Nakamichi Dragon

ika

News
Reaction score
16.596
Δύσκολα εως καθόλου....μιλάμε για χρήση σχεδόν για το 1/3 του αιώνα. Ωστόσο εως 1000, μπορεί και να έδινα...
Συμφωνώ μαζί σου, αυτή η μανία με υπερτιμήσεις vintage μηχανημάτων είναι άλλη μια τρελή κατάσταση.
Αλλά όσο βρίσκονται οι κατάλληλοι αγοραστές......
Αν κάποιος αγοράζει vintage για συλλεκτικούς λόγους, ας πουμε πως είναι ΟΚ.
Aν όμως το θέλει για χρήση, όταν πχ με αρκετά λιγότερα από 1000€ βρίσκεις REVOX μπομπινόφωνο, πάει πολύ για όποιο κασετόφωνο νομίζω. Ή 1000+€ για SL1200MK2 όταν το ολοκαίνουργο έχει 1500€.

Last edited:

Reaction score
208
αν οι υπερτιμησεις vintage μηχανηματων ηταν μια ¨τρελη κατασταση " η θα ελεγα εγω απλως μια φουσκα (bubble) οπως την εποχη του ελληνικου χρηματιστηριου της δεκατιας του 2000 απλως μεχρι τωρα θα ειχε σκασει (οπως εγινε με το ελληνικο χρηματιστηριο) αρα κατι αλλο συμβανει για μενα υπαρχουν πολλοι λογοι
1) τα τοπ μηχανηματα αναζητουνται απο πολλους και οσο περναει ο χρονος γινεται δυσκολοτερο να βρεθουν σε καλη κατασταση αρα ανατιμουνται (προσφορα και ζητηση γαρ)
2) ακουγονται καλα παρα τα καλυτερα specification νεοτερων κατασκευων
προσοχη θελει βεβαια στην τιμολογηση μιας και θα πρεπει να ξερει καποιος ποια ειναι η λογικη τιμη ενος μηχανηματος που ψαχνει, υπαρχουν κραχτες στο ebay και αλλου που βαζουν κατι φοβερες τιμες χ5 η χ10 και μετα βεβαια προσπαθουν να σπρωξουν αλλα μηχανηματα σε τιμες ποιο πανω απο την λογικη η fair value

ika

News
Reaction score
16.596
Εγώ πάντως δεν θα έδινα 1000€ για να πάρω προς χρήση ένα 20-30 ετών κινητό, επειδή στην εποχή του ήταν TOP μοντέλο. Δεν θα έδινα 500€ για ΙΒΜ 286. Αντίστοιχα παραδείγματα κατ' εμέ, προσωπική άποψη πάντα...
Εκτός αν το κάνω για καθαρά εμπορικούς σκοπούς.

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.718
Δεν είναι όλες οι κατηγορίες μηχανημάτων ίδιες...και ούτε διαμορφώνονται οι τιμές τους με τα ίδια κριτήρια. Τα vintage μηχανήματα ήχου έχουν δικούς τους κανόνες και λόγω του γεγονότος ότι πια τελειώνουν (να υπάρχουν διαθέσιμα) οι τιμές είναι όπου θέλουν. Το περίεργο (ή το αναμενόμενο) είναι ότι ακούγονται καλύτερα από πολλά νεώτερα και πολύ ακριβότερα μηχανήματα...

ika

News
Reaction score
16.596
Δηλαδή ένα Dragon (που το καψουρευόμουν παλιά) μπορεί ν' ακούγεται καλύτερα πχ από ένα SONY HAP-Z1ES (που επίσης καψουρεύομαι) και έχει το πολύ το 1/3 μιας "νορμάλ" τιμής του Dragon στο ebay;

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.718
Δεν είπα ότι αυτός είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ! Απλά συμβαίνει. Μην ανοίξουμε συζητήσεις για τους δύο κόσμους τώρα...

Reaction score
126
αν εγραφε σε 24/96 τουλαχιστον με dbx να το συζητησει κάποιος. έχω ψηφιακό (300-400 ευρουλια) που γραφει dsd και 24/192, τι να συγκρίνεις;; ίσως αν εχεις πολλες παλιες κασετες απο ζωντανες ηχογραφήσεις ... όποιος θέλει να του στειλω ψηφιοποιημένη (24/96) ηχογραφηση δικη μου απο φορητο aiwa του 1980 να μου πει τη γνώμη του. χαχα

Last edited:

Reaction score
126
αν εγραφε σε 24/96 τουλαχιστον με dbx να το συζητησει κάποιος. έχω ψηφιακό (300-400 ευρουλια) που γραφει dsd και 24/192, τι να συγκρίνεις;; ίσως αν εχεις πολλες παλιες κασετες απο ζωντανες ηχογραφήσεις ... όποιος θέλει να του στειλω ψηφιοποιημένη (24/96) ηχογραφηση δικη μου απο φορητο aiwa του 1980 να μου πει τη γνώμη του. χαχα
λαθος σορυ, ειναι αναλογικη η ηχογράφηση με το dragon, το μπερδεψα. αλλα ισχυει το περι της δικης μου ηχογραφησης.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.809
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός