NEC made in Japan & Άγιος ο Θεός..τι κάνω?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.427
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλο το φόρουμ....

και ξαφνικά εκεί μου ήμουν εντάξει με το έπιπλο της tv για να χώσω τα ενισχυτή & htpc μου έσκασε δώρο πεθερού αυτό.....
IMG1070.jpg
IMG1065.jpg
IMG1066.jpg
IMG1067.jpg
IMG1068.jpg

συγνώμη για τις φωτό..αλλά με έπιασε πάνικ όπως το λένε και τα γιουρούκια της Ευρώπης....

τι το κάνω αυτό το πράμα ρε παιδιά?καθαρισμό...γυάλισμα....κεφαλή....phono stage...καλώδια rca(είναι ενσωματωμένα με την συσκευή) service.....

HEEEEEEEEEELP!!!!!!!!!!

daharis666

Moderator
Reaction score
83.427
Επανέρχομαι μόνος μου μια που δεν βλέπω προτάσεις...:o....

κεφαλή audio technica 95(έχει και βελόνα μέσα...?είμαι άσχετος δεν γνωρίζω) ακούγεται καλή ιδέα για αρχή(ήκουσα διθυραμβικά σχόλια για δαύτην λόγω απόδοσης-τιμής)?

και ερώτηση νούμερο 2....κάθε κεφαλή από όσο κατάλαβα χρειάζεται αντίστοιχο phono stage(αν κάνω λάθος περιμένω διορθώσεις...) με τι αντίστοιχο phono stage συνδυάζεται αυτή η κεφαλή....?

daharis666

Moderator
Reaction score
83.427
τόσο χάλι είναι το πλατό?Δεν σώζεται ε??
Όπως και να έχει είναι δώρο από έναν πολύ καλό άνθρωπο και δεν λέω να το παρατήσω αμαχητί....γι'αυτό συγκεντρωθείτε ΟΥΛΟΙ :headbang:και προσφέρετε βοήθεια....εδώ σας θέλω...όχι μόνο στα high-syper-duper-ender συστήματα....:smg:

Υ.Γ. Πάντως που το έβαλα στο ρεύμα και πήρε μπρος το πλατό έβαλα κοντά το αυτί και δεν ακούγετε απολύτως τίποτα στο ΄΄γύρισμα'' ...να υποθέσω ότι είναι καλό αυτό ε?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εχεις δισκους και θα τους ακους?
Η ΑΤ-95Ε ειναι μια χαρα κεφαλη.Δες αν ο ιμαντας ειναι καλος,αν οχι αλλαξε τον,και βαλε λιγο λαδι στο πηγαδι(οταν αφαιρεσεις το πλατω θα δειχνει που μπαινει το λαδι)

daharis666

Moderator
Reaction score
83.427
Δίσκους έχω ένα σωρό...είχα αγοράσει πριν χρόνια ένα μαγαζί που ήταν δισκάδικο...για να το κάνω κομπιουτεράδικο και κράτησα πολύ πράμα:D:D:D και τα περισσότερα σφραγιστά..απλά δεν έκατσα ποτέ να ακούσω δίσκο και να ασχοληθώ σχολαστικά με το άκουσμα του βινυλίου λόγω ότι είμαι πιο πολύ του μπ3 κ dsd(πλέον...χεχε)

χώρια που έχει και ο πεθερός ένα σωρό και καλά ακούσματα ροκ...από floyd,queen, μέχρι modern talking....iron mayden

και μια που το έδωσε με καμάρι...είπα να μη του χαλάσω χατήρι(άλλο που δεν ήθελα και εγώ να ασχοληθώ επιτέλους!!)

την φθορά του ιμάντα πως την καταλαβαίνεις?γιατί αφαίρεσα για λίγο το λαστιχένιο ''πάτωμα'' και είδα τα γρανάζια επαναφοράς και γενικά όλο το σουλούπι κάτω από το πλατό από τις ''χαραμάδες''...και ήταν μπιμπελό!!ούτε κόκκος σκόνης ούτε λαδίλα (λες και ξέρω πως πρέπει να είναι κανονικά:tongue:) αλλά μου φαίνεται νορμάλ σαν συσκευή από θέμα καθαριότητας...

το πλατό το αφαιρώ από την πάνω μεριά συνήθως? ή το ξεχαρβαλώνω από κάτω....δεν γνωρίζω...

από phono stage τι μπορώ να βάλω? κάτι yaqin κινεζιές λαμπάτες που είδα ebay είναι καλές? ή πάλι πρέπει να κοιτάμε ταιριάσματα με τον ενισχυτή και την κεφαλή?

Ευχαριστώ!!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Τι ρωτησα ο καημενος? Αν εχεις δισκους και συ αγορασες δισκαδικο:lol:
Τον ιμαντα τεντωσε τον λιγο κι αν δεις να εχει μικρες ρωγμες ισως πρεπει να αλλακτει.Επισης αν ειναι πολυ χαλαρος στο πλατω σημαινει ξεχειλωσε και ισως παλιν να πρεπει να αλλακτει.Το πλατω το τραβας προς τα πανω και θα βγει.

Reaction score
118
Αν αποφασίσεις ν ασχοληθείς θα έχει κι αυτό τη χάρη του, αν και για τους περισσότερους που έχουν συνηθήσει την ευκολία των mp3 κλπ, το βινύλιο μοιάζει να ταιριάζει μόνο σε κατάδικους.

Αξίζει όπως μια έστω μικρή ενασχόληση για χάρη του πεθερού τουλάχιστον.

Το NEC σου είναι μια χαρά, μετά και τη μικρή συντήρηση που σου προτάθηκε θα είναι ακόμη καλύτερο. Βρες σημείο σταθερό για να το τοποθετήσεις και αγόρασε κι ένα phono από τα πολλά καλά μεταχειρισμένα που θα βρεις στα παιδιά του φόρουμ.

Καλό Ταξίδι !

daharis666

Moderator
Reaction score
83.427
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας....τώρα όσον αφορά το phono stage...γνωρίζω από όσο διάβασα αυτές τις 2μέρες ότι είναι άλλα για mm και άλλα για mc(υπάρχουν κ άλλα με διακοπτάκι που κάνουν και για τα 2).....τι ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει για την συγκεκριμένη κεφαλή που ανέφερα πριν(audio technica 95)

Λαμπάτο ή τρανζιστοράτο?

Αυτά τα (θα το πω ελληνικά) ''Ψαθην'' είναι καλά?

Reaction score
6
Το μηχάνημα παίζει;

Αν λειτουργεί χρησιμοποίησέ το μια φορά χωρίς αλλαγές και αργότερα κοίτα για service (και μόνα αν διαπιστώσεις προβλήματα). Έτσι θα έχεις καλύτερη εικόνα του τι χρειάζεται

Όσο για το phono stage πιστεύω για αρχή είναι καλύτερο ένα τρανζιστοράτο γιατί οι λάμπες βάζουν πολλούς αστάθμητους παράγοντες μέσα στο παιχνίδι. Αν τους συνυπολογίσεις και με πιθανά μικροπροβληματάκια πoυ ίσως να έχει το πικάπ ίσως να "χαθείς".

Ένα μεταγενέστερο NEC (AUP-6300e) που έχω είναι μια χαρά ύστερα από 35 χρόνια.

Σχετικά με την "Ψαθίν" έχω ένα buffer της. Αρκετά καλό είναι αλλά θέλει λίγο "χέρι" για να αποδώσει τα μέγιστα (αλλαγή πυκνωτών και λυχνιών). Γι'αυτό πρότεινα τρανζιστοράτο για αρχή

Καλό "ταξίδι"

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Με την ΑΤ95Ε η οποια αλλη ΜΜ δεν υφισταται θεμα αν το phono ειναι λαμπατο.
Με τις LOMC ειναι που θελει προσοχη και δυστυχως λεφτα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv