Oι μεταγλωττισεις του ΣΚΑΙ

Reaction score
0
Κατά βάσιν όσοι είμαστε εδώ μέσα - ένα πολύ σοβαρό target group - συμφωνούμε ότι οι μεταγλωτίσεις, κυρίως των έργων, σειρών κλπ είναι για.... ζουρλομανδύα! Απ' την άλλη είναι γεγονός ότι υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που διευκολύνεται ακούγοντας, αντί να διαβάζει. Αυτή η μερίδα θεατών ΔΕΝ είναι η πιο "σοβαρή" και η πιο καλλιεργημένη. Είναι ταξικό αυτό που γράφω, το ξέρω, αλλά έτσι είναι. Έχω κάθε σεβασμό για όλες τις μανάδες, γιαγιάδες, θείες και λοιπούς αναξιοπαθούντες τηλεθεατές, (φαντάζομαι και μεγάλη μερίδα μεταναστών που μιλάει αλλά δεν διαβάζει), αλλά ο ΣΚΑΙ πρέπει να αποφασίσει που θέλει να το πάει. 16:9 κάδρα, κρύσταλλα εικόνες και CSI που μιλάει Ελληνικά είναι πράγματα που δεν συμβιβάζονται. Ακόμα κι οι μεταγλωτίσεις των ντοκυμαντέρ είναι τραγικές.
Μόλις πριν λίγο έβλεπα "America's next Top model". Ίσως το αίσχιστο reality show που έχει πέσει στην αντίληψή μου. Στα Ελληνικά, φυσικά!
Μην απατάσθε πλάνην οικτράν. Κανείς μέσα στο ΣΚΑΙ δεν ενδιαφέρεται να εξυψώσει το επίπεδο της κοινωνίας μας. Ούτε στο BBC, βεβαίως, το οποίο ενώ για δεκαετίες ολόκληρες υπήρξε η ελεύθερη φωνή κι ακόμα ελπίδα του κόσμου (πόλεμος, κατοχή κλπ), έχει τον τελευταίο πλήρως εξαχρειωθεί στην μάχη του κέρδους. Αν μένει κάποιος φίλος στην Αγγλία θα μας το επιβεβαιώσει αυτό.
Απλά, ήταν αρκετά έξυπνοι να ακολουθήσουν άλλο, "μεταμφιεσμένο", λαϊκίστικο μοντέλο. Γιατί κατάλαβαν ότι μπροστά στα "τέρατα" (πραγματικά και μεταφορικά) της mainstream τηλεόρασης δεν έχουν ελπίδα. Αν μπορούσαν να πληρώσουν Χατζηνικολάου και Ευαγγελάτους, ή να κάνουν την παραγωγή Ελληνικών σίριαλ, να είστε σίγουροι πως θα το κάναν.
Είμαι γενικά πολέμιος αυτού του σταθμού, και άρα επηρεασμένος. Πιθανά και πολύ μεροληπτικός. Αλλά ΜΗΝ κρατάτε μεγάλα καλάθια. Θα το δείτε.

Reaction score
5
agapios said:
Ούτε στο BBC, βεβαίως, το οποίο ενώ για δεκαετίες ολόκληρες υπήρξε η ελεύθερη φωνή κι ακόμα ελπίδα του κόσμου (πόλεμος, κατοχή κλπ), έχει τον τελευταίο πλήρως εξαχρειωθεί στην μάχη του κέρδους. Αν μένει κάποιος φίλος στην Αγγλία θα μας το επιβεβαιώσει αυτό.
Να αφήσουμε έξω το BBC, γιατί είναι ίσως ο σοβαρότερος οργανισμός στην ιστορία της τηλεόρασης;
Φυσικά όλα επηρρεάζονται από τα οικονομικά στοιχεία, αλλά η ποιότητα ήταν και είναι το νούμερο ένα ζητούμενο από τα προγράμματά του. Μπορεί να τα αμφισβητεί περιστασιακά πολύς κόσμος, αλλά κανένα κανάλι στον κόσμο δεν πιάνει τα BBC1/BBC2.
Και εγώ είμαι μεροληπτικός, δούλευα εκεί και έχω ακόμα φίλους. ;)

Reaction score
0
...παιδια και εγω το θεωρω απαραδεκτο ,σειρες και ταινιες να μεταγλωτιζονται.
Ακομα και ντοκιμαντερ.
Κι ας μην εχω παρει το proficiency η εχω ζησει στην Αγγλια.
Νομιζω οτι γινεται αλλο "προιον" λιγοτερης αξιας.
Τουλαχιστον ετσι το αντιλαμβανομαι εγω.

Reaction score
0
ak1s said:
Να αφήσουμε έξω το BBC, γιατί είναι ίσως ο σοβαρότερος οργανισμός στην ιστορία της τηλεόρασης;
Φυσικά όλα επηρρεάζονται από τα οικονομικά στοιχεία, αλλά η ποιότητα ήταν και είναι το νούμερο ένα ζητούμενο από τα προγράμματά του. Μπορεί να τα αμφισβητεί περιστασιακά πολύς κόσμος, αλλά κανένα κανάλι στον κόσμο δεν πιάνει τα BBC1/BBC2.
Και εγώ είμαι μεροληπτικός, δούλευα εκεί και έχω ακόμα φίλους. ;)
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου αγαπητέ φίλε. Ήταν και είναι ογκόλιθος το BBC. Σημείο αναφοράς, ίσως, όταν μιλάμε για ραδιοτηλοψία διεθνώς...
....όμως είπα -και είπες- ότι κι αυτό λύγισε μπροστά στα οικονομικά. Είναι αναπόφευκτο. Πρόσφατα, μάλιστα, χάσαμε και την Ελληνική Φωνή του. Δυστυχώς.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89