Neos Ston Xwro :-)

Reaction score
0
geia sas . eimai neos sto xoro tou home theater kai tha ithela tin voithia sas . ftiaxnontas to spiti exo skeftei tin agora enos projector kai sigkekrimena enos benq pb 7200 . tha sndethi se htpc kai tha ithela na mou peite ti kalodioseis kai sindeseis tha xriasto . episis the provalo kai se pani kai se toixo. o toixos ti xroma einai protimotero na exei? signomi an sas kourasa .....

euxaristw

Reaction score
7
Καλως ηρθες...
Εχεις ψαξει τις προδιαγραφες αποστασεων προβολης του προβολεα για τις ινσες που θες ή για αυτες που συμφωνουν με τις προδιαγραφες για το χωρο σου?
Για να βοηθησουμε...γραψε επιπλεον λεπτομεριες.
Αποσταση προβολης απο προβολεα ως το πανι και τον τοιχο.
Αποσταση θεασης.
Αποσταση μεταξυ προβολεα και pc για τα μετρα των καλωδιων.
Το PC τι καρτα γραφικων θα εχει? Με τι εξοδους εκτος του RGB? DVI? DVI-i? Component?
Να υποθεσω οτι θα γινει εγκατασταση στα καλωδια...
Να αποφυγεις δια ροπαλου τη διελευση των καλωδιων μεταφορας σηματος μαζι και παραλληλα με του ρευματος, και να περασεις κα παραπανω καλωδια για καθε ενδεχομενο και για μελλοντικη συνδεση με απλο DVDp.

Το πανι και ο τοιχος θα ειναι στο ιδιο σημειο(δηλ το πανι θα κατεβαινει μπροστα στον τοιχο?), αν και δεν καταλαβαινω το λογο προβολης σε τοιχο απο τη στιγμη που θα υπαρχει το πανι :) .
Ο τοιχος να ειναι λευκος (ξεχναω την περιπτωση χρησης ειδικων μπογιων για χρηση προβολεα, γιατι θα πρεπεινα παραγγειλεις απο το εξωτερικο), αλλα θα πρεπει να ειναι λειος, σπατουλαρισμενος και το λευκο να μην ειναι γυαλιστερο, αλλα ματ.

Αν μας κουρασες? Μαλλον εμεις θα σε κουρασουμε :) :) :)

Reaction score
0
Καλως σας βρηκα! Λοιπον η αποσταση απο προβολεα σε οθονη ειναι 390 εκ και η αποσταση θεασης το ιδιο . Απο οτι εχω δει μου δεινει αυτη η αποσταση 96" στα 4:3 και 88" στα 16:9 Η VGA που εχω αυτη τη στιγμη και θα μπει στο HTPC ειναι μια RADEON 9600 PRO με εξοδο RGB και DVI . Νομιζω οτι ο 7200 δεν εχει DVI ομως . Τα καλωδια θα εχουν μηκος περιπου 7-8 Μ και θα υπαρχει η δυνατοτητα μελλοντικης αυξησης της καλωδιωσης . Θα ηθελα να μου πειτε τι ειδους συνδεσεις θα ειναι καλυτερες με τα προαναφερθεν και τι καλωδιωση χρειαζεται ... Οπως καταλαβατε ειμαι τελειως ασχετος και θα ηθελα την βοηθεια σας για να αποφυγω διαφορες Πατατες... :D

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ηλια καλως ορισες! :wink:
Εαν θες να αποφυγεις την μεγαλυτερη πατατα οπως λες, προτιμησε την αγορα καποιου αλλου προβολεα.Ο 7200 ειναι καθαροαιμος data και δεν προτεινεται για χρηση home theater.
H ιδια εταιρεια εχει αριστους βιντεοπροβολεις για αυτον τον σκοπο(8700,7800,6200,6100).
Πως σου "καθησε" ο 7200?

Reaction score
7
Λοιπον....
Ας υποθεσω οτι η αποσταση προβολης μετρηθηκε στα 3,9μ απο το φακο ως την οθονη και οτι δεν βλεπεις ή δεν σε ενοχλει το rainbow, οσο λιγο και να ειναι σ αυτον τον DLP και οτι φοραει 4:3 panel αντι 16:9.
Αν αντι για την οθονη προβαλεις στον τοιχο η αποσταση θα μεγαλωνει καπως και το αντιστροφο, οποτε θα εχεις αναγκη απο focus (όποτε εναλλασεις το σημειο προβολης) το οποιο στον συγκεκριμενο ειναι manual = αρα θα πρεπει να εχεις προσβαση, π.χ. να τον φτανεις αν τον κρεμασεις ψηλα.

Code:
Input Terminals
  RGB-1: Analog-D-sub 15 pin x 1 
  RGB-2: Component (YCbCr, YPbPr) Analog - D-sub 15 pin x 1 
  S-Video: Mini-din 4 pin x 1 
  Composite-Video x 1 
  RS232 Control Port x 1 
  USB Mouse Connector x 1 
  Audio: Mini Jack x 1
Για τη συνδεση θα πρεπει να βρεις καλωδιο απο D-sub (από την εξοδο της καρτας γραφικων) σε D-sub [RGB – IN 1] ή καλωδιο απο 3 RCA (YCbCr, YPbPr από καποιο DVDp) σε D-sub [RGB - ΙΝ 2] στα μετρα που θες για την καλυτερη ποιοτητα, αλλιως ένα s-video σε s-video. Θα πρεπει να βρεις καλωδιο που να είναι τοσο μακρυ αν προκειται για D-sub με όλα τα ρισκα για απωλειες.

Μπορεις να παιξεις για το χωρο σου σε διαγωνιο από 92 - 111 (THX Προδιαγραφες) ιντσες για 16:9 και 100 – 121 (THX Προδιαγραφες) ιντσες για 4:3, χωρις να λαβω υποψιν τους περιορισμους των 3,9μ αποστασης και τη δυνατοτητα του zoom του προβολεα (που για την αποσταση των 3,9μ φτανει τις 107in/16:9 και τις 117in/4:3 σε full zoom) . Το πλατος της εικονας θα είναι το ιδιο βεβαια, απλα αλλαζει το υψος της.

Θα τα περασω και ένα revision τα παραπανω μπας και εκανα κανενα λαθος…

Ελπιζω να βοηθησα και να μην εφερα την καταστροφη… αν και θα συμφωνουσα με τον Ανδρεα για καποιον αλλον με panel 16:9 (και όχι 4:3) και μεγαλυτερη ευελιξια στις συνδεσεις…

Reaction score
51
Ηλία καλώς ήρθες.........
Λόγω του ιδανικού σου επώνυμου ( :shock: :shock: :shock: ) δεν μπορώ παρά να ασχοληθώ κι εγώ με την προσπάθειά σου!!

Κατ' αρχήν θα συμφωνήσω με τους προλαλίσαντες!
Άκουσέ τους.....ξέρουν τι σου λένε! :wink:

Αν πάντως είναι η πρώτη σου επαφή με βιντεοπροβολέα σε χρήση σπιτιού σε πρώτη φάση μην υπερβείς τις 90" διαγώνιο (σε 16:9)
Ιδιαίτερα αν καταλήξεις σε DLP!!

Οι συνδέσεις εικόνας είναι: DVI, component, S-video & composite (τις αναφέρω με την σειρά από την καλύτερη προς την χειρότερη.....) Την τελευταία απέφυγέ την (είναι η λύση υπερέκτακτης ανάγκης)
Αν δεν υπάρχει DVI η λύση της component δίνει πάρα πολύ καλή εικόνα!
(και δεν σου δίνει απώλεια ακόμα και σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 10 μέτρων)

Αν βάλεις πανί, δεν νομίζω ότι θα ασχοληθείς πάλι με το θέμα "προβάλλω στον τοίχο μου". Αν έχεις την δυνατότητα (ψυχολογική και χώρου.........γιατί από θέμα κόστους είναι πολύ λογική.....) βάλε οπωσδήποτε σταθερή οθόνη κέρδους όχι περισσότερο από 1.1

Πριν πάρεις ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ βιντ/λέα κανόνισε ραντεβού με κατάστημα να τον ΔΕΙΣ να παίζει!
Όταν κανονίσεις να δεις, βάλε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ υπότιτλους στην ταινία και αφιέρωσε τουλάχιστον μισή ώρα να βλέπεις την ταινία (χωρίς να αποσπάται η προσοχή σου).......Αν ΔΕΝ σε προβληματίσει κάτι τότε προχώρα στην αγορά!!

Αυτό που ΔΕΝ μας είπες είναι πόσα λεφτά θέλεις (μπορείς) να χαλάσεις!!
Ίσως με τα ίδια ή λίγα παραπάνω να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο απ' αυτό που έχεις στο μυαλό σου!!
Ακούμε το ποσό και ξανασυζητάμε!!

Υ.Γ.: Αν μας πεις και από ποιά πόλη είσαι (ή κατάγεσαι....) θα σου εξηγήσω τι εννοώ για το επώνυμό σου!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Reaction score
0
κατ'αρχην ευχαριστω για το ενδειαφερον σας . λοιπον ο συγκεκριμενος βιντεοπροβολεας επιλεχθηκε για 2 λογους : 1) οτι ο κουμπαρος μου δινει μεχρι 1600€
(παντρευομαι οποθ ναναι :D ) και 2) διοτι εχω καποια ακρη στα BENQ και απο τα λιγα που καταλαβαινω , στα λεφτα αυτα ειδα οτι ο 7200 μου προσφερει τα ποιο πολλα (ετσι νομιζα) . Τωρα αφου σας ειπα πως εχουν τα γενονοτα ακουω προτασεις ! :D . Οσον αφορα την καταγωγη μου αυτη ειναι Μικρασιατης ....

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ηλια, αφου "εχεις ακρη στην Benq" προτιμησε τον 6100(με λιγοτερα χρηματα) ειτε τον 6200(με λιγα παραπανω)

Θα σε ικανοποιησουν πολυ περισσοτερο για την χρηση που προτιθεσαι να κανεις :wink:

Reaction score
51
Ηλια, αφου "εχεις ακρη στην Benq" προτιμησε τον 6100(με λιγοτερα χρηματα) ειτε τον 6200(με λιγα παραπανω)

Θα σε ικανοποιησουν πολυ περισσοτερο για την χρηση που προτιθεσαι να κανεις :wink:
Συμφωνώ με τον Αντρέα! Απολύτως!! 8)

Για την καταγωγή σου σε ρώτησα γιατί Βούλγαρη είναι το πατρικό της συζύγου μου Ηλία! :wink: :wink:
Κρατάς μήπως από Αίγιο? Ή μένεις εκεί? Ή έχεις συγγενείς εκεί? :roll: :roll:

Reaction score
7
Θα προσπαθησω να βρω και εγω τετοιον κουμπαρο..... :)
Αφου το πηρες αποφαση να παντρευτεις, δε μου πεφτει λογος. Αλλωστε εγω δεν ξερω απο αυτα. Ο Γιαννης την πατησε προσφατα...

Γιαννη και Μιχαλη...εχετε ξεφυγει lol

O ενας ψαχνει τις ριζες του και ο αλλος τον δουλευει...

Reaction score
51
Εχω ενα ξαδεφό Ηλία.Μήπως είμαστε και εμείς ξαδέλφια..?

Κουμπαράκι, κανόνισε..............
Μην κανονίσω στον γάμο να τραβάς με το TUCSON βαρέλια.... :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:
Τι νομίζεις....με ντενεκεδάκια θα την καθαρίσεις? :mrgreen:

Reaction score
14
Αραγε τι ηχοσύστημα να του βάλω..?? ΑΑΑΑ συγνώμη αυτό είναι σε άλλη κατηγορία.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
51
Δεν έμαθες...? Αλλαξα τη παραγγελία σε H2 Hummer.!!!
Το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι τα βαρέλια δεν θα είναι ό,τι κι ό,τι αλλά..........γεμάτα με πετρέλαιο!!

Όχι τίποτα άλλο, αλλά μην ξεχνιόμαστε: Οι μ...... οι Αμερικλάνοι μόνο κάτι τέτοια καραγκιοζάμαξα ξέρουν να φτιάχνουν!
Χώρια που καίνε και 40 λίτρα καύσιμο στην καθησιά τους! (γιαυτό κάνουν ό,τι κάνουν σε περιοχές όπως Ιράκ κ.ο.κ.....Σειρά έχει το Ιράν τώρα... :wink: :wink: )

Reaction score
0
ΜΗΠΩΣ ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΚΥΡΟΙΟΙ ? ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ...... Τεσπα για να επαναφερω το θεμα τα καλωδια που θα πρεπει να ριξω εσωτερικα τι ειδους θα ειναι ? UTP ? Και κατι τελευταιο μετα τον 6200 πιο μοντελο της εταιριας αξιζει ? υπολογιστε σε τιμη γυρω στα 2200- 2300 € .

Reaction score
0
Λοιπον σε λιγο φτανει η στιγμη που θα πεσουν τα καλωδια στον τοιχο και ακομα δεν ξερω τι ειδος θα ριξω.... Η απσταση θα ειναι γυρω στα 10 -12μ τελικα και ο projector ειναι ο 6200 . απο το HTPC οι εξοδοι ειναι s-video kai dvi .. περιμενω να μου πειτε ειδος καλωδιου και συνδεσης .....ευχαριστω :D

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ηλια, ο 6200 δεν εχει εισοδο DVI.
Αντιθετα υπαρχει εισοδος VGA, S-video και composite.
Mπορεις να "παιξεις" ειτε μεσω καποιας μετατροπης σε VGA/DVI η οποια και θα ειναι και η καλυτερη ποιοτικα λυση σου,ειτε μεσω των υπολοιπων για τηλεοπτικο/δορυφορικο σημα.
Καλοριζικος! :wink:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.381
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ