Nokia 5800 XpressMusic: Preview

Reaction score
164
Απάντηση: Nokia 5800 XpressMusic: Preview

Με μια δωρεάν εγγραφή στο My S60 ίσως κερδίσετε 1 free licence για το Handy Shell και έναν χρόνο δωρεάν συνδρομή στο Handy Weather. Το έκανα και μου ήρθε με SMS το SN για την εγκατάσταση!

Reaction score
164

To πρωί έφτασε μία θήκη της Krusell για το 5800

Είναι ακριβώς όπως την ήθελα: ποιοτική, με μαλακό εσωτερικό , με οπές όπου χρειάζονται και με προστασία από τις πτώσεις.

Ας υποθέσουμε ότι θα με ενδιέφερε ένα κινητό:
- αξιόπιστο,
- γρήγορο στην εναλλαγή μενού
- με φωτογραφική ανάλυση μίνιμουμ 3.2 mpixels
- με καλή διάρκεια μπαταρίας
και δεν με ενδιαφέρει:
-internet
-wi-fi
θα μου έκανε το 5800;
Ή υπάρχει και άλλη λύση φτηνότερη απ' το να κρατήσω το 3230 και να πάρω μαι καινούργια μπαταρία;
Είναι αξιόπιστο (δεν μου έχει παρουσιάσει τίποτα), είναι πολύ γρήγορο, η μπαταρία του είναι καινούρια ακόμα, αλλά ένα τριήμερο με BT την βγάζει.
Φωτογραφία δεν έχω τραβήξει ακόμα, αλλά είναι αρκετά καλό απ ό,τι έχω διαβάσει.
Αν σε ενδιαφέρει τόσο το τμήμα της φωτογραφίας, καλύτερα δες ένα Cybershot της SE.

Reaction score
3

To πρωί έφτασε μία θήκη της Krusell για το 5800.......

......Είναι αξιόπιστο (δεν μου έχει παρουσιάσει τίποτα), είναι πολύ γρήγορο, η μπαταρία του είναι καινούρια ακόμα, αλλά ένα τριήμερο με BT την βγάζει.
Φωτογραφία δεν έχω τραβήξει ακόμα, αλλά είναι αρκετά καλό απ ό,τι έχω διαβάσει.
Αν σε ενδιαφέρει τόσο το τμήμα της φωτογραφίας, καλύτερα δες ένα Cybershot της SE.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αν βγάζει καλές φωτογραφίες μου φτάνει, δεν είμαι απαιτητικός. Και μια και δύσκολα αποχωρίζομαι τα Nokia, δεν θα ήθελα άλλη μάρκα στην ίδια κατηγορία τιμής.

Μεγιά τη θήκη, ωραία φαίνεται.

minas

Πισιά
Reaction score
4.429

Ας υποθέσουμε ότι θα με ενδιέφερε ένα κινητό:
- αξιόπιστο,
- γρήγορο στην εναλλαγή μενού
- με φωτογραφική ανάλυση μίνιμουμ 3.2 mpixels
- με καλή διάρκεια μπαταρίας
και δεν με ενδιαφέρει:
-internet
-wi-fi
θα μου έκανε το 5800;
Ή υπάρχει και άλλη λύση φτηνότερη απ' το να κρατήσω το 3230 και να πάρω μαι καινούργια μπαταρία;
Με βάση αυτές τις παραμέτρους, ίσως το 5800 να μην είναι το καλύτερο κινητό τηλέφωνο.

• Η μπαταρία του είναι αξιοπρεπής, αλλά σίγουρα όχι η καλύτερη.
  • Είναι αρκετά αξιόπιστο, αλλά ακόμη "παλεύουν" το firmware
  • Η φωτογραφική του μηχανή είναι αρκετά καλή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι το δυνατό του σημείο.
  • Τα μενού του είναι γρήγορα, αλλά ένα non-touch κινητό μάλλον θα έχει λίγο ταχύτερη απόκριση.
Εμένα προσωπικά μου έχει λείψει η ευκολία του να γράφω χωρίς να κοιτάω. Δεν γράφω σχεδόν καθόλου μηνύματα, αλλά το να πατήσω ένα speed dial χωρίς να κοιτάω, ή να βρεθώ σε συγκεκριμένο γράμμα των επαφών πριν χρειαστεί να κοιτάξω το κινητό ήταν καθημερινές διαδικασίες για εμένα.

Από την άλλη, η συνδεσιμότητά του είναι πλήρης (με εξαίρεση το non-standard usb cable - grrr) και προσωπικά δεν θα διανοούμουν να πάρω νέο κινητό χωρίς wifi ή gps. Εξάλλου η οθόνη του έχει σαφή πολυμεσικό προσανατολισμό και σίγουρα είναι παραπάνω από ότι χρειάζεσαι για απλές τηλεφωνικές λειτουργίες.

ΥΓ. Προειδοποίηση για όσους σκέφτονται να βάλουν το νέο firmware (v20): Φαίνεται να δημιουργεί περισσότερα προβήματα από όσα λύνει και η κοινή εκτίμηση στα φόρα είναι ότι το v11 παραμένει προτιμότερο.

Reaction score
164

Επειδή έβαλα κατ' ευθείαν την 20, τι προβλήματα δημιουργούνται;

Reaction score
164

Μεταφέρω από εκεί λοιπόν:

1.
When receiving new message and viewing it, the little envelope icon on the left in the inbox is still set to closed. its not like previous firmware where the envelope is open once you view your message.

.2.
Check your battery on the right hand in the main screen just say for example u got 3 bars, now go in to music player and play a music track and u will notice it will be 2bars instead of 3. It will always be 1 bar below than what u got on the main screen battery status bar.

.3.
If updating from previous firmware with lock code enabled to v20. your phone will not be accessible whatever pin code u enter either ur own, or default codes... 12345, 00000 etc (BEFORE UPDATING TO V20, TURN OFF YOUR LOCK CODE !)
Οι βελτιώσεις:

5800 Features/Updates for v20.0.012

This is what I have found out about the new firmware..
- Faster operation, speed improvements for Java apps as well.
- Geo-Tagging support for both camera and the video recorder.
- Tabs on messaging application are bigger and has animation when selecting next set of tabs.
- Secondary Camera can be used to take pictures
- Gallery loads much faster.
- Improvements to the camera.
- New music and download icons
- Better touch sensitivity.
- Flash applications now have a D-pad, like the java ones.
- Improvements to Mass Storage profile stability.
- 3 new application have been added. “app.update” (in the application menu), “Dictionary” and Search (for files and media in storage and web).
- Better bass reproduction.
- Ability to edit the Artist, Album, Genre etc in the Music Player.
- Zoom, Full Screen and Pan options for Flash video.
- Much faster screen rotation.
- Voice recorded files now show up in the Sounds folder in the Gallery.
Νομίζω ότι τα + είναι περισσότερα από τα -.

Reaction score
51

Το Total Video Converter δεν υποστηρίζει "κόλλημα" των υποτίτλων;
Το δοκίμασα, έκανα μετατροπή ένα HD MKV, χρησιμοποιώντας το profile για τα Nokia 3d edition.
Στο PC έπαιζε, αλλά όταν το μετέφερα στο τηλέφωνο, το video έβγαζε ένα γκρι εικονίδιο, σαν σπασμένο φιλμ, και κατά την αναπαραγωγή η οθόνη ήταν μαύρη.
Τι έκανα λάθος;
Billάκο, sorry για της καθυστέρηση......:120:

Για το κινητό είναι πολύ βολικότερο να μετατρέπεις αρχεία divx/avi για ταχύτερα αποτελέσματα αφού HD υλικό δεν θα σου δώσει κάτι παραπάνω σε εικόνα στην οθόνη του 5800.
Θα υπάρξουν κάποιες διαφορές αλλά πραγματικά είναι πολύυυυυ μικρές.

Εγώ τις μετατροπές τις έκανα για PSP αν θυμάμαι καλά γιατί πλησιάζει πολύ την ανάλυση του κινητού μας (ενώ στις επιλογές των S60 δεν υπήρχε αντίστοιχη ανάλυση, αν θυμάμαι καλά.....Την έκανα τη δοκιμή πριν από 1 μήνα σχεδόν) και μαζί πρόσθεσα και τους υπότιτλους. Παίζει κανονικότατα και μάλιστα οι υπότιτλοι φαίνονται άνετα......

Για δοκίμασε βρε φιλε πάλι....

Reaction score
51

Δεν τα θυμάμαι όλα, ένα thread που αναφέρει μερικά υπάρχει εδώ:
http://discussions.europe.nokia.com...thread.id=46626&view=by_date_ascending&page=1

Βασικά θέλω να πάω το κινητό για αναβάθμιση.
Τόσο για το ακουστικό όσο και για software.
Έχω πολύ βαρύ πρόγραμμα αυτές τις μέρες και δυστυχώς δεν έχω προλάβει. Χώρια που πρέπει να μου το κρατήσουν 3 μέρες οπότε πρέπει να το πάω Δευτέρα ή Τρίτη το πολύ.......

Ελπίζω να το πάω την άλλη Τρίτη

Reaction score
164

Μερσί! :107:
Χρησιμοποίησα HD MKV, όχι λόγω ποιότητας, αλλά επειδή μόνο αυτά έχω!

Reaction score
175

Γιατί δεν κάνεις την αναβάθμιση μόνος σου; Είναι πολύ απλό...
Σας παρακαλω δε θελω να ξανακουσω αυτη τη λεξη για κανενα 6μηνο απο τωρα :142:

Reaction score
51

Γιατί δεν κάνεις την αναβάθμιση μόνος σου; Είναι πολύ απλό...

Γιατί βρε Βασίλη πρέπει να φτιάξουν το ακουστικό.
Ο κύριος λόγος είναι αυτός......
Και επ' ευκαιρίας θα κάνουν και αναβάθμιση λογισμικού......

Η 3ήμερη καθυστέριση οφείλεται στο θέμα «σειρά προτεραιότητας»
αφού μάλλον έχουν πολύ δουλειά.....

Reaction score
51

Ανοίγεις το Total Video Converter
Επιλέγεις new task και δίνεις την ταινία που θέλεις

Ανοίγει νέο παράθυρο.
Κατηγορία mobile και επιλέγεις PSP Mpeg4

Αριστερά, στο πλαίσιο input files settings επιλέγεις και τους υπότιτλους (.srt) από τον φάκελο της ταινίας.

Στο output file settings (δεξί πλαίσιο, χαμηλά) επιλέγεις High Quality και μετά πατάς το convert now.

Και είσαι έτοιμος....

Κάνε δοκιμές με κάποιες ταινίες (σταμάτα την μετατροπή μετά από 2-3 λεπτά, ρίξε την (προφανώς μη ολοκληρωμένη) ταινία στο κινητό και δες αν σε ικανοποιει το αποτέλεσμα.
Οπότε παίξε με μερικές ρυθμίσεις μέχρι να πετύχεις αυτό που θέλεις

(πχ στα options στο πλαίσιο output file settings μπορείς να δυναμώσεις την ένταση του ήχου ή να αλλάξεις τις διαστάσεις του πλαισίου της εικόνας, πρόσεξε μην βγάζει μακρόστενα πρόσωπα κλπ)

Reaction score
164

Μερσί!
Πάντως είναι κρίμα που δεν τρέχει το Destinator και το Garmin. Να δω πότε θα βγάλουν νέα έκδοση... :108:

Και το Garmin με την πατέντα για να παίξει είναι ολόκληρη φασαρία...

Reaction score
7

@Κωνσταντίνος

Κωνσταντίνε αν δεν σε ενδιαφέρει η touch screen,δες μήπως σου κάνει το Sony Ericcsson το C905 που έχει και καλή κάμερα και από μπαταρία έχω ακούσει καλά σχόλια...

Reaction score
164

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Garmin 5.00.30 η οποία είναι πλήρως συμβατή με το 5800. Η εγκατάσταση θέλει προσοχή, αλλά σε 5-10 λεπτά είσαι έτοιμος για βόλτες.
Για το πόσο καλοί είναι οι χάρτες, δεν το γνωρίζω. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί ο τελευταίος 3 σε 1 ο οποίος ακούγεται ότι είναι πολύ καλός. Θα δείξει.

Reaction score
51

Δοκίμασες Billy?
Για δες και πες μας......

Οι χάρτες είναι greeklish ή με Ελληνικούς χαρακτήρες?

Reaction score
164

Με Ελληνικούς! Απλά υπάρχει ένα θέμα στην ανεύρεση, πρέπει να γράφεις μόνο τα 4 πρώτα γράμματα. Πχ Πατρ, ούτε Πατ, ούτε Πατρα. Αλλα ίσως και να μην ισχύει. Στο Myphone, έχει αναλυτικές οδηγίες...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.502
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus