Nokia: Οι μπαταρίες αποκτούν ταυτότητα!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Έχουν καταγραφεί αμέτρητες περιπτώσεις στις οποίες καταστρέφεται μια συσκευή λόγω υπερθέρμανσης της μπαταρίας της, ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές οπου προκαλείται έκρηξη αυτής, ενώ βρίσκεται μέσα στην συσκευή και πολλές φορές στα χέρια του ίδιου του χρήστη! Η Νokia υποστηρίζει πως τα συγκεκριμένα φαινόμενα δυσλειτουργίας των μπαταριών οφείλονται αποκλειστκά σε προιόντα τρίτων κατασκευαστών, και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να τοποθετεί πλέον ορισμένα επιπλέον αναγνωριστκά στοιχεία στην επιφάνεια της μπαταρίας, ωστε o χρήστης να είναι σε θέση να γνωρίζει αν το προιόν που έχει στην κατοχή του είναι γνήσιο αξεσουάρ της Φινλανδικής εταιρίας, ή... άλλου κατασκευαστή.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει παρατηρεί ο χρήστης πλέον, είναι ένα αυτοκόλλητο στην επιφάνεια της μπαταρίας, "ολόγραμμα" όπως το αποκαλεί η Νokia. Το ολόγραμμα απεικονίζει τα γνωστά σε όλους χέρια να πραγματοποιούν χειραψία, το σήμα κατατεθέν δηλαδή της εταιρίας, ενώ στις άκρες του παρατηρείται ένας αριθμός απο μικρές γραμμές. Ο χρήστης αλλάζοντας οπτική γωνία ως προς το ολόγραμμα, θα πρέπει να βλέπει διαφορετικές εικόνες πανω σε αυτό.

Αναγνωριστικό επίσης της γνησιότητας μιας γνήσιας μπαταρίας είναι και ο 20ψήφιος σειριακός αριθμός, ο οποίος θα είναι τοποθετημένος σε εμφανές σημείο - μοναδικός για κάθε μπαταρία. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να μάθει αμέσως την εγκυρότητα του προιόντος που κρατάει στα χέρια του, είτε αποστέλλοντας ένα σύντομο γραπτό μήνυμα με τον αριθμό της μπαταρίας του, είτε μπαίνοντας στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Φινλανδικής εταιρίας.

Η διάθεση μπαταριών με τα συγκεκριμένα αναγνωριστικά έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ όλα τα νέα μοντέλα συνοδεύονται πλέον απο μία τέτοια. Οι παλαιότερες μπαταρίες που κυκλοφούν ήδη στο εμπόριο, θα συνεχίσουν να διατίθενται μεχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

από το myphone.gr

Reaction score
49
Και αν τελικά "σκάσει" στα χέρια μας και γνήσια μπαταρία της ΝΟΚΙΑ μετά τι θα μας πουν?
Και κάτι πιο απλό σαν ερώτηση...........
Όταν η (όποια....) μπαταρία σκάσει, ποιός θα 'ναι σε θέση να εξακριβώσει αν ήταν γνήσια ή "ψεύτικη"?????

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
προφανώς το κάνουν για να ελέγχουν την παρτίδα από την οποία προήλθε η ελαττωματική...

Οι μπαταρίες έρχονται έτοιμες στις εταιρίες από διάφορους προμηθευτές και ουσιαστικά οι εταιρίες δεν έχουν καμμία ανάμιξη στην κατασκευή τους (μόνο το αυτοκόλλητο τους κολλάνε).

Με αυτό το σύστημα προφανώς η NOKIA προσπαθεί να ελέγξει τους προμηθευτές της.

Reaction score
49
Σωστά Σπύρο.
Η ΝΟΚΙΑ φροντίζει για τον εαυτό της.
Όταν όμως σκάσει στα χέρια μου το 6600 ποιός θα με πληρώσει?
Θα παραδεχθούν ότι ήταν δική τους ευθύνη?
Ή θα αρχίσουν να λένε για "μπαταρία ΟΧΙ γνήσια"??
(που στην περίπτωση μου ΕΙΝΑΙ γνήσια......)

Αλλά τι μ@λ@.... λέω!
Οι μπαταρίες στα κινητά έχουν εγγύηση 1 μήνα (αν θυμάμαι καλά)
Οπότε, έχεις χάσει πχ το χέρι σου ή το αυτί σου και σου λένε κι από πάνω:
"κουλέ φύγε από το μαγαζί μας γιατί θα σε περάσουν για ζητιάνο και θα μας χαλάσεις το image.........."
AFTER SALES WE DON'T CARE...... :evil: :evil: :evil:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Οι μπαταρίες έχουν εγγύηση 1-3 μήνες αναλόγως την εταιρία. Σε κάποιες εταιρίες η εγγύηση του τηλεφώνου ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ καθόλου την μπαταρία...

Αυτή την λεπτομέρεια "ξεχνάν" να την αναφέρουν οι πωλητές στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και οι εταιρίες στα manual των συσκευών...

Επειδή έχω δουλέψει σε service κινητής τηλεφωνίας έχουν δει τα ματάκια μου φοβερά σκηνικά με μπαταρίες. (κυρίως Nokia αλλά και από άλλες εταιρίες) Υπήρχε συσκευή που ολόκληρη παρτίδα είχε νεκρές μπαταρίες!!!

Για να μην ρίχνουμε την ευθύνη 100% στις εταιρίες έχω δει και ηλίθιους καταναλωτές που αφήναν τις μπαταρίες πάνω σε καλοριφέρ, στο ταμπλώ του αυτοκινήτου για να τις χτυπά ο ήλιος κλπ κλπ

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Οι μπαταρίες έχουν εγγύηση 1-3 μήνες αναλόγως την εταιρία. Σε κάποιες εταιρίες η εγγύηση του τηλεφώνου ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ καθόλου την μπαταρία...

Αυτή την λεπτομέρεια "ξεχνάν" να την αναφέρουν οι πωλητές στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και οι εταιρίες στα manual των συσκευών...

Επειδή έχω δουλέψει σε service κινητής τηλεφωνίας έχουν δει τα ματάκια μου φοβερά σκηνικά με μπαταρίες. (κυρίως Nokia αλλά και από άλλες εταιρίες) Υπήρχε συσκευή που ολόκληρη παρτίδα είχε νεκρές μπαταρίες!!!

Για να μην ρίχνουμε την ευθύνη 100% στις εταιρίες έχω δει και ηλίθιους καταναλωτές που αφήναν τις μπαταρίες πάνω σε καλοριφέρ, στο ταμπλώ του αυτοκινήτου για να τις χτυπά ο ήλιος κλπ κλπ

Reaction score
7

Για να μην ρίχνουμε την ευθύνη 100% στις εταιρίες έχω δει και ηλίθιους  καταναλωτές που αφήναν τις μπαταρίες πάνω σε καλοριφέρ, στο ταμπλώ του αυτοκινήτου για να τις χτυπά ο ήλιος κλπ κλπ
Και εσυ τεκνό Σπυρε? :lol:

Υποθετω οτι αναφερονται στις μπαταριες Li-ion (Ηλιθιου). Στη Νοκια η μπαταρια ηταν 1 μηνα εγγυηση, αλλα στην αλλαζουν μονο αν εχει ονομαστικη ταση, οταν τη μετρας 0V :!: Αν δηλαδη δεν φτανει ποτε τα 3.6V ονομαστικη ταση, και παει μονο μεχρι xV με τα οποια δεν αναβει το τηλ. δεν στην αλλαζαν.

Γενικοτερα στις πιο πολλες συσκευες που λειτουργουν με μπαταρια η μπαταρια θεωρειται αναλλωσιμο και δεν καλυπτεται (ουτε ο φορτιστης).

Καμια εταιρια δεν κατασκευαζει τις μπαταριες της ή τους φορτιστες της.

Αλλα και παλι μια μπαταρια δεν σκαει τοσο ευκολα-ξαφνικα. Για να σκασει θα πρεπει να φουσκωσει το μεταλλικο περιβλημα (που δεν το εχουν και ολες), και για να φουσκωσει πρεπει ο ηλεκτρολυτης (ή οποιο αλλο υλικο παιζει το ρολο του ηλεκτρολυτη) να εξατμιστει, και για να εξατμιστει πρεπει να ξεσταθει, και για να ζεσταθει πρεπει να υπαρξει μεγαλη καταναλωση ρευματος ή βραχυκυκλωμα στο εσωτερικο της μπαταριας (γιατι αν υπαρξει στο εξωτερικο, το κυκλωμα της Li-ion μπαταριας κοβει την εξοδο της). Και αν τελικα συμβουν ολα αυτα δε θα ζεσταθει ξαφνικα αλλα σταδιακα, οτοτε αν εισαι λιγο γατα θα σου μπουν ψυλλοι στα αυτια σου. Και ας υποθεσουμε οτι γινονται ολα αυτα, οτι δεν παιρνεις χαμπαρι τη ζεστη, οτι η μπαταρια εχει μεταλλικο κλειστο περιβλημα (το οποιο λειτουργει σαν κουτι και οχι σαν πολος (-) της μπαταριας) και οτι οι βαλβιδες της μπαταριας για τη διαφυγη των αεριων (σε περιπτωση.....) εχει κλεισει, τοτε θα σκασει. Αλλα οταν γινουν αυτα δε γινεται να μιλας γιατι θα εχει κλεισει το τηλ λογω της μεγαλης καταναλωσης της μπαταριας.
Αυτα ισχυουν για τις καλα κατασκευασμενες μπαταριες και οχι κατα τη διαδικασια φορτισης (ακομα και αν ειναι αναποδα τοποθετημενες)

Τωρα οταν εμενα μου εφερναν τηλ ερικσον Τ28, το λεπτο με τη λεπτη μπαταρια, και η μπαταρια ειχε γινει διπλη απο το φουσκωμα, αλλα ο τυπος το χρησιμοποιουσε ακομα, ποιος θα του εφταιγε αν του εσκαγε?

Και αν το εχει βουτηξει στον καφε και μεσα βραζει απο τα βραχυκυκλωματα, αν του σκασει ποιος θα φταιει?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Και εσυ τεκνό Σπυρε?
Κι εγώ!!!!

Υποθετω οτι αναφερονται στις μπαταριες Li-ion (Ηλιθιου)
Με τις Λιθίου κάπου έστρωσαν τα πράγματα. Με τις ΝiMh και τις NiCd να δεις τι γέλιο έπεφτε που παρουσίαζαν φαινόμενα "μνήμης" κατά την φόρτιση αν αυτή δεν ήταν πλήρης.

Οι περισσότερες (ιδίως παλιά τεχνολογίας) δεν έχουν μεταλλικό περίβλημα...

Άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η υγρασία... Σε περιοχές με μεγάλη υγρασία η κακή μπαταρία χαλάει πολύ γρήγορα...

Reaction score
49
Καμια εταιρια δεν κατασκευαζει τις μπαταριες της ή τους φορτιστες της.
Κι όμως Γιώργο!
Η ΝΟΚΙΑ μου άλλαξε τον φορτιστή του 6600 δωρεάν λόγω εγγύησης!
Έκανε ένα συνεχές βζιιινννν και απαίτησα να μου τον αλλάξουν.
Στην αρχή μου λέγανε τα δικά τους μέχρι που τους πήγα τον φορτιστή του 7650 που είχα (και ο οποίος είναι ίδιος με του 6600) και ΔΕΝ έκανε θόρυβο.

Πέρασε κανένας μήνας (γιατί τότε το 6600 ήταν νέο στην αγορά) και μου έφεραν τον καινούριο!

NLS

Reaction score
1
Υποθετω οτι αναφερονται στις μπαταριες Li-ion (Ηλιθιου).
ξέθαψα το αρχαίο αυτό post πως; βρίσκοντας το στο google αν βάλω find με την φράση "μπαταρίες ηλιθίου" - πράγμα φυσικά καθόλου τιμητικό :)

να υποθέσω ότι κάνεις πλάκα που της αναφέρεις έτσι ε;

:mrgreen:

και όχι σαν αυτούς:

http://www.flybook.biz/el/?section=faq#41

...που το εννοούν (αλλά τουλάχιστον εκείνος ο "ηλίθιος" που αναφέρουν έχει διάρκεια τρεις ώρες μόνο - με λίγη υπομονή τον αντέχουμε)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.981
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas