new KEF Q series

Reaction score
230
Απάντηση: new KEF Q series

ΟΙ προηγούμενες σειρές από εμφάνιση μου ταιριάζουν καλύτερα πάντως...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

σωστος , κατι απο κλιπς icon θυμιζει.Τα παλια ηταν πιο αμερικανικα

Reaction score
2.278
Ωραίοι, αντικατεστησαν μια από τις ομορφότερες σειρές ηχείων στην αγορά με μια από τις ασχημότερες! Χώρια που έχω και την εξής απορία: Η προηγούμενη σειρά είχε καμπυλωμένη καμπίνα. Από ότι βλέπω αυτό το χαρακτηριστικό το κατήργησαν. Άρα δυο είναι τα τινά:

α) Η τετράγωνη αποδίδει καλύτερα (άρα και οι μεγαλύτερες σειρές θα πρέπει να περιμένουμε να αντικαταστηθούν με τετράγωνες καμπίνες... δεν το νομίζω)

β) Έκαναν γερή οικονομία στην κατασκευή της καμπίνας. Άρα θα πρέπει να περιμένουμε μείωση της τιμής η πολύ ποιοτικότερα μεγάφωνα, κροσοβερ κλπ.

exs

Reaction score
3
Ωραίοι, αντικατεστησαν μια από τις ομορφότερες σειρές ηχείων στην αγορά με μια από τις ασχημότερες! Χώρια που έχω και την εξής απορία: Η προηγούμενη σειρά είχε καμπυλωμένη καμπίνα. Από ότι βλέπω αυτό το χαρακτηριστικό το κατήργησαν. Άρα δυο είναι τα τινά:

α) Η τετράγωνη αποδίδει καλύτερα (άρα και οι μεγαλύτερες σειρές θα πρέπει να περιμένουμε να αντικαταστηθούν με τετράγωνες καμπίνες... δεν το νομίζω)

β) Έκαναν γερή οικονομία στην κατασκευή της καμπίνας. Άρα θα πρέπει να περιμένουμε μείωση της τιμής η πολύ ποιοτικότερα μεγάφωνα, κροσοβερ κλπ.
More BASS με 30% μεγαλύτερη καμπίνα.

D

deleted user 10898

Guest
καλα βρε, εχουν 8αρι γουφερ με ομοκεντρο tweeter με εξαιρετικα (καταυτους) χαρακτηριστικα, και μαλιστα με λιγο πανω απο χιλιαρικο, και μου λετε για καμπινες, με αρεσει δεν με αρεσει φρουφρου κλπ?

Reaction score
30.391

Ναι ιδίως τα 8ιντσα σαν mid είναι εξαιρετικά.Ειδικότερα δε στις ανώτερες μεσαίες κάνουν μια σάλτσα μοναδική , που ουδεμία σχέση εχει με μεσαίες.
Ετσι?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

κατι ξεβρεις απο σαλτσοσουπες εσυ

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: new KEF Q series

Ναι ιδίως τα 8ιντσα σαν mid είναι εξαιρετικά.Ειδικότερα δε στις ανώτερες μεσαίες κάνουν μια σάλτσα μοναδική , που ουδεμία σχέση εχει με μεσαίες.
Ετσι?
εεετσιιι εεετσιιι και τολεγα, ολο βλακειες κανουν στην κεφ.
ακου 8ιντσι μιντ. δεν ξερουν, ε?

Reaction score
30.391

Πέρα απο κάτι pa δεν εχω δει ηχείο με μιντ 8ιντσο.Midbass ναι δλδ μέχρι και 200-300 κύκλους , οχι παραπάνω.

Reaction score
968
Η προσπάθεια εξομοίωσης της σημειακής πηγής (point source), δηλαδή όλες οι συχνότητες να προέρχονται από το ίδιο ακουστικό κέντρο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ουσιαστικά αποτελεί ένα συμβιβασμό μεταξύ πολλών αντικρουόμενων πραγμάτων (νόμων της φυσικής ... τι άλλο?).

Κατ΄αρχήν, ο σχεδιαστής δεν θέλει να χρησιμοποιεί πολύ μικρών διαστάσεων μονάδες, για τον προφανή λόγο ότι η έκταση της απόκρισης χαμηλά πάει για βρούβες, αφού εξαρτάται κυρίως από την παράμετρο της διαμέτρου του κώνου.

Όμως, ούτε και μεγάλους κώνους μπορεί να επιλέξει, για δύο τουλάχιστον πολύ σοβαρούς λόγους:

- Ο μεγάλος κώνος παρουσιάζει επιφανειακά σπασίματα (cone break-ups) που εμφανίζονται σε σχετικά χαμηλότερες συχνότητες, οπότε αναγκάζει το ομοαξονικό tweeter να είναι ογκώδες και να κροσάρει χαμηλότερα.

- Ο μεγάλος κώνος γίνεται εξαιρετικά κατευθυντικός προς τις υψηλότερες συχνότητες, οπότε και πάλι αναγκάζει το ομοαξονικό tweeter να είναι ογκώδες και να κροσάρει χαμηλότερα.

Αμ δε όμως που λύνονται όλα τα προβλήματα με το ογκώδες tweeter που κροσάρει χαμηλότερα!
Ένα tweeter με μεγάλη ενεργή επιφάνεια ακτινοβολίας παρουσιάζει ανεπιθύμητη λοβοποίηση στο πολικό διάγραμμα των υψηλότερων συχνοτήτων.

Εταιρείες που επιμένουν μέχρι σήμερα να παλευουν με το θηρίο (όπως πχ KEF και Tannoy) έχουν βρει μία χρυσή τομή όλων των αντικρουόμενων αυτών φαινομένων (.... υπάρχουν και άλλα ακόμη δυσάρεστα) επιλέγοντας μέγεθος κώνων μεταξύ 8 και 10 ιντσών, με κροσάρισμα σε κάποια συχνότητα περί τα 2 kHz.

Αυτά!

Reaction score
30.391

Δεν εχεις άδικο σε αυτά που λες.Μαζί σου.
Και κάτι ακόμα ετσι εγκυκλοπαιδικό.Θα μπορούσαν να εχουν καλύτερες μεσαίες απο πολλές ίντσες , με την χρήση μεγάλων πηνίων φωνής , σκληρών αναρτήσεων και κώνων απο διαφορετικά υλικά , αλλά στου κουφού την πόρτα οσο θέλεις βρόντα.
Οσο για την σημειακή πηγή ακτινοβολίας , ας την αφήσουν καλύτερα εκεί που κάθεται δλδ σε μερικά μουσικά όργανα γιατί με τα ρημαδομεγάφωνά τους δεν πρόκειται να την πιάσουν ποτέ.Ακόμα και αν φέρουν το ογκοδέστατο tweeter τους μπροστά στο dust cover του woofer , πάλι μια τρύπα στο νερό θα κάνουν όπως κάνει μέχρι τώρα η TANNOY.
Δεν είναι τυχαίο που τα καλύτερα ηχεία που εχουν βγεί μέχρι σήμερα είναι 4-5 δρόμων , και μερικά και παραπάνω.
Αν δεν εχεις κορυφαία μεγάφωνα , για να καλύψεις σωστά και επαρκώς ολο το φάσμα , ε, τότε το ρίχνεις στις εκπτώσεις , και στις διάφορες ματσακωνιές.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.387
Members
38.694
Νεότερο μέλος
Verdier