Network Players

Reaction score
1.188
Όλοι λίγο πολύ πλέον έχουμε μαζέψει κάποια terraτα σε μουσικές σε σκληρούς δίσκους.
Από την άλλη η δισκοθήκη με τα CD όταν ξεπερνάει έναν αριθμό αρχίζει και γίνεται δύσχρηστη γιατί είναι αδύνατον να βρει κανείς πλέον το CD που θέλει να ακούσει.

Οπότε για όποιον δεν θέλει να καταφύγει στην λύση του Η/Υ η αγορά ενός network player φαίνεται μια καλή λύση.

Θα ήθελα να συζητήσουμε ποια network players υπάρχουν στην αγορά και όποιος έχει εμπειρία από κάποιο από αυτά να μάς αναφέρει τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του.

Σίγουρα, επειδή η αγορά των network players είναι ακόμη σε νηπιακό στάδιο θα υπάρχουν πολλά αρνητικά για το καθένα. Προφανώς δεν θα έχουν ξεπεραστεί ακόμα οι "παιδικές ασθένειες" οπότε όποιος έχει εμπειρία με συγκεκριμένα players καλό θα ήταν να την αναφέρει για να αποφύγουμε τις "κακοτοπιές".

Εγώ έχω βρει τα παρακάτω players. Οποιος ξέρει τι άλλο υπάρχει ακόμα ας το αναφέρει.

Reaction score
7.194
Απάντηση: Network Players

το yamaha καταργηθηκε,προφανως δεν περπατησε στην αγορα και καταλαβαν στην εταιρεια οτι συσκευη αυτης της κατηγοριας τιμης χωρις usb εισοδους αλλα κυριως χωρις δυνατοτητα να δουλεψει και σαν dac δεν ειχε καμια τυχη. Σιγουρα θα βγαλουν καποιο νεο μοντελο με αυτες τις δυνατοτητες και με λιγο μεγαλυτερη οθονη (3 -4 σειρες τουλαχιστον).Φυσικα η κατασκευη του ηταν εξαιρετικη (προφανως και ο ηχος του). Το denon 720 ειναι μια συσκευη πασπαρτου,με αρκετα καλη οθονη και ευχρηστια,αναλογικο ραδιοφωνικο δεκτη,διαβαζει γρηγορα και δισκους απο την usb του,αλλα τιποτα το ιδιαιτερο σαν ηχος.Το ειχα για μερικους μηνες αλλα ακομα και ενα ταπεινο v-dac βελτιωνε τον ηχο του. Το καλο ειναι οτι απο το αμαζον (αγγλικο) μπορει κανεις να το βρει σε χαμηλη τιμη,στη χωρα μας η τιμη του ειναι εξωπραγματικη πλεον. Απο τα pioneer δεν εβαλες την απλη εκδοση (χωρις δυνατοτητα λειτουργιας σαν dac) το μοντελο n-30. H τιμη του ειναι λιγο πανω απο τα 300 ευρω και ειναι η πιο προσιτη επωνυμη συσκευη.Μικρη οθονη ομως που επιβαλει τον χειρισμο του με ταμπλετα ή smartphone,απο ηχο δεν μπορω να πω αλλα το εσωτερικο του δειχνει αρκετα ενδιαφερον με κλασσικο τροφοδοτικο και οχι διακοπτικο. Βαλε και τα cambridge audio (μοντελα sonata και magic stream 6),musical fidelity m1 clic,project (εχει 2-3 μοντελα).

Reaction score
122

Επειδή έχω το yamaha, όντως φαίνεται κατηργημένο στο αγγλικό site, ενώ στο πανευρωπαϊκό όχι.

Επίσης η yamaha βγάζει συνεχώς firmware updates με καινούριες δυνατότητες, η πιο σημαντική ήταν η αναπαραγωγή flac στα 192 kHz. Το τελευταίο update ήταν τον Ιανουάριο.

'Οντως η οθόνη δεν είναι πρακτική και ο καλύτερος χειρισμός ο οποίος είναι υπεράνετος είναι μέσω tablet ή smartphone. Η εφαρμογή χειρισμού για το android που χρησιμοποιώ ανανεώνεται συνέχεια μια που είναι κοινή με το νέο cd player της yamaha CD-N500 που έχει δικτυακές δυνατότητες (streaming & internet radio).

Αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να πας π.χ στο μέσο κάποιου κομματιού και βέβαια ότι δεν λειτουργεί ως dac.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Επειδή έχω το yamaha, όντως φαίνεται κατηργημένο στο αγγλικό site, ενώ στο πανευρωπαϊκό όχι.

Επίσης η yamaha βγάζει συνεχώς firmware updates με καινούριες δυνατότητες, η πιο σημαντική ήταν η αναπαραγωγή flac στα 192 kHz. Το τελευταίο update ήταν τον Ιανουάριο.

'Οντως η οθόνη δεν είναι πρακτική και ο καλύτερος χειρισμός ο οποίος είναι υπεράνετος είναι μέσω tablet ή smartphone. Η εφαρμογή χειρισμού για το android που χρησιμοποιώ ανανεώνεται συνέχεια μια που είναι κοινή με το νέο cd player της yamaha CD-N500 που έχει δικτυακές δυνατότητες (streaming & internet radio).

Αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος να πας π.χ στο μέσο κάποιου κομματιού και βέβαια ότι δεν λειτουργεί ως dac.
Διαβάζει εξ. δίσκους από USB?
Γρήγορα?
Έχει συμβατότητα με συγκεκριμένης χωρητικότητας?
Το περιεχόμενο των εξ. δίσκων το βλέπεις κανονικά από τα iOS / Android apps?

Σας ευχαριστωωωωω.... :tongue:

Reaction score
122

Διαβάζει εξ. δίσκους από USB?
Γρήγορα?
Έχει συμβατότητα με συγκεκριμένης χωρητικότητας?
Το περιεχόμενο των εξ. δίσκων το βλέπεις κανονικά από τα iOS / Android apps?

Σας ευχαριστωωωωω.... :tongue:
Μόνο NAS. Αλλά είναι εφικτό μέσω ντρίπλας. Το ρούτερ μου (tp-link) μέσω θύρας usb δέχεται έναν εξωτερικό usb δίσκο τον οποίο τον κάνει με αυτό τον τρόπο δικτυακό. Και το app της yamaha για android τον ''βλέπει''. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει σχεδόν καθόλου γιατί υπάρχει NAS.

Reaction score
209

Marantz NA11-S1

http://www.marantz.co.uk/uk/Product...&SubCatId=NetworkAudioPlayer&ProductId=NA11S1

Ποιό Yamaha;
To DSD το είδατε; Έστω από το USB.

The USB-B port works in asynchronous mode and supports not only 192kHz / 24bits but also the DSD 2.8MHz and 5.6MHz for maximized versatility. You can play FLAC HD 192/24 files, WAV 192/24 files, Internet Radio and Streaming Services support via Ethernet, and AirPlay Music Streaming from iTunes or iDevices – as well as many other file types. It is also DLNA 1.5 certified, so Android integration is easy, and the USB-A port on the front panel also makes playback from an iPod/iPhone/iPad or USB devices just as simple. This player has the lot. What more could you dream of?

Reaction score
539

What more could you dream of?
Μια μεγαλύτερη οθόνη ίσως;
Μα είναι εξωφρενικό να φτιάχνεις ένα εξωτικό player και να βάζεις την οθόνη που έβαζες στα cd player σου 20 χρόνια πριν.

Reaction score
7.194

βλεπω πιασατε τα εξωτικα player.....:tongue:

και βεβαια εχουμε και εδω το διλημμα " ακριβο music network player ή σχετικα προσιτο αλλα με ψηφιακο σημα σε καλο dac?"

Μια μεγαλύτερη οθόνη ίσως;
οσο για το θεμα οθονη,οσο μεγαλη (και ακριβη) και να βαλουν απο τα 3-4 μετρα και πανω δεν μπορεις να δουλεψεις την συσκευη.Καλυτερα λοιπον νορμαλ οθονη και πιο χαμηλο κοστος και με την διαφορα αγοραζεις μια ταμπλετα και το δουλευεις απο οποια αποσταση θελεις. Αυτο που εγω θα ηθελα θα ηταν ενα κυκλωματακι εικονας και μια εξοδο hdmi ετσι ωστε με μια οθονη της πλακας των 100 ευρω ( ακομα και 18,5" ειναι μια χαρα) να το δουλευεις απο μακρια.

Reaction score
539

Το τηλεκοντρόλ είναι αναντικατάστατο για μένα. Έχω το squeezebox και χρησιμοποιώ το app squeezepad το οποίο είναι φανταστικό, δεν το συζητώ. Αλλά με πιάνω να έχω το ipad δίπλα μου, και να προτιμώ να σηκώνομαι από τον καναπέ για να κάνω ένα βήμα και να αλλάζω τραγούδι με το τηλεκοντρόλ.
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν η εξωτερική οθόνη, συμφωνώ.

Reaction score
1.188

Εάν δεν υπάρχει DLNA server στο δίκτυο το Yamaha βλέπει folder structure σε δικτυακούς δίσκους;
Το ότι δεν πάει στην μέση του κομματιού δεν με πειράζει καθόλου, ποτέ δεν το χρησιμοποιώ αυτό, ούτε στο foobar, ούτε στο CD player.

Reaction score
122

Εάν δεν υπάρχει DLNA server στο δίκτυο το Yamaha βλέπει folder structure σε δικτυακούς δίσκους;
Το ότι δεν πάει στην μέση του κομματιού δεν με πειράζει καθόλου, ποτέ δεν το χρησιμοποιώ αυτό, ούτε στο foobar, ούτε στο CD player.
Είτε χρειάζεται δικτυακός δίσκος NAS με DLNA είτε PC με εγκατεστημένο το Twonky server το οποίο η yamaha δίνει μαζί με το player.

Στις ρυθμίσεις του Twonky server ορίζεις τα folders που έχεις τα μουσικά αρχεία.

Reaction score
1

Εγώ πάλι θα πρότεινα το Cambridge Sonata NP30 το οποίο και έχω.Είναι αρκετά γρήγορο στην αναζήτηση σταθμών,έχει 2 θύρες usb στις οποίες βάζεις σκληρούς και ακόμα συνδέεται μέσω lan ή wi-fi σε server πάρα πολύ γρήγορα.Το ενσωματομένο dac δε καάνει καλή δουλεία.Ο χειρισμός ακόμα γίνεται και μέσω smatphone ή i-pad.Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος με την αγορά του και το προτείνω.

Reaction score
7.194

το πιο ολοκληρωμενο για μενα συτη τη χρονικη περιοδο με λογικη (σχετικα) τιμη,ειναι φυσικα και ενα πολυ καλο dac,ενω εχει και την δυνατοτητα να δουλεψει και σαν προενισχυτης.

με τις ιδιες δυνατοτητες,σαν dac,προενισχυτης αλλα και με αναλογικες εισοδους και με την καλυτερη οθονη,αγγιζει τα
1650 ευρω ομως

και το νεο μοντελο της denon,ανηκει στην σειρα των micro συστηματων της αλλα δεν του λειπει κατι.Ουσιαστικα ειναι μια εκδοση του 720 χωρις αναλογικο ραδιοφωνο και wifi.

Reaction score
30.036

Εγω θα ήθελα να προσθέσω το dune hd duo, το οποίο και εχω , κάνει τα πάντα , πλην λήψης αναλογικού ραδιοφώνου , παίζει οτι αρχείο μπορεί να φανταστεί κανείς , σε προσιτή τιμή , απο το αμαζον , αλλά ως dac δεν λέει και πολλά πράματα.Εχει θύρες usb , εχει hdmi, coaxial, optical , 8κάναλη αναλογική , παίρνει και δυο σκληρούς μέσα αν θέλει κάποιος , μπαίνει σε lan μέσω ethernet, kαι βλέπει οτι του ορίσετε να βλέπει στο pc η στον nas , είτε ως folder structure είτε αλλιώς. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ως προενισχυτής , παρόλο που έχει volume, η μάλλον λειτουργεί περιορισμένα.
Ποστάρω μόνο και μόνο για την ενημέρωσή σας.
http://dune-hd.com/eng/products/full_hd_media_players/12

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7