NOVA αλλαζει καρτες με αθλια δικαιολογια....γνωριζει κανεις τιποτα;

PPZ

Reaction score
18
Σημερα μου ηρθε μηνυμα απο τη Nova να περασω απο κοντινοτερο καταστημα Forthnet για δωρεαν αλλαγη καρτας.Περασα σημερα, και η κοπελα εκει μου ειπε μια δικαιολογια σε στυλ οτι οι παλαιες καρτες "χαλανε", "εχουνε προβλημα", και θα μου τη αντικαταστησει χωρις χρεωση.

Εγω της ειπα οτι ΔΕΝ ΘΕΛΩ να μου αλλαξουν καρτα, επιδη δουλευει απροβληματιστα και επισης ειπα οτι την εχω σε ΜΗ NOVA δεκτη, και αυτος ειναι και ο λογος που δεν θελω να τη αλλαξω.Οπως ξερετε ολοι, καινουργιες "Καππα" καρτες ειναι "παντρεμενες" με τους δεκτες Panasat, και αυτο μου δυσκολευει τη ζωη.:116:

Βασηκα το ολο προβλημα ειναι επιδη εχω και αλλο ενα δεκτη της Σερβικης "Total TV", και τους εχω σε λουπα με ενα καλωδιο απο το πιατο και δυο LNB.Το θεμα ειναι με τον δεκτη Panasat, επιδη δεν "κοβει" τροφοδοσια του LNB οταν ειναι σε stand by, και ετσι δεν μπορω να χρησημοποιησω το αλλο δεκτη χωρις να βγαλω το Panasat τελειως απο το ρευμα.

Ολο αυτο ειναι πολυ κουραστικο, και ετσι πριν αρκετα χρονια εχω βαλει ενα αλλο δεκτη, μονο με την καρτα της Nova, και ολα καλα.
Και τωρα, η κοπελα στη Forthnet μου λεει οτι σιγουρα δεν θα εχω προβλημα, οτι η καινουργια καρτα θα δουλεψει κανονικα στο παλαιο μου δεκτη, αλλα εγω ηδη ειχα ασχημη εμπειρια σε εναν φιλο μου πριν κανα χρονο, που τους πιστεψε και μετα δεν μπορουσε να βλεπει Novα και το αλλο μαζι,Ετσι αναγκαστηκε και σταματησε Nova...

Λοιπον, ξερει κανενας για το νεο κολπο της Nova; Τι γινεται;

Reaction score
4.909
Απάντηση: NOVA αλλαζει καρτες με αθλια δικαιολογια....γνωριζει κανεις τιποτα;

Πράγματι αλλάζουν όλες τις παλιές κάρτες και δεν μπορείς να το αποφύγεις. Φυσικά αυτό γίνεται για καταπολέμηση πειρατείας και όχι γι αυτά που σου ειπαν επισήμως...
Ομως δεν πρόκειται για παντρεμένη κάρτα, αν ήταν θα σου έλεγαν να πάρεις και τον δεκτη τους. Αν όμως εσύ έχεις παλιό δέκτη, που δεν βγάζει πλέον αναβαθμίσεις, και η κάρτα παίζει στο ucas card reader του και όχι σε επίσημο irdeto (είτε reader είτε μοντούλα) δεν αποκλείεται να έχεις προβλήματα. Σημειωτέον τα ucas δεν ειναι νόμιμα, αφού κάνουν εξομοίωση του irdeto χωρίς να πληρώνουν δικαιώματα, γι αυτό και αν ο δέκτης έχει εγκαταλειφθεί απο την εταιρεία λόγω παλαιότητας και δεν βγαίνουν αναβαθμίσεις μπορεί να μην ειναι συμβατός με νεότερες κάρτες

PPZ

Reaction score
18

Ειναι γνησιος IRDETO δεκτης (Humax) και παιζει κανονικοτατα με την παλαια καρτα.Το θεμα ειναι οτι δεν μπορουν να με υποχρεωσουν να αγωρασω δικο τους δεκτη, και αν το κανουν θα διακοψω και εγω τη συνδρομη και δεν ειναι αποκλειεται να τους κανω και μηνυση επιδη στην αγωρα δεν υπαρχουν αλλοι δεκτες που υποστηριζουν το καινουργιο συστημα.Αυτο εχει να κανει με νομο περι ανταγωνιστικοτητας, και εμενα δεν με αποθαρρυνει προσφατη αποφαση που φανερα ειναι λαθος:
http://www.digitaltvinfo.gr/index.php?option=com_magazine&task=viewArticle&id=1968&Itemid=53

Τεσπα, αν μου δωσουν ΓΡΑΠΤΩΣ οτι η καρτα θα ειναι συμβατη και δεν θα ειναι κλειδωμενη και παντρεμενη με το Panasat δεκτη θα την παρω.

Reaction score
68

Οπως ξερετε ολοι, καινουργιες "Καππα" καρτες ειναι "παντρεμενες" με τους δεκτες Panasat, και αυτο μου δυσκολευει τη ζωη
Καλό είναι να γράφουμε πράγματα που ισχύουν. Το πάντρεμα γίνεται μόνο στους δέκτες panasat 1110 και τον pace hd. Δε θα έχεις πρόβλημα με την καινούρια κάρτα στο δέκτη σου (από τη στιγμή μάλιστα που έχει και ενσωματωμένο irdeto).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef