίθεται όμως δεν είναι απλά αν "θα παίξει μουσική", είναι αν επαρκεί το ενισχυτικό για να αναδείξει πλήρως τις ικανότητες αναπαραγωγής του εν λόγω ηχείου, ιδίως έχοντας στο μυαλό τις διαστάσεις του χώρου, καθώς 40 τμ δεν είναι ένα "μικρό δωματιάκι" να γεμίσει εύκολα. Δηλαδή, για να το θέσω αλλιώς, αν δοκιμάσει ο φίλος με ένα ενισχυτή ισχύος 250 βατ και ίδιας κατασκευαστικής ποιότητας και φιλοσοφίας με τον αναφερόμενο (το λέω έτσι για λόγους σύγκρισης μόνο της ισχύος) πιστεύετε ότι δε θα καταλάβει διαφορά στην οδήγηση σε ένα τέτοιο χώρο;

τέλος πάντων, αν υπάρχει κάπου διαθέσιμο σχεδιάγραμμα αντίστασης του ηχείου και μετρήσεις ισχύος του ενισχυτή, ανεβάστε τα εδώ να το συζητήσουμε πιο ...αντικειμενικά.

από την άλλη, αν τον πάρει σπίτι του τον ενισχυτή για τεστ ντράιβ, θα πρότεινα να πάρει κι έναν ακόμα, στα 250 βατ, για να δει ο ίδιος αν "χρειάζεται" την παραπάνω ισχύ, σύμφωνα με τις δικές του απαιτήσεις και ακροάσεις.

Reaction score
0

τον εχω σπιτι μου τωρα και τον ακουω. ειναι πολυ καλος και ειδικοτερα σε σχεση με τον προηγουμενο vincent-t.a.c 834, σαν μηχανημα ηχου σε αυτα τα λεφτα τι λετε? αξιζει τα λεφτα του η' θα μπορουσα να παω σε κατι εξισου καλο μικροτερης αξιας?

Reaction score
5.719
Re: Απάντηση: naim supernait γνωμες

τον εχω σπιτι μου τωρα και τον ακουω. ειναι πολυ καλος και ειδικοτερα σε σχεση με τον προηγουμενο vincent-t.a.c 834, σαν μηχανημα ηχου σε αυτα τα λεφτα τι λετε? αξιζει τα λεφτα του η' θα μπορουσα να παω σε κατι εξισου καλο μικροτερης αξιας?
εαν σου αρεσει ο ηχος της ναιμ
προχωρα αφοβα .εαν δεν ικανοποιουν οι εντασεις βαλτου αργοτερα ενα τροφοδοτικο πανω και θα παρεις τρομερη αναβαθμιση ...

εφοσον το εχεις εκει το αλλο τροφοδοτικο απο το cd γιατι δεν το βγαζεις απο εκει να το κοτσαρεις πανω στον σουπερναιτ ?????

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: naim supernait γνωμες

εαν σου αρεσει ο ηχος της ναιμ
προχωρα αφοβα .εαν δεν ικανοποιουν οι εντασεις βαλτου αργοτερα ενα τροφοδοτικο πανω και θα παρεις τρομερη αναβαθμιση ...

εφοσον το εχεις εκει το αλλο τροφοδοτικο απο το cd γιατι δεν το βγαζεις απο εκει να το κοτσαρεις πανω στον σουπερναιτ ?????
το τροφοδοτικο θα δωσει εντασεις?

D

deleted user 10898

Guest
Τα watt των Naim φαίνονται λίγα διαβάζοντας τα specs, μέχρι τη στιγμή που θα τα ακούσεις.
μετα οταν τα ακους τι γινεται? ειναι οπως τα λαμπατα βατ που ειναι ποιο "μεγαλα"?

D

deleted user 10898

Guest
τακη διαβασε προσεκτικα το ποστ του κωσταear...
θα γλυτωσεις αναβαθμισεις και χρημα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139

καλησπερα, θα ηθελα την αποψη σας για αυτον τον ενισχυτη .θα οδηγησει ηχεια triangle quartet σε χωρο 40 τετραγωνικα περιπου. το υπολοιπο συστημα αποτελειται απο naim cd 5χ+flatcap 2x , clear audio concept turnable, project tube box se phono.
Λατρεμένο μου παιδί! Να πω κι εγώ τη μ@λ@κί@ μου, ε; Λοιπόν, άκου! Όπως βλέπω εδωνάς, αυτό το μηχανάκι τιμάται πέντε χιλιάρικα στην Αμερική, άρα κανα 4,5άρι εδώ. Είναι κρίμα να δώσεις τόσα λεφτά για ένα τοσοδά αγγλοκούτι με μόλις 80 βατ, εκτός αν έχεις κάτι μεταχειρισμένο υπ' όψιν - αλλά και πάλι, έχεις καλύτερες οψιόν. Διότι,...

1. Μπορείς να πάρεις αυτό με πολύ λιγώτερα χρήματα, που είναι εφάμιλλο αν όχι καλύτερο του Naim. Βέβαια, δεν έχει βαρύ όνομα πάνω του, όπως της Naim - μη χέ..., αλλά είναι πάρα πολύ καλός ενισχυτής, έως τη μέγιστη ισχύ του, όχι παραπάνω.

2. Πάμε παρακάτω. Μπορείς να πάρεις αυτό, το οποίον είναι μακράν καλύτερο από τον Naim, αλλά δεν ξέρω αν έχει πουληθεί, ή όχι. Στείλε ένα pm στο παιδί. Βέβαια, χρειάζεσαι και προενισχυτή. Λοιπόοοοονννν...

3. Μπορείς να πάρεις αυτό το σετ, του οποίου ο προ έχει εξαιρετικό phono - και μη βρεθεί κανένας μ@λ@κ@ς να σου πει το σντίθετο, και να σου μείνει στην πάντα ο τελικός για εφεδρεία - ποτέ δεν ξέρεις.

4. Επίσης, συνδυάζοντας το παραπάνω σετάκι, μπορείς να πάρεις αυτό το σετ με αυτά, που παίζουν εξαιρετικά. Θα μου πεις, ψηφιακοί ενισχυτές, ψυχροί, μα - μου και τέτοια. Εντάξει, αν δεν σου πάνε ψυχολογικά τα ψηφιακά ενισχυτικά (που δεν είναι ψηφιακά, ενισχυτές σε τάξη Α είναι, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης), πάρε τότε...

5 ...αυτά, και το παίζεις δίπορτο. Όποτε σ' αρέσει παίζεις με τα ψηφιακά θηρία, όποτε βαριέσαι, αλλάζεις και βάζεις λάμπες.

Τί supernait λες τώρα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.139

Επίσης - να μην το ξεχάσω! Τα ηχεία αυτά είναι 4ωμα - το πιθανότερο, μιας και δεν κοίταξα προδιαγραφές. Εάν είναι έτσι, που μάλλον είναι, κοιτάς ισχύ ενισχυτή στα 4Ω. Την ισχύ στα 8Ω μην τη λαμβάνεις καν υπ' όψιν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.844

όχι μόνο "Α", παίζει να βγει και single ended, περίμενε λιγάκι ακόμα...

Reaction score
0

o ενισχυτης εναι μεταχειρισμενος 1000 ευρω κατω απο την αρχικη τιμη.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.108
Members
38.532
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON