Network player

Reaction score
11
Δηλαδή δε θα μπορώ να φορτωσω τον σκληρό; ;
Επίσης θέλω μια εύκολη λύση ,plug and play ,όσες φορές δοκίμασα ,δεν τα κατάφερα και στραφι πήγαν τα λεφτά. .
Επίσης θα ήθελα και tidal αν όντως έχει διαφορά από το spotify Premium ,πράγμα που το 50A δεν το έχει,ενώ το 50AE έχει...
Αυτός πάλι ο Onkyo NS-6170 ,συγνώμη για το κόλλημα, μήπως είναι ίδιου επιπέδου με τον 50AE;

ika

News
Reaction score
17.487
Δηλαδή δε θα μπορώ να φορτωσω τον σκληρό; ;
Επίσης θέλω μια εύκολη λύση ,plug and play ,όσες φορές δοκίμασα ,δεν τα κατάφερα και στραφι πήγαν τα λεφτά. .
Επίσης θα ήθελα και tidal αν όντως έχει διαφορά από το spotify Premium ,πράγμα που το 50A δεν το έχει,ενώ το 50AE έχει...
Αυτός πάλι ο Onkyo NS-6170 ,συγνώμη για το κόλλημα, μήπως είναι ίδιου επιπέδου με τον 50AE;
Τα network player προορίζονται κυρίως για χρήση με NAS δίσκους, αντί USB εξωτερικό σκληρό αγοράζετε ΕΤΗΕRΝΕΤ εξωτερικό δίσκο και κανένα πρόβλημα, το πολύ να χρειαστεί ένα switch.
Από όση πείρα έχω λόγω PIONEER, είναι plug-n-play, φαντάζομαι ότι και οι υπόλοιποι έτσι θα είναι.

Για τους USB HDD, αυτοί πρέπει να είναι FAT32 και στον PIONEER και στον ONKYO από όσο βλέπω.

Last edited:

Reaction score
11
Άρα με λίγα λόγια ,μπορώ να πάω και σε φτηνότερη λύση, πχ wxc50, αν πάρω έναν ethernet δίσκο... Μάλιστα... Αλλά ίσως έχω θέμα με τα καποια dsd αρχεία μου...
Τώρα που σας βρήκα... μια ακόμη ερώτηση.. Αν έπαιρνα έναν A/V receiver, για να αλλάξω/σκοτώσω και τονPioneer Sc-lx 75 που έχω ,θα έκανα την ίδια δουλειά και με ένα Onkyo Tx-rz 810 ? Που παίζει και tidal και θα είχα και usb stick ??

Reaction score
97
Αν κανεις μια παραχώρηση και αφήσεις τα DSD, ρίξε μια ματιά και στο Bluesound Node 2

Απλά καταπληκτικό, και Tidal και MQA decoding και ίσως το καλήτερο Interface και εξαιρετική ποιότητα ήχου.....

ένα mini review έχει κανει ο συνάδελφος εδώ:

Reaction score
11
Θα το τσεκάρω και αυτό εννοείται, απλώς αν κάποιος μπορεί να Στεφάν με ένα σμπαρο πιάσω δύο τρυγωνια με την προσφορά που έχει τον Onkyo 810 το eshop ..

Reaction score
7.194
Κανενας πολυκαναλος με δικτυακες δυνατοττηες δεν μπορει να κανει οτι ενα αυτονομο network player. Ειναι λαθος να αλλαξεις ενισχυτη γιατι θελεις δικτυακες δυνατοτητες,πας σε αυτονομη συσκευη. Μια αλλη προταση,μιας και βλεπω οτι σκεφτεσαι το yamaha wxc-50,ειναι να το συνδυασεις με καποιο καλο μτχ dac.Αυτο εχει κανει φιλος,το εχει συνδεσει αναλογικα με τον ενισχυτη του για spotify και net radio,αλλα οταν θελει να ακουσει τα δικα του αρχεια τοτε το δουλευει σαν transport συνδεμενο με coaxial με ενα dac musical fidelity, δεκαετιας βεβαια,αλλα με τρομερο ηχο.

Reaction score
296
Να καταθέσω την εμπειρία μου με δικτυακά, την οποία έχω πληρώσει.

pioneer n70. Άριστη ποιότητα ήχου Για την κατηγορία τιμής, εξαιρετικό και απρόσκοπτο στη λειτουργία του σαν Spotify connect. Άθλιο το app της pioneer για το χειρισμό του και ιδιαιτερα το streaming. Αρχικά εμφανίζει 10 μονο φακέλους και πρέπει να πατήσεις "βελακι" για να σου εμφανίσει τους 10 επόμενους, μετά από περίπου 5". Αν έπρεπε να πάω σε φάκελο που βρισκόταν στο τέλος χρειαζόμουν κανένα 2λεπτο. Καλύτερος ο χειρισμός του από bubble upnp και κινητό android αλλά όχι αρκετά εύκολο όπως θα ηθελα.αν αρκεί το Spotify connect ασυζητητί.

Mac mini σε dac και χειρισμός από ipad. Έφαγε σουτ σχεδόν αμέσως καθώς ξεκινούσα το pc και 30% το έβλεπε το iPad για να κάνω το χειρισμό του, 70% δεν το έβλεπε. Απο το 30%, τπτ δεν μου εξασφάλιζε ότι θα συνέχιζε να το βλέπει και μετά από 1 ωρα.

Raspberry pi. Το έψαξα, διάβασα, εγκατέστησα απεγκατεστησα όλα τα γνωστά ui για Spotify connect, δεν δούλευε πάντα, συρταρωθηκε.

Μετα απο αυτά συνειδητοποίησα το εξής. Πρώτα θα πρέπει να πληρώσω software και μετά το μέταλλο, γιατί τι να το κάνεις αν δεν κάνει αυτό που πρεπει. Αποκορύφωμα να κολλάει το aurender σε κατάστημα εν μεσω ακροασης
[DOUBLEPOST=1519670326][/DOUBLEPOST]Το οποίο ui του, μόνο ξεκάθαρο δεν το έλεγες.
Στην αγορά έχω εντοπίσει τα εξης:

OPPO sonica, πάνω από το budget σου, παίζει native Spotify tidal, μέτριο στο interface για streaming, όχι internet radio, λογικά εξαιρετική ποιότητα ηχου.

Το είπε και συνφορουμιτης.bluesound node 2. Το πέτυχα σε κατάστημα. Επαιξε απροακοπτα, Εξαιρετικό interface, παίζει σχεδόν ότι συνδρομητικό υπάρχει εκεί έξω, net radio,mqa καλή ποιότητα ηχου ως έχει. Δεν είναι pioneer ή OPPO αλλά οπότε το θελήσεις προσθέτεις εξωτερικό dac. Και στο budget σου. Θα το κοιτούσα σοβαρα.

Reaction score
11
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ...
Τον A/V λοιπόν τον απορριπτω οριστικά ...
Το pioneer 30AE από ότι κατάλαβα ως entry level ,θα έχει προβλήματα στο διάβασμα αρχείων από τον σκληρό και δε συνδέεται με εξωτερικό Dac, που δεν βλέπω να το κάνω βέβαια ...
Τα άλλα δύο συνδέονται ,τόσο το Wxc 50 όσο και το Node 2, αλλά δεν παίρνουν σκληρό που το θεωρώ πιο βασικό να κάρφωσω ένα 4Τ και να τελειώνω,γιατί από Nas δεν έχω ιδέα και ούτε με βλέπω να ασχολούμαι και να μαθαίνω ...
Βέβαια όσον αφορά τους ethernet σκληρούς, με το κεφάλαιο και αυτών φτάνω στα λεφτά του 50AE...
Μέχρι στιγμής αυτά τα τρία ξεχώρισαν και προκρίθηκαν. ..Τι λέτε ??
Yamaha Wxc 50
Pioneer N-30ae
Bluestone Node 2

Reaction score
296
Τα άλλα δύο συνδέονται ,τόσο το Wxc 50 όσο και το Node 2, αλλά δεν παίρνουν σκληρό που το θεωρώ πιο βασικό να κάρφωσω ένα 4Τ και να τελειώνω,
To node απ'όσο γνωρίζω παίρνει.
[DOUBLEPOST=1519683353][/DOUBLEPOST]
Μέχρι στιγμής αυτά τα τρία ξεχώρισαν και προκρίθηκαν. ..Τι λέτε ??
Yamaha Wxc 50
Pioneer N-30ae
Bluestone Node 2
Το bluesound, εκτός από το καλύτερο λειτουργικό, παίζει να είναι και το καλύτερο ηχητικά από τα 3.

Reaction score
7.194
Δεν ξερω ποσο χρονο θα χρειαστει καποιο player για να διαβασει ενα δισκο 4Τ......στο δικο μου εχω καρφωσει εναν 2.5" 1Τ,με απειρα βεβαια folder και αρχεια και τον διαβαζει σε μερικα δευτερολπετα.Αλλα τοσο μεγαλο δισκο δεν εχω δοκιμασει. Το bluesound εχει οντως το καλυτερο λειτουργικο,αλλα ηχητικα δεν μπορω να πω οτι ειναι καλυτερο.Ουτε το ψηφιακο κομματι ειναι καλυτερο,ουτε το αναλογικο του (τροφοδοσια),ενω ειναι με διαφορα το πιο ακριβο Το 30ΑΕ,εχει το πλεονεκτημα της οθονης,αλλα δεν εχει ψηφιακη εξοδο για μελλοντικη αναβαθμιση.Το yamaha εχει αρκετα καλο λειτουργικο (musiccast),ειναι το πιο προσιτο,εχει ψηφιακες εξοδους αλλα και μια ψηφιακη εισοδο για καποια αλλη συσκευη,μπορει να δουλεψει και σαν προενισχυτης (εκτος απο player με σταθερη σταθμη στην εξοδο). Το οτι δεν βλεπει σκληρο δισκο στην usb δεν το θεωρω τοσο σημαντικο μειονεκτημα. Επισης δεν χρειαζεται να μπλεξεις με nas δισκους κλπ.Απλα οταν θελεις να ακουσεις καποια αρχεια που δεν εχεις σε στικακι (σπανια θα συμβει αυτο μιας και κυριως θα ακους spotify....),απλα θα ανοιγεις τον υπολογιστη σου (που μπορει να ειναι και σε καποιο αλλο δωματιο φυσικα,αρκει να ειναι στο δικτυο) και να στριμαρεις απο εκει οτι θελεις.Αλλη λυση ειναι να βρεις ενα λαπτοπ της πλακας με κανενα 60αρι,να του καρφωσεις εναν σκληρο δισκο και να το δουλευεις σαν server.
Νομιζω λοιπον οτι μαλλον η πιο ασφαλης επιλογη ειναι το wxc-50 με την προοπτικη να αποκτησεις μελλοντικα ενα καλο μτχ dac και να βελτιωσεις τον ηχο,κρατωντας την χρηστικοτητα του.Αν τωρα δεν μπορεις να αποφασισεις ή αν θελεις να το αφησεις για το μελλον που θα μπορεις να διαθεσεις περισσοτερα χρηματα,πηγαινε χτυπα ενα yamaha wxad-10 (με 150) να κανεις την δουλεια σου (και πολυ καλα) και εδω ειμαστε.

Reaction score
296
Το 30ΑΕ,εχει το πλεονεκτημα της οθονης
αυτό ειναι για εμένα μειονέκτημα καθώς η οθόνη του είναι πολυ χαμηλου κοντραστ και ενοχλητική σε χαμηλό φωτισμό, καμια σχεση με οθονη συγχρονων κινητων τηλεφωνων.

Reaction score
7.194
πλεονεκτημα οτι υπαρχει,σε συγκριση με τα αλλα που δεν εχουν,το να την συγκρινουμε τωρα με οθονη κινητου ειναι μαλλον υπερβολη.Κακα τα ψεμματα ομως,ολες αυτες οι συσκευες χειριονται με ανεση μονο απο ταμπλετα ή κινητο.

ika

News
Reaction score
17.487
Ο NAS hdd που χρησιμοποιείται μόνο σαν αποθηκευτικός χώρος είναι όπως και ο USB hdd, δεν έχει κανένα μπλέξιμο, δεν συνάντησα τουλάχιστον κανένα μέχρι τώρα.
Ένας πχ MyCloud 4T έχει 40-50Ε παραπάνω από έναν MyPassport 4Τ, είναι κάποια διαφορά αλλά όχι τεράστια, τα μισά είναι η διαφορά του RED από τον BLUE.

Reaction score
296
πλεονεκτημα οτι υπαρχει,σε συγκριση με τα αλλα που δεν εχουν,το να την συγκρινουμε τωρα με οθονη κινητου ειναι μαλλον υπερβολη.Κακα τα ψεμματα ομως,ολες αυτες οι συσκευες χειριονται με ανεση μονο απο ταμπλετα ή κινητο.
να το εξηγησω λιγο καλυτερα, για εμενα προσωπικά η οθόνη αυτή είναι μειονέκτημα, λόγω της πολύ χαμηλής ποιότητάς της και θα προτιμούσα να μην την είχε καθόλου. να σκεφτείς ότι, όταν το είχα, την είχα απενεργοποιήσει τελείως, το βράδυ ήταν ενα τετραγωνο φως. καλύτερα τα player να είχαν 50 ευρω παραπανω και να ειχαν μια οθονη που βλεπεται ή να μεινει η τιμη εκει και να μην την είχαν καθόλου.
γιατί να μην τη συγκρίνουμε με οθόνη κινητού; οθόνες παρόμοιας διάστασης δεν είναι και τα δύο?

τεσπα η ουσία είναι αλλού, στο software και στον ηχο. διάβασε αν θελεις εμπειριες χρηστων του bluesound. γράφουν ότι παίζει καλύτερα από auralic mini. δεν ειναι το καλυτερο εκει εξω, αλλα σαν πακετο soft+sq είναι πολυ καλο.
το να κρινεις το sq απο το τροφοδοτικο, είναι λίγο υπερβολικό. τότε το n70 θα επρεπε να ειναι απο τα καλυτερα dac στο εμποριο με τα 2πλα τροφοδοτικα του και αυτο να ειναι κονσερβα:

Reaction score
7.194
ολα μετρανε στην υλοποιηση μιας συσκευης,οπως και το τροφοδοτικο.Αυτο δεν συμαινει οτι συσκευες με διακοπτικα τροφοδοτικα δεν ειναι καλες,αλλα μην μου βαζεις και φωτο απο Τ+Α,μιλαμε για συσκευες χιλιαδων ευρω.Η οθονη σε ενα κινητο ειναι ουσιαστικα το 90% της συσκευης,σε ενα player ειναι απλα μια συμπληρωματικη ευκολια (μιας και ακομα και σε αυτα η σωστη χρηση γινεται με tablet/smartphone και application). Tο bluesound ειναι πολυ καλο,απλα στα χρηματα που κοστιζει υπαρχουν και αλλες επιλογες.Το οτι παιζει καλυτερα απο το auralic δεν μου λεει κατι,την θεωρω απο τις πιο μουφα εταιρειες (πανακριβες συσκευες για αυτα που προσφερουν).

Reaction score
230
Καλημέρα,

από τη δική μου εμπειρία (Pioneer N70, Qnap NAS, Wired Ethernet) είναι ότι αυτές οι συσκευές θέλουν υποστήριξη από Nas για να αποδώσουν τα μέγιστα σε ότι αφορά τουλάχιστον στη φιλικότητα.

Τo Pioneer έχει αποδειχτεί πολύ αξιόπιστο και παίζει τα πάντα. Συμφωνώ με thn προλαλήσασα άποψη ότι η εφαρμογή της Pioneer είναι case study of "How should not develop mobile apps". ΦΡΙΚΗ.

Εκαιρετικά φιλικός και γρήγορος είναι ο minim server (upnp server δηλ. για σερβίρισμα μουσικών αρχείων) και bubble upnp για χειρισμό από android device.

Άρα έχουμε:
Qnap HDD-->Αποθήκευση μουσικής
minimserver-->Σερβιρισμα
Pioneer N70-->Streaming
Bubble upnp-->"Χειριστήριο"

Γνώμη μου, αν δεν το πάς πακέτο, θα μπλέξεις και δε θα πάρεις την ευχρηστία ενός Network player vs PC+Dac κλπ

Ελπίζω να βοήθησα.
ΥΓ
Είχα δοκιμάσει, με εξίσου πολύ καλά αποτελέσματα και το αντίστοιχο της Marantz (το na6005νομίζω)

Reaction score
11
Παιδια σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας και μαλλον με βλεπω να κινουμαι προς WXC50,εχω και ενα DaMagic 100 και ενα Ifi micro iDac 2 να του κουμπωσω....
Η ερωτηση μου ειναι αλλη και να μου δωσετε να καταλαβω,αν μπορειτε βεβαια,επειδη τα χρηματα ειναι ενας μεγαλος παραγοντας και νομιζω ολοι συμφωνειτε..
Αν δηλαδη επερνα τον Onkyo 810 AV,που εχει τα παντα απο Tidal,Spotify ,επσης την appa της Onkyo,δεχεται σκληρο δισκο,δε θα μπορουσα να κανω το ιδιο και να στειλω τον ηχο μεσω του Dac απο τα preout του AV στον Yamaha AS2000 που εχω?
Ετσι θα εκανα οικονομια και με 899(eshop) με ενα σμπαρο,δυο τριγωνια...
επειδη δεν το κατεχω και αμαν το θεμα,τι θα χασω ,αν γινονται αυτα που λεω σε σχεση με ενα WXC-50 ή εναν Pioneer N30AE(αφου εχω και τα Dacs,απλως ρωταω αν ειναι εφαρμοσιμο αυτο που γραφω..)

Reaction score
1.469
Διαβασα την ενδιαφερουσα συνομιλία

Στο δικό μου μυαλό ειναι απολυτως ξεκάθαρο πως θα αγοραζα εναν av...

Αν ηθελα να "μπλεξω" λιγο παραπάνω και χωρις να το γνωρίζω σαν μηχανημα αλλα απο τις περιγραφες και επειδή ειναι roon ready το οποιο ειναι το καλύτερο software διαχειρισης αποθηκευεμνων μουσικων αρχειων θα κοιτουσα το bluenote

Reaction score
29
Εδω και ενα μηνα εχω το nps303 πανω στον yamaha as1000. Ειχα το wxad10 αρχικα, (το οποιο ειναι απολυτως ικανοποιητικο και το μετεφερα στο ηχοσυνολακι του εργαστηριου) και αναβαθμισα του σαλονιου στο 303 μιας και ηθελα κατι "καλυτερο" που να παιζει ολους τους τυπους αρχειων και να παραμεινω στην yamaha διοτι το musicast τελικα με εχει βολεψει πολυ.
Για να μην πλατειαζω, εχω να σου πω οτι το nps303 κανει ακριβως ολα αυτα που θελεις, παιζει ολα τα αρχεια, ειναι τελειως plug & play, ο ηχος του σε σχεση με το wxad10 ειναι αισθητα βελτιωμενος και ο Νακας το φερνει στην καλυτερη τιμη απο ολα τα ευρωπαικα καταστηματα που ειδα. Τελος αν σε απασχολει και το θεμα εμφανισης, θα ταιριαξει απολυτα με τον ενισχυτη σου, εχει ακριβως το ιδιο φινιρισμα (εκτος απο τα ξυλινα πλαινα βεβαια) και μια πολυ διακριτικη οθονη που ακομα και στο σκοταδι δεν ενοχλει καθολου.
Εγω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος ως τωρα.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.627
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7