New SONY HT-A9 Immersive System


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.397
Reaction score
27.683
Αν είναι να φτάσουμε στα σχεδόν 10.000€ για δύο 10" Meridian τότε χωρίς σκέψη πάω εδώ και με τα ίδια χρήματα παίρνω τον 8καναλο με τα DSPια του και 4 ζευγάρια 8" Synthesis στα 300watt έκαστο ή 2 ζευγάρια 10" Synthesis στα 600watt έκαστο :)
Και έχω και περίσσευμα άλλα τόσα watt και εξόδους αν θέλω αργότερα.
 
Last edited:

Μηνύματα
6.552
Reaction score
5.122
Σετ ηχείων για τις τηλεοράσεις της Sony είναι που λειτουργούν ως κεντρικό ηχείο.
Δεν είναι τυχαίο που συνεργάζονται με το Acoustic Center Sync.

Κρινόμενο ως σετ ηχείων τηλεόρασης είναι κορυφαία υλοποίηση το HT-Α9.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.397
Reaction score
27.683
Το κεντρικό είναι phantom από τα δύο μπροστινά.
Σε συνδυασμό με την ΤV για "κανονικό" κεντρικό, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Είναι χάλια, λέει ο reviewer στο video, ενώ το phantom το κρίνει ως εξαιρετικό.

Αντίστοιχος συνδυασμός σε Samsung προϊόντα κρίθηκε επίσης εξαιρετικός.
Τα ηχεία τηλεόρασης και soundbars "έδεσαν" άψογα, κάτι που δεν συμβαίνει με τα Sony.
 
Last edited:

Μηνύματα
6.552
Reaction score
5.122
Είτε καλό είτε όχι με την TV ως κεντρικό, και μόνο ότι προορίζεται για τέτοια σύνδεση καταδεικνύει και τη χρήση για την οποία προορίζεται, δηλαδή ως σετ ηχείων TV.
Ως τέτοιο πρέπει να κριθεί, όχι "τι άλλο θα μπορούσε κανείς να πάρει με 1800 ευρώ + το ποσό για σαμπ".
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.397
Reaction score
27.683
Συμφωνώ.
Και ως πακέτο στα 2500€ γιατί τα χαμηλά είναι ανύπαρκτα φυσικά, όπως λέει και στο video. Και μόνο το μεγάλο Sub. Και βέβαια είναι μια premium λύση για την κατηγορία και το κοινό που εκπροσωπεί.
Ο ενδιαφερόμενος δεν κοιτάει καν άλλες επιλογές με ξεχωριστά προϊόντα.
 


Μηνύματα
6.552
Reaction score
5.122
Συνδέεται το ίδιο και με ακουστικά μέσω bluetooth. Δεν χρειάζεται να συνδέεται κανείς με την τηλεόραση και να παρακάμπτεται το Sony.
Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι αν στέλνει 360 audio σε συμβατά με 360 bluetooth Sony ακουστικά, όπως τα XM4.
 



Μηνύματα
6.552
Reaction score
5.122
Λογικά πιο εύκολο είναι δυο main να προσομοιώσουν κεντρικό, παρά μια ηχομπάρα να προσομοιώσει δύο main.

Και με την ίδια λογική, πιο εύκολο 4 ίδια ηχεία να δημιουργήσουν ηχόσφαιρα, παρά μια μπάρα και δυο άλλα μικρά πίσω.
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
2.957
Reaction score
6.679
Λογικά πιο εύκολο είναι δυο main να προσομοιώσουν κεντρικό, παρά μια ηχομπάρα να προσομοιώσει δύο main.

Και με την ίδια λογική, πιο εύκολο 4 ίδια ηχεία να δημιουργήσουν ηχόσφαιρα, παρά μια μπάρα και δυο άλλα μικρά πίσω
Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ.

2 main μπορούν εύκολα να προσομοιώσουν ένα κεντρικό, αλλά μόνο σε μία θέση ακρόασης.

Για να μπορέσουν να το κάνουν σε παραπάνω από μία θέσεις ταυτόχρονα, πρέπει να μιλήσουμε για cross firing με μεγάλη ακρίβεια στην τοποθέτηση, τέλεια off axis απόκριση κλπ.

Και ειδικά το πρώτο δεν ξέρω πώς μπορείς να το πετύχεις με τέτοια πιο "lifestyle" (ή έστω πες τα mainstream) προϊόντα.

Η ηχόμπαρα αντίθετα, μπορεί να εκμεταλλευτεί τρία πράγματα:
1. Ότι είναι στο κέντρο, άρα σε όλες τις θέσεις ακρόασης εκλαμβάνεις τον ήχο από το κεντρικό να είναι στη θέση του.
2. Ότι έχει μεγάλο πλάτος και έτσι μπορεί να αποδώσει το εφέ της στερεοφωνίας/πολυφωνίας (ο ήχος να ταξιδεύει από τη μια πλευρά προς την άλλη).
3. Σε ένα συμμετρικό δωμάτιο, τις ανακλάσεις από τα πλαϊνά τοιχώματα ώστε να διευρύνει το soundstage.

Συνολικά λοιπόν, πολύ πιο εύκολη δουλειά θεωρώ πως έχει η ηχόμπαρα.
 

Μηνύματα
6.552
Reaction score
5.122
Ποιος τις μαμεί τις πολλαπλές θέσεις ακρόασης.
Ο μπαμπάς είναι ο απαιτητικός που θα κάτσει στο κέντρο.
Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα χαρούν με οτιδήποτε.

Καλύτερα στον έναν πανδαισία, παρά αρκετά καλό στους πολλούς.
 



alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.397
Reaction score
27.683
Σε συνέχεια λοιπόν της επίσκεψης και του αρχικού post, άκουσα τα HT-A9 με sub. Τα ηχεία τα περίμενα μικρότερα. Mου φάνηκαν μεγάλα, για all in one product, ακόμα και δίπλα στην 83άρα TV, κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα. Ως κεντρικό είχε σεταριστεί η Α90J. Δεν μου φάνηκε κακό, κάθε άλλο. Δεν ζήτησα να ακούσω phantom center, ήταν ήδη αργά, όταν φύγαμε έκλεισε η πόρτα.
Στο 5.1 κομμάτι τα Sony είναι εντυπωσιακά μπορώ να πω. Θα καλύψουν τα περισσότερα σαλόνια με μεγάλη άνεση. Στο Atmos κομμάτι τώρα ένιωσα πως κάτι λείπει. Πιθανότατα να έφταιγε το αρκετά χαμηλό ταβάνι, και οι καραμπόλες δεν δούλεψαν καλά. Υπήρχε μια μικρή αίσθηση του 3D bubble, αλλά το θεωρώ λίγο, ήθελα παραπάνω. Από την άλλη το δέσιμο της σκηνής στο bed ήταν φανταστικό για τέτοιο προϊόν.
Over all, στην προσφορά των 1800€ που τρέχει τα θεωρώ εξαιρετική επιλογή. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο που να δίνει αυτό το πακέτο σε αυτά τα χρήματα. Αγοράζεις ένα All in One 4.1.4 (enabled), που με την βοήθεια μιας Sony TV γίνεται 5.1.4, όλα ασύρματα.
Το sound mapping της Sony υποστηρίζει πως προσθέτει άλλα 12 virtual ηχεία. Μπορώ να πω πως αυτό ήταν κάπως εντυπωσιακό όσο αφορά το bed. Για τα enabled Atmos εξαρτάται από τον χώρο πως θα "σου κάτσει".

Τα θεωρώ πολύ καλύτερη λύση από αντίστοιχα συστήματα ηχομπάρας.

Να πάτε να τα ακούσετε όσοι κινήστε σε αυτά χρήματα, οπωσδήποτε.
 
Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.397
Reaction score
27.683
στην προσφορά των 1800€
 
  • Like
Reactions: vet

Μηνύματα
55
Reaction score
17
Το σκέφτομαι σοβαρά, αλλά 1) δεν είμαι σίγουρος ότι θα ικανοποιηθώ σε μουσική (εννοείται ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει ή να συναγωνισθεί με ένα σοβαρό 2 channel σύστημα αλλά δεν ξέρω _πόσο_ θα ξενερώσω) και 2) με συγχίζει το wireless γενικά (όσες φορές προσπάθησα με AppleTV/NVidia Shield + Projector XGimi και AirPlay/ChromeCast είχα lag, ούτε μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ως ηχεία για Desktop αφού μας τα έχουν πρήξει όλοι με το HDMI λες και είναι πανάκεια).
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.397
Reaction score
27.683
1) δεν είμαι σίγουρος ότι θα ικανοποιηθώ σε μουσική (εννοείται ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει ή να συναγωνισθεί με ένα σοβαρό 2 channel σύστημα αλλά δεν ξέρω _πόσο_ θα ξενερώσω)
Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Τα Α9 δεν είναι δικάναλο σύστημα, δεν φτιάχτηκαν για αυτό το σκοπό. Όχι μόνο στα 2800€ που είναι η βασική του τιμή με Sub, αλλά και με τα 1800€ της προσφοράς, ένας δικάναλος ενισχυτής με 2 ηχεία θα έπαιζαν καλύτερα για έναν δικάναλο ακροατή. Αλλά δεν έχει νόημα μια τέτοια σύγκριση καθώς η κάθε λύση εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς.
Αν είσαι δικάναλος και θες να ακούς μουσική, αλλά να βλέπεις και τις ταινίες σου χωρίς τρέλα τα Α9 δεν είναι για σένα. Δεν φταίνε όμως τα Α9 αλλά το ποσό που δεν φτάνει για ένα τέτοιο σύστημα. Αν όμως οι άλλες επιλογές σου ήταν soundbars δώσε μια ευκαιρία και στα Α9. Αρκετοί reviewers εκεί έξω λένε ότι στη μουσική είναι καλύτερα και από Sonos.

με συγχίζει το wireless γενικά (όσες φορές προσπάθησα με AppleTV/NVidia Shield + Projector XGimi και AirPlay/ChromeCast είχα lag
Ακούω συνέχεια από το κινητό στέλνοντας στο Sheild Pro. Δεν είχα ποτέ θέμα ούτε με Android ούτε με iPhone. Πετάω στην TV videos από YouTube via smartphone χωρίς το πρόβλημα. Ίσως έχεις κάποιο θέμα που πρέπει να δεις.

ούτε μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ως ηχεία για Desktop αφού μας τα έχουν πρήξει όλοι με το HDMI λες και είναι πανάκεια).
Home Cinema σημαίνει HDMI, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αυτό που θες εσύ είναι separates για flexibility. Σε αυτά τα χρήματα θα φτιάξεις ένα δικάναλο που θα παίζει καλά για τα χρήματα του. Πολυκάναλο, και μάλιστα immersive δεν θα φτιάξεις. Πόσο μάλλον να παίζει όπως τα Α9. Δεν γίνεται. Στα χρήματα των Α9 δεν υπάρχει ούτε καν ο AVR + ηχεία που να κάνει όσα προσφέρουν τα Α9.
 
Last edited:

Μηνύματα
55
Reaction score
17
Μπορεί και να φταίει το router ή το XGimi Pro. Γενικά μου την δίνει όταν περιορίζομαι σε ρυθμίσεις ή σε ports. Π.χ. το AppleTV που προσφάτως πήρα έχει ως μόνη δυνατότητα του audio sync το να έχεις iPhone για το calibration (ούτε καν iPad). Χάθηκε το Sony να έχει και κανένα παραπάνω/διαφορετικό Input/Output εκτός από HDMI ? Να πεθάνει το wireless 1000 φορές. Και για να είμαστε δίκαιοι, τα καλώδια των ηχείων προς τον Receiver που γλιτώνεις τα χάνεις σε μπρίζες και καλώδια σε αυτές για το κάθε ηχείο.

Δικάναλο έχω και δεν το αλλάζω για μουσική, αλλά τελευταία μοιράζομαι τις μέρες τις εβδομάδας σε 2 τοποθεσίες και δεν θα με πείραζε να βλέπω και καμιά ταινία. Είχα σκοπό να πάρω μαζί στην δεύτερη κατοικία τα KEF X300A Wireless μου αλλά αυτά τα έπαιξαν (να πεθάνει η KEF και το planned obsolescence) και τα παλιά Logitech Z5500 τα έχω δώσει στον ανιψιό εδώ και χρόνια, οπότε το έψηνα να πάω σε μια καλή soundbar (βολεύει από άποψη οικονομίας χώρου αλλα εννοείται ότι τα αποτελέσματα θα είναι μέτρια, ειδικά για την μουσική) ή Α9 ή Sonos (+multiroom, αλλά και εκεί σε κλειδώνουν στο οικοσύστημα) ή οτιδήποτε άλλο.

Ο χώρος που τα προορίζω δεν είναι ιδανικός (άσε που είναι και προσωρινός), προς το μακρόστενο, απόσταση τοίχου προβολής από καναπέ περί 3-3.5 μέτρα, το immersive, Atmos, κτλ δεν με τρελαίνουν όσο η σχετικά καλή ποιότητα/πρακτικότητα/επαναχρησιμοποίηση/φορητότητα. Καλά τα A9 από ότι λες, δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω, αυτό λένε και οι περισσότεροι άλλωστε, αλλά θα ήθελα να έχω επιλογή ποιο subwoofer και ποια TV να έχω (αν στο μέλλον π.χ. επιστρέψω και έχω TV αντί για projector και θέλω να την χρησιμοποιήσω ως κεντρικό).
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.043
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top