New Dedicated Home Cinema. ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΗΧΗΤΙΚΑ

Reaction score
0
Ειμαι κάτοχος ενός χώρου dedicated για home cinema (διαστάσεις περίπου 4,5μ Χ 5,5μ) για τον οποιο έχω κανει ακουστική μελέτη (μελέτη μόνο) και προκειται να εγκαταστήσω και τα πανελα οροφής όπως προέκυψαν από τη μελέτη.
Θα χρησιμοποιηθεί νέος προβολέας, νέα ενισχυτικά, νέα ηχεία και πανί 120" Dalite PermWall Cinemavision που ήδη έχω.

Οι θέσεις των καλωδιώσεων των ηχείων που έχουν περασθεί εντός των τοιχών και γυψοσανίδων (Van den Hull) έγιναν με βάση τα ηχεία που θεωρηθηκαν και για τη μελέτη (KLIPSCH THX ULTRA2).
Σημείωση ότι λόγω της θέσης των καθισμάτων και της έλλειψης χώρου όλα τα surround ηχεία (πλαϊνά και πίσω) θα πρέπει να είναι αναρτημένα σε τοιχο

Παρ' ολ' άυτά είμαι μπλεγμένος στο ηχητικό κομμάτι το οποιο έχει συνολικο budget €8.000-9.000.
1) Αγορά ηχείων 7.1 με προϋπολογισμό €4.500-5.000 περίπου. Σκεφτομαι τα JAMO DP7EX. μιας και τα KLIPSCH ανεβαίνουν πολύ σε κόστος αλλά πρόσφατα είδα ότι ισως να μπορούσα να παίξω και με Martin Logan The Source και κάποιο συνδυασμό.

2)Αγορά ενισχυτή ή συνδυασμός προ τελικού? Σκεπτομουν ONKYO TX-NR905 ή 875 ή Denon 4308 σε συνδυασμό με τελικό Sherbourn 7/2100 ή μήπως είναι υπερβολή ο τελικός για τα ηχεία που θέλω και για τόσο μικρό χώρο?

Κάθε προτεινόμενος συνδυασμός ηχείων και ενιχυτή ευπρόσδεκτος!!!

Reaction score
152
ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ OMNISAT V2 ΤΗΣ MIRAGE.ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ 360 ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.ΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΕ ΤΑΒΑΝΙ/ΤΟΙΧΟ.
ΕΧΩ ΤΑ V1 ΚΑΙ ΞΕΡΩ...
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ OMD ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ....
ΔΕΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ.

www.miragespeakers.com

www.audioevolution.gr

Reaction score
0
Αν και βρίσκομαι ακόμα σε πολύ πρώϊμο στάδιο της κατασκευής (Πρώτο χέρι βαφής και ολοκληρωση γυψοσανίδων) θα ανεβάσω φωτογραφίες σίγουρα μετά το Σαββατοκύριακο...

Περιμένω και άλλες προτάσεις μηπως και βρεθεί τελικά άκρη....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
η ιδεα σου για τα jamo ειναι η πιο ιδανικη
τα εχω και σε σχεση με klipch και οτιδηποτε αλλο ειναι λιγα μπροστα τους
οπως επισεις ο sherbourn ειναι ο βασιλιας της κατηγοριας
ηχεια τωρα εχω τα d7 με πολυ λιγο φτιαξιμο μιας και δεν χρειαζεται κατι
πριν ζουσα με τα mirage 260 ,cc πολυ φτιαγμενα αριστο ηχειο για σινεμα αλλα ενα δυο κλικ κατο του d7 το jamo φοραει μοναδες που τα αλλα ηχεια δεν τις βλεπουν στον υπνο τους
vifa ring radiator φορανε τα sonus ,krell και αλλα πανακριβα ηχεια
οταν ζησεις το d7 θα καταλαβεις τι εχεις,μοναδικο σημειο που υπερεχει το mirage εναντι οποιουδηποτε ηχειου ειναι ανεβαζει τους διαλογους στο πανι σαν να εχεις το audyssey sound eq
good luck

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ OMNISAT V2 ΤΗΣ MIRAGE.ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ 360 ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ.ΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΣΕ ΤΑΒΑΝΙ/ΤΟΙΧΟ.
ΕΧΩ ΤΑ V1 ΚΑΙ ΞΕΡΩ...
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ OMD ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ....
ΔΕΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ.

www.miragespeakers.com

www.audioevolution.gr
mirage = λαιος πλεον λογο κλιπσ group
o αντωνιο ετοιμαζει και αυτος κατι

Reaction score
152
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΑΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΤΟΥ SITE ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ.ΚΑΠΟΤΕ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Η MIRAGE ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.
ΠΛΕΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΗΦΟΡΙΖΕΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ "ΝΟΤΙΑ" ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ...

ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ 5.1 Η' 7.1 ΜΕ ΗΧΕΙΑ ΤΗΣ EVENTUS+VELODYNE ΓΙΑ SUB.....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
δυστυχως το κλιπσ group αποφασισε να δωσει τα μιραζ στον εδω αντιπροσωπο της κλιπσ ,σωστο θα ελεγα ΑΛΛΑ ας δωσει και τα γιαμο στον λαιο μιας και αυτα ανηκουν σε αυτο το γκρουπ
αν και νομιζω πως ειναι λαθος κινηση να πεσει τοσο βαρος οσο αφορα το σερβις
κλιπσ μιραζ ειναι too much νομιζω να βαραινουν καποιον
οσο για τον αντωνη απλα ειναι αδερφος και θα μεινει
μας ετοιμαζει και αυτος την δικη του απαντηση απο οτι ξερω εδω και 1 μηνα

Reaction score
0
Συνεχίζοντας τα ψάξιμο ανακάλυψα τα αντίστοιχα των JAmo Teufel ότι έχουν βγάλει μια καινούρια σειρά System 9. (http://www.teufel.de/de/THXsysteme/System-9-THX-Ultra-2.cfm?show=text)
Από οτι γνωρίζω το παλαιότερο Theater 10 όπως και τι Theater 8 είχε πολύ καλές κριτικές και βγαίνει ακόμα.

Ριξτε μια ματιά στα παραπάνω...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
παμε λοιπον
αυτα τα ηχεια εχουν 3900 + τα μεταφορικα τουλαχιστον 150
αρα με 3 μπροστινα 1600+ 2 sur 1000 πας στα 2600 τα υπολοιπα σου μενουν για σαμπ
πλην οτι περιμενεις κανα δυο μηνες για παραδωση μιας και δεν υπαρχουν ετοιμα,εξαιρετικα ηχεια αλλα διαλεγεις πλερωνεις και τα εχεις η περιμενεις
για εγγυησεις δεν μιλαμε γιατι εκει αρχιζει το κλαμα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Συνεχίζοντας τα ψάξιμο ανακάλυψα τα αντίστοιχα των JAmo Teufel ότι έχουν βγάλει μια καινούρια σειρά System 9. (http://www.teufel.de/de/THXsysteme/System-9-THX-Ultra-2.cfm?show=text)
Από οτι γνωρίζω το παλαιότερο Theater 10 όπως και τι Theater 8 είχε πολύ καλές κριτικές και βγαίνει ακόμα.

Ριξτε μια ματιά στα παραπάνω...

Καλημερα zazou8,
εχω γραψει ουκ ολιγες φορες πως θεωρω την Teufel οτι καλυτερο κυκλοφορει στον χωρο του ΤΗΧ home theater.
Μαλιστα χρησιμοποιω το κεντρικο και το sub απο την σειρα 10 και θα ηθελα,Θεου θελοντος επισης, να αντικαταστησω τα υπολοιπα Definitive Technology που εχω με Teufel συντομα.
Τα συνιστω, εαν εχεις τον χωρο και τα χρηματα, με κλειστα ματια.
Δεν υπαρχει αντιπροσωπεια(η Teufel πουλαει πλεον μονο απ'ευθειας) οποτε πρεπει να παραγγειλεις μεσω του εργοστασιου.

Εαν θες κανε ενα search στην λεξη "Teufel" για να δεις οσα κατα καιρους εχουμε γραψει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
πριν αγορασεις κατι προσπαθησε να το ακουσεις αν μπορεις
προσπαθησε να μην αγορασεις γουρουνι στο σακι
by the way τα jamo ειναι τα ΜΟΝΟ ηχεια τετοιου τυπου που ανεβαινουν στους 40 χιλιαδες κυκλους τη στιγμη που καθε τι αλλο σταματα στους 20 δηλαδη τα μισα, συνηθως ακριβες μοναδες - καλη σχεδιαση αγγιζουν την κορυφη ,δυστυχως τα εξαιρετικα teufer δεν μπορεις να τα ακουσεις ,δεν μπορεις να διαβασεις κριτικες εκτος απο γερμανικα περιοδικα που δυστυχως οτι ειναι γερμανικο ειναι και καλυτερο απο καθε τι αλλο συν δεν εχουν τεσταρει μαζι διαφορετικα ηχεια με πιστοοποιηση thx ultra 2
οπως και περιοδικα πλην του γερμανικου τυπου δεν εχουν δοκιμασει ποτε teufel λογο μη υπαρξης αντιπροσωπιας σε αλλες χωρες πλην γερμανιας

Reaction score
152
....ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ!
ΤΙ ΡΑΤΣΑ ΗΤΑΝ???
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ???
ΤΟ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΗΛΙΟΣ???
ΤΙ ΤΟ ΤΑ'Ι'ΖΑΝΕ???
ΤΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΙΧΕ Η ΠΑΛΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ????
EEE?????????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
152
....ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ!
ΤΙ ΡΑΤΣΑ ΗΤΑΝ???
ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ???
ΤΟ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΗΛΙΟΣ???
ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΛΑ ΤΟΥ???
ΤΙ ΤΟ ΤΑ'Ι'ΖΑΝΕ???
ΤΙ ΚΩΔΙΚΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΙΧΕ Η ΠΑΛΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ????
EEE?????????

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
384
Εμενα θα με ενδιεφερε κυριως η ακουστικη μελετη που εκανες, και πως βγαλανε το συμπερασμα να βαλουνε τα πανελ στο ταβανι.
Οι τοιχοι θα ειναι γυμνοι?
Δωσε μας καμια πληροφορια...:cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.696
Members
38.735
Νεότερο μέλος
Marioslion