near field

D

deleted user 10898

Guest
Από τη στιγμή που γίνεται αντιληπτό ότι τα κείμενα δεν αποσκοπούν σε ίδιον όφελος ή απόκτηση προσωπικής φήμης,έχουν αυτά μεγαλύτερη αξία.
Το ύψος του χώρου σου είναι μικρό γιά την εγκατάσταση ψευδοροφής ή διαχυτή τύπου Schroeder.Το επόμενο λινκ όμως μπορεί να παρέχει μιά αποδεκτή λύση.
http://www.zainea.com/roundffusor.htm
σε ευχαριστω πααρα πολυ.
Μιλας παντα για ταβανι ή πισω απο τα ηχεια?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Re: near field

Το ύψος του χώρου σου είναι μικρό γιά την εγκατάσταση ψευδοροφής ή διαχυτή τύπου Schroeder.
όντως. αν χαθούν 40-50cm ύψους, όλο και κάποιος θα χτυπάει το κεφάλι του...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.002
Μιλας παντα για ταβανι ή πισω απο τα ηχεια?
Υπάρχει επίσης και η διαρρύθμιση πίσω από τη θέση ακρόασης.Αν και σύμφωνα με το δημοσιευμένο σχέδιο οι πρώτες χρονικά συνιστώσες ανακλώμενου ήχου στη θέση ακρόασης θα προέρχονται από εμπρόσθιο & οπίσθιο τοίχωμα,οφείλεις να επιμεληθείς επίσης τις αντίστοιχες πρώιμες ανακλάσεις από τα πλαϊνά τοιχώματα.

D

deleted user 10898

Guest
μετα απο αρκετους μηνες, τα ηχεια ειναι σε αυτη την θεση αλλα η θεση ακροασης εχει παει πισω 1 μετρο. ετσι δεν ειμαστε ακριβως near field (2.7μετρα απο τα ηχεια) και ειμαστε αρκετα κοντα στον πισω τοιχο.

D

deleted user 10898

Guest
στην προσπαθεια μετρησης στην νεα θεση, τον χωρο φορτισε ενα αλλο συστημα 2 "μικρων" ηχειων με ενα σαμπ.

D

deleted user 10898

Guest
εχει ενδιαφερον η ρυθμιση της φασης του σαμπ.

πρασινη γραμμη -χωρις σαμπ.
κιτρινη γραμμη -με σαμπ.
μπλε γραμμη -με σαμπ και "σωστη" φαση του σαμπ.

D

deleted user 10898

Guest
και ενα τελευταιο σχόλιο....

ειναι απιστευτο πως μετρανε και πως παιζουν τα μικρα αυτα "ρημαδια", απλως βαλμενα σε επιπλα και χωρις ιδιαιτερη προσοχη.

D

deleted user 10898

Guest
ωχχ φχαριστω Σπυρο, αλλα δεν τα εχω αγορασει, ειναι σε φαση δοκιμης....
τα ηχεια ειναι τα Lipinski 505a το νεο μικρο τους μονδελο.
το σαμπ ειναι Focal cms.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
Αν τα αγόρασες, καλορίζικα! Καταπληλτικές οι μετρήσεις! Δοκίμασες να "κόψεις" το sub πιο χαμηλά; Δυστυχώς τα sub που ρυθμίζουν φάση μόνο 0/180 μοίρες, δεν μπορείς να τα ρυθμίσεις με ακρίβεια, τα ίδια ακριβώς θέματα έχω και εγώ μέ ένα REL, ή δημιουργεί κάπου τρύπα ή φούσκωμα.

ΕΔΙΤ: Ε αφού δεν τα αγόρασες, να το κάνεις ;-)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
Προς όποιους επαγγελματίες διαβάζουν: Πως θα γίνει να υπάρξει (σωστή) διάθεση των sub της JL στην Ελλάδα;

D

deleted user 10898

Guest
σωστος! τι γραφημα ειναι μια απλη ενδειξη του τι μπορει να κανει ενα κουμπακι invert phase στο σαμπ! διπλα εχει και αλλο κουμπακι για την ακριβεστερη ρυθμιση της φασης.
α και την φαση ρυθμισα και το σαμπ το εκοψα σε διαφορα σημεια, αλλα βαριομουν να ξαναμετραω!
γενικα τα μικρα εχουν μεγαλο ρολλ οφφ μετα τα 70hz και το σαμπ πρεπει να φτανει ψηλα.

Αν τα αγόρασες, καλορίζικα! Καταπληλτικές οι μετρήσεις! Δοκίμασες να "κόψεις" το sub πιο χαμηλά; Δυστυχώς τα sub που ρυθμίζουν φάση μόνο 0/180 μοίρες, δεν μπορείς να τα ρυθμίσεις με ακρίβεια, τα ίδια ακριβώς θέματα έχω και εγώ μέ ένα REL, ή δημιουργεί κάπου τρύπα ή φούσκωμα.

ΕΔΙΤ: Ε αφού δεν τα αγόρασες, να το κάνεις ;-)

D

deleted user 10898

Guest
Προς όποιους επαγγελματίες διαβάζουν: Πως θα γίνει να υπάρξει (σωστή) διάθεση των sub της JL στην Ελλάδα;
αυτο το νεο που παρουσιασαν στην ces2012 ειναι ταμαμ!!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
σωστος! τι γραφημα ειναι μια απλη ενδειξη του τι μπορει να κανει ενα κουμπακι invert phase στο σαμπ! διπλα εχει και αλλο κουμπακι για την ακριβεστερη ρυθμιση της φασης.
α και την φαση ρυθμισα και το σαμπ το εκοψα σε διαφορα σημεια, αλλα βαριομουν να ξαναμετραω!
γενικα τα μικρα εχουν μεγαλο ρολλ οφφ μετα τα 70hz και το σαμπ πρεπει να φτανει ψηλα.
Τώρα είδα ότι τα sub της focal έχουν συνεχή ρύθιμιση της φάσης! Νόμιζα ότι μόνο τα ακριβά Velodyne, JL, κλπ. είχαν αυτή τη δυνατότητα. Εξαιρετικά χρήσιμη δυνατότητα!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.871
Απάντηση: Re: near field

και ενα τελευταιο σχόλιο....

ειναι απιστευτο πως μετρανε και πως παιζουν τα μικρα αυτα "ρημαδια", απλως βαλμενα σε επιπλα και χωρις ιδιαιτερη προσοχη.

σιγά τα ηχεία! άντε, μάθαμε όλοι....

(έχει και κάτι ενισχυτάκια αυτός ο λιπ, ε; τι λες;)

Reaction score
2.566
Πολυ καλές μετρήσεις, ζηλεύω!! Εκείνη τη βύθιση στα 200hz μόνο να μετριάσεις κι είσαι τέλειος!!!
Έχεις ακούσει τα 707? Παίζουν παρόμοια τα μικρά? Αν ναι...όντως πάρτα!!

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: near field

σιγά τα ηχεία! άντε, μάθαμε όλοι....

(έχει και κάτι ενισχυτάκια αυτός ο λιπ, ε; τι λες;)
για πες μας την γνωμη σου για τα ηχεια με τα 2 5αρακια γουφερ.

Ο Λιπ προσπαθησε (κατα τα λεγομενα του) να φτιαξει ενισχυτες να παιζουν οπως οι pass με ενα κλασμα τις τιμης και τα καταφερε. Ομως απο τοτε οι pass εχουν βελτιωθει 2 φορες και πανε για τριτη.
Αρα αν μιλας για αποδοση προς τιμη οκ, αλλα σε σχεση με εναν τρεχον pass οπως ο δικος μου δεν θα το σκεφτομουν καν.

D

deleted user 10898

Guest
Πολυ καλές μετρήσεις, ζηλεύω!! Εκείνη τη βύθιση στα 200hz μόνο να μετριάσεις κι είσαι τέλειος!!!
Έχεις ακούσει τα 707? Παίζουν παρόμοια τα μικρά? Αν ναι...όντως πάρτα!!
φυσικα και τα εχω ακουσει και μαλιστα στον χωρο μου.
Παιζουν οπως τα μεγαλα, με τρελη εικονα,αναλυση και ταχυτητα, αλλα ολα ειναι λιγο λιγοτερο "μικρα" (μεγεθος ορχηστρας πχ.).
Το δε πιανο που ειναι το απολυτο κριτηριο τονικης ισσοροπιας ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.
Τα μεγαλα σε αλλη θεση....

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef