Nikon D80

Reaction score
3
Μερικές ερωτήσεις:

• Με ποιόν φακό να την αγοράσω με τον 18-135, 18-70 (ο οποίος έχει πολλή μικρή διαφορά τιμής από τον πρώτο, από βάρος και χαρακτηριστικά όμως;) ή με 18-55 (που η τιμή του σετ πάει σε επίπεδα compact camera)
  • Πιστεύετε ότι θα χρειαστεί ΚΑΙ κάτι έξτρα, όπως μπαταρία ή κάτι άλλο που δεν μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή (μια fast SD είναι από τώρα διαθέσιμη)
  • Καμιά πρόταση για κάποιο κατάστημα (ok για να μη γίνει διαφήμιση με pm ;-) και να πω ότι το internetικό ψάξιμο έχει περατωθεί)
  • Κάποια άλλη πρόταση είτε για άλλο σετ body+φακό, είτε για άλλη μηχανή στην κατηγορία; :idea:
:confused: :roll:

Merci Beaucoup:happy_4:

Reaction score
164
Καλές αγορές!
Για τον φακό δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Αλλά θα χρειαστείς μια καλή τσάντα, και εξτρά μνήμη που ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Οι μπαταρίες στις SLR κρατάνε πολύ, αλλά για ψυχολογικούς λόγους έχω και μία δεύτερη.
Για αγορές συνιστώ το www.katerelos.gr. Πολύ καλές τιμές με δική του εισαγωγή και δική του εγγύηση. Έχω ακούσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ που έχουν ψωνίσει από εκεί και έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι.Έχω ψωνίσει πολλές φορές από εκεί και ήταν πάντα άψογος. Αν φοβάσαι την αποστολή με ταχυδρομείο, μπορείς να πεταχτείς από το κατάστημα και να την πάρεις μόνος σου, αλλά δεν έχει πολύ στοκ. Πάρε τον τηλέφωνο.
Στα καλά καταστήματα οφείλουμε δημόσια διαφήμιση και στα κακά δημόσιο θάψιμο :) Γι αυτό σου λέω μακρυά από το Adorama που είναι πολύ ασυνεπές. Στο αναφέρω γιατί έχει παρόμοιες τιμές.

Reaction score
14
Joseph καλορίζικη και καλές λήψεις...

να Συνηγορήσω υπέρ του Κατερέλου αφού απο εδω μέσα (avsite) τον έμαθα και οσες αγορές εχω κάνει ήταν άψογοι και με πολύ σωστές τιμές

Φακός σίγουρα θα θές ενα διπλό σετάκι, νομίζω ότι ο 18-135 (equiv 28-220) είναι ο τέλοιος και ευχρηστος allround φακός για μια SLR. Τώρα επειδή εγώ είμαι ζουμάκιας και αρέσκομαι στους τηλεφακούς ή ακόμα καλύτερα σε καλούς ζούμ φακούς θα σου έλεγα να πάρεις το σετάκι με την 18-55 που είναι όντως πολύ φθηνό και με τα λεφτά που γλιτώνεις να πάρεις και έναν καλό 28-200 φακό πάλι της ΝΙΚΟΝ (360 ευρω) που στην ουσία θα σου δώσει εναν 45-320 φακό που είναι η αποθέωση!)

http://www.katerelos.gr/product_info.php?cPath=257_65&products_id=763

Reaction score
5
  • ή με 18-55 (που η τιμή του σετ πάει σε επίπεδα compact camera
Να ρωτήσω εγώ κάτι; Ποιά ακριβώς compact έχεις στο μυαλό σου που κάνει 1000 ευρώ; Και γιατί να δώσει κάποιος 1000 ευρώ για compact; Τρελός θα είναι μάλλον! :lol:

Αφού αποφάσισες για Nikon, προχώρα σε Nikon. Υπάρχουν ακριβώς 3583 επιχειρήματα υπέρ ή κατά της Nikon και της Canon, οπότε άκρη δεν βρίσκεις έτσι. :lol:

Για φακούς εξαρτάται καθαρά από σένα. Προσωπικά είμαι των ευρυγώνιων. Άλλοι (βλέπε Dream_paparazzi :happy_9: ) είναι των telephoto. Μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις τι φωτογραφία σε ενδιαφέρει.

Reaction score
14
28 δεν είναι αρκετά ευρυγώνιος? Νομιζω οτι μετά τα 28 (πρός τα κάτω) αρχίζουμε να ψαροματέυουμε (fish-eye?)

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Nikon D80

[/list]Να ρωτήσω εγώ κάτι; Ποιά ακριβώς compact έχεις στο μυαλό σου που κάνει 1000 ευρώ; Και γιατί να δώσει κάποιος 1000 ευρώ για compact; Τρελός θα είναι μάλλον! :lol:
Η D80 με τον 18-55 έχει τιμή σχεδόν όσο το body (~900€), είναι σα να σου τον δίνουν τσάμπα…

Αφού αποφάσισες για Nikon, προχώρα σε Nikon. Υπάρχουν ακριβώς 3583 επιχειρήματα υπέρ ή κατά της Nikon και της Canon, οπότε άκρη δεν βρίσκεις έτσι. :lol:
:happy_5: :happy_5: :happy_5: :cool_4:

Για φακούς εξαρτάται καθαρά από σένα. Προσωπικά είμαι των ευρυγώνιων. Άλλοι (βλέπε Dream_paparazzi :happy_9: ) είναι των telephoto. Μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις τι φωτογραφία σε ενδιαφέρει.
Και εμένα μου αρέσουν οι ευρυγώνιoi και το βάθος αλλά καμιά φορά θες και πολύ κλειστό κάδρο.
(Όχι δε με ενδιαφέρει να φωτογραφίζω από μεγάάάάλη απόσταση κύριε Dream:respect:)

Reaction score
5
28 δεν είναι αρκετά ευρυγώνιος? Νομιζω οτι μετά τα 28 (πρός τα κάτω) αρχίζουμε να ψαροματέυουμε (fish-eye?)
Οι fisheye είναι συνήθως 15. Βέβαια υπάρχει και 14 της Canon που δεν είναι fisheye.
Όλα είναι σχετικά. Κάποιος μεγάλος φωτογράφος είπε: "Θέλεις να πιάσεις πιο πολλά μέσα στην εικόνα σου; Κάνε μερικά βήματα πίσω!"
Αλλά πολλές φορές δεν μπορείς να κάνεις πιο πίσω. Γενικά θεωρώ ότι αν μπορούμε πάμε κάτω από τα 28 για ευρυγώνιο.

Reaction score
3

Όλα είναι σχετικά. Κάποιος μεγάλος φωτογράφος είπε: "Θέλεις να πιάσεις πιο πολλά μέσα στην εικόνα σου; Κάνε μερικά βήματα πίσω!"
Και αν πίσω είναι γκρεμόόόόόόόόόόςςςςςς;:crazy_3:

Για το fish-eye νομίζω ότι δεν είναι μόνο τα mm αλλά και κάποια ακόμα χαρακτηριστικά όμως δεν τα θυμάμαι…
Τώρα μεγαλύτερο από 14mm δε θα τον θεωρούσα ούτε και εγώ fish-eye αλλά αυτό είναι αίσθηση και μόνο και δεν βασίζεται πάνω σε οποιοδήποτε επίσημο κριτήριο κατάταξης.

Reaction score
14
Μερικές ερωτήσεις:

• Με ποιόν φακό να την αγοράσω με τον 18-135, 18-70 (ο οποίος έχει πολλή μικρή διαφορά τιμής από τον πρώτο, από βάρος και χαρακτηριστικά όμως;) ή με 18-55 (που η τιμή του σετ πάει σε επίπεδα compact camera)

Ούτε για αστείο τον 18-55.
Οι ...οπτικές διαφορές του 18-70 με τον 18-135 θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ελάχιστες.
Αν είσαι ...zoomάκιας προχώρα άφοβα στον 135.
Όμως....
1) Να ξέρεις οτι σκοτεινιάζει "νωρίς". Νωρίτερα από τον 18-17.
2) Η κατασκευαστική του ποιότητα....δεν είναι Nikon. :-?
3) Εγώ πήρα τον 18-70. :happy_8:
Το έχω μετανοιώσει κάποιες φορές.
Και για την φωτεινότητά του και για το zoom του.
Σήμερα θα αγόραζα τον Sigma 17-70 2,8-4,5 (macro) Περίπου 1/2 -2/3 στοπ φωτεινότερος του Nikon. (στο wide)
Καταλαβαίνεις ότι προτιμώ έναν φωτεινό φακό από έναν tele. :happy_6:

Τέλος... κλειστό κάδρο πετυχαίνεις μια χαρά με τον 18-70. :happy_6:

Reaction score
3

[/list]Ούτε για αστείο τον 18-55.
Οι ...οπτικές διαφορές του 18-70 με τον 18-135 θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ελάχιστες.
Αν είσαι ...zoomάκιας προχώρα άφοβα στον 135.
Όμως....
1) Να ξέρεις οτι σκοτεινιάζει "νωρίς". Νωρίτερα από τον 18-17.
2) Η κατασκευαστική του ποιότητα....δεν είναι Nikon. :-?
3) Εγώ πήρα τον 18-70. :happy_8:
Το έχω μετανοιώσει κάποιες φορές.
Και για την φωτεινότητά του και για το zoom του.
Σήμερα θα αγόραζα τον Sigma 17-70 2,8-4,5 (macro) Περίπου 1/2 -2/3 στοπ φωτεινότερος του Nikon. (στο wide)
Καταλαβαίνεις ότι προτιμώ έναν φωτεινό φακό από έναν tele. :happy_6:

Τέλος... κλειστό κάδρο πετυχαίνεις μια χαρά με τον 18-70. :happy_6:

Απαντάς ακριβώς αυτά τα οποία φοβόμουν (ποιότητα κατασκευής και ΦΩΣ)
Ξέρεις κάτι δε μου πήγαινε καλά με την τιμή του 18-135, η οποία είναι ίδια με του 18-70. Καθώς έψαχνα βρήκα να τον χαρακτηρίζουν και αργό στην απόκριση του zoom (όχι «αργό» φακό).
Μάλλον θα πάω για τον 18-70 και αν μέχρι τα Χριστούγεννα περισσέψει κάτι αγοράζω και έναν tele.

Αυτό που δε με βλέπω να αγοράζω τα Χριστούγεννα είναι προβολέα, αλλά μη το μάθει ο admin έτσι!:happy_5:

Reaction score
14

Κάποια άλλη πρόταση είτε για άλλο σετ body+φακό, είτε για άλλη μηχανή στην κατηγορία;

Τώρα θα γίνει της μουρλής.

Στην κατηγορία η συγκεκριμένη μηχανή δεν έχει αντίπαλο.
Ναι...η 400D είναι πιο ...αθόρυβη στα υψηλά ISO.
Όχι καταλυτικά. Απλά πιο αθόρυβη.
Πέρα από αυτό απλά δεν συγκρίνονται σαν σώματα.
Στο D80 χαίρεσαι τα χρήματα που πλήρωσες. Απίστευτα features. Απίστευτα. :shock:
Στο 400D σκέφτεσαι συνέχεια γιατί δεν πήρες το 30D. :happy_8:

Reaction score
3

Τώρα θα γίνει της μουρλής.
Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοια ομοθυμία…

Στην κατηγορία η συγκεκριμένη μηχανή δεν έχει αντίπαλο.
Ναι...η 400D είναι πιο ...αθόρυβη στα υψηλά ISO.
Όχι καταλυτικά. Απλά πιο αθόρυβη.
Σιγά μην πάω να τραβήξω με 1600 asa και πάνω.

Πέρα από αυτό απλά δεν συγκρίνονται σαν σώματα.
Στο D80 χαίρεσαι τα χρήματα που πλήρωσες. Απίστευτα features. Απίστευτα. :shock:
Στο 400D σκέφτεσαι συνέχεια γιατί δεν πήρες το 30D. :happy_8:
Ναι αλλά είναι πολύ ποιό αργή από την παλιά D70 σε κλείστρο:shock: Γιατίίίίίί;

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Nikon D80

Ναι αλλά είναι πολύ ποιό αργή από την παλιά D70 σε κλείστρο:shock: Γιατίίίίίί;

Λεπτομέριες. Κυριολεκτικά.

Έχω συγκρίνει (πρόχειρα) μια D70 με την D80.
H D80 υπερέχει συντριπτικά παντού.
Στα...σκόπευτρο, οθόνη, μενού (ειδικά εδώ έμεινα άναυδος), ποιότητα φωτογραφίας.
Ειλικρινά δεν θα ήθελα ποτέ μια D70.
Παρότι έχω ακόμη μια F70. :happy_6:

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D80

Ειλικρινά δεν θα ήθελα ποτέ μια D70.
Παρότι έχω ακόμη μια F70. :happy_6:

Και ο μπαμπάς μου το ίδιο :happy_5:

Reaction score
164
Ο πιο πάνω φακός μάλλον θα είναι ποιοτικός. Δεν τον γνωρίζω, αλλά η μικρή μου πείρα αυτό λέει. Επιπλέον, κατά πάσα πιθανότητα, λόγω του μεγάλου ζουμ, δεν θα αποδίδει τα καλύτερά του στα πολύ ευρυγώνια και στο τέρμα του τηλεφακού.
Αν έχεις να δώσεις τόσα, απλά κράτα τα.
Πάρε κάτι πιο φτηνό για αρχή και όταν καταλάβεις τι σου λείπει (ένας καλός ευρυγώνιος; Ένας καλός τηλεφακός; ) δώσε τα εκεί. Μη φορτώνεσαι φακούς και ξεφορτώνεσαι χρήματα με την πρώτη αγορά. Άλλωστε θα σου φύγουν τόσα χρήματα σε πράγματα που δεν φαντάζεσαι τώρα. Πχ σε ένα καλό τρίποδο που είναι σχεδόν απαραίτητο.

Reaction score
3

Ο πιο πάνω φακός μάλλον θα είναι ποιοτικός. Δεν τον γνωρίζω, αλλά η μικρή μου πείρα αυτό λέει. Επιπλέον, κατά πάσα πιθανότητα, λόγω του μεγάλου ζουμ, δεν θα αποδίδει τα καλύτερά του στα πολύ ευρυγώνια και στο τέρμα του τηλεφακού.
Αν έχεις να δώσεις τόσα, απλά κράτα τα.
Πάρε κάτι πιο φτηνό για αρχή και όταν καταλάβεις τι σου λείπει (ένας καλός ευρυγώνιος; Ένας καλός τηλεφακός; ) δώσε τα εκεί. Μη φορτώνεσαι φακούς και ξεφορτώνεσαι χρήματα με την πρώτη αγορά. Άλλωστε θα σου φύγουν τόσα χρήματα σε πράγματα που δεν φαντάζεσαι τώρα. Πχ σε ένα καλό τρίποδο που είναι σχεδόν απαραίτητο.
Το ότι πιθανά θα έχει κάποια μειωμένη απόδοση στα άκρα είναι σίγουρο. Το ότι όποιο tele κατεβαίνει κάτω από τα 35-40mm έχει προβλήματα είναι σχεδόν νομοτελειακό. Το ότι έχει τα διπλά σχεδόν λεφτά από τον Sigma 17-70 γνωστό. Το ότι είναι όμως ο πλέον πουλημένος φανός με τη D80 από τότε που τον παρουσίασε η Nikon, είναι και αυτό γνωστό.

Και με έβαλε σε σκέψεις:confused:.
Βασικά ή τον Sigma θα αγοράσω ή το κιτ με τον 18-70. Άλλα είναι αυτές οι αναθεματισμένες οι σκέψεις:confused:

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Nikon D80

Και με έβαλε σε σκέψεις:confused:.
Βασικά ή τον Sigma θα αγοράσω ή το κιτ με τον 18-70. Άλλα είναι αυτές οι αναθεματισμένες οι σκέψεις:confused:
Η υπεραναλυση των πραγμάτων ...μάλλον καταλήγει σε άχρηστο και χαμένο χρόνο.

Τα πράγματα είναι απλά.
Πάρε έναν all weather φακό να κάνεις την δουλειά σου και μετά βλέπεις.

Οι prime φακοί καθώς και οι "κουφοί" wide-tele είναι για πολύ ψαγμένους και ...δοσμένους φωτογράφους. :happy_6:

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Nikon D80

Η υπεραναλυση των πραγμάτων ...μάλλον καταλήγει σε άχρηστο και χαμένο χρόνο.

Τα πράγματα είναι απλά.
Πάρε έναν all weather φακό να κάνεις την δουλειά σου και μετά βλέπεις.

Οι prime φακοί καθώς και οι "κουφοί" wide-tele είναι για πολύ ψαγμένους και ...δοσμένους φωτογράφους. :happy_6:
Μη με μαλώνετε κύριε PREVE, αφήστε με να χαρώ το ψάξιμο και την χαζοκουβέντα πριν την αγορά.:oops:

Δε φτάνει που μου γμστε τη φαντασίωση ότι θα ρωτήσω για Nikon και θα ανάψει το θέμα με παράθεση επιχειρημάτων για την 400αρα ή την Α100 και τα υψηλά ISO και το «φτωχό» φωτόμετρο της D80 και...
Είμαι σε επαφή με τον Κατερέλο οπότε από βδομάδα ίσως

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός