New Desktop PC

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.609
QHD it is ! και μαλλον παλι 27 γιατι τα ματια μου απο την οθονη απεχουν 65 εκ.

♥ ♥ ♥ ♥
https://www.skroutz.gr/s/42150189/L...440-240Hz-me-CHrono-Apokrisis-0-03ms-GTG.html
Φαντάσου ένα ορθογώνιο τρίγωνο, του οποίου η μια ορθή πλευρά ορίζει την απόσταση των ματιών σου από το κέντρο της οθόνης (υποθέτοντας ότι τα μάτια σου είναι σημειακά, you get the point) και η άλλη ορθή πλευρά είναι η απόσταση του κέντρου της οθόνης από τις γωνίες της, οπότε η υποτείνουσα είναι η απόσταση του ματιού σου από τις γωνίες της οθόνης. Αυξανομένου του μεγέθους της οθόνης, αυξάνεται και αυτή η απόσταση, ενώ η απόσταση από το κέντρο της οθόνης παραμένει σταθερή.

Αν, λοιπόν, είσαι σε ηλικία που σου έχει χτυπήσει την πόρτα η πρεσβυωπία, όσο αυτή αυξάνεται συν τω χρόνω και όσο περισσότερο διαφέρουν αυτές οι δύο αποστάσεις, τόσο θα σε ενοχλεί η απώλεια εστίασης στα άκρα της οθόνης, όχληση η οποία εντείνεται με τη χρήση πολυεστιακών φακών. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίον τα άτομα μιας κάποιας ηλικίας και άνω απομακρύνουν την οθόνη, ώστε αυτές οι δύο αποστάσεις να είναι συγκρίσιμες και να εστιάζουν εύκολα και στο κέντρο και στα άκρα.

Υπ' αυτό το πρίσμα, και αν έχεις περάσει τα 40 έτη, για απόσταση θέασης 65cm πάρε 27άρα, ή 32άρα αν έχεις τη διάθεση να αυξήσεις αυτήν την απόσταση κατά 10-15cm. Στις 27 ίντσες και με ανάλυση 4k, τα στοιχεία του UI φαίνονται πολύ μικρά, ενώ είναι αποδεκτά σε ανάλυση QHD. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, η εικόνα δεν πιξελιάζει, ενώ σε 4k αναγκαστικά θα πρέπει να αυξήσεις το scaling. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται φλου όσα παράθυρα έχουν ξεμείνει αφρόντιστα από προηγούμενες εκδόσεις των Windows, τα οποία κάποια στιγμή θα εκλείψουν τελείως.

Αυτή η LG δεν είναι καθόλου κακή οθόνη, αλλά έχει τιμή που μόνον ένας καμμένος gamer θα δεχτεί να πληρώσει, λόγω 240Hz, ("αν θες 240Hz, πλήρωνε, αλλιώς κάτσε στα 144"). Καμμένος gamer, μάλλον δεν είσαι.

Η U2723QE είναι πάρα πολύ καλή, αλλά είναι πατωμένη στα 60Hz, διότι με βάση την ίνφινιτ γουίζντομ κάποιων υψηλοβάθμων στελεχών της Dell, όποιος θέλει ευρεία χρωματική γκάμα πέραν του sRGB που το έχουν πλέον και οι κότες, είναι φωτογράφος και δεν έχει ανάγκη από 144Hz. Δεν ξέρω αν ανεβαίνει ανεπίσημα και δουλεύει χωρίς προβλήματα στα 75Hz, κάτι σημαντικό, μιλάμε για αύξηση 25%.

Γι' αυτόν το λόγο σου πρότεινα εξ αρχής εκείνη την 32άρα LG, η οποία είναι φρέσκια και δίνει 4k και πλήρες sRGB στα 144Hz, σε ικανοποιητική τιμή (η οποία πριν καναδυό χρόνια ή ήταν διπλάσια και βάλε, ή απλώς δεν υπήρχαν οθόνες με τέτοιες δυνατότητες). Βέβαια, εκτός των παιχνιδιών, πάνω από 60Hz βλέπεις μόνο το animation του UI και την κίνηση του ίχνους του ποντικιού, αλλ' αυτός δεν είναι λόγος ικανός για να μην έχεις 144Hz για όποτε στη δώσει να παίξεις και κανα παιχνίδι. Σκέψου και το ενδχόμενο να χρυσοπληρώσεις τώρα μια U2723QE και το ερχόμενο ή το μεθεπόμενο φθινόπωρο να σκάσει κάποια καινούργια με αυτές τις δυνατότητες στα 144Hz...
 



spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.575
Reaction score
30.963
Πληροφοριακα το CyberPower UPS 1350VA/810W AVR ειναι μεχρις στιγμης τελειο, με 2 πραγματικες διακοπες ρευματος (που τις καταλαβα απο το ρολοι της κουζινας) και 4-5 δοκιμαστικες με αφαιρεση της μπριζας :)

Οταν ολα ειναι idle και η οθονη σβηστη δειχνει χρονο καλυψης πανω απο 90 λεπτα !


Εχει πανω desktop, οθονη, NAS, modem, spliter, και μενει και μια ακομα μπριζα ελευθερη.

Εχω απενεργοποιησει τον ηχο που κανει οταν πεσει το ρευμα .

Ετσι ειναι τωρα πισω απο το γραφειο !


0.jpg
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.616
Μηνύματα
2.868.170
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top