NEC VT-45 και progressive scan

Defkalion

Administrator
Reaction score
957
Το είχαμε ξανασυζητήσει αλλά δεν είχαμε καταλήξει τελικά και το παράτησα κι'εγώ το θέμα.

Λέω να το... ξανανοίξουμε :p

Τελικά ο προβολέας παίζει progressive ή όχι? Στο manual και στο site της εταιρείας δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη.

heeeeelp!! :lol:

Reaction score
0
Ολοι οι VT-45 παιζουν σε NTSC progressive.
Οι VT-45 που ειναι κατασκευασμενοι απο 10/2001 μπορουν να παιξουν και PAL progreessive εφοσον τους γινει firmware upgrade. Οσοι ειναι κατασκευασμενοι απο 03/2002 παιζουν progressive (PAL & NTSC) κανονικα.
Tην ημερομηνια κατασκευης μπορεις να τη δεις σε καρτελακι στο κατω μερος του projector σου.
Απο την αντιπροσωπια μου συνεστησαν να μην πρoχωρησω σε firmware upgrade γιατι πολλες φορες δεν πετυχαινε και γενικα στελνανε τους VT-45 στο εξωτερικο για αναβαθμιση.
Η καλυτερη λυση ειναι να συνδεσεις PC στην εισοδο VGA D15 του projector η να αγορασεις ενα φτηνο DVD με VGA εξοδο, και στις δυο περιπτωσεις το σημα σου θα ειναι progressive. Η διαφορα στη ποιοτητα της εικονας θα ειναι εμφανης.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ο Δημητρης εχει απολυτο δικαιο.
Οι πρωτοι vt-45(αλλα και καποια αλλα απο τα μικρα μοντελα της NEC) αν και δεχοντουσαν το προοδευτικο NTSC ειχαν αδυναμια να "κλειδωσουν" στα 576ρ.
Η λυση ηρθε με καποιο firmware το οποιο ομως δεν θεωρηθηκε επιτυχημενο και δεν συνισταται στους αγοραστες του 45.
Εχω "ταισει" στο παρελθον τον 45(αλλα και τον 75) με προοδευτικο σημα PAL προερχομενο-οχι απο DVD player- αλλα απο καρτα Cinematrix η και εξωτερικο scaler και οντως επαιζε πολυ καλυτερα.
Αρα η αδυναμια προερχεται απο το σημα component και οχι το VGA! :wink:

Defkalion

Administrator
Reaction score
957
Δημήτρη σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Αντρέα πούσαι βρε? :lol: Δώσε κανά τηλ, σ'έχω χάσει.

Λοιπόν για τον προβολέα τώρα, τσέκαρα την ημερομηνία, και έχουμε Ιανουάριο 2002. Επομένως αν θέλω να δω progressive PAL πρέπει να κάνω το firmware upgrade.

Αντρέα εσύ τι λες? Να το τολμήσω?

Reaction score
2
Δακούληηη? Ακόμα το παλεύεις βρε??? Λοιπόν, έχω βάλει στο μάτι έναν hitachi tx-100. ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΜΑ! Αντε να πάρουμε δύο , να έχεις εισοδους ακόμα και για καφετιέρα, να μας έρθει και φθηνότερα! (αν δεν σου περισεύουν πούλα τα δερμάτινα καθίσματα από το peuzeot ... :) )

Defkalion

Administrator
Reaction score
957
Πούσαι ρε Κώστα? Εσύ ακόμα την ψάχνεις? :lol: :lol:

Άσε κάτω το πεζό !!! :lol:

Τελικά το firmware upgrade δεν έχω βγάλει άκρη αν είναι κάτι που μπορώ να το κάνω και μόνος μου ή αν πρέπει να το δώκω έξω. Ξέρει κανείς?

Reaction score
0
Δευκαλιωνα,
Firmware upgrade, μπορει να κανει μονο η NEC οπου θα εχει και την ευθυνη για την πετυχημενη αναβαθμιση.
Συγκεκριμενα η NEC δεν προτεινει firmware upgrade γιατι η αναβαθμιση δεν πετυχαινε και οι projectors μετα απο το upgrade ειχαν προβληματα.
Αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να συνδεσεις στη VGA D15 του projector ενα PC (κατα προτιμηση) ή ενα DVD με εξοδο VGA D15. Ετσι θα εχεις progressive scan χωρις firmware αναβαθμιση.
Υπολογισε οτι ενα φτηνο DVD με εξοδο VGA θα σου κοστισει λιγοτερο απο το να στειλεις το projector σου για αναβαθμιση.

Defkalion

Administrator
Reaction score
957
Δημήτρη σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου, αλλά μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει. Ο Nec μου παίζει progressive μόνο σε NTSC όπως είναι, σωστά? Άρα εσύ λέγοντας να πάρω σήμα από vga έξοδο για να δω progressive εννοείς σήμα ntsc έτσι?

Reaction score
0
Δευκαλιωνα, ειτε παρεις εξοδο απο PC ειτε απο DVD με εξοδο VGA D15 το σημα θα ειναι προδευτικο (progressive).
Ετσι δινεις την δυνατοτητα στο NEC να παιζει σε progressive ασχετα αν η πηγη σου ειναι DVD PAL ή NTSC.
Με απλα λογια ο NEC θα παιζει σε progressive και σε PAL και σε NTSC.

Defkalion

Administrator
Reaction score
957
Οκ Δημήτρη ήσουν κατανοητός.

Σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα ψάξω να βρω επομένως ένα φτηνιάρικο dvdp που να βγάζει progressive από vga έξοδο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.341
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades