Newbie Κάτοχος Canon PowerShot S70 ζητά βοήθεια.....

Reaction score
5
Μόλις παρέλαβα από δώρο την PowerShot S70.

2 ερωτησούλες (δεν είχα ποτέ στη ζωή μου ψηφ. φωτογραφική..... δεν έχω ιδέα !!!)

1ον) Τη γνώμη σας για αυτό το μοντέλο !
2ον) Jpeg vs Raw....... Έχω 1GB memory , σε τι να τραβάω ? Έχουν τραγικά αισθητή διαφορά για viewing σε pc και εκτύπωση από φωτογραφικό κέντρο?

Σας ευχαριστώ πολύ !!!

Reaction score
0
Raw χωρις δευτερη σκεψη.Οι δυνατοτητες που δινει το raw (σε συνδιασμο με το αναλογο software .χ photoshop cs2 ειναι πολυ μεγαλες) + οτι ειναι μη απωλεστικη συμπιεση.
Eνδιαφερον αρθρο για τις διαφορες jpeg,tiff,raw
http://www.kenrockwell.com/tech/raw.htm

Kαι επειδη ισως να μην ειναι εμφανης οι επιπλεον δυνατοτητες που δινει στον χρηστη το raw να 2 παραδειγματα πως μια κακοφωτισμενη φωτο μπορει να διορθωθει αν εχει τραβηχτει raw.
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=3;action=display;threadid=12031;start=msg195346#msg195346
http://www.dpgr.gr/forum/index.php?board=54;action=display;threadid=6730;start=75

Reaction score
5
Κώστα σε ευχαριστώ !

Αλήθεια αν δεν επεξεργαστώ την φώτο αλλά την βλέπω μόνο από την 17" μου και ενδεχομένως να την τυπώσω θα έχουν τόσο μεγάλες διαφορές ? Το ρωτάω αυτό διότι σε RAW θα μπορέσω να τραβάω πχ 50 φώτο ενώ Jpeg 150 φώτο........ Οπότε για μένα έχει σημασία αν υπάρχει ΑΙΣΘΗΤΗ διαφορά ποιότητας στα κριτήρια viewing που θέτω

Ευχαριστώ πολύ και sorry for my ignorance

Reaction score
0
Mε προλαβες πριν κανω το edit...δες τα link που σου δινω.
Αν θελεις μονο να την δεις στην οθονη τοτε οκ τραβα jpeg ,τωρα για τυπωμα αν δεν προκειται ποτε να επεξεργαστεις τις photo σου τοτε ναι σου ειναι αχρηστο το raw.

Reaction score
5
Έχω την S45 εδώ και χρόνια, ουσιαστικά ένα προηγούμενο μοντέλο της S70, με 4 Megapixels, αλλά τον ίδιο processor etc.
Η S70 έχει κριθεί ως πολύ καλή, από τις καλύτερες στην κατηγορία της.

Μερικά πράγματα που θα σου πρότεινα να προσέξεις είναι τα εξής:
1. Φως...και πάλι φως...οι ψηφιακές κάμερες πάσχουν όταν υπάρχει έλλειψη φωτός (λόγω μεγέθους του σένσορα). Να είναι καλά φωτισμένος ο χώρος, ή για σκοτεινές φώτος, οπωσδήποτε τριποδάκι. Ακόμα και αυτά τα μικρά τα επιτραπέζια, μια χαρά είναι. Αν προσέξεις το φως, θα βγάλεις φοβερές φώτος. Εγώ χρησιμοποιώ τριποδάκι όπου γίνεται, και βάζω και 2 sec delay, για να μην κουνάω την μηχανή όταν πατάω το κουμπί, αλλά να παίρνει μόνη της με την ησυχία της μετά από 2 sec.

2. Jpeg για γρήγορες φώτος, π.χ. στο Auto mode, ή όταν δεν σε ενδιαφέρει να πειράξεις πολύ την φώτο αργότερα. Επίσης αν σε ενδιαφέρει ο χώρος στην κάρτα. Και εγώ 1 Gig έχω και τελειώνει απίστευτα γρήγορα, believe it or not. Επειδή στις ψηφιακές τραβάς φώτος αμέτρητες, γιατί ξέρεις ότι δεν θα τις τυπώσεις όλες απαραίτητα μετά, γεμίζουν οι κάρτες για πλάκα, ιδιαίτερα αν δεν τις αδειάζεις στο PC συχνά.
RAW είναι ωραίο format. Raw data from the CCD, και παράγει μικρότερα αρχεία από άλλα παρόμοια raw formats, όπως π.χ. της Nikon. Mπορείς μετά να αλλάζεις το White Balance μέσα από το software της Canon, αν π.χ. σου βγήκε λίγο πράσινη η φώτο ή οτιδήποτε. Μπορείς να παίζεις με το exposure compensation κλπ κλπ. Μετά επίσης το κάνεις JPEG με ότι compression θες, δηλαδή έχεις όλη την πληροφορία των 7 Megapixels εκεί. Βέβαια συνήθως είναι αρκετά μεγαλύτερα τα files από ότι τα JPEGs.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αρχίσεις να παίρνεις φώτος του ίδιου αντικειμένου και να δεις πού μπορείς να τις 'φτάσεις' με JPEG και RAW. Πειραματίσου, είναι τσάμπα, ψηφιακή τεχνολογία γαρ!!

Αυτά για αρχή, είναι πολύ καλή κάμερα, να την χαίρεσαι!

Reaction score
164
Και μια πιο extreme περίπτωση από εμένα:

Επάνω είναι η διορθωμένη και κάτω η κατάλάθος υποφωτισμένη κατά δύο στοπ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88